Кападокия 2019

• 50 488
  • 657
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Може ли, да споделите агенцията с която ще пътувате? Аз също обмислям пътуване, но се чудя с коя агенция. Благодаря!

Ето от тук резервирахме https://exoticholiday.bg/hotel-pochivka/DERVISH-CAVE-HOUSE/1674456/2685403454

Малко съжалих, че след като го платихме видях много по-хубави хотели от Дервиша, но след дъжд качулка, а и се надявам Premium Suite да е хубав и с тераса.
Сега се оглеждам за балон с чуденката дали си струват 300 еур отгоре да сме 8 а не 20 човека в балона.

# 466
  • Sofia
Като влезете в сайта на хотела има опция да разгледате виртуално всички стаи. Ако имате въпроси пак там можете да им пишете, много са любезни и отговарят бързо.
За балона - дали сте 8 или 20 човека изживяването е едно и също почти, но като сте по-малко можете по всяко време да гледате навсякъде. Вие си преценете дали ще ги дадете за балон, или за едно от многото други изживявания там.

# 467
Здравейте. Може ли мнение за хотел Peace Stone House и за хотел Alaturca House в Гьореме? Предварително благодаря.

# 468
След дълги години отлагане, дойде и нашето време да посетим Кападокия.
Въпросът ми всъщност е за Анкара, където ще направим междинна нощувка.
Искам да посетя най-интересните места там, като имаме готовност за 2 нощувки в Анкара, ако ще ни е необходимо повече време.
За сега съм се насочила към мавзолея на Ататюрк, крепостта и музея на анадолската цивилизация.
Има ли други обекти, които си заслужават времето, освен обекти обичам и да се разхождам, ако има пешеходни алеи с магазинчета за сувенири, керамики и други интересин неща с удоволствие бих се поразходила и там.
Чела съм, че движението там е ужасно, къде бихте препоръчали да търся хотел. В центъра или по надалече и с кола или градския транспорт да обикаляме забележителностите. Зор ли е паркирането и как се заплаща там за спиране?

# 469
Привет отново. За Анкара все още нямам идея какво ще правим, обаче за Кападокия вече имаме резервация за 4 нощувки в пещерен хотел, от хотела ни запазиха полет с балон по 200 евро на човек и на място ще си изберем останалите турове. За сега съм решила да отидем на зеления и червения + турка вечер и дервишите.
Колебая се дали да не вземем и езда, гледам че предлагат и с камили по изгрев с наблюдаване на балоните.
Остава да се моля за хубаво време, че съм голям карък.

За езерото Туз някой нещо може ли да разкаже или да ни посъветва къде да спрем и колко време горе долу сте му отделили? Има ли места за отдих покрай езерото, гледам само някакви снимки на много плитка вода или даже без вода - само сол.

# 470
  • Sofia
На нас ни предложиха в "земята на красивите коне" да предпочетем езда с коне. Имахме езда по залез в Rose Valley, но заради дъжда остана за следващия път. Но със сигурност я организират и по изгрев с балоните.
За дервишите се подгответе, че е религиозен ритуал, който продължава около 45минути и се пази абсолютна тишина. Само стоите и гледате.

# 471
Разглеждам сега туровете. Първоначално се бях насочила към зелен и червен, обаче гледам че в тях е включен само единия подземен град. Derinkuyu Underground City не го виждам в програмата-
Гледам на този сайт какво включват
https://www.cappadociaballoontravel.com.tr/home/#
И го виждам само в този т.н сребърен тур.
Наистина ли не се посещава при червения или зеления тур или просто са пропуснали да го впишат в програмата?
Розовата долина и Nevşehir Kayaşehir Castle също не ги виждам в туровете.
Някой който е бил скоро в Кападокия може ли да сподели цени за туровете?
https://excursionmania.com/destinations/excursions-cappadocia/
На този сайт примерно са доста евтини. А пък на други места двойни. Не знам от хотела каква цена ще ни предложат на място и дали мога да се доверя за резервация на горния сайт.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 15:53 от anbibian

# 472
Един подземен град стига за обща култура, освен ако правите проучване някакво...

# 473
  • Sofia
Ние точно с първата фирма правихме зеления тур и посетихме Каймаклъ и летяхме над Cat Valley. Повече от един град наистина не ви трябва. Ако отидете пак, можете да посетите и някой другуг.
Бяха много коректни, цените им са добри, препоръчвам ги.
Различните фирми включват различни градове в зеления тур. Ограничете се до него и червения, и още нещо ако ви хареса на място. Оставете си малко време за шляене.

# 474
  • София
Здравейте, можете ли да ми кажете как мога да се свържа с гида, който сте ползвали. Ние сме 6 човека и търсим точно нещо такова, местен човек. Въпросът ми е към Monadirs, но не знам как конкретно на публикацията да задам въпрос 🥺

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 21:36 от Bobi_1

# 475
  • Sofia
Ще ви изпратя информация на лични.
Забранили сте изпращането на съобщения.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 22:24 от Monadirs

# 476
  • София
Привет, вече са разрешени. Извинявам се мой пропуск. Много ще съм благодарна за контакт Simple Smile

# 477
  • Варна
Здравейте, да ви попитам разбрах, че има комбиниран билет за музеите (основните забележителностите), но не мога да намеря цени в нета. Някой да има информация , а също и какво включва билета ?

# 478
  • София
Привет, стана ми интересно след въпроса и открих това в нета:

https://muze.gov.tr/urun-detay?CatalogNo=WEB-MSP01-19-008

# 479
  • Варна
Привет, стана ми интересно след въпроса и открих това в нета:

https://muze.gov.tr/urun-detay?CatalogNo=WEB-MSP01-19-008
Много благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт