Частни училища - информативна тема 24

• 49 945
  • 795
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аш, ама и аз това казвам. Дрита, с допълнителните занимания, ще идва около 1300 лв, а е училище поне с дългогодишен опит.  1200 за ново училище е доста, но може да съм в грешка разбира се. 
П,С. Пише, че може да има стипендии при успехи.

# 616
Че какво й е на таксата?
В някои ЧУ е повече

Таксата си е съвсем наред, според мен. Rainy, ти с кое училище сравняваш?

Ами не мисля така. Освен "Свети Георги" кое друго училище има по-висока такса? За нещо неизвестно таксата е безумно висока, според мен.

Доп. Бре бре бре, с транспорта верно 6100 евра излизало таксата на Дрита. Видях от 1 страница. Ужас. Но без транспорта е 5100 и е по-малко от 1200лв на месец. Ако смятаме 5100 евро са 9974 лв, делено на 12 месеца са 831 лв., значително по-малко от 1200. А Дрита е утвърдено училище, знаеш какво получаваш, като плащаш. В тези 1200 за новото училище пише, че не влиза транспорта.

За мен е безумно скъпо и за прохождащо училище, за което не знаеш какво точно ще получиш срещу тези пари, е огромен риск, който лично аз никога не бих поел.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 13:36 от Татко Мецан

# 617
  • София
Аш, ама и аз това казвам. Дрита, с допълнителните занимания, ще идва около 1300 лв, а е училище поне с дългогодишен опит.  1200 за ново училище е доста, но може да съм в грешка разбира се. 
П,С. Пише, че може да има стипендии при успехи.
Аз мислех, че ти се вижда по-скъпо от Дрита Simple Smile.
За нещо неизвестно таксата е безумно висока, според мен.
Нали виждаш, че CV-тата продават Simple Smile. Хората за внуците го заплюха вече Stuck Out Tongue.

# 618
  • София
 Обявените учители са страхотни, но не зная да имат опит с по-малки деца. А да се работи с фъстъчета, и родителите им, които си плащат, е доста трудна задачка. Дано имат добър мениджмънт също. От сърце им желая успех, ако направят 5-7 клас би било чудно!

# 619
Аз съм съгласна с Татко Мецан. Презентацията им е пълна с грешки, на сайта също имат камара, информацията е много бла-бла. Идеята им е страхотна, но за училище без акредитация, да започват с такса, по-висока от СС, си е изхвърляне.

# 620
  • София
Висока е таксата и за мен за ново училище. Макар че, скоро и за Софтуни Светлина се чудех как може да са с толкова висока такса за гимназия, при това нова. По-висока от на ПЧМГ. А нито повече математика имат, нито са се доказали. „Програмирането” е основно изнесено като допълнителни занимания, които се доплащат. Та как тръгват така смело, не знам. То ще си покаже. И аз съм съгласна с Татко Мецан.

# 621
  • София
И аз не бих рискувала с ново училище, не съм толкова смела. Ако някой ходи на отворенит врати, споделете после впечатления. Интересно ще ми е да чуя концепцията - как ще внедрят науките в учебната програма, при положение, че тези предмети не се учат в началните класове.
А за СофтУни някой има ли/чувал ли е вече впечатления от първа ръка?

# 622
Много лев, отделно, че щом ще сменят тази сграда/база , значи не е съвсем на 100%, а ако и таксата сега не е на 100% , колко ще стане, като се приместят в новата сграда?! Отделно, че винаги след като се докажат училищата и таксата се вдига.
За това, че нямат акредитация и за цялостния риск въобще не говоря.

# 623
  • София
И аз не бих рискувала с ново училище, не съм толкова смела. Ако някой ходи на отворенит врати, споделете после впечатления. Интересно ще ми е да чуя концепцията - как ще внедрят науките в учебната програма, при положение, че тези предмети не се учат в началните класове.
А за СофтУни някой има ли/чувал ли е вече впечатления от първа ръка?
Има цяла тема за СофтУни и сякаш доста форумски деца учат там.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1020293

# 624
ужас - от темата, към която Онна даде линк:

В момента дъщеря ми е в държавно училище в 5-ти клас и във вторник класната й я нарекла тъпанарка. Детето беше много разстроено...
Отчаяна съм от нивото на образованието в БГ.

# 625
CV - то продава. Видяхме го и с Прогресивното, и със Софт Уни. Та дори едно ТЕ, което още лежи на лаври на градината и чакаме да видим изкласил випуск.
Но на такива като нас едва ли могат да продадат, Мецане.
А има ли инфо Шопова какво направи?

# 626
  • София
ужас - от темата, към която Онна даде линк:

В момента дъщеря ми е в държавно училище в 5-ти клас и във вторник класната й я нарекла тъпанарка. Детето беше много разстроено...
Отчаяна съм от нивото на образованието в БГ.

Това пък във каква връзка се цитира от линка... става дума за някакво ДУ..... а въпроса горе беше за Софт Уни и темата също ... Confused

# 627
  • Пловдив/София
Аз пък точно с ново начално училище бих "рискувала“, ако отговаря на моите критерии и спецификите на детето. Все пак няма нищо непоправимо в периода до 3ти/4ти клас...много деца още не показват потенциала си дори. Най-важното в този период са не системните знания, а да се развие любов към ученето и училището, да ходи с кеф детето, да е в сравнително приятна среда, да се движи...И да, бих се доверила на ново училище, защото в 5ти клас още не е "късно" за по-академичен тип и здраво учене.
Ноо всеки родител си има различни критерии, някои държат на здраво учене и резултати от 6 годишни, аз лично не (даже за мен едно такова училище е компромис и  бих го избрала само заради други плюсове като малки класове, подбрана среда, локация и т.н.)

# 628
  • София
Принципно си права и до голяма степен споделям /а когато първото ми дете беше в предучилищна възраст - споделях изцяло/. Проблемът е къде отиваш в 5-7 клас, ако решиш, че вече са необходими по-системни знания и по академично здраво учене. Практиката до момента показва, че училищата, които си поставят за цел разчупване на стандартния модел /да го наречем така/, развиване на любов към ученето чрез по-креативни и практически занимания, някак си не успяват да подготвят децата за следващите училищни етапи. Казвам го не с ирония, а със съжаление и много ми се иска някой да успее да го постигне /пожелавам на новото училище да го направи/. И ако решиш промяна в 5 клас, виждам следните варианти: форсирана и натоварваща външна подготовка в 4-ти клас, с цел евентуален прием в някое от т.нар. по-академичние ЧУ /не съм сигурна, че това е най-удачният термин/, с неясни шансове за успех, или преместване в ДУ и усилена извънучилищна подготовка в периода 5-7 клас /колко усилена и натоварваща, ще зависи от нивото на съответното ДУ, но ще има такава, за да попадне детето в добра гимназия/. И в двата случая, преходът от креативното и интересно начално училище към по-академичното такова ще е стрес, съчетан със стреса от смяна на училището изобщо.  Не е толкова просто и на мен ми е прекалено рисково.

# 629
  • София
Все пак няма нищо непоправимо в периода до 3ти/4ти клас… Най-важното в този период са не системните знания, а да се развие любов към ученето и училището
Аз не съм съгласна с цитата и съм ОК, ако това ми мнение бъде преместено в говорилника. Може би по първата част е вярно, че чак нещо непоправимо не е, но след това има страшно много нюанси, които според мен биват пренебрегвани. За моите деца съм преценила, че и в този период трябва да учат с установено темпо и с количество взет материал, покриващ МОН. Не искам пропуски и не искам да наваксвам в 4-ти клас. Нито в 6-ти и 7-ми, нито по-натам.

Относно второто "Най-важното в този период са не системните знания, а да се развие любов към ученето и училището" за себе си бих го изменила по следния начин:

"Най-важното в този период са системните знания, за да се развие любов към ученето и училището".

Общи условия

Активация на акаунт