Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 725
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Ха-ха, Шарки, съвсем развален телефон стана - Мецан разбрал едно, аз друго, а то - трето.
Спирам с офф-а - модераторите да го затрият.

# 376
  • На топло в неговото сърце.
И аз с въпрос: как съвместихте подготовката за АК с подготовката за НВО?
Възможно ли е да посещава 2 школи в 7 клас и не идва ли в повече заетостта на детето при този случай?
Моят син посещава Лого 3 от 6 клас,летния им курс и сега 7 клас.
Когато мине изпита в АК,автоматично минават в подготовка за НВО независимо дали е приет или не.И съответно до средата на Юни ще му се наложи да внимава повече с БЕЛ,защото математиката вече са я изяли,та ще трябва да затвърждават.

# 377
  • София
Татко Мецан ми направи комплимент за българския. Винаги имам съмнения, че словоредът не ми е съвсем наред.

# 378
  • София
Може и да не ти е, Шарки, но аз така съм свикнала на български, говорен от руснаци, че сигурно и моят словоред е станал такъв. Simple Smile

# 379
  • София
Ну, девчата, побалтаем немножко сегодня вечером? Оф, Фран, забърши ни лиготиите, моля те. Просто не се сдържах. Съвсем изкелефещена тройка се оказахме ние от английската в Пловдив - заклети фенки на АК, сектантки по отношение на гимназията ни със силен уклон обаче към руския Smile SatisfiedSmiley

# 380
  • София
..И в този момент си спомних за "Пожалуйста"-та Проданова.

Фран, трий, моля.

# 381
Не че нещо, но руските евреи са най-умните и кадърни хора на света - Ботвиник, Емил Гилелс, Рубинщайн - и пианист, и шахматист има с това име, Давид Ойстрах, Розенбаум, лауреати по математика, професори и т.н. Най трудният учебник по математика в СССР за инж. специалности беше от Лунц и Ельсгольц. Примери много.
Словоредът на Шарки си е перфектен, доколкото мога да преценя като образован българин. Не съм филолог все пак, но мисля, че българския й е перфектен.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 18:21 от Татко Мецан

# 382
  • София
ох, и ти ся кат бащата, ама той е съвсем краен - велики руснаци нямало, всичките били с еврейски корени, не руски Sob

# 383
ох, и ти ся кат бащата, ама той е съвсем краен - велики руснаци нямало, всичките били с еврейски корени, не руски Sob
Ми прав е човекът Grinning  И в изкуството, и в науката руските евреи са водещи. Към 1900 Руската империя е имала най-голямото еврейско население в света - почти 4 милиона. И каква алия имат в Изарел - там цели квартли си говоря на руски, не на иврит, руският сигурно вече се говори от повече хора, отколкото арабският в Израел, вече едва ли не има статут на трети официален език.  
Че даже и болшевишката революция са я нагласили евреите  - Но в ЦК большевиков евреев (ассимилированных) было около трети, и среди них ближайшие соратники Ленина – Троцкий, Зиновьев, Каменев, Свердлов.
А прочетете какво пише Солженицин по въпроса Wink - "200 години заедно"
Офф, да се затрие.

# 384
Фран е заета. Ще трие утре! Поздрав.😃
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 21:41 от Фран

# 385
  • Sofia
Имахме продължителен УС и не успях да стигна до вас...Наздраве и до нови срещи🍷

# 386
  • София
Срещи със сигурност ще има. Тя и една друга не можа да стигне, много за бой й се събра...
Ама чуден кудкудяк ни се получи, мисля. Можехме поне още три пъти по толкова да си отвисим, ама нали все пак малките трябва да спят, а и утре на пангара. Всетки (нямам е с две точки), ще повторим и потретим, обещано е Simple Smile))

# 387
....Ама чуден кудкудяк ни се получи, мисля. Можехме поне още три пъти по толкова да си отвисим, ама нали все пак малките трябва да спят, а и утре на пангара. Всетки (нямам е с две точки), ще повторим и потретим, обещано е Simple Smile
Благодаря за "кудкудяка" Hug много сте тонизиеащи! Усмихнахте ме!

# 388
След като получих наистина ценен и работещ съвет относно подготовката по математика, реших отново да се допитам до вас. Предстои ни избор на втори език за 9 кл. До този момент, считахме, че правилния избор за нашия син е немски, обаче... деветокласниците са наплашили зайците, че госпожата била много строга и това, как ще протече часа, зависи изцяло от променливото й настроение. Моля, някой с дете от немските паралелки да ме посъветва какво да направя! Проблема е, че младежът се е уплашил и иска да записва испански, а винаги е искал да знае и немски.

# 389
  • София
Хаха, това сигурно Кремона са имали предвид. Ам, не мисля, че има правилен съвет. Синът ми не я понасяше в десети клас и тъкмо обратното в 12-ти, че чак с Пратер му писаха шест на изпита, на който се яви да си оправи 4-ката от десети клас. Мнение на друга учителка по немски (майка ми) - необосновано дълги и излишно задълбаващи домашни им дава. Обаче съм чувала, че има много деца, които я харесват. Та, не мисля, че има еднозначен съвет. Моето мнение е, че не може учителят да е определящ за такова решение. Особено пък за език, който за много професии (вторият) може да се окаже много съществен. Та, при все смесените ми чувства към Кремона, не може тя да ви е фактор.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 00:24 от Milenita

Общи условия

Активация на акаунт