Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 34

• 46 993
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
Може да се каже 10000 за София за жилищни покупки годишно. Засега.

# 91
lamiata spaska, 4 K го казах средно, иначе има хора, които вземат повече. Но според мен и 4 да взимаш си доста добре платен спрямо повечето браншове. Не беше ли средната заплата в БГ към 1.5 К? За София сигурно е повече, но едва ли е 4 К...

# 92
Средната заплата за София е 1500 лв, обаче това е бруто (нето няма и 1200). За страната е 1200 лв бруто, поне според НСИ. 4к и нагоре получават само специалистите с дългогодишен опит.
Нека не витаем в облаците и да сме реалисти.

# 93
При нас е далеч от 1200:-) ама по-надолу далеч. Средната е 700-800

# 94
  • София
Нещо или не вървят продажбите или брокерът ме мота от два месеца. Пуснах обява и във ФБ групите, пък да видим.

# 95
Какво и къде продаваш?

# 96
http://www.nsi.bg/bg/content/3930/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8 … D0%B0%D1%81%D1%82
Ето всичко си пише. За София 1500 бруто. Всички останали райони са под 1000. Някои градове са малко над, но като региони всички са под. Средно за страната 1135 включително София.

# 97
Хаха, само дето в Стара Загора заплатата е висока, защото си вземат извадката от тецовете.
Обаче извън тази категория работодател, не е баш така.

# 98
Всеки мечтае програмист да му наеме или купи имота...
Реално за страната ни по официалните демографски показатели излиза, че скоро купувачите няма да са толкова много (младите бягат, старите си заминават и след тях остават имоти, пък и строежите се били увеличили) или ще излязат на преден план по-неплатежоспособните от тях.

# 99
  • София
Какво и къде продаваш?
Една малка панелка в Овча Купел.

# 100
Ако нямаш обаждания за оглед, според мен, без да съм специалист, или цената ти е висока, или снимките са кофти, или и двете. Какво казва брокера за цената, която искаш? Ок ли е според тях, или не е? Те ли те навиват за по-висока да продаваш, или ти искаш по-висока? Бързаш ли? Има ли според теб някакъв минус, който да има, генерален? Но пък ако няма обаждания, значи пак стигаме до първите 2 условности. Щото то другите минуси, ако има такива, човек може да види след оглед.
Питам, за да се опитам да се ориентирам, не се чувствай длъжна да отговаряш.

# 101
Има основен минус - Овча Купел се казва. Там малки апартаменти се търсят с инвестиционна цел, ако е близо до НБУ, но има доста НС. Ще се продаде според мен, просто по-бавно,че времето да се купува всичко за седмица отмина.

# 102
  • Пловдив
Средната заплата за София е 1500 лв, обаче това е бруто (нето няма и 1200). За страната е 1200 лв бруто, поне според НСИ. 4к и нагоре получават само специалистите с дългогодишен опит.
Нека не витаем в облаците и да сме реалисти.
Дългогодишните програмисти получават доста над 4к бруто, може би почти двойно ... имам лични наблюдения. Конкуренцията да задържат опитните е много голяма. Не знам при младите как стоят нещата, но  на моя колежка сина получаваше 2к след завършен 1-ви курс на СУ....
При все това, не виждам как само заради програмистите биха се вдигнали цените на имотите.

# 103
Rumka е права за Стара Загора, но това си е част от общата картинка. То това е идеята на средните данни. Същата работа като Враца и АЕЦ-а. Това за програмистите също си е част от общата картинка. Да има разбира се, но то си е калкулирано в средната заплата. Съответно не е нещо което да окаже съществено влияние на цялостната ситуация. Ако един взема висока заплата то няколко вземат ниска и накрая се стига до средната.

# 104
http://www.nsi.bg/bg/content/3930/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8 … D0%B0%D1%81%D1%82
Ето всичко си пише. За София 1500 бруто. Всички останали райони са под 1000. Някои градове са малко над, но като региони всички са под. Средно за страната 1135 включително София.

Такива статистики само потвърждават факта, че масово хората в София се осигуряват на минимална. Иначе нямам обяснение как средно взимали 1200 чисто, и как стигат тези пари при положение, че имаш сметки за плащане и други разходи. Отделно, обяд в едно от най-евтините заведения е около 6 лв, в нормалните е към 10 и нагоре.
За мен статистиката е подвеждаща

Общи условия

Активация на акаунт