Една глупава ситуация..

• 12 801
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
Не съм прочела развитието Simple Smile Наистина тази тема е изненада за мен с това, че има хора, които не харесват сватби Simple Smile

# 226
Толкова терзания, вместо да им кажеш на хората направо, че няма да им дадеш пари.

Това натякване как сватбите са безполезни е наистина смешно. И защо "ще си много щастлив" е в кавички? Хората обикновено са наистина много щастливи на сватбите си! И на чуждите сватби също. Това че ти не се кефиш и заобикаляш сватби отдалеч си е твой проблем

За мен проблема е, че мъжът на Eli ще ги даде парите, дори тя да не е съгласна.

Да, права си, кавичките са излишни. Хората са много щастливи когато някой дойде да им плати прищявките.

За мъжа ми и за мен вече казах какво и на кога ще платим. Какво чоплиш още кой какво ще го е яд и за какво.

Нямам проблем с чуждите сватби, ако не ме занимават с тях. Аз по сватби не ходя и толкова.

# 227
Бианка, аз съм от тези хора – за мен е безумна показност, циркосване и кич. Но това е моето мнение и не задължавам никого с него. Simple Smile

# 228
Да, да, интересно е как си ги намразила толкова. Твоя работа Simple Smile

# 229
Ее айде сега, чак пък изненада, че има хора, които не харесват сватби... Има хора, които мразят деца, ти за сватби се учудваш Simple Smile Между другото и аз не харесвам особено чуждите деца, а и сватбите не са ми уау. Нямам брак, но имам дете. Нямам и потребност да вдигам сватбено тържество, даже и на подпис не държа... Наистина тези пари, които се дават за сватби аз бих ги вложила в имот, за мечтана ексурзия и т.н. Хора всякакви има. Разбирам авторката Simple Smile

# 230
Няма омраза, аз не съм дете. Не е моето нещо, никога не съм искала да бъда булка. Като дете съм била на много сватби – изкарвала съм си чудесно. До себеусещане е. Нямам против сватбите на другите, на когото му харесва, лошо няма.

# 231
Според мен авторката ревнува неистово, че други сключват брак. Не й вярвам, че не желае да се омъжи - няма как да е истина при наличието на такава бясна омраза към сватбите. Аз лично такова нещо за пръв път виждам - толкова да мразиш сватби, че дори да не искаш да отидеш, камо ли да дадеш заем. Може би мъжът на тази авторка й излиза с агрумента, че това са пари на вятъра и затова не се жени за нея. Обаче изведнъж, като става дума за сватбата на брат му е готов да даде заем и да отиде с удоволствие на празненството. Дори ми се струва, че се вълнува и радва за брат си, което е най-нормалното нещо. Авторката се чувства прецакана в тази ситуация и иска да провали този прекрасен ден както на младите, така и на мъжа си, да му натрие носа. Много жалко, недостойно и кухо като аргументи. Едва ли някой се връзва наистина. А онова с пластичните операции е супер нелепо - също като останалите "аргументи".

Хахахаха по-голяма глупост не бях чела, признавам.

Обаче и на мен така ми изглежда. И на твое място и на мен нямаше да ми бъде приятно. Обсъждали сте с мъжа ти, че сватбата е излишен харч, даже той може да те е поубедил с разни разумни доводи и ти си ок с това решение, в мир със себе си и с него и изведнъж се оказва, че той е склонен да го направи този излишен харч и глезене за някой друг, но не и за теб, че го цени повече от теб едва ли не... Още повече, че вероятно става дума и за брак, той също е липсващ при вас, затова са тези приказки за разводите при хората със сватби. Вкарва ти някакви разширени отговорности за други хора, обаче не е склонен да сте истинско семейство и по документи. Още в началото ми се струва, че са ви вменили някакви чужди задължения, на родителите ви, в обгрижване на по-малките (освен ако родителите ви не са ви компенсирали за това и това наистина е бил единственият възможен начин) и те ще се обръщат към вас като към родители при всяко затруднение, което значи вие самите често да се лишавате от глезене за сметка на "младите", ако възможностите ви не са големи. Майка ми има сестра, която поради разликата във възрастта тя почти е отгледала като собствено дете, особено финансово. Още ѝ тежи финансово, овъртолила я е в заеми и поръчителства. Ами, ако  това се случваше в моето семейство, с роднини от страна на мъжа ми, изобщо нямаше да съм ок със ситуацията.

# 232
  • София
_Bianka_, мисля, че е защото в България сватбите (а и всякакъв тип тържества впрочем) се превърнаха в наистина излишно разточителни събития. Зачитам се в темите за булките, защото ми е любопитно и приятно, но и ми настръхва косата понякога какви харчове се описват и за какви неща. И така полека-лека има хора, които се настройват негативно.
А има и хора, които не обичат никакъв вид купони - ни сватби, ни балове, има разни, които даже рождения си ден не обичат...

# 233
Както вече писах, ние си направихме съвсем семпла сватба, имаше си всичко, но не е струвала скъпо. Има всякакви варианти.

# 234
  • София
Скрит текст:

Първата кола си я купих когато започнах първата си работа, която беше на 20км от дома ми. Нямах алтернативен транспорт.

Едва събрах пари за тази кола, която беше втора ръка беше одрана и трябваше да и се смени съединителя. Родителите ми помогнаха, разбира се.
Тази кола беше част от един важен етап от живота ми и ми беше безценна. Това се нарича НЕОБХОДИМОСТ.

Една сватба в 21 век не е необходимост в 99 процента от случаите. Ако някой държи да се подписва, това не е скъпо, но една сватба не е етап в живота, а прищявка ..

В България, все още няма недостижимо с някакъв обществен транспорт, място.
Та, съвсем спокойно е можело да си пътуваш с него- хиляди и стотици хиляди все още го правят всеки ден.
Но, ТИ си решила, че ти е НЕОБХОДИМОСТ.
И родителите ти са ти дали парите, защото са УВАЖИЛИ ТВОЕТО ВИЖДАНЕ ЗА НЕОБХОДИМОСТ.

Ако бяха решили, че е прищявка, щеше да си пътуваш и на стоп дори- това също е начин за придвижване.

Та, толкова за емпатията, за уважението и добрите чувства към "слънцето".......... Mr. Green

Не зная дали разговора има мисъл, явно живеем на различни планети.

Само ще те помоля да не коментираш когато не знаеш.  Колата ми беше наистина необходима. Можех да се опитам да сменя работата си, това щеше да се отрази на следващия етап от професионалното ми развитие, защото беше много добра възможност. За теб това е толкова прищявка, колкото да накараш приятели и роднини да дойдат на организирано от теб събитие, за което трябва да си платят под формата на подарък и на което са задължени да дойдат, защото "ще си много щаслив" да дойдат и да си платят...
Ясно, никога няма да се разберем...

Права си- на различни планети живеем.
На моята планета уважаваме принципите на хората, колкото и различни да са от нашите.
И ако не искаме да помогнем, не го правим, но и през ум не ни минава да им определяме начина на мислене и живота.

И най- главното, на моята плането не изкривяваме истината, колкото и да ни е неудобна.
На твоята плланета, в първия ти пост истината беше, че момчето ИСКА ПАРИТЕ НАЗАЕМ.

В следващите, че и в този, изкриви нещата до да накараш приятели и роднини да дойдат на организирано от теб събитие, за което трябва да си платят под формата на подарък и на което са задължени да дойдат, защото "ще си много щаслив" да дойдат и да си платят... ...............което е жалко и доста ниЗко.

# 235
Не е въпросът дали заемът е за сватба,за компютър,за трактор,за изложба, за,за,за.
Всеки човек решава кое му е важно и поне сред моите приятели - няма такива,които биха дошли да ми искат заем за нещо,което не им е важно. Щом идват и искат - значи за тях е достатъчно важно и са решили,че заемът си струва.
До там приключва за мен темата ,,важно- не важно,,. От там нататък е желанието да помогнеш и възможността.

# 236
Скрит текст:

Първата кола си я купих когато започнах първата си работа, която беше на 20км от дома ми. Нямах алтернативен транспорт.

Едва събрах пари за тази кола, която беше втора ръка беше одрана и трябваше да и се смени съединителя. Родителите ми помогнаха, разбира се.
Тази кола беше част от един важен етап от живота ми и ми беше безценна. Това се нарича НЕОБХОДИМОСТ.

Една сватба в 21 век не е необходимост в 99 процента от случаите. Ако някой държи да се подписва, това не е скъпо, но една сватба не е етап в живота, а прищявка ..

В България, все още няма недостижимо с някакъв обществен транспорт, място.
Та, съвсем спокойно е можело да си пътуваш с него- хиляди и стотици хиляди все още го правят всеки ден.
Но, ТИ си решила, че ти е НЕОБХОДИМОСТ.
И родителите ти са ти дали парите, защото са УВАЖИЛИ ТВОЕТО ВИЖДАНЕ ЗА НЕОБХОДИМОСТ.

Ако бяха решили, че е прищявка, щеше да си пътуваш и на стоп дори- това също е начин за придвижване.

Та, толкова за емпатията, за уважението и добрите чувства към "слънцето".......... Mr. Green

Не зная дали разговора има мисъл, явно живеем на различни планети.

Само ще те помоля да не коментираш когато не знаеш.  Колата ми беше наистина необходима. Можех да се опитам да сменя работата си, това щеше да се отрази на следващия етап от професионалното ми развитие, защото беше много добра възможност. За теб това е толкова прищявка, колкото да накараш приятели и роднини да дойдат на организирано от теб събитие, за което трябва да си платят под формата на подарък и на което са задължени да дойдат, защото "ще си много щаслив" да дойдат и да си платят...
Ясно, никога няма да се разберем...

Права си- на различни планети живеем.
На моята планета уважаваме принципите на хората, колкото и различни да са от нашите.
И ако не искаме да помогнем, не го правим, но и през ум не ни минава да им определяме начина на мислене и живота.

И най- главното, на моята плането не изкривяваме истината, колкото и да ни е неудобна.
На твоята плланета, в първия ти пост истината беше, че момчето ИСКА ПАРИТЕ НАЗАЕМ.

В следващите, че и в този, изкриви нещата до да накараш приятели и роднини да дойдат на организирано от теб събитие, за което трябва да си платят под формата на подарък и на което са задължени да дойдат, защото "ще си много щаслив" да дойдат и да си платят... ...............което е жалко и доста ниЗко.

Кое съм изкривила? Така ли е или не е така? Ходиш на сватба и си плащаш. Колко коментара казаха тук, се от сватба дори се изкарват пари?

# 237
Даже има такъв филм, правиха сватба, за да изкарат пари 😀 Което си е истина, истина е. Не всички, но не малка част от младоженците си правят тънки сметки кое, как и колко...

# 238
Не е въпросът дали заемът е за сватба,за компютър,за трактор,за изложба, за,за,за.
Всеки човек решава кое му е важно и поне сред моите приятели - няма такива,които биха дошли да ми искат заем за нещо,което не им е важно. Щом идват и искат - значи за тях е достатъчно важно и са решили,че заемът си струва.
До там приключва за мен темата ,,важно- не важно,,. От там нататък е желанието да помогнеш и възможността.

Вече се повтарям, но ако не си прочела,  няма да дам парите си и да забравя за какво ще ги харчи на когото ги давам, защото не рина парите си с лопата. Давам приоритет за какво отиват парите ми и една сватба е много назад в списъка

# 239

Вече се повтарям, но ако не си прочела,  няма да дам парите си и да забравя за какво ще ги харчи на когото ги давам, защото не рина парите си с лопата. Давам приоритет за какво отиват парите ми и една сватба е много назад в списъка

Мда.
Ти искаш да определяш за какво отиват парите,които ще даваш на заем.
То това е проблемът.
Срещу това да дадеш пари,искаш да си психически спокойна,че ще се изхарчат ,, разумно,, според твоите субективни норми за 'разумно'.
Такива хора и да ми дават,не бих взела от тях заем.

Общи условия

Активация на акаунт