Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 63 310
  • 718
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 3 709
Къде продават кестени? Никъде не съм видяла тази есен.

# 691
  • Мнения: 374
В София в кварталните Плод и зеленчук има поне от началото на месеца.

# 692
  • Мнения: 1 245
Чета темата от известно време за да се ориентирам от споделените мнения. Докато избирах между  Philips и Cosori , заредиха в Лидл и преди три дни взех един - цената е смешна и няма да се ядосвам ако не покрие очакванията ми. Обаче се оказа изненадващо добър уреда. За фаст фууд е ясно, ние рядко ядем такава, но понякога вземаме пилешки хапки, панирани калмари, пролетни ролца или картофи за мезе или гарнитура - последните обичам пресни, но засега тествахме полуфабрикат и ни харесаха. Ползвам фритютник през лятото в градината - абсурд да го пусна вътре, много ми пуши и смърди, въпреки че сменям мазнината често. В крайна сметка всичко от изброеното се оказа с вкус на пържено и достатъчно хрупкави на вкус. Пекох пилешки бутчета, кюфтета, сьомга, тиква (Благодаря, Софт) - последната си я ядох сама, но стана уникална и бързо. Не си падам сладкарка иначе бих тествала мъфини и хляб - чета добри отзиви. Мия след всяко ползване кошницата както и основното чекмедже с веро и топла вода - незалепващо е покритието става бързо. Малък е - 2,3 литра, но за нас се оказа достатъчен - двама с ММ сме. По принцип заглеждах 5 литровите. С две думи ако не всеки ден, със сигурност два пъти в седмицата ще се ползва.
Продължавам да ви следя за рецепти и идеи!

    # 693
    • Мнения: 1 175
    За първи път пробвах печени кестени. Станаха като ядки- много вкусни. Пекох на 175 градуса -30 мин. Предварително ги цепнах на две.

    # 694
    • София
    • Мнения: 1 278
    Аз пък за кестените установих, че най-много ми харесват на 190 градуса за 9-10 минути. Веднъж ги препекох и станаха твърди. А иначе "уредът за здравословно готвене" при нас доведе до по-нездравословно хранене. Малката ми дъщеря иска да правя само от бланшираните картофите, другите не ги харесва. Обаче тези от Лидл не ми миришат добре, на другите май пишеше, че са с палмово олио. Можете ли да препоръчате хубави бланширани картофи, ако може без палмово олио.

    # 695
    • Мнения: 1 175
    Да като изстинаха станаха доста твърди кестените. За картофи  купуваме от време на време от Метро. Не съм проверявала с какво масло са, но са с кожичка и подправки и гостите много ги харесват.  За дъщеря ми си режа сурови на тънки ленти като бланшираните, после ги кисна в вода и преди да ги сложа в уреда  ги суша в кърпа.
    Добавям им малко повече зехтин , за да и харесат

    # 696
    • Габрово
    • Мнения: 5 158
    Малко опити имам с картофи че вкъщи такова нещо почти никога не влиза. Бланшираните ясно че стават както трябва, за пресни ми трябваха няколко проби докато заприличат на пържени.
    Режа, във вода да падне нишестето и отцеждам без да подсушавам че няма кой да се занимава. Мятам в кошницата къде с малко олио, къде без. Пускам първо на 160 градуса за 15 до 20 минути, зависи колко е пълна. Ако се сетя, отварям и раздрусвам 1-2 пъти за това време. Или пускам програмата за зеленчуци, при мен е 17 минути на 160 градуса.
    Вече след това им добавям малко олио и евентуално ако ще ги овкусявам. Ако са по-малко напръсквам и наръсвам направо в кошницата и раздрусвам да се омазнят всичките. Ако са повечко в една голяма купа се случва това. Обратно в уреда вече на високи градуси - поне 180 че и повече понякога, вадя през няколко минути и раздрусвам, като вече приличат на пържени са готови.
    Дълго стана, не е толкова сложно колкото звучи де. Но по този метод при мен се харесват най-много. Времената няма как да ги напиша по-точно, защото зависят от количеството и вероятно малко и от сорта.

    # 697
    • Мнения: 374
    Може би е вариант сами да си ги бланширате и замразите, а при приготвяне да им добавите каквато искате мазнина.

    # 698
    • Мнения: 5 578
    Картофи всякакви правя на 185 градуса 16-20 минути. Не изкисвам нищо, но купувам и само определени видове картофи. Нарочно не казвам сортове. Винаги напръсквам със зехтин, понякога напръсквам с червен пипер, сумак и малко кайен, друг път само зехтин.

    # 699
    • плевен
    • Мнения: 1 186
    Привет ,момичета! От няколко дена съм с Филипс и тепърва го разучавам.
    Искам да пробвам свински пържоли, та въпросът ми е как ги пригатвяте вие?

    # 700
    • Мнения: 5 578
    Всякакви пържоли пръска с малко мазнина, овкусявам и пека на 205 градуса за около 12 минути. Говеждите за по-кратко.

    # 701
    • Мнения: 2 372
    Свински вратни съм пекла само. На 180гр за 15 мин, после на 200 гр по 5 мин на всяка страна. Котлет предполагам ще стане по-бързо. Но зависи и колко са дебели самите пържоли.

    # 702
    • Мнения: 181
    Здравейте,знам че темата е за рецепти,но аз искам да ви питам с какъв препарат почиствате фраерите?Имам тефал XXLот една година почиствам го с обесмаслител и мека гъба с веро,но по стената на кошницата като исъхне остават макар и малко мазни следи.Не смея да го измия със циф ,а в съдомиялната не ми се събира.

    # 703
    • Мнения: 1 804
    С каквото и да го миеш, пак си остават. В миялна също.

    # 704
    • Мнения: 5 578
    Моят след миене в миялна е като нов. Абсолютно нищо не остава.

    Общи условия

    Активация на акаунт