Отговори
# 660
  • София
Софи лично я познавам и аз и бих я попитала, АКО ме интересуваше.Фран  познавам също.. Зури също, Оceans, ред други родители с деца там или със завършили, но непишещи във форума. Но не ми е  нито цел, нито работа да ходя да ги разпитвам доволни ли са или не и ако от нещо не са, от какво точно, вече два пъти горе обясних, че просто всеки малко или много си слага спирачки във форум, ако има да каже нещо различно от позитиви за настоящето училище на детето си..И Блис го пoтвърди, независимо че не става дума за Колежа. Наистина не разбирам какво толкова странно има да се приеме тази черта на човешката природа, на майчинската в частност (макар че и малкото татковци тук правят същото), да не навреди на детето с някой коментар за нещо, което не й/не му е по вкуса....Включително и Мецан, към когото бе адресиран постът ми. Колкото до Фран, и да сподели после, и да не, и да се шегува, и да не се, изборът си е неин.Познавам доста родители с деца в НЕГ, завършили вече..Въпросните родители на живо се оплакват от едно или друго, във форума обаче  така и не са писали за негативи..Премълчаването им
би  оставило човек с усещането за пълно задоволство.И това е така с всяко училище. Това че родител на завършило/сменило дадено училище дете не изказва пост фактум на глас впечатленията си и в бегативен план , не е показател за нищо, за изцяло розова картина пък съвсем. Хората са различни просто, едни споделят, други не..Тяхно право си е.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 14:03 от пенсионирана русалка

# 661
  • София
Sharky, наистина Сулева беше невероятен преподавател по историия! Имали сме голям късмет.

Русалке, наистина всеки може само да си направи изводите доколко обективно е определено изказване като вземе предвид колкото може повече фактори (които са му известни... евентуално).

# 662
  • София
Петя, в случая не става дума за обективност..тя е и размито понятие, нещо добро за мен, ще е негатив за теб примерно и обратното. Ставаше дума  за едно простичко обяснение на факта  защо повечето хора споделят открито  негативите ( според техните представи  за нещата) едва след като детето е извън училището, преместено е или е завършило.Никъде не е ставало дума доколко обективни са или не са тези отзиви..

# 663
Нещата за мен са много по-елементарни:
- Училище избирам по това, на което държа на всяка цена. Т.е. по позитивите. И съответно пиша за тях.
- Ако има негативи, които смятам за неприемливи, просто излизаме от съответното училище. И нямам проблеми да ги разисквам открито (след като така или иначе излизаме).
- Считам обсъждането на "приемливите негативи" на едно училище с хора, които са странични за същото, за безполезно клюкарстване. Което гледам да избягвам.

# 664
  • София
А аз просто "влизам с рогите" и говоря с ръководството.

# 665
  • София
Нещата за мен са много по-елементарни:
- Училище избирам по това, на което държа на всяка цена. Т.е. по позитивите. И съответно пиша за тях.
- Ако има негативи, които смятам за неприемливи, просто излизаме от съответното училище. И нямам проблеми да ги разисквам открито (след като така или иначе излизаме).
- Считам обсъждането на "приемливите негативи" на едно училище с хора, които са странични за същото, за безполезно клюкарстване. Което гледам да избягвам.
Странна стратегия в последната й точка..Противоречаща на поведението ти във форума.Приемливите за теб негативи на училището на децата ти не смяташ за редно да се коментират с незапознати, понеже това било клю-клю станция,  но всички негативи, приемливи или не за друг, касаещи съвсем други училища, може да коментираш като незапознат външен  свободно и това не е явно клюкарстване. Интересно..

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 15:14 от пенсионирана русалка

# 666
  • sofia
И на двете ми дъщери в СМГ по история преподаваше Цонева.
И до ден днешен и госпожата, и предметът предизвиква ужас и у двете.
Не знам дали това недоразумение преподава още там, но учители като нея, Дечева, Хинкова,Иванов, Пенчо, Къци/последните двама отдавна не преподават в СМГ, благодарение на Стоянов/ нямат място в едно от най-елитните ДУ.

Боже, щом и Цонева предизвиква ужас хептен са се изнежили децата.
Не изключвам възможността, да се е променила с времето, но тя и до сега е един от учителите ми, които винаги се радвам да срещна. Шока от Цонева трая точно един блок. След което часовете по история бяха едни от най-интересните в СМГ.
Няма общо с тази учителка по история, а с една друга....на среща на випуска (15 години след завършване) стана дума за учителката по история....аз я възприемах като ненормална с претенции, но се оказа, че е успявала да докара до нервна криза мои съученички. Една сподели, че винаги се сковавала в нейните часове и даже сънувала кошмари с нея.
Та всяко дете различно възприема и различно му влияе личността на учителя.

# 667

Да не се споделя всичко във форума, за да не рефлектира над детето, го разбирам.
Но ми се е случвало тук да се леят едни хвалби, едно чудо, а в реала съвсем различно. Не знам каква е целта на тази практика.

# 668
  • София
И тя си има своето обяснение.Чувстваш се "минал се", независимо дали става дума за държавно или частно, не смееш да признаеш допусната грешка при избора във форума, защото е доста вероятно да те разкостят..И съответно поддържаш подхванатата на старта линия на възхвала, докато в реала, особено сред близки, споделяш открито  какво и къде те стяга..Поне така си обяснявам нещата на база лични наблюдения над хора, прилагащи горната тактика.

# 669
Шока от Цонева трая точно един блок.
А за някои повече.
Горките момчета обаче! Някои от тях са изкарвали цял учебен час в скута й, докато преподава новия урок. Да има късмет синът ми да изкара повече от 10 сек в съприкосновение с нея. Няма да си има работа с мен, защото няма да мога да се контролирам, а баща му!
Психически отклонения има жената. Да не използвам по-силни думи.
Още ли преподава в СМГ?

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 14:53 от Фран

# 670
Днес имаше много хубава статия в блога на Мама Нинджа за разликата между ЧУ и ДУ.
Какви разлики намират и майка, и дете.
Опитах се да я намеря, за да я кача, но нали съм индианец, не ми се получи.
Ставаше въпрос за училище, от което нямам никакви впечатления, но ми беше интересно разликите, които отбелязваше.

Фран,
Това са сериозни психични отклонения, за които не би трябвало да се допуска от ръководството, на което и да е у-ще да преподава подобен субект ( не искам да я наричам учител)

# 671
  • София
Фран, аз съм в пълен потрес!

# 672
  • София
Моят тийн беше наплашен от Цонева първия срок на 5 клас. Към края на втория срок вече много я харесваше и за него тя си остава любимият учител от СМГ. Дали децата са различни, дали учителите се променят, дали си избират любимци, не знам.

# 673
Ааа, не знам, не знам. И вече слабо ме интересува. Имам и снимков материал даже..
Много се смеем вкъщи с изцепките на някои така наречени учители. Девойките споделят наказвани неща напоследък и се веселим. Ама то навсякъде май е така. Всеки един от нас може да разкаже за поне един учител в миналото, на когото му е хлопала дъската.
А може повредата да е в нашия телевизор, след като две дами споделят, че тя е любим учител на децата им.

Рос, не мога да намеря статията. От скоро или от по-отдавна е?

# 674
  • София
Ето, Петя, как само час след диалога ни на тема обективност, се чуват две коренно различни мнения за един и същи учител от потребители с достатъчно опит в СМГ. Та толкова за обективността..Не че не вярвам на Призма, и двете са с можещи деца, които едва ли са имали проблем с ученето,  но чисто интуитивно за себе си приемам за по-чиста монета казаното от Фран, понеже такива ексцесии като описаните рядко са крушка без опашка.Веднага се сещам за изгонения даскал по философия от НЕГ, който според едни канеше девойки на кафе и раздаваше проекти на извратена  тематика, според други си беше супер.

Общи условия

Активация на акаунт