Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 34

• 46 599
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Южен и уж много търсен.
Е, не може ли по-точно? Навярно не е Иван Вазов.

# 616
Г.Д и Б-я, 100 кв., добре ли е?

# 617
Г.Д и Б-я, 100 кв., добре ли е?
Супер е. Панелка?

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 00:04 от Анонимен

# 618
не правете моята грешка, на тераса която не иползвам много допуснах 2 двойки гълаби да си измътят яица и малките им го приеха за бащиния, няма прогонване Wink) а те си акат обилно Wink
На гълъбите и казват летящи плъхове защото разнасят най различни боклуци и ако живеят на тавана ви , голяма вероятност има да имате и хлебарки покрай тях.

# 619
Наема зависи и от състоянието на апартамента, не само от квартала.

Не мисля, че продавачите са под стрес и намалят цените главоломно. За мое съжаление.

# 620
Здравейте,
Предстои ни купуване на апартамент на зелено в квартал Връбница 1 стройтел ще бъде Делар.
Бихте ли споделили мнение за тях и квартала, а също така и говорех с брокер от Бългериан Пропъртиес  които също строят в Надежда 3, но като говорехме той беше много отнесен и незаинтересован. Ако някой може да каже мнение и за тях
Благодаря ви предварително 

# 621
не правете моята грешка, на тераса която не иползвам много допуснах 2 двойки гълаби да си измътят яица и малките им го приеха за бащиния, няма прогонване Wink) а те си акат обилно Wink
На гълъбите и казват летящи плъхове защото разнасят най различни боклуци и ако живеят на тавана ви , голяма вероятност има да имате и хлебарки покрай тях.

Хлебарките не се водят от гълъбите.Както казах,ние имаме толкова много на тавана,че чувам трополенето по камъчетата.Но хлебарки за 20 години не сме имали никога,нито една,а не сме пръскали против такива.В Младост пък не сме на последен,а на 7 от 9 етажа и колкото и да пръскаме,всяка година се появяват наново огромни гнусни черни хлебарки.
Според мен има връзка с парното.Блоковете с действащо такова имат хлебарки задължително .Обикновено се появяват покрай пускането му...И когато някой комшия прави ремонти също.

# 622
Не е от парното, по-скоро от канализацията. Естествено обичат топличкото и парното помага да се размножават.

# 623
  • София
Абе, мизерийка си е апартамента, но явно това се търси в по-евтините райони. Ще ми е любопитно като се насити пазара след няколко години на каква цена ще се отдават подобни имоти при положение, че ще има сериозно предлагане на апартаменти с нормални размери.
Търси се евтинджоси винаги е било така. Дори сега да е 600, след две години ще е 400 и пак ще се отдаде. А в този район е пълно с едностайни кутии по 20-25м2.
Но истината е, че ако имахме пари, щях да се замисля.

# 624
Я кажете пазарът какво прави, на мен ми се струва, че спи, ходят, гледат, рядко купуват.

И на мен така ми се струва.
Съседи продаваха над година тристаен преходен от '61 година в Изток на първи етаж, около 90 кв. искаха му 130 000 евро JoyJoyJoy
Всяка седмица засичах поне по един оглед (предполагам са били повече, тъй като през деня и част от вечерта ме няма обикновено).
В крайна сметка им писна да се мъкнат само да гледат и вместо да свалят цената, свалиха обявата.
Но пък в съседния блок на 4-ет. един около 90 кв. се продаде и сега се ремонтира. Вероятно цената не е била много по-ниска.
Други познати продават зад Плиска тухла от 90-те около 110 кв. искат около 160 000 евро, за над година са имали само един оглед Grinning

При Артекс блока зад Кино Изток няма никакви дейности, има АКТ16 от ноември, никой не завършва нищо.
Сградата седи изоставена, мъдрят се една, две обяви на прекупвачи из сайтовете.
Познат ми разказва наскоро, че блокчетата зад Софияленд били тъмни, а и те са с разрешение за ползване отдавна.
Жилищата са повече от реалните обитатели, а тепърва ще излязат доста нови на пазара.
Само в Изток се строи на мястото на 5, 6 къщи, за кварталите с повече площ и поляни да не споменаваме.

didka pitka: Точно такива гледах. Трябва да свършат работа.
Тя с момент фикс ли ги е закрепила или по-друг начин?

# 625
48 на сто от българите, които живеят в градски условия са в ситуация на жилищна пренаселеност, на национално ниво 43 на сто от българите живеят в пренаселени жилища.

В пренаселени жилища живеят най-често домакинствата в риск от бедност, които са почти половината от населението у нас, а също и около 80 на сто от децата под 16 години, както и 60 на сто от младите хора на възраст 16-29 години.

Близо половината от собствениците на жилища у нас, които имат ипотека или заем живеят в пренаселени условия /за ЕС показателят е 8 на сто/

Според Евростат дадено лице се счита за живеещо в пренаселено домакинство, ако домакинството не разполага с жилище с някоя от следните характеристики: хол; една спалня на съпрузи/лице на възраст над 18 години; една стая на деца от един пол между 12 и 17 години или една стая на двойка деца под 12-годишна възраст.

Пак според Евростат, което ще го чуете в обясненията покрай новото преброяване, кухня е помещение, отделено от другите с преграда по някакъв начин - стена - масивна или лека, портална врата и т.н. Етажерките и бар-плотовете не се водят преграда в този смисъл. Което означава, че така актуалните кухньохолове всъщност са по-малко или по-големи кухни, а двустаен НС с кухньохол всъщност е едностаен, но с малка стая и голяма кухня.

Ето я и цялата статия

Следователно като говорим за шушляци и евтинджоси, говорим за по-голямата част от населението, което няма как да извади/вземе кредит дори за 50-60 хил. евро.

# 626
Нормално е първи етаж да се продаде по-трудно, особено ако цената е висока, а апартамента е в ужасно състояние. Продават се имоти, от тези, които аз съм гледала последните месеци, 2 си заминаха, но цената им беше много адекватна . 130 000 и 140 000 евро, за южен център, като втория беше 4 стаен. На нас не ни хареса, че имаше адвокатска кантора във входа, ние търсим спокойствие. И други има, но тези са на прима виста.

# 627
Аз вече писах за двустаен в Изток изкъртен и подготвен за ремонт, без настилки, без направена баня и стена на шпакловка СС 70 квадрата се продаде за дни за 125 х. евро. Беше на хубав етаж с добро изложение, среден и топъл апартамент, но към тази цена нали се сещате за довършване колко още тр. да извади собственикът. Но се продаде много бързо.

# 628
Нормално е качествените жилища да се продават.  Който търси интензивно може да оцени един имот без забележки. Това, че цената е леко висока за момента не би трябвало да е пречка за продажбата му, защото тенденцията е хубавите имоти да държат цена или тя да се вдига.

# 629
Понеже ние и продаваме,да споделя.
Огледи и желаещи има много,но общо взето само си гледат...Биха купили,ако е някаква сензационна цена.
Според мен пазарът е в застой за по-големите жилища.По обявите гледам,че бързо се лапват гарсониери и двустайни.Всички останали обяви си седят все едни и същи.
Хората взимат 4 стаен ,само ако е на цената на двустаен.не са глупави  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт