Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 267
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета,
днес ми се обадиха да ми кажат, че и двете ми ембриончета са спрели да се развиват и няма да можем да ги замразим Sad
Този път бях с лека стимулация с хапчета Летрозол за 5 дни. Възможно ли е да не ми понася организма този вид стимулация и за това и ембрионите да са били некачествени. Съжалявам ако въпроса ми е глупав, но до сега съм била само на ЕЦ и никога не съм имала проблем с ембрионите, а със задържането им след трансфер, за това и не мога да си обясня какво се случи сега???

Mikaela, много съжалявам! И аз съм в същата позиция след лека процедура с Фемара за пет дни. Толкова лоши резултати до момента не съм имала (всичко приключи на първи ден след пункцията), а на изцяло естествен цикъл стигнахме до качествен ембрион предния път.

# 676
Следващите месеци обаче ефектът ще се разгърне.

# 677

Дано! Аз определено вече си мисля, че при мен никакви лекарства не трябва да има. Единствено на 100% естествен цикъл стигнах до хубав ембрион, при всички видове стимулации качеството е безобразно.

# 678
  • София

Дано! Аз определено вече си мисля, че при мен никакви лекарства не трябва да има. Единствено на 100% естествен цикъл стигнах до хубав ембрион, при всички видове стимулации качеството е безобразно.
Хубав, хубав... колко да е хубав като опита е неуспешен.
Доста момичета казваха, че имат перфектно изглеждащи ембриони, а след ПИД се оказва, че са “болни”.
Моите ембриони също винаги изглеждат прекрасни. Ама от 5 трансфера имам 2 бременности започнали като двуплодни и 1 родено дете. Последния път върнахме 3 почти идентични ембриона, 2 се имплантираха, 1 се роди. С първата бременност 2 идеални ембриона и двата се имплантираха, и двата спряха развитие в 8-9г.с.

# 679

Доста момичета казваха, че имат перфектно изглеждащи ембриони, а след ПИД се оказва, че са “болни”.
Моите ембриони също винаги изглеждат прекрасни. Ама от 5 трансфера имам 2 бременности започнали като двуплодни и 1 родено дете. Последния път върнахме 3 почти идентични ембриона, 2 се имплантираха, 1 се роди. С първата бременност 2 идеални ембриона и двата се имплантираха, и двата спряха развитие в 8-9г.с.

Nandin, ние след опита чак пуснахме имунологични и изскочиха ембриотоксини + NK клетки. Не знам дали това е била причината за липса на имплантация, но може и там да се е криело разковничето.

# 680

Дано! Мислите ли че ако след следващият цикъл отново съм на ЕЦ без стимулацията с хапчета, че ще има ефект от предната и юще излязат повече от една яйцеклетка? Питам защото не знам може ли след стимулация с хапчета, следващия цикъл пак да се повтори, или трябва почивка.

phoenix_fire същата работа съм и аз и със имунологичните....

# 681

Дано! Мислите ли че ако след следващият цикъл отново съм на ЕЦ без стимулацията с хапчета, че ще има ефект от предната и юще излязат повече от една яйцеклетка? Питам защото не знам може ли след стимулация с хапчета, следващия цикъл пак да се повтори, или трябва почивка.

Да. Следващите 2-3 цикъла опитайте без никаква намеса - чист ЕЦ. При мен поне имаше добър успех.

# 682
  • София

Nandin, ние след опита чак пуснахме имунологични и изскочиха ембриотоксини + NK клетки. Не знам дали това е била причината за липса на имплантация, но може и там да се е криело разковничето.
Възможно е

# 683

Да. Следващите 2-3 цикъла опитайте без никаква намеса - чист ЕЦ. При мен поне имаше добър успех.

Това звучи чудесно. Дано и аз този път да имам успех.

И нещо което сега се сетих - в една от другите групи стана въпрос за прочистващи организма медикаменти в домашни условия, които биха подобрили качеството на яйцеклетките, хормоните и като цяло прочистване на организма. Момичетата дават идеи за жабуркане със зехтин, всяка сутрин на гладно за около 15 - 20 мин.. От друго място знам, че е хубаво да се спре захарта, млечните продукти и като цяло да се премине към по - здравословен начин на хранене.

Някоя от вас опитвала ли е да направи някаква промяна в ежедневието си между процедурите и видяла ли е ефект от тях?

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 20:52 от Mikaela_33

# 684
Аз бях правила много неща преди първата процедура. То не беше прочистване на дебелото черво, на лимфната система, прием на добавки, здравословно хранене, жабурене (аз го споменах в другата тема), пиене на ккслородна вода и какво ли още не. Това продължи цели три години, откакто разбрах, че имаме мъжки проблем и докато получим заповедта (тогава се чакаше почти година). Определено ми се беше изчистил организма и всичко ми беше в норма, мъжа ми към ония момент също имаше добри показатели, не като сега. Мога да кажа, че бях в перфектно състояние. Интересното беше с прочистването на лимфната система. Първата година го направих със сок от грейпфрут, портокал и още някакъв плод и тогава не се прочисти. А непосредствено преди първата процедура на втората година я почистиха със сок от червено цвекло и моркови. Няма да ви кажа на какво миришех. Цели дяе седмици се чудех защо мирише навсякъде толкова гадно, а то било от прочустването на организма през кожата. Това прочистване го направих два месеца преди стимулацията.
Това ми е опита. Сега пак започвам да правя същото, но имам само няколко месеца. Знам, че каквито усилия да положа, все ще е добре за мен. Има много начини за прочистване, но трябва да се внимава, че да не си докараме хормонален дисбаланс.

# 685
Аз бях правила много неща преди първата процедура. То не беше прочистване на дебелото черво, на лимфната система, прием на добавки, здравословно хранене, жабурене (аз го споменах в другата тема), пиене на ккслородна вода и какво ли още не. Това продължи цели три години, откакто разбрах, че имаме мъжки проблем и докато получим заповедта (тогава се чакаше почти година). Определено ми се беше изчистил организма и всичко ми беше в норма, мъжа ми към ония момент също имаше добри показатели, не като сега. Мога да кажа, че бях в перфектно състояние. Интересното беше с прочистването на лимфната система. Първата година го направих със сок от грейпфрут, портокал и още някакъв плод и тогава не се прочисти. А непосредствено преди първата процедура на втората година я почистиха със сок от червено цвекло и моркови. Няма да ви кажа на какво миришех. Цели дяе седмици се чудех защо мирише навсякъде толкова гадно, а то било от прочустването на организма през кожата. Това прочистване го направих два месеца преди стимулацията.
Това ми е опита. Сега пак започвам да правя същото, но имам само няколко месеца. Знам, че каквито усилия да положа, все ще е добре за мен. Има много начини за прочистване, но трябва да се внимава, че да не си докараме хормонален дисбаланс.

Как се прави това прочистване на лимфата?

# 686
Задължително след прочистването на дебелото черво, което е опасно. Прочетете в нета за лимфата, има много варианти.
Моят втори вариант определено ми хареса и не ми беше трудно. Две седмици започвах сутрините със сок от червено цвекло и моркови в съотношение 80/20% на гладно. След което на обяд хапвах салати, а вечер плодове. Така изкарах цели две седмици. От време на време прегрешавах и похапвах месце на обяд, ама аз страшно много обичам да ям, така че не мога да се сдържам.
През тези две седмици кожата ми миришеше доста гадно, дори дрехите ги сменях доста често. След тези дяе седмици се усеща страшна лекота, все едно летиш.

# 687
Момичета и аз много чета за тези неща и как да си подготвиш организма и т.н ,хувабо е човек да се храни здравословно ,(аз го правех доста време + спорт и вдигнах пролактина познайте защо ....) , тя имайте и в предвид ,че всяка подобна промяна донякъде е стрес и за организма . Всичко трябва да е балансирано нищо крайно и много по различно от това което ядете или правите в ежедневието си  . Аз така спрях дори цигарите за 6 месеца като си мислех ,че само това не бях направила ...е уви бебе няма ами само си нося едни 8кг сега и от нерви накрая пак си запалих 😔сега поне пуша тези IQOS ...нормална цигара не мога да запаля де ама все пак си пуша ... лошо не лошо това в положението . За мен по важно в психическата нагласа това да бъдеш спокоен защото в края на краищата има хора които цял живот водят здравословен начин на живот и не свършват добре и такива който са щастливи от живота си (не толкова здравословен) и се чувствал много по здрави от другите . По този повод ще ви пусна една статика много любима . Та така просто бъдете щастливи и не крайно здравословни а умерено 🤗
Лунната диета е доста добра btw за детокс и е супер лесно ,но не бих казала и по време на стимулация .

https://chetilishte.com/ако-знаете-колко-приятели-които-водех/

# 688
Напълно подкрепям казаното. Всичко с мярка!!! Хирмоните много лесно се разбъзикват от тези диети. Аз три години съм си прочиствала организма, но с голямо внимание, защото наистина обичам да си похапвам и живот без това удоволствие за мен не е живот (нищо, че съм слаба като глист, но това е друга тема).
Бъдете внимателни и умерени!

# 689
Аз също съм съгласна с това, даже според мен по време на процедурите не трябва да се правят диети, не мисля че е правилно да си гладен и стресиран.

Общи условия

Активация на акаунт