Обсъждане на имотни обяви-8

• 39 456
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Много ми харесва темата последните 4-5 страници. Mr. Green Хора, живееши на Сливница да плюят Младост и Ман Ли и да раздават морал. Айде, за мизерията в Ман Ли, ок. Ама Младост бие във всяко отношение затворническите общежития около  най-мъгливото място във София. Дано като отворят Лидл да светне....

1. Не видях някой да плюе Младост
2.  Най-мъгливото място в София е летишето
3. Сливница не е защитавана от никого. Дебатът е за околността на Дондуков, а опонентите на едната страна все се правеха на разсеяни и вместо за Дондуков пишеха за Сливница.

# 541
И моите впечатления са, че този Кауфланд който посещавам /СГ/ е миризлив. Това е супер отблъскващо - да си подобрят хигиената и контрола. Все пак хранителни продукти се продават там.

# 542
Скрит текст:
Много ми харесва темата последните 4-5 страници. Mr. Green Хора, живееши на Сливница да плюят Младост и Ман Ли и да раздават морал. Айде, за мизерията в Ман Ли, ок. Ама Младост бие във всяко отношение затворническите общежития около  най-мъгливото място във София. Дано като отворят Лидл да светне....

1. Не видях някой да плюе Младост
2.  Най-мъгливото място в София е летишето
3. Сливница не е защитавана от никого. Дебатът е за околността на Дондуков, а опонентите на едната страна все се правеха на разсеяни и вместо за Дондуков пишеха за Сливница.
Всъщност аз бях от тези, които опонираха, но не се правя на разсеян. Малко по-назад се обсъждаше апартамент, който се намираше на ул. Чумерна 36, т.е. почти на бул. Сливница. После някой каза, че онзи район не бил лош, с което разбира се не бях съгласен. Та от там и спорът и намесването на бул. Сливница.

# 543
Ами да, района изобщо не е лош.

# 544
Район не означава всичко на 2 метра от обсъжданото място. Обсъжда се едно голямо каре от центъра, в което ако някой е стъпвал, би следвало да се съгласи, че има и прилични места. Прилични места около Женския пазар няма. Схващаш ли тънката разлика.

# 545
Не знам дали уцелвам темата, но се отчаях малко днес и да си ви питам.
Търсим апартамент, 3 стаи /2 спални с холокухня/, около 80-90 кв., до 90К евро, в южни райони (до Княжево вкл.), без Ман. ливади като искаме средно положение - да не е на замазка и да не е за основен ремонт, тоест мисля се води до ключ (боядисан, с баня и под, без мебели ) и без ТЕЦ. Брокерът ни ми каза, че нямало такива апартаменти за тези цени Sad аз намерих един само в Карпузица, но пък седи от няколко месеца и си мисля, че има някакъв косур..
Рових цял ден пак и нищо не намерих друго Sad
Има ли надежда да намерим нещо в близките месеци според изискванията ни според вас? Не ме отчайвайте и вие, моляяя Grinning Heart

# 546
В близките месеци не, освен ако не извадите късмет, което винаги си го има като възможност. Сега всички точно такива имоти търсят. Ако има криза и прочие, като понастроят още след година-две, може. Сега само на зелено. Което не е зле да го обмислите.

ПП Щото не дават по два поста - Кауфланд и Лидл са за шушляци по принцип, в България са лукс Simple Smile Фантастикото са много магазини просто, затова по ги ползват хората.

# 547
На зелено си вкарваш голяма част от вече спестените пари на висок риск. Зеленото е по-скоро подходящ риск за бизнес, а не за имот за живеене, поне според моята логика. А пък тези строители, при които рискът не е толкова голям, си продават на цени като за вече построено...

# 548
Не знам дали уцелвам темата, но се отчаях малко днес и да си ви питам.
Търсим апартамент, 3 стаи /2 спални с холокухня/, около 80-90 кв., до 90К евро, в южни райони (до Княжево вкл.), без Ман. ливади като искаме средно положение - да не е на замазка и да не е за основен ремонт, тоест мисля се води до ключ (боядисан, с баня и под, без мебели ) и без ТЕЦ. Брокерът ни ми каза, че нямало такива апартаменти за тези цени Sad аз намерих един само в Карпузица, но пък седи от няколко месеца и си мисля, че има някакъв косур..
Рових цял ден пак и нищо не намерих друго Sad
Има ли надежда да намерим нещо в близките месеци според изискванията ни според вас? Не ме отчайвайте и вие, моляяя Grinning Heart

Ако намерите такъв имот - похвалете се тук и обезателно да почерпите! Wink

# 549
На зелено си вкарваш голяма част от вече спестените пари на висок риск. Зеленото е по-скоро подходящ риск за бизнес, а не за имот за живеене, поне според моята логика. А пък тези строители, при които рискът не е толкова голям, си продават на цени като за вече построено...

Според мен е точно обратното - който търси апартамент за живеене иска той да бъде направен в максимална степен по неговото виждане. И точно на зелено има шанс за леки, но важни модификации - ширина на врати, височина на замазки, дограми и стъклопакети, врати, брой ребра на парното, електро и ВиК, а понякога даже и различна конфигурация на вътрешното пространство. И затова си струва. И особено защото до акт 16 не остава нищо свястно - всичко атрактивно се изкупува на зелено. А ако купувам за даване под наем няма да ми пука толкова за детайлите, но ще ми е важно да почна да го отдавам възможно най-бързо, а не да замразя парите за 2 години.

