Отговори
# 165
  • София
Днес на сина ми му излезе първото зъбче. Свекървата веднага даде съвета как трябва да го отбивам, за да няма кариеси...

# 166
Честито зъбче! Е как,свекървенските съвети са класика 😉

# 167
Днес на сина ми му излезе първото зъбче. Свекървата веднага даде съвета как трябва да го отбивам, за да няма кариеси...
Поне явно има достатъчно калций! Мойта кърма като е такава нехранителна, на 8 месеца щерката няма пукнат зъб, на батко ѝ също на 10 излезе първият, пък сучеше нон-стоп Simple Smile

# 168
 Фиффи, щерката прави 11месеца другата седмица и още е беззъба, калций нъцки 😂 бия те, мойта кърма е по-нехранителна 😅😆😂

# 169
  • Пловдив
Да се включа и аз. Вчера една позната ме пита дали кърмя. Малката е на смесено и тя ми вика - "Не ти е хранителна кърмата и затова даваш АМ, то все едно чиста вода и даваш. На 4 месец ли ще я захраниш, със сок, нали? Dizzy Face
Тя така била направила, даже още в болницата си спряла кърмата, че не искала да кърми.

# 170
Аз пък да не знам, че ми е толкоз хранителна кърмата щом на 10 месеца е с 5 зъба. Joy Силви, нали и твоят беше с много зъбчета и бяха изкарали и твоята кърма нехранителна?

# 171
Това пък с хранителна и нехранителна кърма е толкова смешно, че няма накъде.
На моя приятелка детето изкара първите 2 долно зъби на почти 4 месеца. Смятай колко калций има в кърмата й Joy

# 172
Аааа, Диде, моята кърма е гола водица с калций - детето не наддава и гладува, ама му растат зъби (щото "му избива калция") Joy

# 173
Малко офтопик, но е весело. Прибира се ММ от посещение при свекърите. Оплакал им се как няколко поредни нощи децата не ни оставят да спим. Казал, че спят по два пъти на ден...( на годинка са, сега им избиват по 7-ми 8-ми зъб, щот' тя и мойта кърма е.нехранителна сигурно, ма барем калций има). Тааа баща му казал следният безценен съвет: Не ги оставяйте да спят през деня и ще спят през ноща. 

# 174
  • София
И аз такъв съвет получих, през деня като сме на разходка, една позната често ни засича. Той обикновено спи в количката, като го види. Заключението беше същото, няма да спи през нощта и защо го изкарвам толкова често, като все си спи навън....
“Съвет” от роднина - ако бебето не иска да хапва каша, или каквато храна съм му приготвила, да го сложа на гърда за 1 минута и после пак да му давам храна. Само че не отчита, че моят се залепва с вакуум на гърдата ми и е невъзможно да го махнеш, докато не се е наял.

# 175
При вас поне свекървите дават глупавите съвети, а при мене майка ми, постоянно пита ти пак ли кърмиш, толкова ли свободно време имаш, просто е някакъв ужас то ако за детето си нямам време за кого да имам

# 176
И аз такъв съвет получих, през деня като сме на разходка, една позната често ни засича. Той обикновено спи в количката, като го види. Заключението беше същото, няма да спи през нощта и защо го изкарвам толкова често, като все си спи навън....
“Съвет” от роднина - ако бебето не иска да хапва каша, или каквато храна съм му приготвила, да го сложа на гърда за 1 минута и после пак да му давам храна. Само че не отчита, че моят се залепва с вакуум на гърдата ми и е невъзможно да го махнеш, докато не се е наял.
Пак е по-добре от „Дръж го гладен докато не прояде”

# 177
Да, това също, свекърът ми така каза, ми как ще яде като знае, че винаги ще има кърма след това. И аз казах, който каквото му е вкусно, това да яде.

# 178
Фиффи, щерката прави 11месеца другата седмица и още е беззъба, калций нъцки 😂 бия те, мойта кърма е по-нехранителна 😅😆😂
Ау, Кактусче, мъчиш детето значи с тая гола вода! Я веднага отбивай и я почвай с луканки 😁

Тия с неспането пък голям съвет. Мойто като дремва понякога само половин час през деня, да не мислите, че спи като пън. По 5-6 пъти се буди да си суче. Ама то сигурно е заради нехранителната кърма, наваксва с калция..

# 179
Хаха, Лъки, много се смях.

Сигурно си казала 'стига с т'ва мляко, дай някоя мръвка! '

Между другото и аз ' сама съм се отбила', но на 9 месеца 🤣🤣🤣

Мръвка не, ама съм точела лиги по сиренцето. Сигурно затова и сега много го обичам Joy
Иначе пък за тези 3,5м. съм сучела като за последно, изяла съм си дажбата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт