Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~196

• 35 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Привет момичета  wavey Стигнах до компа - предпочитам вашата приятна компания, вместо да се ядосвам с нагли съседки.....

Злати  Hug Сиси  Hug *Tincheto*   Hug Вики  Hug

Първо да кажа добре дошла на Тинчето  Hug - Еркан е отслабнал с 9 кг заради ролята, ама никак не ми харесва така - той е много висок и тази слаботия не му отива...Но се надявам скоро да си възстанови килограмите. Относно партньорството му с Дениз Чакър, разчитам на каста. Комшиите много добре съчетават актьори - герои....Имат усет и почти винаги се получава, че сякаш актьора е роден за тази роля. Но времето ще покаже.....

Сиси - характеристиката на героите, които си направила, твое творение ли е, или правиш превод на характеристиките дадени за всеки герой? от официалната страница на сериала..... Thinking

Ани,  любима моя,  от къде да  ги  препиша ???   В  Контакта  ги  няма,  в  българския - въобще.
Това са си  мои  мисли,  мои  разсъждения,  моя  трепет.  Така  чувствам,  така  пиша.
Дано  да  ви  харесва.  Аз  ги  пиша,  защото така  чувствам  любовта,  измамата,  коварството,  подлостта,
ревността  и  всичките  драми  и  трагедии,  които  вълнуват  героите.
На  всички  не  е  лесно.  Добри,  лоши,  по-лоши,  идиоти......  всички  се  пържат  набучени  на  изгарящите  кинжали  на  любовта.
Това  е  истината.  Лесно  е  да  вземеш  жената  на  най-добрия  си  приятел,  да се съвокупляваш  в  неговата  спалня  с  неговата  жена,   в  неговата  къща   да  си  правиш  кефа  9  месеца  с нея,  да  й  направиш  бебе  и после  да  търсиш  извинение  за  постъпките  си.
                Мислите  са  най-могъщата  сила  в   цялата  Вселена.  И  Ведат  това  измисли.  Друго  не  можа.  Не  можа  да  каже  нищо  и  на  Кемал, който  от  снимките  разбра  каква  мръсотия  е  направил  първият  му  приятел.
                Оправданията на  Рейхан  пред  Кемал  ще  бъдат  записани  като с  нагорещено  желязо  в паметта   му  и ще  се  вдълбават  навеки  все по-навътре  и по-навътре  в   него  и  душата  му,  защото  те  вече  са разделени,  независимо  от  огромната  любов  на  Кемал  към  жена  си.
                Той,  Кемал  дори  и  това  е  показателно -  след  като  излезе  от  комата  първо поиска  огледалото  от  Ася,  за да се види  как  ще   изглежда  пред   неговата  любов.  Видя  брадата  си  и  си спомни,  че  любимата  Рейхан  не  обича  да  има  брада  и  за  това  поиска   приборите,  за да  се  обръсне.
               И  другото - когато  настойчиво  питаше  Ася  къде  са  Рейхан  и  Кемал,  а  Ася  нищо  не  му каза,  Кемал  си  помисли, че те  са загинали  и  веднага   започна  да  крещи  и вика,  защо  той  не  е  умрял,  а  те ???   Ето  ви  възходящата  градация  на  сценаристите.  Ето  ви   отрицанието  на  отрицанието - той  иска  да е  умрял,  но  Рейхан  и  детето  му  да  са  живи.  А  истината  каква  е??? Прототипна  на тази.
               Браво  на  писателите.  Браво  на  актьорите - една птичка  пролет  не  прави.  Всички  са  от  най-добрите.
             Браво  и  на  Фарук  Тургут.
              Златинче,  много  ти  благодаря  как  да  изписвам  името  на  Ведат.  Беше  ми  много  трудно,  не  знаех.  Така  е  с  имената - от  турски  на  руски, от  руски  на  български  и  ето ти  мазалото.
             До  после.  Сега  ще  вечеряме,  новините  и от 21 до 23  по  БТВ Лейди  финала  на  втори  сезон  на  "Твоят  мой  живот".
             После ще се къпем и ще гладим. Нали  цял ден  се  разхождах  из  планината,  хайде сега - нощес  да  поработим.

А,.....щях  да  забравя - някъде  прочетох,  че  не  може  след  като 10  години  е  бил  в  кома и   после  се е  събудил  да  може  да  стане.  Да,  така  е,  но Незахат Вардар  каза,  а и  Ася  и тя  каза, че д-р  Ердоган  Вардар  е  наредил  още  от  първия  ден  да се  прави  рехабилитация  и  така  10  години  всеки  ден  са  му  правили  масажи  и рехаблитации,  за  да  не  атрофират  мускулите  ставите  му.
Не  разбирам  от  медицина,  но  това  е обяснението  на сценария.

# 286
Цитат
Златинка, гледам сериала редовно и смея да твърдя, че в момента "Сблъсък" ми е водещ от турските сериали. (Заедно, донякъде, с "Вуслат".) Виждам, че се коментира в темата на Къванч, но аз (както много народ, доколкото виждам сред турските и руските фенове) съм фен предимно на двойката Керем-Джемре, и не съм сигурна до каква степен ще се впиша в дискусията тук. Затова си и кротувкам. Very Happy Много се радвам, че и ти го гледаш! Kiss
Тинче Hug,в темата аз гледам най-много сериали в момента! Laughing
Скрит текст:
За по-кратко можеш да ме наричаш Злати! Wink
Аз отдавна чета във форума откакто започнаха да дават турски сериали по телевизията и по точно 1001 нощ!После дойде Аси и се започна четене по форуми!Теб те знам оттогава! Wink По-късно започнах да пиша в няколко теми за сериалите с Туба и Мурат!По това време  даваха Памуковата принцеса по телевизията!Тогава открих темата,която правеше Ани,а после се прехвърлих тук! Peace
В момента гледам ''Истанбулска невеста''(3-ти сезон),който също се обсъжда в темата,''Забранената ябълка''(2-ри сезон) и ''Ранна птичка''!От есента загледах Мухтешемите,но ще има финал на 12 еп. във вторник,''Сблъсък'',''Вуслат''(харесвам Кадир-видях че си писала в темата,аз само я чета и следя за инфо) и последно'' Вургун''! Peace
Сблъсък и на мен ми харесва!Аз го започнах заради Къванч,тъй като съм гледала всичките му сериали,Елчин Сангу и Мелиса Аслъ Памук - съм ги гледала в няколко сериала!Но сега открих Алперен Дуймаз!В момента го гледам и в друг сериала-един от първите му-''Горчива любов''!Дават го всяка делнична вечер от 21,30ч. по БТВ!В другите му сериали не съм го гледала!Израснало е момчето!Харесва ми зараждащата се любов м/у Керем и Джемре! newsm10
Сиси Hug,за коментара ти! bouquet

# 287
Добър вечер и от мен! Малко късничко се присъединявам към дискусията за серията.  wavey  bouquet

За епизода ще трябва да се съглася с един коментар, който прочетох по-рано. На victoria vassileva. Ами съжалявам, но и аз съм на същото мнение за Сюрея. Още когато излезе фрагманът и кадрите, където тя стоеше на терасата горе - все едно видях Есма. И точно това ми бяха първите мисли и асоциации. Тя се превръща лека - полека в Есма. За добро или лошо. Тя ще е тази, която ще заеме нейното място - "султанката" на конака. Не напразно се наблегна на момента, когато Сюрея каза "Аз се опитвам да защитя семейството си" и изведъж май и тя самата се усети как звучи. А и с това нейното " аз да кажа, да посъветвам" .. ами тя попринцип обича да се меси и да изказва мнения по чуждите въпроси и проблеми. В началото не беше такава, може би защото имаше "война" между снаха и свекърва  Thinking и по си траеше. Сюрея винаги трябва да се изкаже и сякаш държи тя да е правата в случая. Което пък в даден момент и на някои хора не им допада. Да, тя търси баланс, опитва се да подкрепя и съпруга си и да помогне с каквото може за разрешаването на проблемите в конака .. ноо някой път прекалява  Whistling Да не споменаваме по-рано как Есма се разсърди за бавачката и още по-тъпия коментар от страна на лелята. Съжалявам, но Сюрея сега не е същата като в началото и на мен ми е дразнеща с тази меланхолия и спокойствие. Как всичко е цветя и розово, как трябва да дишаме дълбоко и спокойно и да чакаме от само себе си проблемите да се решат. За мен тя тъпче на едно място от доста време и това развитие в характера й аз не го одобрявам. За нещастие на всички подкрепящи Сюрея Grinning Любимка ми е, но при разговора й с Ипек - барбито й каза доста верни неща. Факт. А това, че самата Сюрея не се усеща - това е друг проблем. Епизодът накрая ме разплака - толкова истински пресъздадоха милият момент между баща и дете. Сякаш Адем се промени. И това, че Фарук бе там за подкрепа и думите му също ми харесаха. Само че се чудя дали сега Адем няма да обърне палачинката и да се събере с Дилара newsm78 Гюнеш ми е по-симпатична от Дилара, която като я гледам в последните сигурно 5 епизода само злобее и изпадаше в напълно излишни нервни кризи заради бившия си мъж. И не, с тази злоба не ми е приятна. Като изгледам епизода с български субтитри ще си допълня коментара.  newsm51

# 288
  • София
Тинче Hug,в темата аз гледам най-много сериали в момента! Laughing
Скрит текст:
За по-кратко можеш да ме наричаш Злати! Wink
Аз отдавна чета във форума откакто започнаха да дават турски сериали по телевизията и по точно 1001 нощ!После дойде Аси и се започна четене по форуми!Теб те знам оттогава! Wink По-късно започнах да пиша в няколко теми за сериалите с Туба и Мурат!По това време  даваха Памуковата принцеса по телевизията!Тогава открих темата,която правеше Ани,а после се прехвърлих тук! Peace
В момента гледам ''Истанбулска невеста''(3-ти сезон),който също се обсъжда в темата,''Забранената ябълка''(2-ри сезон) и ''Ранна птичка''!От есента загледах Мухтешемите,но ще има финал на 12 еп. във вторник,''Сблъсък'',''Вуслат''(харесвам Кадир-видях че си писала в темата,аз само я чета и следя за инфо) и последно'' Вургун''! Peace
Сблъсък и на мен ми харесва!Аз го започнах заради Къванч,тъй като съм гледала всичките му сериали,Елчин Сангу и Мелиса Аслъ Памук - съм ги гледала в няколко сериала!Но сега открих Алперен Дуймаз!В момента го гледам и в друг сериала-един от първите му-''Горчива любов''!Дават го всяка делнична вечер от 21,30ч. по БТВ!В другите му сериали не съм го гледала!Израснало е момчето!Харесва ми зараждащата се любов м/у Керем и Джемре! newsm10
Злати, кога смогваш на толкова сериали? Чувала съм всички, които изреди, но на повечето от тях гледам само фрагмани, защото не ми достига времето. Или по един-два епизода, и после (след много, много месеци, наваксвам).
Скрит текст:
На мен някои никове са ми много познати във форума - твоят е един от тях. Просто от отдавна не пиша редовно, и съм позабравила подробности. Обаче тези форумци, които бяха преди 10-тина години, си ги спомням. И много се радвам, че все още са из този форум и са активни. "Аси" е сякаш друг живот за мен - след толкова години гледане на сериали и учене на езика, и интересите, и предпочитанията ми се смениха. Но приятелствата от онова време остават, разбира се, както и хубавите спомени. Heart Eyes

"Сблъсък" е интересен, с уникален актьорски състав. Аз го започнах заради четиримата главни - Къванч, Елчин, Алперен и Мелиса, тъй като харесвам и четиримата. И ми беше интересно да видя отрицателния образ на Онур (в който е брилянтен, без съмнение). И не съм разочарована от сериала. Поне, доколкото разбрах, е с фиксирани епизоди до май-юни??? Което означава, че няма да го спрат. А Алперен е прекрасен - както казваш и ти, много е израснал в играта си. И химията между него и Мелиса е един път. Revolving Hearts

И от мен - един колаж от ВК, на Кемал и Рейхан: Yellow Heart

# 289
Привет момичета  wavey
Бях на кино и като гледам съм ви изтървала  Grinning
Не успях да ви изчета задълбочено......
Сиси не съм казала, че си преписвала от някъде - учудих се как правиш характеристика на героите от излъчен един епизод...

