Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 107 419
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 2 096
Аз съм замразявала картофени кюфтета заготовка. Правих ги като малки топчета. После директно от фризера във фрайъра.
Банички и пролетни рулца също така съм правила.

# 391
  • Мнения: 244
Аз съм замразявала картофени кюфтета заготовка. Правих ги като малки топчета. После директно от фризера във фрайъра.
Банички и пролетни рулца също така съм правила.

значи яйцата не би трябвало да са проблем при замразяване,освен ако комбинацията кайма + яйце не е нещо спе ифично.

# 392
  • Мнения: 15 073
В друга тема потребителка сподели, че замразява белтъци. Не мисля, че ще е проблем ако се замрази такава кайма.
Замразена цаца ще стане, защо да не стане. Но нали се овалва в брашно, а и аз предпочитам да я измия преди това. Иначе слагам директно замразени кюфтета (и банички, картофи), супер са си.

# 393
  • София
  • Мнения: 2 096
Не мисля, че е проблем да се замразява яйце. Нали готовите замразени баници имат яйца? И разни шницелчета и панирани хапки също.

# 394
  • София
  • Мнения: 11 858
В полуфабрикатите се използва сух яйчен прах, а не яйца. Има разлика.
Не разбирам какъв е зорът да се замразява нещо с яйца при домашни условия?

# 395
  • София
  • Мнения: 2 096
В полуфабрикатите се използва сух яйчен прах, а не яйца. Има разлика.
Не разбирам какъв е зорът да се замразява нещо с яйца при домашни условия?
Правиш си заготовки и като ти се дояде нещо, само го слагаш във фрайъра.

# 396
  • Мнения: 3 962
Замразената цаца е много мръсна. Задължително трябва да се размрази и да се измие преди каквото и да е готвене.
Не очаквайте в еърфрайъра да стане хрупкава като пържената цаца. По-скоро ще се кашне, преди да се е изпекла.
На еърфрайър става хубава едрата мазна риба - например скумрията. Почиства се, маха се главата и опашката, посолява се и се намазва обилно с олио/зехтин. Ако парчето не се събира в кошницата, се разделя на две напречно. На филета или по-малки парчета рибата прекалено много се изсушава. Пече се за около 20 до 30 минути на 200 градуса. Аз слагам хартия за печене в кошницата, за да не залепва.

# 397
  • Мнения: 723
Здравейте и от мен!

Записвам се в темата, от вчера имаме AirFryer на Tefal - https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/tefal-ey701d15-09181563 . Ще се радвам да обменяме заедно рецепти и хитрини.
Като цяло от няколко години се каня да си взема, но понеже не е 50  лв. инвестиция изчаквах обратна връзка от познати/приятели и в крайна сметка се престрашихме.
Единственото, което ме "притеснява" е, че обемът на нашия уред е двоен на стандартните и не знам примерно ако сложа на половината обем храна дали трябва да намаля и времето за приготвянето й на половина...

Ноо в процес на работа ще се усъвършенствам.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 398
  • София
  • Мнения: 7 485
Здравейте и от мен!

Записвам се в темата, от вчера имаме AirFryer на Tefal - https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/tefal-ey701d15-09181563 . Ще се радвам да обменяме заедно рецепти и хитрини.
Като цяло от няколко години се каня да си взема, но понеже не е 50  лв. инвестиция изчаквах обратна връзка от познати/приятели и в крайна сметка се престрашихме.
Единственото, което ме "притеснява" е, че обемът на нашия уред е двоен на стандартните и не знам примерно ако сложа на половината обем храна дали трябва да намаля и времето за приготвянето й на половина...

Ноо в процес на работа ще се усъвършенствам.
Хубав ден на всички Simple Smile
Ние сме с най-големият на Тефал, по принцип ползвам програмите на самия уред, но в 90% от случаите се налага да увелича времето после.

# 399
  • Мнения: 723
Здравейте и от мен!

Записвам се в темата, от вчера имаме AirFryer на Tefal - https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/tefal-ey701d15-09181563 . Ще се радвам да обменяме заедно рецепти и хитрини.
Като цяло от няколко години се каня да си взема, но понеже не е 50  лв. инвестиция изчаквах обратна връзка от познати/приятели и в крайна сметка се престрашихме.
Единственото, което ме "притеснява" е, че обемът на нашия уред е двоен на стандартните и не знам примерно ако сложа на половината обем храна дали трябва да намаля и времето за приготвянето й на половина...

Ноо в процес на работа ще се усъвършенствам.
Хубав ден на всички Simple Smile
Ние сме с най-големият на Тефал, по принцип ползвам програмите на самия уред, но в 90% от случаите се налага да увелича времето после.


A когато не го използвате на пълен капацитет намалявате ли времето, заложено по програма, за определения вид храна?

# 400
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
някой беше споделил че е подновил покритието на уреда /с тефлон / някъде в Пловдив
Може ли координати Къде ?
че моя се олющи грозно

# 401
  • София
  • Мнения: 7 485
Здравейте и от мен!

Записвам се в темата, от вчера имаме AirFryer на Tefal - https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/tefal-ey701d15-09181563 . Ще се радвам да обменяме заедно рецепти и хитрини.
Като цяло от няколко години се каня да си взема, но понеже не е 50  лв. инвестиция изчаквах обратна връзка от познати/приятели и в крайна сметка се престрашихме.
Единственото, което ме "притеснява" е, че обемът на нашия уред е двоен на стандартните и не знам примерно ако сложа на половината обем храна дали трябва да намаля и времето за приготвянето й на половина...

Ноо в процес на работа ще се усъвършенствам.
Хубав ден на всички Simple Smile
Ние сме с най-големият на Тефал, по принцип ползвам програмите на самия уред, но в 90% от случаите се налага да увелича времето после.


A когато не го използвате на пълен капацитет намалявате ли времето, заложено по програма, за определения вид храна?
Не. Аз предпочитам да слагам по-малко, по-добре стават. По-добре се въртят и т.нат. Но ние сме и много хора вкъщи, та никога не е пускан на 20-30%, примерно.

# 402
  • Русе
  • Мнения: 8 807
Запечено зеле,
Скрит текст:
Нарязах зелето на по-едро, но вие както искате може да го нарежете. Разбърках със зехтин, сол, червен пипер, на 180 градуса, за около 12 минути, това е половин малка зелка. Един път разбърках.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 23:59 от Juls14

# 403
  • Мнения: 449
Juls 14 вкусно ли стана по този начин ?

# 404
  • Русе
  • Мнения: 8 807
Juls 14 вкусно ли стана по този начин ?
Да, много е вкусно. Основно го ям като гарнитура или с малко заквасена сметана. Но само по себе си е много вкусно също. Може да се поръси малко преди изваждане с пармезан.
Преди във фурната правех, но отнемаше повече време, рабира се. .

Общи условия

Активация на акаунт