Имаме приятелска двойка, но не харесвам жената

• 10 497
  • 122
  •   1
Отговори
# 15
Явно има проблем със забременяването, както ти не можеш да се поставиш на нейно място, така и тя не може на твоето .Не е редно да искаш да се преструва и да се радва за теб, така или иначе пак нямаше да ти хареса щом е престорено?В крайна сметка щом така е реагирала ясно, че има някакъв проблем.
Не си длъжна да бъдеш приятел с никой или да не бъдеш, нито заради приятеля си, нито заради друг, но щом е толкова важно за твоя човек и те реално не са ти направили нищо лошо ще е хубаво да ѝ дадеш още "един шанс", макар че според мен нищо лошо не е сторила. Може изобщо да не е такава каквато си мислиш ти в момента. И да, също не разбирам защо трябва задължително да имате двойка около вас, но вие си знаете . Никой не е длъжен да харесва друг, в крайна сметка - харесва ти или не, ако искаш тея дупета и гащи да са заедно ще трябва да преусмислиш нещата и да погледнеш и в чуждия двор как е. Също мисля, че подобни хора с твоето държания накрая остават сами,а покрай теб и твоя човек. И какво означава "тя не става"? Щом приятеля му я е избрал, значи става!
И чесно да ти кажа, бих предпочела да бъда сама, но не и с подобие на приятел с това твое държание. Звучиш сякаш всички са длъжни да те харесват и да се съобразяват изцяло само с теб. Разбира се може и аз да греша, но като цяло както си споменала в началото и лично аз наистина не греша в преценката си за хората. Според мен всеки "става" до доказване на противното!
Разбира, че и ти "ставаш" малко само се поогледай и ще видиш колко всъщност добри хора има, които си решила, че не стават заради две физиономии.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 12:50 от Анонимен

# 16
  • София
Ще се опитам да бъда учтива и да кажа, че с трудност изчетох тази махленска драма, на моменти се губех в "моя, твоя и нашите".
Директно на въпроса - не виждам някой да налага срещите с тази двойка. След като изпитвате дискомфорт в общуването, "вашият" да се среща сам с тях.Видно е, че ако някой трябва да се адаптира към ситуацията, това е приходящият към местните, а не обратното. Може би жената се опитва да бъде възпитана и гостоприемна, учудвам се на постоянството ѝ.

# 17
Ама ...толкова е просто...като не ти харесва тя, не се виждаш с тях.Мъжът ти да си ги вижда сам.
А по разни поводи, когато се събирате евентуално и с други, все ще я изтърпиш 1-2 часа.....
Да ви имам проблемите!!!    Laughing

# 18
Ние имахме приятелско семейство, с което бяхме приятели от много години, може и по навик да е било, защото мъжете бяха приятели още от деца. Обаче жена му ни късаше нервите при всяко събиране с вечните си претенции, капризи и нетактичност. Доста време ѝ мълчахме, е, вече просто не се събираме и не поддържаме връзка. ММ е свободен да се събира с приятеля си ако иска, аз не желая да общувам с хора, които ме натоварват и вбесяват. Но явно и той няма желание, казва, че приятелят му е станал същият като жена си. Някои приятелства просто се разпадат.

# 19
И на мен ми приличаш на претенция, голяма работа , че не ти е честитила .Колкото и грубо да звучи , на мен ми приличаш на човек  ,който се е взел за голямата работа и другите трябва да заслужат и да се борят за височайшото ти внимание и приятелство.
Според мен жената е любезна и просто се опитва да поддържате нормални взаймоотношения, заради приятелството на половинките ви.Едва ли е тръгнала да ставате Бест Френд фор Евър.

# 20
Бас ловя, че другата жена е усетила, че не я харесваш, но държи благоприличие заради мъжа си. Явно просто искрено не се е зарадвала на щастието ти или пък нарочно те е обидила, защото и е ясно как да те засегне.
За мен изглеждаш надута и превзета. За човек, който е толкова "търсен" имаш малко приятелки.

# 21
Невъзпитано е да си траеш темерутски, щом ти пише жената. Отговори и. Нищо не се знае в бъдеще, може тя да се окаже най- близкият ти човек в някакъв момент. Дръж се дистанцирано, обрано, но не слагай бариери , защото причините , които си изтъкнала, отстрани изглеждат нелепи. Връзката ви с тази двойка може да се развие, може и да се прекрати.
Освен това, ти си на чуждо място. Не се вторачвай толкова в приятелите на мъжа си, създай си свои контакти. Възможно е покрай приятелството ти с други мадами, и той да създаде близост с мъжете им.
Винаги си имай едно наум, че ако нещо се случи между вас, ти ще останеш самотна , защото приятелите му ще го подкрепят. Създай свои контакти!
Хайде, усмихни се и по-ведро.

# 22
Бас ловя, че другата жена е усетила, че не я харесваш, но държи благоприличие заради мъжа си. Явно просто искрено не се е зарадвала на щастието ти или пък нарочно те е обидила, защото и е ясно как да те засегне.
За мен изглеждаш надута и превзета. За човек, който е толкова "търсен" имаш малко приятелки.

Ама как я е обидила? Започнала е да говори на собствения си приятел, че и тя иска да е бременна! Каква обида и неуважение има тук? Това, че авторката се засяга от въздуха, не е причина целия град да се съобразява с нея. Изобщо не ми е ясно с такъв невъзпитан борсук как могат да се поддържат приятелски отношения.

# 23
  • София
За мен концепцията "приятелска двойка" е странна. Основните приятели си другаруват, ако техните половинки се харесат - супер. Ако не се харесат, се виждат поотделно и поддържат куртоазен разговор в моментите на общи срещи. Чак такава неспособност да изтраеш някого за 2-3 часа, дори и виден темерут като мен не може да разбере.

# 24
Ама как я е обидила? Започнала е да говори на собствения си приятел, че и тя иска да е бременна! Каква обида и неуважение има тук? Това, че авторката се засяга от въздуха, не е причина целия град да се съобразява с нея. Изобщо не ми е ясно с такъв невъзпитан борсук как могат да се поддържат приятелски отношения.
Може да е усетила, че жената ще се издразни и затова да е подхванала разговор с приятеля си и за тяхно бебе. То си личи от километри, когато искаш само твоите си постижения да са от значение за околните. Авторката е отишла там и е решила да се похвали, очаквала е възторжени възгласи, а то нищо такова не е станало.

# 25
Може да е усетила, че жената ще се издразни и затова да е подхванала разговор с приятеля си и за тяхно бебе.
Напротив. Видяла е шанс и се е опитала да го използва - 'ето, виж, те ще имат бебе, ами ние кога'.

Много добре го знам този типаж с вечните мисли 'ти ми завиждаш и затова ме критикуваш, ти не ме познаваш и затова ме етикетираш, подбирам си контактите и ти не си там'. Аха, добре. Вратата е там.

# 26
Това звучи като история от 10-ти клас. Приятелствата или се получават или не. И по принцип не са задължителни...
Представих си ситуация, в която мъжът ми се чуди с кой приятел да се събере вкъщи и ми се изправи косата...

# 27
  • Варна
Мило момиче, аз мисля, че се сещам точно какъв тип е въпросната жена. Съветвам те,  ти и твоя приятел, да се научите, че не пред всеки се говори и споделя всичко. Другото е да нямаш никакви очаквания, от хората. Колкото до въпросната, за мен пък е супер грозно, да пита мъжа си: ТЕ КОГА!? Най-малкото, че за създаването на дете се иска желанието и на двамата във връзката, и тези неща се говорят и обсъждат само между двамата, не пред други хора и не сравнявайки се с други хора. Това не е съзтезание: Кой първи!?

# 28
Според мен прекалено бързо и крайно разделяш хората на приятели и хора, които не са ти приятни. Имам приятелки, за които в началото съм мислела, че са надути и студени, но се радвам, че съм успяла по някакъв начин да ги опозная и да разбера, че всъщност са прекрасни!
Хората по различен начин реагират на изненадващи новини. На мен ми се е случвало когато съм изненадана да не знам какво да кажа и да изцепя някоя глупост. След това се сещам, че е можело да кажа нещо друго, но вече е късно.. Освен това честитя чак когато бебето е вече родено. Просто такива са ми разбиранията.
Ако искаш да си заобиколена от повече познати и приятели, приемаш ги такива каквито са, никой не е идеален. А и доколкото разбирам, никой не те кара да ставате супер близки. Ако изобщо не ти допада общуването с нея, казваш на твоя човек как стоят нещата и спираш да се виждаш с тях.

# 29
Ъм, извинявай.. Ама, ти да не си на 5 години?
Мале, леле.

Общи условия

Активация на акаунт