Злати  Hug Тинче  Hug

Ани_ - не съм изгледала преведения епизод на Невестата - ще чакам българския превод...В старанието да слагам по-важните моменти с превод от фейса, имам пропуски в картинките....
Непосредствено след излъчения епизод взех отношение по въпроса за Сюрея, но след като изгледам епизода с превод и картина може да ми се промени мнението....Защото никога нищо не спестявам на любимците от сериалите, опитвам се да бъда справедлива според моите разбирания....
В един дом в който живеят три поколения хора, някой трябва да прави организацията. Така приех Сюрея на първо гледане....
Ипек не може да ми бъде еталон в никакво отношение....Както ти казваш барбито /много ми харесва да я наричам така  Grinning Grinning/ винаги е преследвала собствените си интереси. Иска никой да не й се бърка в живота, но при всеки сблъсък тича при мама си.....
По отношение на тейзето - от момента в който Санем отиде в конака едва я изтрайвам. Толкова нетактичен човек не съм виждала. Но за простотиите на Санем не можем да виним Сюрея....макар, че Сюрея е отгледана от леля си....На практика Сюрея разбра какво е семейство, когато заживя в конака...Тук тя се учи какво е да имаш майка, брат.....да спазваш правила.....да се съобразяваш с обитателите на къщата.....
И моите предпочитания са в полза на Гюнеш, но мисля, че като на филм ще съберат Адем и Дилара...., което няма да ми се понрави.....

Лека нощ момичета - утре започва нова седмица, която ще бъде много натоварена за мен. Дано да се справя  Praynig

# 290
Сладури, нощес като  изгледах  пак  първи  епизод  се натъкнах  на  някои  неточности.

1. Ведат  каза  на  гл. лекар  на  болницата:  "Докато аз  не си построя новия  живот  Кемал  е  длъжен  да  спи!!"  И  Ведат  му  даде  да  се  разбере, че  му издава  заповед.

2. Къщата,  в  която  живеят  Ведат,  Рейхан  и  децата  е  на  Ведат.
    Когато  Кейхан  заведе  Кемал  пред  нея,  Кемал  го  попита: "Защо отиваме  в  къщата  на  Ведат??"

3. Спомнете  си  четвърти  фрагман  към  първи  епидзод.  Рейхан  отиде  в  другата  къща,  отвори  хладилника  и  от  там  разхвърля  картофи  и  лимони  и  старите  снимки,  започна  високо  да  плаче  и  при  нея  дойде  Едже.
     Тогава  Едже  каза  на  Рейхан: "Ти за нищо  не  си  виновна!!"
      От това изречение си  вадя  заключение,  че  вероятно  по  някакъв  начин  ще  се  мъчат  да  избелеят  образа  на  Рейхан,  а  през  това време  Кемал  ще се сближи  с  Ася.

4. На няколко  пъти  сценаристите  ни  показват,  че  Рейхан  не  обича Ведат,  а  обича  само  Кемал.
    На финала  на епизода,  когато  Рейхан  му каза,  че  вече  е  разбрала  що  за  човек  е  Ведат....
той,  последният   я  попита  с  злоба:  "Къде  отиваш??"  Ты  куда???
Рейхан  му  каза: "Не можеш  помешать,  етому!"  Те можеш  да се  намесваш  в  това,  къде  отивам.
И Рейхан  тръгна  да се  срещне  с  Кемал  до  лимоновото  дръвче,  което  е  посадено  от  тях  двамата.
Мисля,  че това  ще  го дават  във  сряда -   13.02.
              Лека нощ.  Сладки  сънища.

# 291

Добро утро. Много радост, много  усмивки  и  много щастие  ви пожелавам.

Нова седмица, нов ден, нов късмет.

# 292

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 08:48 от Лукреция

# 293
Добро утро  Hug
Надявам се да сте си починали през уикенда и да ни е честит новия ден и новата седмица  Hug
Щастлив да е денят ни и спорна новата седмица  Hug

Сиси  Hug Лу  Hug благодаря за кафето и пожеланията  Hug
Днес ще чакаме много информация - снимките и озета на Вургун и Фрагман за Невестата....

# 294
Добро утро! Hug Hug Hug

Сиси HugЛу HugАни Hug,благодаря за кафенцата и пожеланията! bouquet

Тинче Hug
Скрит текст:
Така е каквото си написала за Аси! newsm10 Аз съм гледала клипчетата ти,имах запазени във ВБокс ,но после станаха промени и с паролата не излизаха!Знам,че знаеш турски ез.!Учи в чужбина,а сега в Б-я ли работиш?...Аз не работя,в очакване на пенсия съм и за това имам време да гледам много сериали! Laughing
За ''Сблъсък'' забравих да пиша и за Онур,''бившия зет'' Wink!Наистина играе много хубаво!Сега видях фрагмана пуснат от Синан с превод,ами очаква ни отново интересен епизод! Laughing

Аз днес май ще дежуря цял ден пред лаптопа! Wink Очакват ни снимки,озет фрагани! Party А довечера съм на онлайн със ЗЯ! Laughing
Скрит текст:
Имам излизане до аптеката за да си взема месечните хапчета за кръвното!После съм на линия!

Желая ви приятен ден и лека нова седмица! Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover

# 295
На сайта пуснаха само две снимки и озета го няма все още! Peace

Vurgun 2. Bölüm Galerisi

# 296
Злати - наминавам на бързо, да можеш да слагаш снимките....
Дали няма да ни пуснат още един фрагман.... Thinking

# 297
Ани Hug,трябва да ни пуснат и 2-ри фрагман!Може  да е довечера,когато гледам онлайн ЗЯ,нали е по Фокс тв.! LaughingПроверих и за ИН не са пуснали фрагман! Peace

Пуснаха и озета.... 2. Bölüm Özeti
Скрит текст:
Kemal ve Reyhan sonunda karşı karşıya kalır ve Kemal Reyhan’a hesap sorar. Reyhan, Vedat’la neden evlenmiştir? Reyhan, Kemal’e karşı dürüst olup Vedat’la evlenme sebebini açıkça söyleyebilecek midir? Kemal, Reyhan’la konuşmasından sonra darmadağın olurken, oğlu Kerem ile aralarındaki ilk bağ kurulmaya başlar. Ancak Vedat buna mani olmak için hemen adım atacaktır. Hemşire Asya’nın hastaneden ayrılmasının ardından Vedat soluğu Asya’nın karşısında alır. Asya da Vedat’ın hayatını alt üst etmeye yetecek iki tane sırrı vardır. Acaba Asya Kemal’den uzak durmayı göze alıp hayatlarından çıkabilecek midir? Peki ya kendi sırrı? Erdoğan Bey onu ağzından kaçırırsa Asya’nın hayatı yıkılacaktır. Kemal baba yadigarı yanık fabrikaya geri döner ve onu tekrar hayata geçirmek ister. Turan, abisinin yanında durmak isteyince Vedat elindeki tüm kozları kullanmaya başlayacak ve aralarındaki savaşın ilk tohumları atılacaktır.

Vurgun Çarşamba 20.00'de FOX'ta!

---------------------

още нови снимки от сайта на Фокс тв.

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 18:07 от Zlatina3

# 298

bouquet

Адем може би ще усети какво е семейството с раждането на детето. А фикрет е този, който ще гони Ипек. Усмивката на барбито не ми се стори фалшива .. дано не греша.  newsm78

# 299
Ани_ Hug,благодаря за фрагмана!

Превод на репликите на руски ез.
Цитат
Забира Рахымбай
- Вместо того чтобы потерять одного брата, хочу получить (выиграть) сразу двоих.
- Он мой что ли, да...
- Добро пожаловать, сынок!
- Сюрприз
- Даже если он только что родился, ты можешь представить что кто-то может ему навредить?
- Вчера я впервые почувствовал кровную связь между нами (с Адемом), мама. Я хочу дать шанс всем вместе стать ещё больше, мама. Брат означает - прощение.
- Снова сначала, нельзя ли?
ето я усмивката на Барбито... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт