Отговори
# 360
Не са само предразсъдъци, за съжаление. Някакъв изроден феминизъм, който кара жените да се чувстват като състезателни коне и да се опитват да се реализират на 100000 фронта.

# 361
  • Плевен
Ох момичета да ви се оплача.Споделих ви че "консултирам" или помагам със съвети за кърменето на позната.Бебето стана на 40 дена,и точно от толкова тази жена почти всеки ден ми задава едни и същи въпроси,а нервите ми свършиха вече да обяснявам едно и също нещо.Кажете ми защо всички обвиняват кърменето за всичко свързано с бебето?Плаче-кърмата виновна,не яде-кърмата виновна,не спи 3-4 часа-кърмата виновна,връща след кърмене-пак кърмата виновна!Ама омръзна ми-обяснявам,пиша дългите фермани,давам линк към статии на хедра- е няма,не чете ли,не разбира ли,не знам!Нямам време да обяснявам и разяснявам едни и същи неща вече 40 дена.Нямам нищо против да помагам със съвети за кърменето,но то нейното минава всякакви граници!Досада и половина,всеки ден ми пише едно и също нещо.Днес ми каза,че набивала жито защото кърмата и била слаба  ooooh!И разбрала че е слаба защото не спяло заветните 3-4 часа между кърменията  Joy.Вече започва да ми става смешно от всичките бисери дето чух от нея.Кажете ми как да подходя с нея,не искам да се караме заради кърменето,ама то не става бе!Ката ден ми пише и пита едни и същи неща,а аз нерви нямам.Какво да правя?

# 362
  • София
Има някои жени, които наистина повтарят, като развалена плоча. Предполагам, че търсят определен отговор. Нищо различно няма да ги задоволи и успокои.
Имай предвид, че по това време много жени са и много тревожни-каквото и да и кажеш няма да я успокои. От друга страна, това не означава да спреш-щом продължава да ти пише, значи търси подкрепа.
Може тактично да и пратиш националния телефон на Ла Лече Лига или НАПК. Например за някакъв въпрос, да кажеш, че не си много наясно, за да получи адекватен отговор може да позвъни на телефоните и да поговори с консултант.
Те имат опит в това Simple Smile Понякога провеждат телефонни разговори по няколко часа и повтарят едно и също на едни и същите въпроси на майката. Но са обучени, не само относно кърменето, но и как да общуват(емпатична, ненасилствена комуникация, отразяване на чувствата), какви въпроси да задават и какви думи да не ползват.
Но наистина-изисква много лично време и емоции да помагаш. Търпение, повтаряне, отделяне на енергия да пишеш, да съпреживяваш. Трудно е и не си длъжна да го правиш от един момент нататък. Или поне може да поставиш някаква граница.

# 363

Според мен и кажи, че няма с какво повече да и помогнеш. Ако има въпроси да потърси информация в интернет или да се обърне към професионален консултант по кърмене.
Нали знаеш, че акъл не се налива с фуния Simple Smile

# 364
  • София
Аз бих й извадила някои точки, които често обсъждаме, в списък. 1 - честота на кърмене 2 - сън 3 - нощем и т.н. и копи-пейст съветите. Другия път като пита почваш с "а, това нямаше ли го в списъка, дето ти направих? Аа ето как, четвърта точка, ма аз съм ти го обяснила там, ти да не си изгуби списъка сега ще ти го пратя пак!" Така съм процедирала с клиенти, които от дума не разбират. Става им неудобно и им се налага да почнат да си ползват кофите.

А твоята може да търси причина да не кърми, но и да не се чувства виновна. Чака един ден да се съгласиш с нея и да купи АМ. Ще даде АМ, детето ще спи 4 часа, и ще каже "ето да гладно е било" и дотам. Май така свършват повечето кърмачески истории 🙄

# 365
  • София
Освен ако детето не е спящо по принцип 🤣 В отчетната почти всички кърмени деца спят повече и по-дълго от тези на АМ. 🤣

# 366
Голямото ми дете беше на АМ, е хич не обичаше да спи. По цяла нощ пищеше и я носех на ръце. Малкото е кърмено и е страшна поспаланка.

# 367
  • София
Има проучвания, чиито резултат казва, че родителите на кърмени бебета спят с половин час повече, от тези с деца на АМ Grinning
Бебето така или иначе си реве.

# 368
Не знам, ама не мога да си представя как ставам в 5-6ч сутринта да приготвям АМ. Къде-къде по-лесно е да си придърпам бебето, да дам гърда и да продължа да спя 😄

Днес майка ми ми каза едва ли не, че ако не обядвам, то след това няма да имам кърма (кранчето спира 😂). Така, че, дами - яжте! 😁

# 369
Апхахах! Ако беше толкова просто 😜
По темата една смешка от инстаграм за майките на момченца

# 370
Наскоро бях попаднала на една майка тук, която заяви , че малкото си дете ще го отбие на 6 месеца за да не стане цицоман като голямото. Направо ме остави без думи Close

# 371
Сигурно е дърпал блузите на майки по детските площадки големият й син 😂 щом е цицоман 😂 простотии
А нашите госпожици какви ще станат?

В бебешката тема валят разни бисери...

# 372
За съня на майката не знам, но за бащата кърменето трябва да е супер благодат. Ако бяха на АМ децата, ММ сигурно щеше да отнесе едно дежурство с даване на бутилки, а така си хърка блажено и даже представа си няма колко пъти са се будили наследниците през нощта. То и с кърма може една вахта, но пред помпата предпочитам да вдигна блузата. Пък и представете си в топлото време, млякото и без това се пресякло в гърдите Joy, навън съвсем ще прокисне.

# 373
Сигурно е дърпал блузите на майки по детските площадки големият й син 😂 щом е цицоман 😂 простотии
А нашите госпожици какви ще станат?

В бебешката тема валят разни бисери...
Гонил я да си играе с цицките 😁
Как какви цицоманки 😂
Голямото ми дете без да е кърмено най-редовно ми дърпаше блузата на обществени места и тя цицоманка.

# 374
Ако не знаете как да проверите кърмата дали ви е хранителна, ще ви обясня: изцеждате 30-40 мл кърма и оставяте на стайна температура да поседи половин час. Ако след това отдолу се е поизбистрило, едно такова синкаво, воднисто- кърмата е вече нехранителна и започвайте АМ.
Достоверна информация е, от педиатър 😉

Общи условия

Активация на акаунт