Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 69

• 49 332
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Flowers Four Leaf Clover  Здравейте момичета с пожелания за много късметлийски месец и на всички Ви от все сърце пожелавам само положителни тестчета и прекрасни 9месеца! Имам едно въпросче, за първи път ми предстои взимане на заповед през април и стартиране на инвитро/непропускливи тръби/, но не знам по какъв протокол ще прецени д-ра и дали ще има стимулация или на ЕЦ, тъй като някъде четох, че при АМХ под 1,4 се стартира на ЕЦ без стимулация, дали е така и бихте ли могли да изкажете мнение? Благодаря Ви предварително за отделеното време! Много успехи и късмет на всички!  Heart Exl  Flowers Four Leaf Clover

Здравей. Ако при подаването на документите няма становище от лекар и изрично не е написано да бъдете на ЕЦ  ще бъдете със стимулация.

# 616
Flowers Four Leaf Clover  Здравейте момичета с пожелания за много късметлийски месец и на всички Ви от все сърце пожелавам само положителни тестчета и прекрасни 9месеца! Имам едно въпросче, за първи път ми предстои взимане на заповед през април и стартиране на инвитро/непропускливи тръби/, но не знам по какъв протокол ще прецени д-ра и дали ще има стимулация или на ЕЦ, тъй като някъде четох, че при АМХ под 1,4 се стартира на ЕЦ без стимулация, дали е така и бихте ли могли да изкажете мнение? Благодаря Ви предварително за отделеното време! Много успехи и късмет на всички!  Heart Exl  Flowers Four Leaf Clover

Здравей. Ако при подаването на документите няма становище от лекар и изрично не е написано да бъдете на ЕЦ  ще бъдете със стимулация.

Много Ви благодаря за отговора slanceto87 Simple Smile ! Наистина нямам подобно становище и вече мога да се настроя психически и няма да съм съвсем в неизвестното Simple Smile . Приятен следобед и успех! Purple Heart

# 617
Момичета какъв е шанса да почна процедура без да съм направила цитонна маска и микробиология ? Като цяло последно мин. година пусках и нямам проблем ЦМ ми е 1група (винаги е била такава ) просто утре съм на доктор ,но имам чувството че ще ми дойде всеки момент въпреки ,че е доста рано (25 ден от Ц ми е днес ) идвали на 31 дни като цяло ,но НЗ какво ми става ... кръста ме боли ,гърдите от една седмица също и от вчера ми тръпнат краката Тошко като пред цикъл 😔😔😔😔

# 618
Аз не съм пускала преди процедура . Микробиологията ми я взеха след започване Simple Smile

# 619
Благодаря че писа mmoira дано устискам до утре след обяд, че Тимева искаше само това да пусна преди да започнем  аз летя сутринта рано и в 3 имам час само за това . Не знам какво ми става никога не ми е идвало по рано от 28 ден може да закъснее но не и толкова рано ... какви са тия симптоми НЗ дали от притеснение,но чак пък гърдите да ме болят НЗ и аз ... трябва чак средата на др седмица да ми дойде и да почваме на 2 ден . Стискай ти ми палци всичко да е наред и да стигна до старта и разбира се да го завърша полужително 🤗🤗🤗🤗

# 620
  • София
Моя ЗЕТ беше неуспешен. Миналия вторник резултата на 11 ден след трансфер на два тридневни ембриона ЧХГ беше под 0,1. На 23 април съм на лекар за кометар. Като цяло историята е доста дълга, но накратко след 4 инсета в Щерев пуснах документи във фонда и избягах с 200 от там към Надежда. В Надежда, Стаменов, след цветна снимка искаше да ми махне и двете тръби, щото били запушени, но видиш ли същия месец забременях спонтанно за първи път /от общо 4, като другите 3 бяха след инсетата/ Избягах и от Надежда. Новия доктор при който отидох със заповедта подходи според мен адекватно, като една от хипотезите му беше за тънка лигавица, а другата за течност в тръбите. При трансфера и лигавицата, и хормоните бяха  наред, така че остана течността в тръбите. До 23 април има безумно много време, а терзанията са ми много. Предстои хистероскопия, не знам кога... ,но е факт, че ще има нова процедура едва след нея. Чуденето ми е при положение, че ми останаха 6 замръзени на 5 ден ембриони, фонда ще ми финансира нова процедура и има ли възможност да не минавам отново през целия ад на стимулацията, а  да ми финансира нов ЗЕТ. По мои сметки, ЗЕТ- а с лекарствата ще ми излезе около 2000лв, които съответно няма да мога да си позволя скоро заради хистерото. Адски съм объркана и не знам на къде да се обърна. В къщи ми се повтаря непрекъснато ТУРЦИЯ /не че там ще е по- евтино/ , а аз вярвам на лекаря си, защото още при първата ни среща, когато видя снимката каза, че може и това да се случи и да се наложи хистерото.

