Чувствам се несигурна

• 11 605
  • 181
  •   1
Отговори
# 75
  • Street of Dreams
Абсолютно нищо не прави в момента - емоционалното ти състояние е такова, в каквото никога не трябва да се взимат важни решения. Разбирам, че си бясна и искаш да се махнеш от този фарс и да го накажеш, но според мен не е сега момента.
Трябва да се успокоиш и да започнеш да мислиш аналитично - пет дена, месец, колкото ти трябва.

И никога, никога не взимай решение на база принципите си или на база какво е "правилно" да се направи.

Трябва ти анализ на ситуацията. Това, което най-много искаш, предполагам е той да се разкая искрено и да останете заедно. Естествено, че нищо вече не е същото, но щетите засега са най-малки. За това обаче трябва да разбереш какво става. Супер брутално е да те изкарва луда... Имам съмнение, че е влюбен. Трябва да успееш да го накараш да ти се разкрие (когато няма вече опасност да го убиеш в такъв разговор и можеш "спокойно" да говориш за това), трябва да разбереш какво е, колко е сериозно и най-вече да разбереш дали мъжът ти е залитнал, или си е обикновен кръшкач. След като имаш максимална информация, ще мислиш какво искаш и какво можеш да направиш. Каквото и да е, само недей "го освобождава" за негово добро, за да е щастлив той. Да има топки и да те зареже той ако иска да е с друга. Или да избере семейството си. Само без повече игри.

# 76
Бянка, абсолютно си права . Знам ,че не трябва да търся вина в себе си , но боли ужасно много и ми е доста трудно . Първия ден бях просто умряла ,всичко се въртеше около мен . Пред детето се преструвах ,естествено . Треперех , имах силни болки около сърцето . Втория ден ,някак си реших да го преглътна ,купих си сутринта баница ,която едва кусах и оставих . Късния следобед оставих детето на френски от 19:00- 20:30 часа и отидох до близкото до нас заведение и си пийнах един коктейл . Преди това се облякох добре и гримирах. Изпитах нужда да изляза и събера мислите си . Говорих по телефона с приятелки ,като не споделях случилото се и реших да съм над нещата. Вечерта към 21:30 детето си легна в сраята и така ми се спеше просто . Легнах ,но уви ! Станах от кревата още по притеснена от всякога . Преди да стана ,като затворих очи ,едни черни сянки ме прегръщаха ,доста страшно беше . То и на последък доста такива неща ми се случват ,аз не вярвам ,ама дали е възможно да имаме магия от тази жена?
Боже ,не можах пак да мигна и се впуснах да ви пиша в 4 сутринта , не съм мигнала изобщо . 

# 77
Каквото и да е, само недей "го освобождава" за негово добро, за да е щастлив той. Да има топки и да те зареже той ако иска да е с друга. Или да избере семейството си. Само без повече игри.

Най-често обещанията за "без повече игри" означават "минавам в стелт режим" (даже точно този израз съм чувала от изневеряващ на жена си).

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 12:19 от Анонимен

# 78
Ондин, учудваш ме. Какво значи: "И никога, никога не взимай решение на база принципите си или на база какво е "правилно" да се направи." И въз основа на какво тогава да вземе решение???

Аз точно принципи имам и знам кое е правилно и съответно съм действала според моите принципи. Не според чуждите. Хайде да станем сега безпринципни, защото може да ни е по-удобно? Естествено, че жената ще решава според това, което тя чувства и мисли.

И какво значи "недей го освобождава". Ми той човекът си се е освободил отдавна, тя разрешително ли да му напише?

# 79

Скрит текст:
Бянка, абсолютно си права . Знам ,че не трябва да търся вина в себе си , но боли ужасно много и ми е доста трудно . Първия ден бях просто умряла ,всичко се въртеше около мен . Пред детето се преструвах ,естествено . Треперех , имах силни болки около сърцето . Втория ден ,някак си реших да го преглътна ,купих си сутринта баница ,която едва кусах и оставих . Късния следобед оставих детето на френски от 19:00- 20:30 часа и отидох до близкото до нас заведение и си пийнах един коктейл . Преди това се облякох добре и гримирах. Изпитах нужда да изляза и събера мислите си . Говорих по телефона с приятелки ,като не споделях случилото се и реших да съм над нещата. Вечерта към 21:30 детето си легна в сраята и така ми се спеше просто . Легнах ,но уви ! Станах от кревата още по притеснена от всякога . Преди да стана ,като затворих очи ,едни черни сянки ме прегръщаха ,доста страшно беше . То и на последък доста такива неща ми се случват ,аз не вярвам ,ама дали е възможно да имаме магия от тази жена?
Боже ,не можах пак да мигна и се впуснах да ви пиша в 4 сутринта , не съм мигнала изобщо .  
Виж, тук кабинетът на психотерапевта е отворен 24/7 напълно безплатно Simple Smile.
Но стоейки в твоя дом точно сега, когато си като жива одрана, и където всеки предмет ти напомня за всичко, най-много да те скапе съвсем. Имаш нужда от някаква упойка, за да преодолееш болката, иначе може да се побъркаш и да се счупиш. Аз не съм привърженик на успокоителните. Като алтернатива виждам само смяна на обстановката и разсейващи дейности. За няколко дни, докато набереш сили. Хем твоят леко ще се стресне, като не те намери на обичайното ти място на разположение.

Мъжете никога не променят нищо, ако не бъдат разтърсени и извадени от зоната си на комфорт. Докато си му удобна и предсказуема, докато му вършиш работа, ще си кара, както си знае.

Условията трябва да ги диктуваш ти оттук нататък. Той да ходи след тебе, той да ти се моли. Нищо чудно да му просветне какъв глупак е бил и какво е пропилял с лека ръка.

# 80
Така е, аз се вдигнах и отидох в чужбина на гости на приятелка за 10 дена. Там се освестих и много неща ми се изясниха. Не разказах на никого за проблемите си, но имах време да ги обмисля. Върнах се с точна идея какво ще правя и план как да станат нещата. Вкъщи бях като болна, вкл. не можех да се храня, понеже развих нещо като булимия.

# 81
  • Street of Dreams
Така е в повечето случаи, но има и изключения.

Бианка, ще опитам да обясня. В някои случаи принципите са нищо повече от един идеализъм и точна представа как трябва да протече животът, което е 100% грешка. Липсата на гъвкавост по мое мнение не е довела никого до щастие, напротив. Казвам го, защото познавам хора, които се разделиха не защото така го чувстваха, а защото "това беше правилното нещо" и сега наистина съжаляват! Точно когато има такива силни чувства още. Смятам, че решенията трябва да се взимат на база ситуацията и анализ на конкретната ситуация и какво е възможно в нея, а не на идеали. Животът не е идеален. Ако реши да се разведе, трябва да е защото така го чувства и не може да го гледа и да му вярва вече, а не защото принципно е против изневярата. Всички сме против, но толкова често се случва. Както съм писала - познавам семейства, които успяха да преодолеят това и накрая пак да са щастливи. Виж колко индивидуално е всичко! Затова не трябва да се действа "по принцип" а според ситуацията.

# 82
Все пак всеки нормален човек трябва да има и принципи, които отговарят на неговата душевност и които спазва. Не виждам как мога да съм против изневярата, но като се случи на мен, вече ще съм й поддръжник и ще пляскам с ръце от радост. Simple Smile

То естествено, че се разделяш заради последствията от изневярата - но началото се поставя с нея.

И, да, има и вариант да останеш със същия човек след изневяра. За мен той е по-трудния , но е също толкова достоен, ако живееш добре, не мрънкаш и не страдаш.

# 83
Определено се разкайва много . Пише ми от сутринта ,колко много ме обичал /представете си/ и съм го знаела много добре. След това ми звънна ,да говорим и му казах да престане да ми пише за любов ,защото ме наранява още повече . Казах му ,че след като се успокоя ще решаваме , какво ще прави от сега-нататък , но това не включва никакви отношения по-между ни .
Къде да отида ,то и детето е на училище в момента . Няма как да взема и бележка от някъде да го освободя , само признават отсъствия на психически не стабилна основа . Това и от сега го вкараха в гимназиите тук в Гърция

# 84
Ако мъжът ти е грък, със сигурност няма да иска да се развеждате. За тях изневярата не е повод за развод! Знам го от приятелки, живели доста години там. Ти се успокой. Не знам на какъв етап му е връзката с другата жена, това също е от значение.

# 85
Какво значи се разкайва? Признава, че има любовница?

Ако наистина се разкайва, ще трябва доста да се потруди оттук нататък. Доверие се чупи лесно, но се възстановява изключително трудно или никога.
Но в огромна част от случаите разкаянието е само на думи.

# 86
  • Street of Dreams
Той заслужава да го оставиш малко с детето и да се махнеш, но едва ли е възможно. Тъкмо да знаеш, че няма да го "освободиш" от присъствието ви, та да си гледа кефа.

Шегата на страна, присъединявам се за някакви слаби успокоителни на този етап, за да не ти стане нещо. На първо време трябва да оцелееш, никой не те притиска с решения.

# 87
Това с успокоителните аз не го препоръчвам. По-добре чаша вино или както Късметлийка се е сетила вече - коктейлче Simple Smile Не казвам да се алкохолизира, но това няма да й навреди, а леките успокоителни могат да преминат в по-сериозни.

# 88
Какво значи се разкайва? Признава, че има любовница?
По скоро се разкайва ,че не изстрил всичките СМС -и още преди да ги видя ,че ..
Сега много ме обича ,да видите !
Няма разкаяние все още никакво !

# 89
Дано не ме е разбрал някой погрешно, НЕ съветвам за никакви успокоителни!
Съветът ми беше да смени обстановката с нещо по-приятно.

Общи условия

Активация на акаунт