Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 фев. 2019, 16:08 ч.

Чувствам се несигурна

 • 7 099
 • 181
 •   1
Отговори
 • Мнения: 30
Здравейте, от около 6 месеца имам връзка с мъж по голям от мен с 10 години. Но не това е проблема а бившата му приятелка. От съседни градове сме, всеки с ангажиментите си и се виждаме рядко, но той е съгласен в бъдеще да се премести при мен. Той беше този който настояваше да сме заедно и беше активния в отношенията ни.
Една сутрин на месинджъра си получих съобщение от бившата му приятелка в което ми желаеше да ме направил щастлива🙂. Като жена ми стана ясно, че става въпрос за женска злоба, а и бяхме говорили с него и ми беше обяснил каква е и каква връзка са имали. Но тогава той отклони темата, че всичко е минало и не е от значение. Минаха още няколко месеца в които тя напомняше за себе си от време на време с коментари под негови публикации, знаейки че аз ще ги видя, но аз не паднах на нейното ниво а чаках той да направи нещо. Коледа и Нова година прекарахме заедно, запознах го с моето дете, той с неговите и винаги чувах как заради нея децата му се отдръпнали, приятелите му, родителите. В един момент ми писна да ме сравнява с нея, въпреки че сравнението беше в моя полза, и му казах че не ми е приятно и не желая да и виждам хапливите коментари. Всеки си има минало и аз също, но не бих позволила то да пречи на бъдещето ми. Тогава той я блокира, каза че за него тя не значи нищо, че му е донесла само проблеми и темата приключи докато един следобед не получих отново съобщение от нея. Пишеше че никога няма да съм само аз, ще има и други, че можела да го има винаги и тем подобни и част от чат между двамата, който изваден от контекста на разговора може да значи всичко. Тогава той ми каза че няма какво да ми обяснява защото не се е случило нищо, единствено му е писала и преди няколко дни и е отговорил и е обяснил че има човек в живота си и че между тях всичко е приключило отдавна . След два дни видях, че чата който ми е пратила е от профил с неговата снимка, но написан на латиница. Питах го и за това, но той каза че не може да ми даде обяснение. И така вече повече от месец се чувствам като в психо трилър в който се вкарах сама . Той ми доказва постоянно, че държи на мен и ме обича, и знам че аз съм тази която си причинява всичко това. Но немога да си обясня как тази жена ще ми пише всичко това ако не е вярно. Говорила съм с приятели за случилото се, но си мисля че те са пристрастни и съвет как да изляза от случилото се не получавам. Самочувствие имам, мъжко внимание не ми липсва, никога не съм била така несигурна. Ще се радвам да получа тук някакъв съвет, да чуя мнение и да си стана пак предишния човек 🙂

# 1
 • Мнения: 868
Това и на мен ми се случи. Нищо, че веднага заживяхме заедно с ММ. Внимавай да не постигне целта си, а тоест да ви раздели.Също имаше сравнения в моя полза не само от ММ, а и от цялото семейство, но това ми досади и темата колко и каква била се приключи.Пък и както се говори за един може в друг момент да се говори за друг. Не позволявай сравнения независмо за добро или лошо. Бъди умна и не ѝ се връзвай. В моя случай дамата беше без грам достойнство и гродост  добра се до мои вещи, които не желаеше дори да ми върне,принудително успях да си ги взема де. Много добре, че я е блокирал. Децата му от нея ли са? Жалко, че заради подобни безмозъчни и без достойнство дами децата накрая страдат и мъжете излизат виновни. Стягай се и не ѝ се оставяй. Не ѝ обръщай внимание щом той ясно ти показва, че няма никакви намерения да бъде с нея и ти доказва, че иска теб.
Следващия път просто я попитай - Ти достойнство имаш ли? Някаква гордост? Или подобни качества в теб липсват?
Повече нищо.Ако има малко акъл ще спре, ако ли не... Не се занимавай!

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 21:24 от alexs969

# 2
 • Мнения: 1 409
Блокирай я и ти! Ако е болен мозък, може да му направи фалшив профил и да ти праща въображаеми разговори.
Живей така все едно ФБ го няма.

# 3
 • Мнения: 30
alexs969 наясно съм какво цели и няма достойнство и грам човечност в нея щом ревнува мъжа от собствените му деца. Не са от нея децата. С жена си е разведен от 8 години, с нея нещата са нормални, аз знам за нея, тя за мен и до там. Проблема е, че немога да спра да мисля и да се чудя дали наистина може да е така

# 4
 • София
 • Мнения: 16 559
Докъде стигна въпроса с другия му профил?
Не е нормално да каже, че нищо не знае и да не предприеме нищо да го разкара.

Авторке, защо му е на тоя мъж да си усложнява жиивота, запазвайки старата връзка?
И мислиш ли, че ако беше я запазил, досега нямаше бившата да е цъфнала на вратата ти с мерак да те оскубе?

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 16:44 от absurT

# 5
 • Мнения: 30
Beba2 Блокирах я още тогава, от страх да не ми каже нещо което да не мога да преглътна😊. Незнам що за човек трябва да си че да постъпиш така. Аз не бих го направила, явно има нещо което и дава смелост да го прави и това ме побърква.