# 621
В Надежда, Стаменов, след цветна снимка искаше да ми махне и двете тръби, щото били запушени, но видиш ли същия месец забременях спонтанно за първи път /от общо 4, като другите 3 бяха след инсетата/ Избягах и от Надежда.

Четох (може би тук), че след цветна снимка шансът е по-голям, един вид се "продухват" тръбите (моя интерпретация). Не защитавам искането на док да ти ги махне, разбира се - напротив. Фактът, че все пак се е случило след цветна снимка, може да даде надежда на други момичета, затова реших да го обсъдим. Аз съм една от тези, които все още нямат цветна снимка, само по време на коремна операция знам, че са били добре. Но след "зарастването" от нея нямам представа в какво състояние са вътрешностите ми и най-вероятно ще направя в скоро време.

# 622
Ами не, не може да даде надежда на никой. Ако Стаменов беше тръгнал да ги маха и в процеса се окажеше, че са здрави, никога нямаше да ги махне наистина. Спонтанно забременяване става и СЪС запушени тръби, както и с премахнати такива. Много е рядко, но има и такива случаи. Ако пък е имало съмнение за хидросалпингс, изобщо не разбирам за чий са правили и трансфер с новия лекар, който и да е той.

Др. Кой
, направи една лапароскопия вместо да скачаш от клиника на клиника. Досега щеше да е ясно какви са тръбите Peace

# 623
Др. Кой, ЗЕТ не би трябвало да излезе над 1000лв - включвам лекарства за лигавица, размразяване и трансфер.

# 624
  • София
Др. Кой, ЗЕТ не би трябвало да излезе над 1000лв - включвам лекарства за лигавица, размразяване и трансфер.
По фонда ЗЕТ- изследвания и лекарства ми излезе 500лв

# 625
  • София
Здравейте, искам да попитам тези от вас които са запознати, от понеделник имам изписани инжекции тип писалка bemfola 300.Първата ми я сложиха там към 15:30, вчера я бих към 14 часа. Мисълта ми трябва ли да се спазва един и същ час за биене, че забравих да питам. Благодаря предварително Simple Smile

# 626
  • София
да, добре е да е по едно и също време, плюс минус час.

# 627
При моята стимулация също ми казаха да спазвам един и същи час , за мен той беше към 14 ч , защото сутрин като пусках хормони да има време да излязат до обяд и по преценка на доки дали и с колко да се променят единиците на препарата .

# 628
Здравейте момичета,
Не знам дали пиша в правилната тема, но тъй като ми предстои на 22 Април да си взема заповедта от фонда реших, че тук е мястото. И така преди месец ми правиха цитонамазка от която резултата излезе ПАП III A и положително за ЧПВ, вчера ми правиха колпоскопия и ми взеха биопсия, сега чакам 10 дена за резултата, въпроса ми към Вас е как точно това ще се отрази това към опита ни и дали ще се наложи много голямо отлагане. Знам че малко хаотично ми върви мисълта но съм страшно притеснена и не знам въобще както ще предприемаме от тук нататък, та ако на някоя от Вас се е случвало моля нека сподели.
Предварително благодаря.   

# 629
  • София
да, добре е да е по едно и също време, плюс минус час.
Благодаря за бързия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт