Отговори
# 375
Неее, Поли, ти разби с това, тоя педиатър да си изяде дипломата😂 кърмата да не е сама мазнини бе, какви са тия идиотщини 😲

# 376
Не знам, на мен вече ми е плашещо цялото това нещо. На кой да вярваш? Та те хората, които трябва да се грижат за децата ни, знаят по- малко от нас. И после: спрете да четете в интернет, там само глупости пишат.

# 377
😲 Моята е страшно нехранителна значи. Ако оставиш АМ и стане същото какво? Боб с мръвки 🤣

# 378
Сигурно е дърпал блузите на майки по детските площадки големият й син 😂 щом е цицоман 😂 простотии
А нашите госпожици какви ще станат?

В бебешката тема валят разни бисери...
Гонил я да си играе с цицките 😁
Как какви цицоманки 😂
Голямото ми дете без да е кърмено най-редовно ми дърпаше блузата на обществени места и тя цицоманка.

Ау, а защо не е кърмено Flushed

# 379
Бях много млада и достатъчно глупава за да слушам педиатъра. Когато се усетих вече беше късно и кърмата беше спряла. Беше много кофти период от живота и допуснах много грешки. Нямах сили да се боря. Децата ми са от различни бащи и бях жертва на домашно насилие от бащата на голямото.

# 380
Цитат
Аз мисля казвам същото. Не говорим за непрекъснато помпане и стимулиране, а просто да не се задържа остатъка от кърмата в гърдата от която сме хранили. Точно с цел поддържане на това количество, за да не се загуби. Защото нуждите на бебето се увеличават и в някакъв момент това количество ще е нужно.
Вадете помпите, дами! Че не цедите ли след кърмене, после няма да имате "количество"...
Скрит текст:
Лимонче, ти си една смела мама, браво,че си преодоляла това тежко препятствие!

# 381
Преди няколко дни млада девойка, моя позната, гледайки ме как кърмя бебето ме попита “Т’ва не е ли гадно да кърмиш?!” ☹ Щом млади момичета, се отвращават и смятат кърменето за гадно, не знам вече какво да мисля...

Питам моя колежка, която наскоро роди дали кърми, отговори “не, свършИ ми” 😃 пиела хапчета за стимулация на кърмата, ама бебето пие АМ.. опитах се да ѝ обясня, че така няма да стане, но това ми е поредния неуспешен опит да и “налея” нещо в главата и се отказах... то не приема 🤷🏻♀😩

# 382
Аз до вчера много си харесвах педиатърката и мислех, че и за захранването ще се разберем. Обаче според нея пюрето се прави с краве масло, сол и захар. И задължително се дава точно в 12 на обяд и докато не се замести обяда не се дава друго, освен картоф. А аз мисля да захранвам по ЗВБ. Та сега  съм в чуденка дали да и обяснявам и евентуално да се карам с нея или да се лъжем...

# 383
Ами ако не ти се сменя педиатър, не се занимавай да се караш.
Ако те тормози и намила нейното си, винаги можеш да кажеш, че си се консултирала със специалист и изрично ти е забранил сол и  захар, защото товарят бъбреците и ти е предложил този начин на захранване, защото детето не иска от лъжица (това ако ще се лъжете де 😂). Пък тя ако иска ще се информира после по въпроса. Мазнината действително е важна, но на първо време растителна и гхи.
С моята не сме разговаряли как се захранва. Аз бях споменала, че смятам да захранвам не с пюрета, а с парчета - тя изкоментира, че хранене се замествало с пюре. После само я уведомих, че сме започнале захранването и какво яде. Даже ме разпитва какво и как й готвя от любопитство. Толкоз. Но и тя се беше информирала вече какво е звб на следващата консултация. Гледа да е в час, нищо, че и тя пуска бисери.
Ами и до днес нямам заместено хранене 😂 по едно време се бях притеснила,че сама заместваше 2 хранения, ама почнаха зъбите да избиват и пак е на мляко главно. Буквално става от стола, мята се в скута ми и с трохи по лицето засуква...
Редактирам се да добавя нещо
Цитат

Ами на много хора им се струва неприемливо дете на 3 годинки, вече ходи на градина и да виси на цицата на майка си.
Всеки с разбиранията си.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 15:33 от LittleCactus

# 384
  • Северозапада
Ако педиатърката е добър лекар и нямате други противоречия, съветвам да не я сменяте. ЛЛ на дъщеря ми пък изобщо не се интересуваше какво и колко яде, щом расте и е в нормите, значи е ок.

# 385
Ant G, да нямаме една и съща педиатърка? Joy

# 386
Моята вчера се изказа, че късното захранване не действало добре на мозъка и да започвам със сокчета (бебето е на 4 месеца), и след 2 седмици  с плодово-зеленчукови пюрета. Кимнах и не спорих, излишно е. Забавно е, че е запозната е с "антиваксърите", но не и с препоръките на СЗО.

# 387
“Извратено е да се кърми до 2г. До 9месеца най-много, даже до 6- щото то на 9месеца вече си разбира, Па и зъби има...”

# 388
Ауу аз значи криво-ляво минавам между капките, че дребното досега беше беззъбо. Ноо вече излязоха 2 зъба и прекратявам, не искам да правя извратени работи!

Скоро гледах една снимка на детенце, надигащо бутилка газирано и коментар какъв е тоя свят, в който е ОК на 2 години да пиеш такива напитки, но майчино мляко - не.

# 389
Моята вчера се изказа, че късното захранване не действало добре на мозъка и да започвам със сокчета (бебето е на 4 месеца), и след 2 седмици  с плодово-зеленчукови пюрета. Кимнах и не спорих, излишно е. Забавно е, че е запозната е с "антиваксърите", но не и с препоръките на СЗО.
'Начи къде ги тез сокчета и зеленчуково-плодови пюрета пълни с калории, бъкани от мазнини и протеин, че да хранят мозъка, някои хора с дипломи за лекари откровено ме плашат. Тройкаджиите на Медицински ли стават педиатри?

Ей, извратена съм, 13 месеца почти, ама зъби избиха на 12тия 😂

Общи условия

Активация на акаунт