Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~196

• 35 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 645

Златинче, моля те - прости ми, чак сега  те прочетох.
Сега няма да мога да  напиша песните,  защото имам  ангажимент  към  Данчето  - затрупа ме  с   информация  и  чакам  обаждане от Боби.
Утре сутринта ще ги напиша, защото и  едно  момиче  от  другата  тема  /дето  пише  за  Берги/ги  иска.
Имам  и  семеен ангажимент  по  нощите  с  половинката  ми.

# 646
Добро неделно утро  Hug
Кафето е готово  Peace

Слънцето се показа - да се насладим на един приятен и забавен почивен ден  Hug

Ани_ - не гледам много сериали и не се отказвам лесно, но понякога губя интерес. И тук имаше моменти с пълнеж, но вече трети сезон успяват да задържан вниманието ми и поддържат интереса....Може би, защото представят историята много реалистично - виждали сме такива случки и в реала. Отличната актьорска игра също поддържа интереса - поне за мен е така.....

Хубав ден  Hug

# 647
Добро утро! Hug

Ани Hug,благодаря за инфото!Ако дават всеки петък има още 14 епизода до финала! Peace

Ани_ Hug

Сиси Hug,аз написах в поста,когато имаш възможност,а не в момента да преведеш песента! Wink

Приятна неделя! bouquet

ПП Ани Hug,благодаря за кафенцето и пожеланията!

# 648
Доглеждам снощния епизод на невестата. Тази Озгюр е отвратителна крава. Не че ги няма в живота, но тук и на този етап не ми е нужна.

# 649
Злати  Hug

Нашия познайник от Тиха буря ще го видим във Вургун....

Доглеждам снощния епизод на невестата. Тази Озгюр е отвратителна крава. Не че ги няма в живота, но тук и на този етап не ми е нужна.

++ newsm10 newsm10 newsm10

# 650

Сладурчета, здравейте.  Приятно  следобедно  кафенце.  Да ни е   сладко.

Благодаря на всички момичета  за  постовете, хаберите,  новините,  снимките,  кафенцата, пожеланията.
Благодаря  ви  от  все сърце.
Свободното  време  за забавления за мен  започва.

Първата  песен  -  време от  серията -  1 час, 26 минути  и 09 секунди.

Нощ е.  Кемал е  пред  дома си. Срещу  него  е   градината.  Рейхан   сън  не  я  лови.  Излязла  е  из  градината,  върви  към  Кемал, тъжна,  умислена,  мъка  е  сковала  душата й  за  изгубената  любов.
          Кемал  гледа  златната си,  брачна халка, на  която  пише: "Рейхан".  Гледа я,  чете я  и мъка сковава сърцето  му.  Той  помисли  и  стана,  тръгна  към  лимоненото  дръвче,  което  бяха  посяли  заедно  с Рейхан  преди  пожара,  когато  любовта  им  цъвтеше  и  грееше  като  ясно  слънце.

Текста  на песента:

Всеки мой  ден  е   дълъг  колкото  година.
Аз  съм  изморена  от самотата.
Не си мисли, че аз  съм  ти  обидена....
Аз  все  още  съм  влюбена  в   теб!!... /3/.

Даже, ако ти се усмихваш на  друга,....
даже  ако  аз  бъда далече  от  теб....
Даже,  ако  аз  знам,  че  ти  не  ме   обичаш!!!.....
Аз  все още  съм  влюбена  в   теб!!..../3/

Аз  съм   съсипана  и  потъркана,....
Аз съм изгорена в  този ден, когато съм се родила!!...
Аз  се  доверих   на   теб!!....
Аз все още  съм  влюбена в  теб.  /3/.

Даже ако ти се усмихваш  на  друга.....
Даже  ако  аз  бъда  далече  от  теб!!....
Даже  ако  аз  знам,  че  ти  не  ме  обичаш...
Аз все  още  съм  влюбена  в   теб  /3/.

Всеки един  ден  е дълъг  колкото   година..
Аз  съм  изморена  от  самотата !!??....
Не си  мисли,  че  аз  съм  ти  обидена.....
Аз все още  съм  влюбена  в  теб!!??..../3/

Кемал отиде  до  дръвчето. Изрови  пръстта  и  сложи  там  брачната  си  халка.
   Рейхан  го  наблюдава,  отиде  до  дръвчето,  изрови  халката  и  я  прибра  при  половинката й в  една пирографирана  кутия.

Втората песен -  време 1 час, 57 минути  и 52  секунди.
           Пътуват в   колата  Кайхан  и  Кемал.  В  настроение  са,  защото  са  помогнали  на  Керем  да  се  обясни  в  любов  на  приятелката  си.
            Тук отварям  една  скоба.  В  песента се пее  за  месеца.  Понеже в  поезията и в  лириката  се  използва  най-често  понятието  "луна",  аз  я   пиша  вместо  "месец",  "луна",  независимо,  че  в   нашия  език  също  използваме  думата  "месец".  Да  не  се  чуди  някое  момиче,  защо  е  така.
           Кайхан  го  подкани  да  слушат  една  песен.

Кажи ми,  дъждецо, мъка побърка  моето  сърце???.....
Къде  съм  аз  сега, а  къде  си  ти???.......
Кажи ми, докато  луната не  е  изгряла???
Нека тя да се скрие  в   моите  сълзи....
Къде  съм  аз  сега,  а  къде  е  тя ???...

На улицата  вали  сняг....
моята душа  е  дъждовна....
Не  плачете  моите  очи....
Почакайте  още  малко...
Съсипете  /сломете/  моето  сърце!!....

От мен си  отиде  любовта....
Не  плачете  моите  очи!!....
Почакайте  още  малко....

Моята  душа  гори,....
Моят  живот  пропада....
Кажи  ми,  дъждецо,......
Мъка побърка  моето  сърце..
Кажи  ми  докато  луната  още  не  е   изгряла!!??...

Това са песните.

Сега ще ви напиша  една  кавга  между  Ведат  и  Рейхан.
         Аз не знам  защо  си  мисля,  че контрата  ще  остане  у  Рейхан,  защото тя  е  между  чука  и  наковалнята.  С  тези  двама  мъже  как  ще се справи??

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 17:17 от sisi55

# 651
Сиси благодаря за преводите на песните  Hug

Пускам един пост, за редуване....

# 652

Време от  епизод - 1 час, 14 мин.  и 02 секунди.

Момента след купуването на  бозата  от  Ведат  и  Керем.
    Те се прибраха  с  колата  и  Ведат  повика  Райхан.
    Ведат  е  бесен,  защото Рейхан  е  разказала  на  Керем  епизода, когато  баща  му /Кемал/  е  предложил  на майка  му  брак.  Тогава  Когато  детето  разказваше  на  Ведат  как  е  била  историята, той  толкова  много  се  ошашави,  че щеше  да  направи  катастрофа с  детето.  За това  Ведат  е  бесен  на  Рейхан.

Рейхан - Ведат,  така  ли  ще  се   влачим /мъчим/ ??

Ведат - Заради теб  толкова  много  преживях.
           Аз не те  познавам  теб, Рейхан!!...
           От  тогава,  откакто  Кемал прогледа,  аз  не  мога да  не  позная.

Рейхан  -  Аз  какво  правя??  Спри  да  крещиш.

Ведат -   Керем  как  няма  да  се  събуди  кой е???  Аз  толкова  малко  взех  детето  при  себе  си!!..
              Ти ще разрушиш  всичко.

Рейхан  -  Ведат, ти си  длъжен  да  ме  разбереш.
(               Аз не мога да продължа  живота  си,  давайки  вид,  че нищо  не  се   е   случило.
                Аз също  имам  душа.....и  аз   съм  човек!!....

Ведат  -  Аз не  съм  човек,  така  ли??   Аз  нямам  душа!!...  Кой  съм  аз??...
              Аз  толкова  време  всичко   търпя!!...
              Всичко   търпя!!...
              За всичко  си  затварям  очите.
              Заради  любовта  ми  аз  и  себе  си  забравих!!....
              Аз  заслужавам  повече  уважение!!...

Рейхан  -  Аз не те  ли  уважавам??

Ведат -  Не  ме  уважаваш!!
             Всеки  път,  когато  ти се  доближаваш  до  него - до  Кемал.....Всеки  път,  когато  ти  си  мислиш  за  него,  нямаш  никакво  уважение  към  мен.
             Ти  считаш  целият  този  дом,  всичко  това, което се  случва   за  едно нищо!!...
 Рейхан  -  Аз правя  всичко, което  е  по  силите  ми.

Ведат  -  Аз  няма  повече  да  говоря с  теб.....Няма!!.....
              Защото  има  думи,  има  неща,  които  ние си  казахме  в  този  дом,  под  този  покрив!!.....
              Има неща,  за  които  ние  с  теб  някога  обсъдихме.
              Аз не мога  след  това  нищо  да  кажа.
              Запомни - НЯМА  ОБРАТ  ЗА  КАЗАНИТЕ  ДУМИ  !!!.......
              Има  неща,  които  аз  ги  държа  в  себе  си.
              Помисли - ако аз  кажа  нещо - това  значи  край с  нас!!....Ние  всички  ще  изгорим.
              Рейхан,  ти  разбираш  ли  това ??...
              Ти си  длъжна да  мислиш  само  за  този  дом,  само за  нашите  деца  и  само  за  мен!!....
              Ти си майка!!....

Рейхан  - Аз  знам,  че  съм  майка!!....

Ведат  -  Тогава  дръж  се  подобаващо  като  майка !!....

Рейхан - Никой  не  може  да  ми  напомня  за  майчинството  ми.
             Аз ще  умра  за децата  си.
             Аз  умирам  за  тях!!....

Ведат  -  Не ме принуждавай, Рейхан !!...
              Научи се да се държиш  далеко  от   Кемал!!.... А също  и  от  всичко,  което  е  свързано  с 
              него.   Ти си моя  жена.  Ще  слушаш само  мен.  Ще  забравиш  за  Кемал.
              Иначе,  ще се случат  ужасни  неща!!!
              После да не
 кажеш,  че не  съм  те  предупредил!!!

край  на  скандала.

# 653
Сиси благодаря  Hug

Момент от следващия епизод....

# 654
Сиси благодаря  Hug

Момент от следващия епизод....

Ани, Слънце,  и аз  ти  благодаря... Къде  се  е  качил Кемал?   Да не би това да е стена на изгорялата фабрика???
Да е  отишъл да я поправя.  Ама пък  къде  са  му  работните  дрехи??  
Та той е  с  костюм???.....

# 655
Сиси Hug,благодаря ти много за всички преводи! bouquet bouquet

Ани Hug

Има 3-ти фрагман за 4-ти еп. на ''Вургун''

3- фрагмент к ЧЕТВЕРТОМУ эпизоду с переводом от группы

https://vk.com/vurguns?z=video506672097_456239169%2F0038cbaedba5 … l_wall_-146971059

Да видим Рейхан на кого разкрива истината? Thinking Среща се с Кемал,но знаем че кадрите са разбъркани!А може и баща й да се появи! Thinking

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 20:54 от Zlatina3

# 656
  • Варна
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug
Не мисля, че пропуснах нещо съществено с последната серия на "Невестата". Изгледах го. Съжалявам, че трябваше да ви оставя точно, когато и Сафие я нямаше, но …. реала е по-важен. Особено като става въпрос за децата ни, нали?!

Сиси още оня ден исках да ти напиша за Михри, защото ми се струва, че не си разбрала нещо в поведението ѝ, но не успях. Ще го направя сега, но преди това искам да вмъкна в превода на този епизод нещо много важно, което си пропуснала. Ето го в картинки:

Ведат: …. Аз мислех, че ще се получи, въпреки че живеейки в една стая, дишайки един и същи въздух, ние никога не сме спали заедно.

Според мен, това наистина е важно и показва, че Рейхан изобщо не е забравила Кемал, дори не му е изневерила.

Скрит текст:

Време от  епизод - 1 час, 14 мин.  и 02 секунди.

Момента след купуването на  бозата  от  Ведат  и  Керем.
    Те се прибраха  с  колата  и  Ведат  повика  Райхан.
    Ведат  е  бесен,  защото Рейхан  е  разказала  на  Керем  епизода, когато  баща  му /Кемал/  е  предложил  на майка  му  брак.  Тогава  Когато  детето  разказваше  на  Ведат  как  е  била  историята, той  толкова  много  се  ошашави,  че щеше  да  направи  катастрофа с  детето.  За това  Ведат  е  бесен  на  Рейхан.

Рейхан - Ведат,  така  ли  ще  се   влачим /мъчим/ ??

Ведат - Заради теб  толкова  много  преживях.
           Аз не те  познавам  теб, Рейхан!!...
           От  тогава,  откакто  Кемал прогледа,  аз  не  мога да  не  позная.

Рейхан  -  Аз  какво  правя??  Спри  да  крещиш.

Ведат -   Керем  как  няма  да  се  събуди  кой е???  Аз  толкова  малко  взех  детето  при  себе  си!!..
              Ти ще разрушиш  всичко.

Рейхан  -  Ведат, ти си  длъжен  да  ме  разбереш.
(               Аз не мога да продължа  живота  си,  давайки  вид,  че нищо  не  се   е   случило.
                Аз също  имам  душа.....и  аз   съм  човек!!....

Ведат  -  Аз не  съм  човек,  така  ли??   Аз  нямам  душа!!...  Кой  съм  аз??...
              Аз  толкова  време  всичко   търпя!!...
              Всичко   търпя!!...
              За всичко  си  затварям  очите.
              Заради  любовта  ми  аз  и  себе  си  забравих!!....
              Аз  заслужавам  повече  уважение!!...

Рейхан  -  Аз не те  ли  уважавам??

Ведат -  Не  ме  уважаваш!!
             Всеки  път,  когато  ти се  доближаваш  до  него - до  Кемал.....Всеки  път,  когато  ти  си  мислиш  за  него,  нямаш  никакво  уважение  към  мен.
             Ти  считаш  целият  този  дом,  всичко  това, което се  случва   за  едно нищо!!...
 Рейхан  -  Аз правя  всичко, което  е  по  силите  ми.

Ведат  -  Аз  няма  повече  да  говоря с  теб.....Няма!!.....
              Защото  има  думи,  има  неща,  които  ние си  казахме  в  този  дом,  под  този  покрив!!.....
              Има неща,  за  които  ние  с  теб  някога  обсъдихме.
              Аз не мога  след  това  нищо  да  кажа.
              Запомни - НЯМА  ОБРАТ  ЗА  КАЗАНИТЕ  ДУМИ  !!!.......
              Има  неща,  които  аз  ги  държа  в  себе  си.
              Помисли - ако аз  кажа  нещо - това  значи  край с  нас!!....Ние  всички  ще  изгорим.
              Рейхан,  ти  разбираш  ли  това ??...
              Ти си  длъжна да  мислиш  само  за  този  дом,  само за  нашите  деца  и  само  за  мен!!....
              Ти си майка!!....

Рейхан  - Аз  знам,  че  съм  майка!!....

Ведат  -  Тогава  дръж  се  подобаващо  като  майка !!....

Рейхан - Никой  не  може  да  ми  напомня  за  майчинството  ми.
             Аз ще  умра  за децата  си.
             Аз  умирам  за  тях!!....

Ведат  -  Не ме принуждавай, Рейхан !!...
              Научи се да се държиш  далеко  от   Кемал!!.... А също  и  от  всичко,  което  е  свързано  с  
              него.   Ти си моя  жена.  Ще  слушаш само  мен.  Ще  забравиш  за  Кемал.
              Иначе,  ще се случат  ужасни  неща!!!
              После да не
 кажеш,  че не  съм  те  предупредил!!!

край  на  скандала.

И сега за Михри.
В преден пост ти се чудеше защо Михри се кара на Ася и дали това не е под влияние на Ведат.
Според мен и поне от показаното до тук, Ведат няма нищо общо. Пък и Михри не се кара на Ася, а се опитва да ѝ помогне с приятелски съвет. Не я кара да се откаже от Кемал просто така, а защото се притеснява да не ѝ се случи нещо неприятно. И въпреки, че няколко пъти ѝ каза, че за нея ще е най-добре наистина да стои далеч от него, в крайна сметка, поиска нещо наистина приятелско - да подреди мислите в главата си Ася и да реши защо иска да е близо до Кемал. Дали защото се чувства длъжница, заради тайното /от него/ осеменяване или защото е наистина влюбена в него. Каза ѝ, че на сърцето не може да се заповядва и ако признае пред себе си, че е влюбена в него, самата тя -Михри - ще бъде винаги до нея, защото я разбира. Каза ѝ и колко много трудности трябва да преодолее, бидейки до мъж, който е влюбен в друга и който изобщо няма да погледне на нея като на жена т.е. колко ще ѝ е трудно ежедневно да вижда страданията на мъжът, когото обича без да може да му признае собствените си чувства.  Ако обаче причината е първата - чувството за дълг - да бяга далече и да спасява себе си. Каза ѝ, че това е по-лесното и ако е далече по-бързо ще забрави, разбира се ако няма чувства.
От този разговор, аз поне останах с чувството, че Михри е истинска приятелка, която е до Ася, не само когато тя има нужда да гледа детето ѝ, а и когато има нужда от душеприказчик - и то не само да я изслуша, но и да ѝ даде полезен съвет.

Пак проснах чаршафа, но ... така е, като не ми остава време да пиша редовно..... Thinking

# 657
Ама че ми е  хубаво с  вас.  Като ви чета  се разтапям  от  обич.
Много хубаво пишете.  Винаги  съм  писала,  че  всички ние тук  в   нашата  тема  сме  високо интелигентни дами  и  наистина  се  забавляване   отлично.
Ани,  Злати,  Морското  ми  Бризче,  благодаря  ви  от   сърце.