# 6
 • Мнения: 30
Докъде стигна въпроса с другия му профил?
Не е нормално да каже, че нищо не знае и да не предприеме нищо да го разкара.
Проверих го от чужди профили не съществува.

# 7
 • Мнения: 868
Съгласна съм с abSurT.
В моя случай чисто и просто ми беше мъчно за нея и ѝ обръщах внимание(голяма грешка), чесно казано съвестно ми беше нищо, че нямах вина и като си представях как се чувства( какви глупости съм си мислела, тя да не би да мислеше за мен как се чувствам 🤔). Че ми каза неща каза ми, но са неща, които не знам защо исках да знам🤷‍♀️.
В твоя случай сте разделени и всичко, което тя ти каже те навежда към съмнения, защото няма как твоя да ти докаже, че всичко казано от нея е измислица.В крайна сметка той трябва да бъде по настоятелен и ясен с нея, иначе реално каквото и да направиш и да я блокирваш, и да ѝ пишеш, и да я четеш само ще я амбицираш да продължава , ако той ясно и точно не я постави на място ѝ. Дава ли ѝ и минимални надежди,
игнора в подобни случай не върши работа му кажи🤷‍♀️

# 8
 • Мнения: 1 884
Игнорирай я. Все едно не съществува.
Мъжът ти го е направил, очаква да го направиш, затова не повдига повече темата.
Тя звучи да е точно от онези неуверени жени, които без мъж изперкват и всячески се мъчат да разкарат конкуренцията. Още по-несигурна е от теб. Ти си конкуренция, майката на децата му е конкуренция. Точно затова и мъжът ти я е оставил - започнала е да върти номера срещу майката.
Мъжете може да са всякакви, но всички искат готина жена, а не някаква психарка да ги вкарва в екшъни. Освен това, повечето не биха оставили някаква да им прави въртели с децата.
Накратко, не й отговаряй, не търси профила й в мрежите, не говори за нея, блокираш я веднага, щом те открие някъде, не я споменаваш на мъжа си. Не съществува. Точка.

# 9
 • София
 • Мнения: 34
И аз имах подобен случай преди няколко години... Явно доста жени психясват сериозно след края на връзката си.
В твоя случай се радвай, че той е съгласен да ти споделя, да кооперира и да блокира. Аз нямах този късмет и сама се борех с филмите, в бонус на голямо разстояние.... Защо се мъчех и до ден днешен не знам.
Относно скрийншота, много силно вероятно е тя да е направила фалшив профил, за да те инзудва и измъчва.
В твоя случай аз виждам два изхода от ситуацията:
1. Сядаш да говориш с него на длъж и на шир и му обясняваш как се чувстваш, защо тази ситуация е важна за теб и всички малки детайли, които те притесняват и докато не разрешите всичко не ставате.
2. Пращаш го той сам да си изчисти помиите и не се кротваш докато не получиш извинение от бившата, че е егоистична, завистлива и несъобразителна жена.

Аз лично съм привъженик на опция 1, защото вярвам, че с комуникация всичко става.

Успех от мен!

# 10
 • Мнения: 1 884
Какво да изчиства с бившата? Той я е отебал вече, затова тя се прехвърля на някой, който й обръща внимание. Ако и авторката спре да й обръща внимание, другата няма да има как да змийства и току-виж си потърсила нов мъж и ги забравила.
Не тикайте зорлем хората да правят глупости, най-много да се изпокарат.

# 11
 • Мнения: 868
Maya8
За 1 >Да! Да! Да!
За 2 > Няма да се извини, но поне да спре да се меси ще е голяма работа.
Gal, това колкото и да не ти се вярва не върши работа. Да, явно имаш акъл, достойнство и гордост и не би досаждала, но при подобни жени игнора от мъжа дава само надежди и не върши никаква работа, ако не бъде рязък, директен и ясен. Ето  излиза, че уж не ѝ обръщал внимание, както и авторката я е блокирала 🤷‍♀️, но момичето продължава.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 17:16 от alexs969

# 12
 • Мнения: 1 491
2. Пращаш го той сам да си изчисти помиите и не се кротваш докато не получиш извинение от бившата, че е егоистична, завистлива и несъобразителна жена.

Извинявай, търкалям се от смях Joy Представям си бившата как звъни или направо се изправя пред входната врата разревана и хлипа, молейки за извинение, че е толкова егоистична, завистлива и несъобразителна Grinning

# 13
 • Мнения: 1 409
Beba2 Блокирах я още тогава, от страх да не ми каже нещо което да не мога да преглътна😊. Незнам що за човек трябва да си че да постъпиш така. Аз не бих го направила, явно има нещо което и дава смелост да го прави и това ме побърква.

Не търси логика, само си усложняваш връзката. Приеми, че е болен мозък, няма личен живот и скапва чуждия. Прави мръсно на него чрез теб. Не й доставяй това удоволствие!

# 14
 • Мнения: 30
Опитвам се да я игнорирам и в мислите си и си давам сметка, че сме на години на които търсим вече спокойствие и двамата сме имали трудно минало. Като се замисля сега, тя ни сближи много повече за по малко време. Аз съм от хората които говорят като има проблем, той беше по затворен нямало с кого да го прави , но вече си споделя с мен и вероятно с времето ще успея да забравя. Благодаря ви за съветите и мнението🙂

Общи условия

Активация на акаунт