За всички Юли е далече, но бебетата гъделичкат вече

• 40 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
И аз от време на време си позволявам 3х2 магнерот.  Изключително много ми се стяга корема и се плаша.
Някой ми каза , че магнезия не е ОК за сърчицата на бебетата 🙄 не знам кое е правилно .

# 586
Честита Баба Марта 😉

# 587
Аз просто си слагам колана под корема и не ми пречи. Според мен не си заслужава инвестицията. Теб притиска ли те колана? Пречи ли ти?

# 588
Честита баба Марта, момичета! Бъдете живи и здрави!

Колан за бременни е друго нещо, той поддържа корема и облекчава жената.
Като този например:
https://visvitalisbg.com/product/baby-jem-kolan-za-bremenni-m-byal-249
Не съм ползвала и не мога да дам мнение, но сигурно е от полза, особено ако шийката е скъсена (предполагам). Не са и много скъпи, за дълъг път бих си взела.

За гъбичките не че няма закономерност с течението, но има много изключения. Аз например ги правя без абсолютно никакви симптоми, нито сърбеж, нито течение. Излизат ми на микробиологията. А има много жени, които са с по-засилено течение, но микробиологията е чиста. По-сигурно е да се изследва секрет.
Ще ги борим, но за съжаление по някога не минават от нищо. Просто са много упорити. Аз стигам и до извода, че на всяка жена различно лекарство й действа.

# 589
Честита Баба Марта момичета Blush
Днес бях на преглед, бебока се развива много добре и си отговаря на седмицата в която съм. Видяхме и пола и съм страшно щастлива - момиче е Sparkling Heart До последно си мислех, че пак ще имаме момче. ..явно шестото ми чувство спи някъде дълбоко.

За следващата тема може да ми сложите един розов щъркел Relaxed

# 590
Честита Баба Марта и от мен със закъснение! Да сте много здрави и усмихнати всички! И да използвам празника да се похваля - днес мина и моята ФМ. Всичко изглежда наред, само ни изненадаха с пола и изглежда чакаме госпожица. Терминът го потвърдиха на 5.07 Simple Smile

# 591
Честита Баба Марта!

Предстои ми пътуване на около 2000км. Замислям се за колан за бременни. Ползвал ли е някой и можете ли да препоръчате модели.
Предполагам става въпрос за колан за шофиране. Или не?

# 592
Честита Баба Марта и от мен! 😊

При мен АГ също изказа съмнения за гъбички поради много обилно течение, но микробиологията излезе чиста. Така че гаранция няма никаква.

Искам и да попитам нещо. На някого случвало ли му се е вечер да се буди от схващане на мускула на крака с много силна болка? Вече няколко пъти се случва, а днес болката продължи и леко през деня.

# 593
И аз ще помоля едно щаркелче за главната страница 27 момченце 💙💙💙

# 594
Честита Баба Марта и от мен! 😊

При мен АГ също изказа съмнения за гъбички поради много обилно течение, но микробиологията излезе чиста. Така че гаранция няма никаква.

Искам и да попитам нещо. На някого случвало ли му се е вечер да се буди от схващане на мускула на крака с много силна болка? Вече няколко пъти се случва, а днес болката продължи и леко през деня.

Да при мен също е така. Но аз имах тези схващания - крампи още преди бременността, особено ако през деня се натоварят малко повече. Консултирай се с доктора ти и сигурно ще ти включат ниска доза магнезий. 😊

# 595
avlito, благодаря!
Това, което ме притеснява е, че до сега не съм имала такива схващания.

# 596
На мен ми се е случвало с предишните ми бременности, засега с тази още не. Но сега пия витамини, преди ми е липсвал магнезий вероятно. Болката е много гадна, мускула се свива до краен предел. Има начин да го предотвратиш, в първия момент щом усетиш, че започва да се свива мускула, внимателно дърпаш стъпалото нагоре към крака и го държиш така. Целта е да разтегнеш свиващия се мускул и той в един момент се отпуска. Това разбира се, ако стягането е в прасеца, при мен беше там.

# 597
На мен ми се е случвало с предишните ми бременности, засега с тази още не. Но сега пия витамини, преди ми е липсвал магнезий вероятно. Болката е много гадна, мускула се свива до краен предел. Има начин да го предотвратиш, в първия момент щом усетиш, че започва да се свива мускула, внимателно дърпаш стъпалото нагоре към крака и го държиш така. Целта е да разтегнеш свиващия се мускул и той в един момент се отпуска. Това разбира се, ако стягането е в прасеца, при мен беше там.

Благодаря! Ще пробвам ако се случи отново.

# 598
Момичета всички ли сте правили микробиология?Питах моя Аг кога се взима влагалищен секрет, защото съм в 5ти месец, а още не ми е взимал,а той ми каза че щом нямам бяло течение едва ли не не е нужно поне на този етап🙄

# 599
Здравейте, предния път когато бях на преглед и аз разпитвах за шийката - над 3 см. е напълно нормално. Моят АГ ме вика на преглед на всеки две седмици задължително. По здравна каса е, но от там ползваме само безплатните изследвания, които ми се полагат. На всяко посещение си плащам ехографа + допълнителни изследвания (които не влизат по ЗК), ако има нужда.

Моя също си ме вижда по-често,но за плащане и дума не е станало.А ако има нещо за пускане извън това,което се полага,си ме вика в другата клиника ,правят ми изследванията и ме вписва ,че уж 3 дена съм лежала и готово.Отново нещо не плащам.

По-добре не споделяй какво точно прави докторката ти, защото ми звучи доста незаконно. 😂😂
Моята ЖК е безплатна разбира се, а ехографа си го заплащам отделно. Мисля че здравната каса поема само два ехографски прегледа за цялата бременност,което си е крайно недостатъчно в днешно време.

Явно и той така смята и не си брои ехографа..За мен е важна човечността и вниманието, като ви чета ,че плащате се благодаря,че съм уцелила правилния гинеколог.
Аз да не казвам колко плащам тогава, щото ходя на частно Joy

Общи условия

Активация на акаунт