Ето -  това  е  предназначението  на  "Романтични сериали"  на  БГ МАМА.
Те знаят,  че ние  сме  много натоварени  жени -  ходим  на работа,  гледаме деца,  внуци  а  може  би  и  правнуци,  готвенето  и  доставката  на  продукти  за  храна  е  между  другото.  Винаги  ще  ни  видите  
нас  тук  от   нашата тема  с  пълни  чанти  с  покупки  за  домовете  си.  Перем, гладим, грижим се за мъжете си,  даже  и  за  техните  родители  и  близки.
Това  е  то -  като  в  клин.  И....ни  остава  само  едно местенце,  където  влизаме  с  обич,  с  любов, с  жар  за  отдих  и  почивка,  едно  местенце,  което  е  само  наше и на никой  друг. Тук мъже няма.
Тук  ние  сме  в  "дядовата  ръкавичка",  сплотени и   единни.
За  мен  темата  ни  е  истински  рай.

Бризче,  специални  благодарности  за  теб.  Радвам  се когато  те  "видя",  защото  знам,  че  ще  напишеш  нещо  важно.
И за моите поправки.  Благодаря  ти. Пропуснала  съм  онова  изречение  на  Ведат, което е  важно.
Нека всички да си  помагаме една  друга.
Например  нашата  Ани  също  знае  много  добре  руски  език.  Да  не пиша,  че  нашата  ЛУ  толкова е на "ти" с  руския, че и  в  службата  си  много  е   писала  и говорила на руски.
Ама сега  пък  тя  има  първокласник  и  с  него  е  заета.  А  и  друго -  нали  нейния любим град
Пловдив  е  Европейска  столица  на  културата... та  това  е  много  важно за нея.
Любимата  ми  ЛУ, твоят  много  красив  Кмет,  а  и  млад,  а и  твои  съсед  и  приятел  ще прави
до  пощата  ви  много  голям и на много  етажи   гараж-паркинг  - огромен  и  за  това  е  разкопал  целия  ви  площад.  Иначе,  ако  не  си  толкова  заета щях  да  те  помоля  и  ти  да  превеждаш.
Приятна  вечер на  теб  и с  много  любов.

Да пиша нещо  за сериала,  макар, че  сигурно  ще  бъде  изкелифищено.
                        И аз  като Бризчето  си  мисля,  че  Рейхан  няма интимен, сексуален  живот  с  Ведат.
Първо - тя не го  обича. Обичта те помита като  торнадо, изведнъж и  поразително - това е  любовта.
Но Рейхан  не  се  е  омъжила  за  Ведат  нито  по  обич,  нито  по  приятелство.  Само  но  необходимост.
Не знам  дали  момиченцето  й  Дуру  наистина  е  от  Ведат???  Възможно  е  да  не  е  от  Ведат,  а  да  е  от  Кемал,  както  и  Ейюл.  Може  Дуру  и  Ейюл  да са  близначки  от  един  баща,   а  плодовете да са  износени  от  две  майки - Рейхан  и  Ася.  Това  ще го видим  нататък.  Наистина  ще  бъде  интересно.
Може би  Кемал  колкото сега  да  е  самотен,  след  време  да  бъде  глава на  многодетно  семейство  или  поне  да  се  грижи  за  повече  деца.  Навярно и  Рейхан  ще  му  роди  още  едно  дете.
Ако  развият  така  сценария  значи,  че Ведат  е  безплоден,....стерилен  или  нещо  болен.  Защо
Ведат  никога не  е  имал  жена  до  себе  си????  Това  е  въпрос, който  за сега  няма  отговор.
         Все си мисля,  защо  Ведат  каза  на  Ася,  че  тя  пази  2  негови  тайни.
         Първата е, че Керем  е  бил  годен  да  вземат  от  него  материал  за  зачеването  на  Райхан,  а  той  Ведат  накара  доктора  да  каже,  че   Керем  не  може  да  бъде донор.  Това  е  много  важно.
        Втората е, ако  така  развият  сценария,  може  би  Ася  да е  разбрала, че  Ведат  е  безплоден.
        И аз  си измислям нов сценарии и  както  казва   Ани  пиша  си  на  клавиатурата.
        Хайде , стига  вече,  че стана  много.
Приятна  вечер.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 01:02 от sisi55

# 658

Ето  ви  един  поздрав  от  Боби  и  Таньо  от  Англия.  Целувки.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 07:02 от sisi55

# 659

Общи условия

Активация на акаунт