Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~196

• 35 144
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  Сладури,  какво прочетох.

Във  вестник  Турските сериали  24/7  заглавието  на  "Вургун"  го  превеждат "НАЛЯГАНЕ".
   Още  едно  25.  Статията  е  във  връзка  с  рейтингите  за  изминалата  седмица.

в  текста:
            Силна  битка  за  рейтинг   се  състоя   в  първата седмица  на  м.  февруари - 06.02.2019 година.
            Премиерата  си  в  ефира направи  очакваното   ново   заглавие "Налягане"  /"Вургун"/  е  Еркан  Петеккая,  Дениз  Чакър  и  Емре  Кънай,  която  намери  място  в   топ  10  с  нелош  резултат  над  4%,  давайки  заявка  за  по-нататъшен  успех.
             Интересът  към  нея  беше  далеч   по-голям  сред  интелигенцията.

Това  е.  После  пишат  за  други  сериали.

Момичета,  сега  така  ли  вече  ще  изписваме  сериала "Налягане"????
            Много подходящо  беше  заглавието  на  Бризчето  "УДар"  или  "Печалба".

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 22:46 от sisi55

# 301
Vurgun 2. Bölüm 2. Fragmanı

https://www.youtube.com/watch?v=xpcA2coP-yg

превод на фрагмана......
нажива 2.2
https://vk.com/vurguns?z=video506672097_456239138%2F073f58ede0e7 … l_wall_-146971059

Цитат
Озет 2 серии сериала Нажива / Vurgun
✳✳✳✳✳✳✳✳✳✳✳✳✳✳✳
Кемаль хочет получить ответы на свои вопросы. Почему Рейхан предала его и вышла замуж за Ведата? Ведат пытается противостоять встрече Кемаля и Керема, он ревнует свою семью. Асья уходит из больнице, Ведат шантажирует её, он угрожает открыть её тайну. Пойдёт ли Асья на условия Ведата? Братья Вардар решат восстановить свою фабрику и это станет началом войны, между братьями Вардар и Ведатом

# 302
# 303
Добро утро! Hug

Лу Hug,благодаря за кафенцето с пожелание! Hug

Цитат
Момичета,  сега  така  ли  вече  ще  изписваме  сериала "Налягане"????
Сиси Hug,аз си го пиша ''Вургун'',така свикнах! Wink Peace

В 4-ти еп. към каста се присъединява Юнал Силвер!Той ще играе ролята-баща на Рейхан!Аз съм го гледала в доста сериали,но нямам време да ги изреждам! Wink Peace

Желая ви приятен ден,макар при нас да е дъждовен! umbrella Hug Hug

# 304
  • Варна
Привет, момичета! Hug Hug Hug
Благодаря за споделеното! bouquet
Днес съм си поставила задача да изгледам първа серия на Вургун и да съм готова за утре. Вече няма да се настройвам и да казвам, че ще съм с вас, защото всеки път – в последно време - все нещо се случва и не успявам.
Скрит текст:
И в този дух да споделя, например, снощи какво стана:
 Joy Joy Joy В понеделник следя 3 сериала – «Забранената ябълка»; «Чукур» и «Вуслат». Естествено ябълката – онлайн, след нея Чукур на запис и късно във вторник превода на Вуслат, защото преди това са «Великолепните»
Та снощи, докато гледам «Ябълката», пристига брат ми и започва с един от проблемите ми – спукана тръба на първи етаж – какво да купя и кога ще го оправи. Естествено вижда, че отговарям само с «да» и «не» и обявява: Абе, сестра ми, нали само в петък беше забранено да идвам след 8 ч.? Какво става? В четвъртък не ме отразяваш. Събота вечер се мръщиш. Неделя пак не става. И понеделника ли е забранен?
Ми, какво да му обяснявам? Че четвъртъка се премести във вторник, пък вече и срядата е забранена? Просто го изслушах и нищо не казах. Тези турски сериали…! Joy Ама какво да направя – ми то само това май ми остава като развлечение. За другите развлечения трябва повече време, пък аз го нямам.
Хайде, оплаках се, ама хем ми е смешно, хем се ядосвам, че не ме разбират! Joy Joy Joy
Та, не обещавам, но ще се постарая да съм с вас, ако някоя двукрака котка не ми мине път отново.
Сисони Hug, направо предлагам да пишеш «Вургун» и да не се опитваш да превеждаш името на сериала. Не зная кой го е превел това «налягане», ама думичката, която аз зная е «басънч» и я научих сега при последната екскурзия до Одрин. Кой знае, може и да има някакво отвлечено значение вургун и на налягане, но аз не съм чувала и прочела никъде нещо подобно. Мисля, че вече ви обяснявах веднъж, че за мен името идва от глагола «вурмак»- удрям като окончанието -мак е за неопределителната/основната форма на глагола. Например: «Вур!» се превежда като «Ударѝ го/я!» «Вуруджаксън бени?» - "Ще ме удариш ли?". Или казано по друг начин – за мен значението е такова в буквален превод, а дали значението се променя с окончанието «-гун», все още не мога да твърдя със сигурност. Така че вместо да се чудим и да слагаме някакви преводи преминали през руски, немски, английски и други, по-добре да си използваме оригиналната турска думичка «вургун» за да не се загубим някъде в превода.
Малееееееее, опнах чаршафа, а влязох уж само за 5 минутки.

# 305
  Здравейте мили момичета, приятна  вечер.

Благодаря  на  всички  за  споделеното.

Бризче, благодаря
ти  за  поста.  Разбира се, че  когато  можеш  тогава  влизай  в  темата ни.
Тука сме  за  забавление,  за  отмора,  за  релакс,  за зареждане  с  позитивна  енергия.
Когато ти е  удобно  ще  ни  бъде добре дошло  да влезеш  при нас  и  да  ни  ограмотиш.
А, името  ще го  изписвам така, както ти  предлагаш - "Вургун".

Важното  е  на  теб  да  ти  е   хубаво.  Приятна  вечер.

Златинче,  благодаря  ти  за   озета. Сега  ще  го  напиша. Още  веднъж  ти  благодаря.

Ани, скапа,
благодаря  ти  за коментарийте  и  хаберите.
Всички  сте  върхът -   много  умни,  много  интелигентни,   много  добри,   много  знаещи.
Скъпата  ми  ЛУ,  благодаря  за кафенцето.  Сутринта  не  успях  да  ви  го  поднеса.  Ама  ти,  както  винаги  си  на  линия.  Пак  благодаря ти от  сърце. 
Моля те, пиши  за  мнението  си  за  първи  епизод.   Твоите разсъждения  са  важни  за  мен.

Сега  за  озета.        

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 17:20 от sisi55

# 306
Златинче,  скъпа,  този  актьор, който  ще  играе  бащата  на  Рейхан  съм  го  гледала  някъде,  ама  къде - не знам.

Озет  2  към  "Вургун".

Кемал  търси  отговори  на   въпросите  си.
           Защо  Рейхан  го  предаде  и  се  омъжи  за  Ведат ???

Ведат  се  опитва  да  противодейства  да  се  състои  срещата  между  Кемал  и  Керем.
            Той  ревнува  семейството  си.
            Ася  напуска   болницата.
            Ведат  я  изнудва,  шантажира  я и  я  заплашва  ако  разкрие  тайната  си.
            Ще  изпълни  ли  Ася  условията  на  Ведат ??

Братята  Керем  и  Туран  Вардар  рашават  да   отремонтират  своята  фабрика  и  това  ще  бъде  причината  за  началото  на  войната  между  братята  Вардар  и  Ведат !!....

к        р         а         й

# 307

Защо  я  няма  Ани ??  Да  не  е  болничка ???

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 18:03 от sisi55

# 308
Бризче Hug,е аз съм с два в понеделник-ЗЯ и ''Вуслат''! Wink

Сиси Hug,благодаря за превода на озета! bouquet
Цитат
Златинче,  скъпа,  този  актьор, който  ще  играе  бащата  на  Рейхан  съм  го  гледала  някъде,  ама  къде - не знам.
Сиси,,забравила си-в ''В Тиха буря'' с Еркан! Wink Още съм  го гледала в ''Запленяваща сърцето''(беше баща на Хасрет/Туба Бюйюкюстюн;в ''Кузей/Гюней''(Север/Юг);''Ако бях облак'',''Стая 309''! Peace

И аз се чудя за Ани Hug,че не е наминала! Thinking

# 309
Ле леееееееееееееееееее, вярно. Как не се сетих.
В "Тиха буря"  беше най-добрият  приятел  на  Иит  Санджактар,  имаше  лодка  и  Иит  ходеше  там при него, за да му се оплаква.
Ами....Мелодията  на  сърцето  нали  с  теб  го  гледахме.  Нали  се  гордеехме  с  Хасрет.  Играеше  великолепно.
Ама  там не си го  сещам.  Ама  се  сещам  за композитора,  много  беше  красив,  като  икона  беше.  После  като  брадяса  не  приличаше  на  нищо.

