Отговори
# 240
  А и за мен човек, който не може да плува, да кара колело и няма книжка не е съвсем грамотен (изкл. случаи на инвалидност).

СУМПС , Блис
Класираш ли се?

# 241
И помеждудругото, дами, засрамете се!
Аз също не можех да плувам до 16 годишна възраст. Научих се сам, на морето, ползвайки учебник. Защото една ваша посестрима ми беше заявила категорично, че който не може да плува е неграмотен.
Мисля, че нивото на Черно море падна с поне сантиметър тогава.
Така че поемете солидарно отговорността!!!
Grinning

# 242
  А и за мен човек, който не може да плува, да кара колело и няма книжка не е съвсем грамотен (изкл. случаи на инвалидност).

СУМПС , Блис
Класираш ли се?

Хахахаха, Ежко да каже. Книжка имам, взета от втори път. Неупотребявана почти до ден днешен.

# 243
  • София
Имам почти девствена 19 г. книжка (3 карания всичко на всичко, 1 от тях през сълзи и, както се оказа после, на една чаша вино), плувам с глава над водата (като шамандура?), и карам само колело тип Балканче с контра (други не признавам). Това ще да е 20% сумарна грамотност?

# 244
Шарки, ти всъщност знаеш ли, че се класираш за златен талон?
И като спрат мъжа ти, който те вози, ти да го развееш гордо като отговор на въпроса "И сега кво праим" а?

# 245
Ха-ха-ха - аз от всички дами май ще се класирам най-високо по скалата на Ежко (каква ирония на съдбата, а? Wink)- плувам от гимназията,  книжка съм взела от раз още като студентка и съм карала Ладата на тате, а колело (вярно, Балканче) карам от дете в Парка на свободата. Доскоро се търкаляше в мазето, жал ми беше да го изхвърля. Сега сме се наканили с ММ да си вземем колелета за парка, само на разходки го караме, а с колело е много по-кефско.
СтефанБ, за вас в къща в предградията сигурно е необходимост, прав си. На нас, обаче, всичко ни е пеш, та нямаше спешност за книжката. Взе я като студент в Германия.

И определено смятам, че в София има прекалено много коли, повече, отколкото този град може да поеме. Няма да сравнявам с времето на Ладата, но и през 1990-те беше далеч по-спокойно за каране, сега си е направо изпитание за нервите.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 14:48 от Анонимен

# 246
  • София
Съпругът ми има златен талон - е, при него е заслужен. И да, помага при ключовата реплика "И сега кво праим?". Всеки път Simple Smile

И аз имам, при предната смяна на книжки ми го дадоха. И защо изобщо си подновявам книжката, не знам...В своя защита да кажа, че според очната лекарка, която ме преглежда последно, имала съм  грешен окомер, т.е. преценям неправилно скоростта на движещи се обекти. Което е много опасно при изпреварване. Та страхът, пречил ми да седна зад волана, е бил основателен, а не просто първичен или мързел. Аз от страх се возя чак на задната седалка Simple Smile

# 247
  • София
Я  да се похваля колко съм грамотна. Joy Карам ски от 3-годишна /децата също/, карам колело и плувам от малка /децата също/, играя тенис от по-късно /и други спортове с топка/. Децата също. Карам кола от 18г. /книжка от раз/ и оттогава не слизам от нея /децата, достигнали необходимата възраст, също/. Nerd

# 248
Sanaka, браво! С мусаката как си? Sweat Smile

# 249
  • София
Ох, беее... Joy Справям се с мусаката, но в готвенето мъжът ми определено е по-силен.

# 250
sanaka ме бие по точки, признавам си Joy Само муската ми е май по-добра, ама и това не е сигурно Joy
Обаче нейното хич не е environmentally friendly, сигурно carbon footprint-a й е голям. Така че Hands Thumbsdown Stuck Out Tongue Winking Eye

# 251
  • София
Ще взема да си сменя нагласите към Ежко, по неговите изисквания едната ми дъщеря е свръхинтелигентна..Плува от малка, до миналата година ходеше на лека атлетика, вкъщи има ролери, зимни кънки, 3-4 вида колела, които кара (планински бегач, такова дамско за"градско", с тънки гуми , велоергометър и електронна пътечка), готви завързани работи като френска селска торта, чийзкейкове, лазаня, мъфини, суши, листовките си взе от раз с отличен резултат и ако вземе, че въпреки прогнозите на кресльото си вземе и кормуването без скъсване, ще съдере всички..Майка й, обаче, е жална работа..Плува, не заради неможене, а заради спукано тъпанче, с глава само над водата, колелото й прах събира в мазето, книжка няма..Тъпа работа, а уж крушата не падала далеч от дървото..

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 16:54 от пенсионирана русалка

# 252
Ще си кажете всичкооооооо! 🤣😂

Ежко записва.

# 253
  • София
хахахахха, мноо ме развеселихте. Фран па тряа оправя/допълва заглавието на темата - наложително е да добави и "Кокошарник", мисля Laughing или "Кудкудярник."

А съвсем сериозно искам да ви благодаря за хумора днес и веселото настроение. Определено имах голяма, огромна нужда от доза смях. Ще си постна в скрит текст днешния статус от сурат тефтеря, който обяснява защо днес ми се мреше и не е съвсем без връзка с дискусиите ни за образованието и бъдещето на децата ни.

Скрит текст:
Защо днес искам да "сляза" от микросвета около мен - след хубавините с правото на аборт и убийствата, които антиваксърите причиняват, ставам неволен свидетел на следните реплики от телефонен разговор, в който млада колежка изразява искреното си възмущение и разочарование от нещо си: " ... и то като цяло беше една ретро обстановка, аудиторията бяха само едни лели, даже бих казала дядовци и баби. И найш кое беше най-ужасното? Имаше вино от това в картонените кутии и канелките и се наливаше в пластмасови чаши (интонацията показва колко зле е това отвсякъде). И това сред интериора на библиотеката. Ама те и двете поетеси бяха едни лели-баби. Едната пишела много за дъщеря си, а другата за любов. Абе, все едно Веселин Маринов, ама без музиката. Сега в интерес на истината, едната поетеса беше от Добрич (явно въпросното девойче също е от там и това следваше да е вероятно единственият положителен елемент в иначе ужасната история) и нещата й всъщност не са лоши, имаше някои много хубави, и сега ще се сетя името й, да, Камелия Кондова се казваше..."
И тук вече аз избягах с двеста, защото, ако бях останала, щях да я фана за ситно накъдрената косичка и да й размажа скудоумната, празна и отровна глава. Ако някой знае противоотрова срещу хорската унищожителна тъпота, да сподели, моля!

# 254
  • в страната на чудесата
По случай днешните празници ли споделяте характеристики Simple Smile
Да сте здрави и усмихнати!

Общи условия

Активация на акаунт