Иначе е вярно, че добрите строители не правят голяма разлика в цената на зелено и след акт 16.  Ако има разлика то е по-скоро заради общото поскъпване - ако един имот 2015 година "на дупка" се е продавал по 900 евро на квадрат съвсем нормално е 2018 след акт 16 да се продава на 1200, ама това не е заради акт 16, а защото и строителят следи цените и не е толкова тъп да продава под пазарна цена. Виж, ако трендът се обърне наистина, може да се очаква цените на зелено да са поне равни, ако не и по-високи от цените на акт 16.

# 550
Аз също мисля, че зеленото е за живеене най вече.

# 551
Скрит текст:
На зелено си вкарваш голяма част от вече спестените пари на висок риск. Зеленото е по-скоро подходящ риск за бизнес, а не за имот за живеене, поне според моята логика. А пък тези строители, при които рискът не е толкова голям, си продават на цени като за вече построено
...

Според мен е точно обратното - който търси апартамент за живеене иска той да бъде направен в максимална степен по неговото виждане. И точно на зелено има шанс за леки, но важни модификации - ширина на врати, височина на замазки, дограми и стъклопакети, врати, брой ребра на парното, електро и ВиК, а понякога даже и различна конфигурация на вътрешното пространство. И затова си струва. И особено защото до акт 16 не остава нищо свястно - всичко атрактивно се изкупува на зелено. А ако купувам за даване под наем няма да ми пука толкова за детайлите, но ще ми е важно да почна да го отдавам възможно най-бързо, а не да замразя парите за 2 години.

Скрит текст:
Иначе е вярно, че добрите строители не правят голяма разлика в цената на зелено и след акт 16.  Ако има разлика то е по-скоро заради общото поскъпване - ако един имот 2015 година "на дупка" се е продавал по 900 евро на квадрат съвсем нормално е 2018 след акт 16 да се продава на 1200, ама това не е заради акт 16, а защото и строителят следи цените и не е толкова тъп да продава под пазарна цена. Виж, ако трендът се обърне наистина, може да се очаква цените на зелено да са поне равни, ако не и по-високи от цените на акт 16
.
Всичко това е вярно, но рискът е прекалено голям за средностатистическото семейство. Плюс това повечето имоти за живеене се купуват с ипотечен кредит, което изключва строителството на зелено, чак евентуално при акт 14 може да отпуснат някакъв вид кредит, но дали всичко ще е по мед и масло и дали няма хем да се набълбукаш с кредит, хем после да няма къде да живееш и да си принуден да плащаш и за наем - божа работа.
П.С. инвестицията в имоти далеч не е само отдаване веднага под наем. Така като гледам са се навъдили доста по веригата, които купуват именно преди първа копка и после след акт 14 (примерно или 15 или 16, без значение) препродават с надценка.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 17:39 от Fuckforlife

# 552
Ама ти за тези пари и без нужда от ремонт ли искаш? Shocked
Аз лично предпочитам да има за ремонт, ама да не е толкова клаустрофобичен.

# 553
А ако купувам за даване под наем няма да ми пука толкова за детайлите, но ще ми е важно да почна да го отдавам възможно най-бързо, а не да замразя парите за 2 години.
Защото пък ако искаш за живеене, хич не ти дреме да замразиш парите за 2 години, плюс още евентуално закъснение, плюс още не знам си колко месеца докато го направиш от Ш/З за живеене.
И през това време да плащаш и наем, или да се свираш в старото си жилище, което ти е отесняло вече.

Точно за инвестиция си е на зелено, според мене. Само дето печалбата от инвестицията не е гарантирана... не се знае след 2 години като ти го завършат, дали няма да има същичкия готов пак за толкова пари (или за по-малко).
Последните няколко години беше печеливша подобна инвестиция, спор няма. Но то и биткойните няколко години бяха печеливши, пък после...

# 554
Защото пък ако искаш за живеене, хич не ти дреме да замразиш парите за 2 години, плюс още евентуално закъснение, плюс още не знам си колко месеца докато го направиш от Ш/З за живеене.
И през това време да плащаш и наем, или да се свираш в старото си жилище, което ти е отесняло вече.
Точно така, не ми пука. Или по-точно пука ми, но искам новото жилище да стане добре, а това не става бързо и лесно. И не говоря хипотетично, а направих точно така - купих на зелено, чаках да ми го дадат с акт 16, после повече от година довършвах и обзавеждах. Сега, не казвам, че всички са в едни и същи обувки, но за мен беше така. И, уверена съм, не само за мен.

Точно за инвестиция си е на зелено, според мене. Само дето печалбата от инвестицията не е гарантирана... не се знае след 2 години като ти го завършат, дали няма да има същичкия готов пак за толкова пари (или за по-малко). Именно, да чакаш 2 години със заровени пари в общия случай не е добра инвестиция.
Последните няколко години беше печеливша подобна инвестиция, спор няма. Но то и биткойните няколко години бяха печеливши, пък после...

Общи условия

Активация на акаунт