Частни училища - информативна тема 24

• 49 968
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Интересно защо такива хора не направят гимназия? Има малко добри гимназии, а още по-малко нови.

# 601
Не знам за вас (направо вече ми идва да го напиша "незнам", щото много потребителки така го пишат Grinning), но аз не бих си дал детето в нововъзникнало училище, за което не е ясно как ще тръгне, накъде ще тръгне, какви постижения ще има, пък ако ще всички светила като учители да са събрани в него. Не бих си правил експерименти с детето си. Докато не минат години, поне 2-3 випуска да изкласят, да се види какви са им резултатите, каква е средата, какви са отзивите и т.н., никога не бих рискувал. Това си е скок в тъмното. Чудя ви се на възторга просто. А и за малки деца начинът на преподаване е съвсем различен, те не биха имали голяма полза учителят да им бъде някой супер специалист, който готви състезатели за международни олимпиади и те там печелят медали. В началното училище други неща трябват на децата, а който иска да печели медали, пак може да ходи на уроци при тези супер специалисти, а в училище трябва да си има начални учителки, които да го научат правилно да пише "мама мие Мими", а не да печели медали по физика от международни състезания ;-D

# 602
  • София
незнам, Мецане - защо ли и аз мисля по същия начин Simple Smile. Много хубава реклама, изпипан сайт, но ми липсва информация за важни неща, а други са ми твърде лустросани.

# 603
Е, ще почакаме, ще видим.
Може би избързаха малко с новината.
Има ли някъде инфо, че точно тези учители ще поемат първите класове?
Според мен е много рано да правим заключения. Нека дадат повече информация, да минат отворените врати и тогава.
То е ясно, че много хора няма да заложат на непознато и неразработено, но пък може да е вариант за някои родители с неприети деца я в СС, я в Питагор или другаде.

# 604
НЕЗНАМ , според детето... Аз моя големия бих го пробвала, дори и в неотвърдено и новосъздадено ... Той е много взискателен и не е доволен от учителките си сега, иска да го учат на повече неща. Ако нещо не е ОК, местиш го.
Иначе бях прочела, че ще има и двама начални учителя.

# 605
  • София
На 1ви Март от 13:00 ще са отворените врати. Като попълните апликацията изпращат повече подробности. В общи линии ще има начален педагог и помощник, които ще работят с децата. По БЕЛ, МАТ и английски са учители от големи ЧУ, но не се знае кои са.
Аз само малко се изумих от таксата от 1200лв  на месец (с включени допълнителни дейности)...

# 606
Да, аз още чакам отговор оттам.

# 607
  • София
А транспорт включен ли е в тази такса? Къде ще са отворените врати?

# 608
Че какво й е на таксата?
В някои ЧУ е повече

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 13:07 от Фран

# 609
  • София
Таксата си е съвсем наред, според мен. Rainy, ти с кое училище сравняваш?

# 610
Транспорт съмнява ме да е организиран, но ако таксата е 1200лв с храната, повече би ми харесало Blush

# 611
  • София
1200 лв с храната е + допълнителни дейности. Ами Дрита/Светлина/КО/БШ .. там сравнявам. учебната година е сандартна Септ/Юни , пише и лятно училище допълнително (за него няма цена). Транспорт може да бъде уреден и писаха, че няма да е скъп (т.е. не е включен в цената).
На 01.03 от 13:00 в сградата им в кв. Витоша ще е. Не пиша адреса, защото според мен не го дават, за да видят колко хора долу-горе ще дойдат Simple Smile Сградата пише, че е временна и след 2-3 години ще се местят, НО не пише къде.

# 612
  • София
Трябваше с основно да започнат и после начално - тези учители не са начални. Ако направят основно и аз бих обмислила.

Гимназия дори по-скоро.

# 613
Странно, аз живея в кв. Витоша, не знам там да има училище. Така или иначе търся училище за дъщеря ми за от септември, може да Ида да видя какво ще кажат. Нищо не губя

# 614
  • София
Rainy, - учебната година я смятам 9 месеца (даже 8 и половина). На Дрита таксата от 5,100 евро като я обърнеш в лв. и разделиш на 9 - ми 1,110 лв. идва.

Общи условия

Активация на акаунт