Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 107 427
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: X
не пречи да се пробва с хартия за печене и да се обърне после. Аз и във стандартна фурна, до колкото помня си го обръщах блата - пека, после обръщам, пека още малко и после слагам отгоре плънка.
Пробвали ли сте полуфабрикати в станиолени тавички да печете във фраера? Имам риба от лидъл, тя си е в станиолена тарелка, не би трябвало да е проблем, нали?

# 376
  • София
  • Мнения: 11 093
И аз така мислех, но нали уж горещия въздух циркулирал вътре ? Пробвах с класическа тестяна пица, изрязах кръг хартия за печене. Опече се, на бавен огън, по-дълго време, не помня, нещо от рода на 140 градуса, 15-20 мин.

Като знам как пека пица 3мин. на 300С, направо не ми се мисли колко твърда е била при 20ми. на 140....

# 377
  • Мнения: 15 073
Моят уред си пече добре и не се налага да обръщам нищо. Това са "лодки", с омесено от мен тесто. Нямам спомен точно за колко се изпекоха, но беше значително по-бързо от тези във фурната.

# 378
  • Мнения: 2 924
Grinning Наистина не помня времето. Но бях я направила почти само с брашно от елда. Беше супер, ни препечена, ни недопечена...
От първи път винаги всичко ми се получава. Като повторя, не е същото... Все се каня да си пиша градуси и време.

# 379
  • софия
  • Мнения: 1 707
Моят уред си пече добре и не се налага да обръщам нищо. Това са "лодки", с омесено от мен тесто. Нямам спомен точно за колко се изпекоха, но беше значително по-бързо от тези във фурната.



Чудесни са,може ли и рецепта.

# 380
  • Мнения: 15 073
За съжаление съм ги правила отдавна и не я помня. Рецептата беше от блога на Ваня Джорджевич.

# 381
  • Мнения: 1 874
Здравейте, момичета!
Включвам се и аз тук, но ще е по-дълъг коментара и го "скривам", за да не заемам цялото пространство. Wink
Скрит текст:
И аз се сдобих с AirFrayer, от един немски магазин. Бюджетен е и това беше водещото при избора ми. Води се един вид 3 в 1 - фурна за печене, фритюрник и дехидратор. Има 8 зададени предварително програми, три нива за поставяне на решетки/тавичка и една кошница, която може да се върти на 360 градуса, има грил и метални шишчета(тези приспособления са включени в комплекта). Изглежда по-различно от стандартните и уж става за приготвяне на по-голямо количество храна - това тепърва ще разбера. До момента приготвях картофки - синът ми ги обожава, а за баща му да не говоря...получиха се идеално. Ползвах пресни картофи - около 2,5 кг, нарязани на тънки пръчици, като омазнявах с по 1 супена лъжица олио количеството, което ще ползвам за съответното зареждане. Пекох/пържих на три тура по 30 минути на 200 градуса(прочетох по-горе, че е вредно, за което благодаря - другия път ще пробвам на 180). Изпробвах въртящата система, както и рафтовете - еднакво добре се получиха, просто при ползване на рафтовете на половината време отворих, за да сменя местата на решетките. Тавичката за капане я обвих с алуминиево фолио, за да капе на него.
Правих още принцеси с яйце, сирене и кашкавал - харесаха се, не съм ги опитвала.
И другото, което направих беше сладкиш. Рецептата ползвам от години, защото е много бърз, цялата работа е за около 35 минути с подготовката и печене в обикновена фурна. На AF стана също за толкова. Пекох на програмата за сладкиши във форма за кекс(в голямата фурна ползвам тавичка). Получи се добре и беше изяден веднага след изстиването му.
Поставям снимки - на картофите и сладкиша, когато пробвам и други рецепти и функции на машинката ще се включа с коментар. 
Бъдете здрави!





От известно време и аз го гледам този уред - мисля, че такава специфична кошница няма друг - точно заради цената, която ме устройва. На снимките всичко изглежда много добре. Може ли да споделите още впечатления за самото готвене, както и за почистването - лесно ли е - може ли да се ползва съдомиялна? Благодаря предварително!

# 382
  • Мнения: 91
не пречи да се пробва с хартия за печене и да се обърне после. Аз и във стандартна фурна, до колкото помня си го обръщах блата - пека, после обръщам, пека още малко и после слагам отгоре плънка.
Пробвали ли сте полуфабрикати в станиолени тавички да печете във фраера? Имам риба от лидъл, тя си е в станиолена тарелка, не би трябвало да е проблем, нали?

Пробвах с хартия но отдолу остана сурова и като се опитах да обърна блата той се разкъса.Явно сместа трябва да е по-суха и по-тънак слой да се слага.

# 383
  • Мнения: 2 924
Да, тънък блат, и хартията да се надупчи с клечка за зъби - 15-20 мини дупки.

# 384
  • Мнения: 449
Ние сме с Филипс, друг Airfryer не сме имали, без да сме купували допълнителни приставки в него освен картофи, правя пържоли всякакви, ребра, кюфтета, тиквички, патладжан, риба, цяло пиле съм пекла, бутчета като тези от кфс съм правила, сигурно пропускам нещо, много сме доволни вкъщи, но нашия е взет от чужбина и струва на половина от тези тук.

Здравейте , може ли да ми кажете как приготвяте тиквичките и рибата ?

# 385
  • София
  • Мнения: 7 485
Някой има ли на Делимано уреда? Да ми снима рецептата за пълнени картофи?

# 386
  • Мнения: 244
здравейте, следя и аз темата, тъй като от скоро съм собственик на airfryer Severin. Изчетох доста от това, което сте написали и ми беше много полезно, благодаря, че сте направили такава тема.
Иначе аз тиквички правя като ги  нарежа на колелца, подсушавам ги и ги намазвам с малко олио. Намазвам и кошничката на фарйъра за всеки случай. После ги пускам на 185 градуса за 40 мин,но ми стават малко жилави. Не знам дали е от фрайъра или не съм нацелила градусите.
Имам и един въпрос - някой замразявал ли е кайма за кюфтета домашно омесена с яйце и галета? Иска ми се да си направя такива заготовкки,но не знам дали е ОК предвид че има яйце вътре. И после дали трябва да ги размразявам или направо замразени да ги пържа? Благодаря Simple Smile

# 387
  • sofiq
  • Мнения: 1 592
Здравейте,от скоро и аз си купих Airfryer ,въпроса ми е мога ли да готвя замразена цаца в него .
Ако става с или без бъркалка се готви?

Благодаря предварително:).

# 388
  • Мнения: X
Това с цацата и мен ми е много интересно Simple Smile Днес се замислих дали ще се получи хубава.

# 389
  • Асеновград
  • Мнения: 585
Имам и един въпрос - някой замразявал ли е кайма за кюфтета домашно омесена с яйце и галета? Иска ми се да си направя такива заготовкки,но не знам дали е ОК предвид че има яйце вътре. И после дали трябва да ги размразявам или направо замразени да ги пържа? Благодаря Simple Smile

Цитат от интернета :
В чист вид- без яйца,хляб, лук и др. каймата може да се съхранява, както в хладилник, така и във фризер.

Общи условия

Активация на акаунт