Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 50 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета,
Преди два дни сложих последния Кринон и днес ми се появи зацапване.
Дали на някоя от вас се е случвало?
Защото чак утре ще мога да се видя с доктора, а съм паника Simple Smile

Бременна ли си?
Не, нямаше какво да върнем.

# 466
  • София
Здравейте момичета,

Бременна ли си?

Ами значи няма проблем, нали това се очаква да се случи след спиране на прогестероновия препарат - да ти дойде менструацията.
Теб какво те притеснява?
Съжалявам за неуспеха.

# 467
Здравейте момичета,

Бременна ли си?

Ами значи няма проблем, нали това се очаква да се случи след спиране на прогестероновия препарат - да ти дойде менструацията.
Теб какво те притеснява?
Съжалявам за неуспеха.
Извинявам се, миналия път мисля, че дойде доста по-късно. Леко съм се шамбала.
Благодаря за отговора и Успех на всички Simple Smile

# 468
Цитат на: Krisi1 link=topic=1@ 092004.msg38405904#msg38405904 date=1552978658
Krisi1, мина ли пункцията? Как си? Видя ли че няма страшно и всичко минава много бързо Simple Smile Очакваме те да кажеш колко яйцеклетки си имаш и как се чувстваш Animal Bee Flowers Hibiscus Стискам палци за хубави яйцеклетки и още по-хубави ембриончета!

Да мина пункцията извадиха ми 9 яйцеклетки.
Като от единия яйчник не са извадили всички фоликули защото бил мн високо разположен и не са могли да стигнат.
Понеже съм получила хипер стимулация няма да има сега трансфер.Обясниха ми, че било рисковано за живота ми и че ембриона нямало да се захване затова трябва да се възстановя и сиг след 2 цикъла ще направим трансфер.
Утре ще ми зв да ми кажат колко са се оплодили и да се уточним за замръзяването и всичко ние трябва да платим.
Иначе си тръгнах към 14ч и оттогава адски ме боли корем, немога да ходя, мъжа ми ме води до тоалетна .Стана ми лошо преди 2ч ходих до тоалетна и ми причерня .Мъжа ми ми прави захар с вода плиска ми лицето.Мидлех, че умирам .Сега съм по-добре ти ме боли силно, ту по-слабо .Как ще искарам ноща нз
Съжалявам,криси1!И аз съм в същото състояние,от 19.02 още не мога да се възтановя както трябва.Сега ми останаха само проблемите с цикъла.От 5.03 се появи,на 8.03 спря,на 11 пак почна и досега съм така.Надявам се за нямаш такива проблеми.А ти със заповед ли си и ако да до кога е?Мойта е до юли,така че април или май ме чака ЗЕТ .И първия опит бях с хипер и резултата беше 0,12,така че ЗЕТ е най-доброто решение в такъв случай
Да със заповед съм, но нз докога е аз в взех на 11.02 и мисля, че е със срок 1г.
Иначе съм по-добре ходя вече 2 ден на работа.Малко съм замаяна ама какво да се прави трябва да се възстановя.Притеснено ми е нз кога ще ми зв да кажат кога ще замразят ембрионите.Бяха 3 дано още ги има.

Да,заповедта важи една година .Замръзяват се във стадий бластоцист.Те ще ти се обадят да отидеш да подпишеш договор.В коя болница си?Ако не те притеснява да кажеш
Щерев-доц. Андреева

# 469
Ембриоложката днес каза че и 4 яйцеклетки са се оплодили. Дано оцелеят до четвъртък.

# 470
Цитат на: Krisi1 link=topic=1@ 092004.msg38405904#msg38405904 date=1552978658
Krisi1, мина ли пункцията? Как си? Видя ли че няма страшно и всичко минава много бързо Simple Smile Очакваме те да кажеш колко яйцеклетки си имаш и как се чувстваш Animal Bee Flowers Hibiscus Стискам палци за хубави яйцеклетки и още по-хубави ембриончета!

Да мина пункцията извадиха ми 9 яйцеклетки.
Като от единия яйчник не са извадили всички фоликули защото бил мн високо разположен и не са могли да стигнат.
Понеже съм получила хипер стимулация няма да има сега трансфер.Обясниха ми, че било рисковано за живота ми и че ембриона нямало да се захване затова трябва да се възстановя и сиг след 2 цикъла ще направим трансфер.
Утре ще ми зв да ми кажат колко са се оплодили и да се уточним за замръзяването и всичко ние трябва да платим.
Иначе си тръгнах към 14ч и оттогава адски ме боли корем, немога да ходя, мъжа ми ме води до тоалетна .Стана ми лошо преди 2ч ходих до тоалетна и ми причерня .Мъжа ми ми прави захар с вода плиска ми лицето.Мидлех, че умирам .Сега съм по-добре ти ме боли силно, ту по-слабо .Как ще искарам ноща нз
Съжалявам,криси1!И аз съм в същото състояние,от 19.02 още не мога да се възтановя както трябва.Сега ми останаха само проблемите с цикъла.От 5.03 се появи,на 8.03 спря,на 11 пак почна и досега съм така.Надявам се за нямаш такива проблеми.А ти със заповед ли си и ако да до кога е?Мойта е до юли,така че април или май ме чака ЗЕТ .И първия опит бях с хипер и резултата беше 0,12,така че ЗЕТ е най-доброто решение в такъв случай
Да със заповед съм, но нз докога е аз в взех на 11.02 и мисля, че е със срок 1г.
Иначе съм по-добре ходя вече 2 ден на работа.Малко съм замаяна ама какво да се прави трябва да се възстановя.Притеснено ми е нз кога ще ми зв да кажат кога ще замразят ембрионите.Бяха 3 дано още ги има.

Да,заповедта важи една година .Замръзяват се във стадий бластоцист.Те ще ти се обадят да отидеш да подпишеш договор.В коя болница си?Ако не те притеснява да кажеш
Щерев-доц. Андреева
Аз съм от плевен и нямам опит извън КИРМ,но из форумите съм чела доста хубави неща за доц. Андреева.Няма нищо че сме със ЗЕТ,успеваемостта е по-малка,но пък при хипер това е единственият вариант.Първи опит ли ти е?

# 471
Линатичка, аз съм чела, че със ЗЕТ има по-голям шанс. Даже съм гледала, че в Америка масово пропускат свежия трансфер.

# 472
Линатичка, аз съм чела, че със ЗЕТ има по-голям шанс. Даже съм гледала, че в Америка масово пропускат свежия трансфер.
В другите държави сигурно.Но където е да съм чела,успеваемостта на ЗЕТ и със 8%по-малка от ЕТ. И моя док ми каза така.Но все пак се надявам да си права,понеже и аз ще съм със ЗЕТ.

# 473
В другите държави сигурно.Но където е да съм чела,успеваемостта на ЗЕТ и със 8%по-малка от ЕТ. И моя док ми каза така.Но все пак се надявам да си права,понеже и аз ще съм със ЗЕТ.
При кой доктор си в КИРМ, ако не е тайна. Аз съм при Бързашки.

# 474
  • София

Преди да се преместя в България, имах 3 инсеминации и 1 ин-витро в Германия и точна така процедира. Докторът там ми каза, че съм податлива на хиперстимулиране, затова в никакъв случай няма да прави свеж трансфер и ще остави 2 месеца почивка на организма и ще направим ЗЕТ.

Много зависи и от конкретния организъм, но аз като се замислих какъв стрес му причиняваме със стимулациите, то направо вече ми се струва невероятно да стане от свеж трансфер веднага след сериозна стимулация. Има и изключения винаги, но все пак ЗЕТ ми се струва определено по-доброто решение.

# 475
При кой доктор си в КИРМ, ако не е тайна. Аз съм при Бързашки.
И аз съм при него.Но да ти кажа честно след пърВия опит пак му се доверих,въпреки че мм не искаше при него,макар че вече е твърде зает и според мен не обръща достатъчно внимание

# 476
  • София
Момичета мина неуспешно първият ми ин витро опит със стимулация по къс протокол. Сега минимум 3 месеца почивка и ще опитаме пак. След стимулация има ли някаква подходяща диета, за да се очистя максимално от тези медикаменти? Някой докато е чакал да дойде подходящия момент за следваща стимулация, дали е правил опит на спонтанен цикъл? Мислим да опитаме след един месец на спонтанен цикъл, макар и да е малък шанса за успеваемост.

# 477
Изобщо не е малък шанса. Има остатъчен ефект от стимулацията и на ЕЦ най-вероятно ще изкарате добри яйца.

# 478
  • София
Изобщо не е малък шанса. Има остатъчен ефект от стимулацията и на ЕЦ най-вероятно ще изкарате добри яйца.
Cristi, днес ми дойде цикъла след стимулацията. Дали да си запазя час за преглед при репродуктивния си специалист и да направим още този цикъл пункция. Дали е добра идея? Извинявай за въпросите, но те първа се сблъсквам с тези неща. Благодаря много за отзива.

# 479
За мен има много смисъл и така бих направила (и съм правила).

Общи условия

Активация на акаунт