Ами,  Кузей  и  Гюней  също  съм  го  гледала.  Там  не  го  помня.

Благодаря  ти от   сърце.

Ани обаче  не  се  обажда.  Чакаме  я.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 21:52 от sisi55

# 310
  • София
Привет, прекрасни! Kissing Heart

Чуден фрагман, очертава се отново интересен и много, много емоционален епизод. Heart Eyes

По темата с "Вургун" - и аз като че ли съм да се изписва така заглавието, за да не стане объркване.
Иначе, ако ви е интересно... "Вургун" има много далечно общо с глагола "вурмак". Думата "vurgun" на турски няма точен превод, но най-общо означава "да отнемеш насилствено и чрез машинации нещо от някого, което принадлежи на него, но не и на теб". Виждала съм го като "плячкосване" или "заграбване", макар че не е точен превод. Vurgunculuk означава точно това - машинация, спекулация, косвено и измама (съответно, vurguncu e машинатор (има ли такава дума на български? Smile), спекулатор - или прилагателното: спекулативен). Така че заглавието е изключително точно. Relaxed
Интересното е, че турците много често употребяват "vurgun" и като "влюбен". Оттам е много далечното общо с глагола "вурмак", за който споменава Бризче. Yellow Heart "Влюбен", в смисъл на "цапнат, ударен". Laughing

# 311
Искам за ви  преведа  втория озет   на   втори сезон  на  български, но ми е много  трудно.
Буквите  са  замазани,  тая черта,  когато  стопирам  веднага закрива  целия  текст  и  аз  не мога да го  прочета.   Сега  се  мъча  да го напиша  на руски,  после  ще го  преведа  на  български.
Но,  първо  отивам  в  Контакта, за да видя  там  дали  няма озет  с  четящ  се  диалог и после  ще  го напиша.  Разбира се, че  е  по-хубаво  да  се  чете  диалога  на  български,  както  и  да се  гледа
видеото ,  както  и  звука  на  гласовете  на  актьорите.

За името ако  искате сега  да  го пишем  Вургун,  а  и  си  мисля,  че  в  четвъртък  ще  излезе  нашия в-к
ТВ  Сага, не може да  няма  статия  за  него.  Да  видим  как ще го изтипосат.

А, бе,  българска  му  работа. На  журналистите  на дядо  им  парашутните  гащи!!!!.................
До  после.

# 312
 Сега  ще  ви  напиша  втория  фрагман  към  втори  епизод  на  Вургун.
Моля, простете  за  грешките.  Утре  вечер  ще  ги  изправим.

Рейхан  и  Ведат.  Рейхан  говори  на  Ведат.

На  Кемал  много  му  е  мъчно.  Той  си   мисли,  че  ние  всички  сме  го  предали.
               Сега  той  ме   ненавижда.
               Може  и  така  да му харесва,  но на  мен  ми  е  болно  от  този факт,  Ведат.

Кемал  говори  на  брат  си  Туран - Туран, ти  преди  всичко  трябва  да  слушаш  брат  си,  разбра  ли
               ме ??...........

Рейхан  -  говори  сама  на себе  си и  върви  през  партера  на  висока  сграда -
                Кемал  си  мисли,  че аз  съм  го  предала.
                Мисли  си,  че  аз  съм  го  оставила  него  сам.
                Аз какво да направя,  когато  Кемал  се   събуди  и  е  факт.

Керем - синчето -  Татко!!!.....

Тук  няма  отговор  на  детето. Сякаш  никой  не   го  чу.

Ведат  на   Кемал - Тука  има   определен  ред !!

Кемал  -  Аз  ще унищожа  този  ред!!...

Докторката  на  Ася - Ти не привиквай  към  любовта  си.
              Ти трябва  де  предусетиш -  от  къде  и  на  кое  място  в  сърцето  ти, любовта ти  може  да  се  
               приближи  крадешком???......

Кемал  Вардар  е  на  улицата.   Ведат  пресича  с  колата  си.
          Кемал  вика  през  улицата  на  Ведат.

Кемал  -  Излизай  от   колата !!!...
               Ти  кого  и  от   коя   земя   гониш ???...
               Ти  кое   дете  и  от   къде  го  крадеш ???....

Ведат  -  Успокой  се!!...

Кемал  -  Как  така  да  бъда  спокоен ???....

Кемал  обърна  по  гръб  Ведат  на  капака  та  колата  му  отпред и  посяга  да  го  бие.

Кемал  -  Вие  ме  убихте!!!...
              Сега  аз   съм  тук !!!.....
              Аз  ще  те  довърша !!!...

В  този  миг  две  мъжки  ръце  държат  един  пистолет  и  го  насочват  към  лицето  на  Кемал.

к              р             а                й

# 313
  • Варна
Привет по нощите! Hug Hug Hug
Прескачам пак след финала на едно прекрасно сериалче за приятелството –„Великолепната двойка“. Жалко, че такива сериали изобщо не се харесват на комшиите, а има какво да научат от тях,за разлика от онези, които харесват и в които е пълно с гадняри, които устояват на всичко……

Тинче Hug, на мен ми е мноооооого интересно, защото от скоро съм се потопила в тая „райска джунгла“- турският език. Вай бе, няма научаване!!!! ooooh!
Та, да обясня защо приех „Удар“ като по-точно заглавие в превод. Едната страна я обясних – глагола „вурмак“. Другата страна:
Четейки кратичките презентации на членове от екипа и първите фрагчета за себе си, без да ангажирам никого с мнението си, реших, че става дума за удар, в смисъла, който ние предаваме на тази дума, когато постигнем нещо. Например: като ограбват …. банка, да речем, нали казва „Направиха голям удар!“ или „Готвят голям удар“. Или пък в добрия смисъл – на изпит ми се пада четен/добре научен/ въпрос, при положение, че времето за няколко от конспекта не ми е стигнало и си получавам високата оценка – пак казвам: „Направих удар на изпита“ Та, при сериала очаква се, че някой от героите е направил „удар“, но го очаква още по-голям, примерно от главния герой.
Или ако трябва да съм по краткословна, може би съм „напипала“ без да искам точно това, което си обяснила има измама, но измамника ще бъде „измамен“ от обстоятелства илиот нещо неочаквано. Поне такива са моите очаквания. А дали така ще стане, ще видим в сериала.
Благодаря, Ви, момичета и „Лека вечер“. bouquet

# 314
Привет момичета  wavey
Днес не ми остана време да поздравя....
Скрит текст:
Както се казва последния напън беше настал , но свърших с ремонта - подписахме акт 16  Joy Joy Joy Joy и трябваше да изчистя прахоляка, който разнесох из цялата къща - поне стаите, които обитавам. Добре, че дойде една дружка, та ми помогна след като бях очистила да сложим печката на мястото и шкафове, че до сега дори не можех да си наготвя дори нещо на бързо....Каталясах от умора, но пък терасата ми стана като бонбон - за щяло и нещяло, все си намирам работа да изляза и да се полюбувам.....След 40 години в този апартамент, вече имам лампа на тавана на терасата - инсталация има още от едно време, ама когато карах мъжа ми да сложим крушка, той все ме питаш какво ще правя на терасата, ще вдявам ли и махна осветителното тяло и всички джунджурии и ми сложи един аплик на стената в единия край.....ама сега като свети от тавана друго казва....
Свърших и с ДДС-то и след утре ще бъда по-редовна....

Дано утре да ми остане време да доизгледам първия епизод на Вургун, че да съм готова за вечерта  Praynig

Злати  Hug Лу  Hug Сиси  Hug Hug Бризче  Hug Тинче  Hug благодаря за споделеното  Hug Не мога да се включа в дискусията за превода на заглавието на сериала, защото нищо не отбирам на турски...и ми е по-лесно да си изписвам името на сериала Вургун  smile3521

Лека и спокойна нощ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт