Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 фев. 2019, 10:18 ч.

Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

 • 21 928
 • 488
 •   2
Отговори
# 30
# 31
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 4 615
Остеопата е нещо между кинезитерапия и chiropractor. В БГ до колкото знам има кинезитерапевти, но мисля няма киропрактори. Аз съм ходила за проблеми на вратните прешлени два пъти в Германия, и двата пъти беше след като първо посетих личния лекар и той ме препрати, и двата пъти касата покриваше визитите, но аз мисля платих само първата визита и имаме лимит - мисля бяха 10 визити в рамките на 3 месеца и макс 2 пъти на година (забравих вече защото тива беше още 2013 & 2014).  

Остеопатите са като кинезетерапевтите и киропракторите- има добри и не толкова добри. Веч радвам се, че си попаднала на много добър и, че проблемите са отшумели. Но той не ти ли каза да продължиш да ходиш поне още няколко пъти?

За сирената, пармажано сиренето в Италия и Франция много повече ми харесва сравнено с това което може да се намери в повечето магазини в Германия.

# 32
 • Мнения: 1 188
Ооох, много съм зле😂, не искам да казвам как прочетох заглавието на новата тема, за която благодаря💐😊!
Аз доколкото разбрах, остеопатите и хиропракторите имат различен подход към проблема. Едните ряботят по- нежно, а другите използват малко по- силови методи, така да се каже.

# 33
 • Варна
 • Мнения: 735
Давайте да я изписваме по- бързо, че много прелюбодейско стана Simple Smile
Благодаря за темата Simple Smile

# 34
 • Мнения: 15 309
Ооох, много съм зле😂, не искам да казвам как прочетох заглавието на новата тема, за която благодаря💐😊!


Аз хем знам, че не е "прелюбодейна" и пак така го чета.

# 35
 • Мнения: 9 478
Bay, да, ще ходя поне още 2 пъти, но през увеличаващ се интервал от седмици. Аз  се върнах и във фитнес студиото, за да продължа с Wirbelsäulegymnastik, която ми предписа ортопеда преди 3 месеца заради проблеми с рамото, които се оказа, че произлизат от врата. Заради това възпаление бях прекъснала тренировките.
Старост нерадост.

# 36
 • Мнения: 1 188
Ооох, много съм зле😂, не искам да казвам как прочетох заглавието на новата тема, за която благодаря💐😊!


Аз хем знам, че не е "прелюбодейна" и пак така го чета.

А, това е добре😂, поне не съм сама🖒😊😁

# 37
 • София
 • Мнения: 3 183
При нас няма междинно свидетелство в 1 и 2 клас, само годишно като от 2 клас годишното е с оценки. При дъщеря ми в началното училище всяка година класната предлагаше дати за разговор между сроковете и този в 4 клас, който е задължителен. При синът ми само в 1 клас, от 2 клас  класната заяви, който иска разговор да се обади, кога и къде. Естествено никой не се бута без нужда.

# 38
 • Germany
 • Мнения: 317
И аз тази тема я чета като повечето, даже се зачудих за какво става дума Satisfied При нас положението в шулето е като при Бибит, само не знам кога точно е записването за следващите училища. Аз леко почвам да се стресирам, защото идея нямам как се избира гимназия. Детето обича да учи. Класната още от сега ни каза, че е рано още, но ако продължава така ще ходи в гимназия. Ние имаме година да решим и ще ги разгледаме разбира се (има 4 около нас), но още отсега с мъжът ми се чудим дали да е езикова или природо-научна или както там се казват. По принцип ни се иска като нашите математически гимназии, но не откривам такава.

# 39
 • Мнения: 341
Разгледайте сайтовете на гимназиите и какви профили предлагат. От тази година при нас въвеждат профил "математика, физика и информатика", заедно с традиционните NWT или трети чужд език.

# 40
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 11 978
учителката се оказа болна и няма как да питам дали ще има разговор.  Whistling
другите майки и те не знаят... поне тези, които попитах.

за остеопатът: аз съм ходила на 2ма и работеха по различен начин. мисля, че не прилагат само една техника.
и двамата ми помогнаха.
при първия бях бременна и той ми обясни, че каквото и да прави, ще има влияние и върху бебето и затова няма да може кой знае колко да направи. но факт е, че с един сеанс ми минаха болките, които лекарите не успяха да терапират, акупунктура също не помогна!
с върха на пръстите натискаше определени точки, но не е било болезнено, след това си слагаше ръцете на мястото на болката. не съм се събличала.
водила съм после и детето като бебе при него, също само си слагаше ръцете - 3 пъти съм го водила с невероятен ефект. също не съм го събличала.
името го бях писала напред на PAPURCHE MEHURCHE, защото този човек се премести в Берлин...

при втората ходих след раждането. тя беше и физиотерапевт. като гледах после Rechnung-a, беше прилагала и някакви шиатцу техники, защото всяко натискане на определена точка беше описано и таксувано.
натискаше точки, разтягаше мускули, оглеждаше стойката ми. бях по бельо.
тя ми показа какви упражнения да правя, за да тренирам мускулите и да не се появяват болките. обясни ми и защо се появяват, т.е. според мен фактът, че беше физиотерапевт повлия и лечението. ходих 2 пъти. после нямах болки.

някои каси май поемат вече остеопат...

Веч, първи вълнения  Wink, при момчетата може да не е толкова вълнуващо. радвай се и се наслаждавай. поне болки нямаш вече  Hug

# 41
 • Немция
 • Мнения: 1 514
Събрахте се вече 4 с прелюбодейна Joy мисъл. Май много изкилифирчих(не знам дали сте го чували това) заглавието, ама ще му свикнете с времето. Добре е за упражнение на езиковата мускулатура. Mr. Green

Папурче, докато публикувах първото си мнение в темата, ми излезе, че има нов отговор-а именно твоят-, прочетох го- наистина беше с мило съдържание, потвърждавам Mr. Green- и вече, когато ми излезе мнението черно на бяло, твоят пост го нямаше. Thinking Мистерия. Crazy

Pea Pink, да разбирам , че детето ти е в 3 клас? Първо разглеждаш сайтовете на всички гимназии, за да придобиеш някаква представа.
В началото на есента, когато ученикът е в 4 клас получавате рекламни брошури за различните у-ща, където се обявява дата за родителска вечер, дата на Ден на отворените врати- при нас той беше в събота. Гимназиите при нас бяха с по-ранни термини от другите у-ща.
Първо отивате на родителската вечер, там представят у-щето, после на Деня на отворените врати ученикът отива заедно с родителите и участва в различни презентации. При нас след месец имаше и Schnuppernachmitage, където в рамките на 2 часа, детето участва пак в различни импровизирани часове в някаква област , в която си избере то. И чак след всичко това се спирате на едно у-ще и кандидатствате за него.
Всички гимназии около нас имат поне по 2 акцента- природо-математически(т.нар. MINT профил) или билингуално, или MINT или спорт, или MINT или музика. Профилирането в началото не е толкова засилено, децата учат общо взето равномерно от всичко. След 7 клас май профилирането се засилва, но още не сме стигнали дотам и не ми е съвсем ясно.
Има голямо значение и къде детето ще се почувства добре- това също има значение. Както и каква е учебната програма, като брой часове.Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 10:35 от Бибит

# 42
 • Germany
 • Мнения: 317


Бибит, благодаря! Много си ми полезна. Трети клас е да. Mößbauer-Effekt , така лекичко попрегледах училищата наскоро (за да добия представа) и малко се шашнах. Най-близо ни е една от най-добрите гимназии в Мюнхен, която обаче е езикова и не знам защо се учи гръцки език, което ми звучи безумно. Знам че всеки език е богатство, но гръцки... Признавам си, че нямам представа от немското образование и тепърва се запознавам... От друга страна и двете приятелчета на синът ми знаят отсега, къде ще ходят. Той много иска да си остане с едното, но пък няма гаранция, че ще са в един клас нали? А и там учат италиански, което долу-горе е ок, но пък математиката не е ок. Извинявайте, че ви занимавам с моите терзания, но тези малки деца в 4 клас...много сложно ми се вижда от сега да ги ориентираш.

# 43
 • Немция
 • Мнения: 1 514
О, да, приятелчетата също играят голяма роля при  избора на у-ще и ако детето е по-притеснително и създава трудно нови контакти, това също може да повлияе избора на у-ще, за да бъде с деца, които вече познава. Имате още време, не се терзай много, събирай мнения за различните гимназии. Там, където се учи италиански със сигурност предлагат засилено обучение и на други чужди езици.
При самото записване в гимназията, се ходи с детето заедно(поне при нас) и там може да се заяви желанието детето да бъде с приятелчето в един клас.

# 44
 • Мнения: 341
Гимназията със старогръцки явно е класическа - изучават древни езици.
Разбира се,  че има смисъл, но ако се търси наблягане на математика,   не там е мястото.
При нас също при подаване на документи може да се напишат до 2 имена на деца,  с които да бъде в един клас. Съобразяват се с желанията  почти винаги.
Също е добре да се гледа дали училището е G8 или G9 . Ако има възможност, бих избрала G9.

Общи условия

Активация на акаунт