Една глупава ситуация..

• 12 792
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
Аз не виждам семейство, съжалявам. Вярно, че нямате и брак, защото нали...ти от подпис и сватбата бягаш като дявол от Евангелието. А знам за семейства и без тези алергични за теб събития.. Истински такива.
Ти си едноличен член на някакво дружество. Твоите пари си ги харчи за квото желаеш. Не давай заем, недей, ще си причиниш такава алергична реакция, че... Само не наричай всичкото това нещо семейство. Приятеля ти или съдружника, не знам там как се възприемате, слушка и той,кво да прави... А на "слънцето" искам телефона да му шопна някои неща.

# 271
Съжалявам, не искам да те обидя Ели, но това за мен е класически случай. Абсолютен комплекс на тема сватба. Уж не искаш, но дълбоко в себе си искаш и те е яд,че не си била достатъчно важна и достойна. Всички извинения са като по наръчник за СО, ясни са. И просто сватбата на близък е последната капка. Това си е мое мнение де

Наистина мога да ти кажа, че не се оженихме защото не искахме да го направим.
Родителите на мъжа ми са религиозни, а моите са много традиционални. Чудехме се дали да не направим малка сватба колкото да мирясат.

Вече имахме спестени пари и двамата, можехме да си го позволим, без големи разхищения( никога не бих позволила да платят нещо родителите ни) , но колкото повече го мислехме полкова повече причини намирахме да не го правим. Искахме, дом, деца, да платим добри училища, да пътуваме... Да хвърлим на вятъра толкова пари или да задължим близките да ги хвърлят във формата на подарък, ни се стори неразумно и неетично. Наистина за нас брака няма смисъл, няма значение, не ми е романтично, а ми е лигаво, не ми е емоционално, а престорено и фалшиво. Просто е друга гледна точка Simple Smile

Ако някой реши да се жени, моля, желая му сватбата  за него да има това значение, което аз не намирам.

Просто няма да участвам.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 12:28 от Eli..........

# 272
Laughing
И продължаваш да говориш в единствено число - искат ми, финансирам, давам, не давам, присъствам, не присъствам, решавам....няма да коментирам какво си мисля.
Е, присъствието на сватба на дете все пак си е нещо.
Че няма да плащаШ е ясно.
Аз не говоря от името на никого. Мъжът ми може да реши да не присъства на ничия сватба, или да я плати 100% той.
Той НЕ МИ Е СОБСТВЕНОСТ и има свое мнение.
МОЕТО мнение е че няма да финансирам, присъствам...
Ама разбира се, ако мъжът ти, тоест, партньорът ти беше решил да плати 100% сватбата на брат си ти нямаше да имаш нищо против, дори щеше да приветстваш решението му. Да бе, да.... Stop
И един мармот завива шоколад.....
Той щеше да вземе парите...от къде? Вие на отделни бюджети ли сте?

Не, имаме една обща сметка. Нямам представа какви пари са мои и какви негови. Ако реши да плати сватбата на брат си, ще съм против, защото това е семейният ни бюджет.
Ако реши да плати сватбата на децата ни е друг въпрос, защото децата и парите са общи. Разбира се, ще съм против, но ще съм по-склонна на компромиси.

# 273
Четейки за яростната ти съпротива към сватбите и тоталното им отричане , някак си ми стана тегаво.
Ако децата ти поискат сватба , каза че ще присъстваш...все едно е дисадно , задължаващо събитие.
Тегаво ми стана за децата ти, ако поискат сватба.И не говоря за финансовата част.Няма да си част от трепета, от вълненията им, от радоста им, от емоцията им.
Ти ще присъстваш.

# 274
  • София
Оф, Абсурд, не били проблем парите, а отношенията и събитието.То, щото парите се берат от дърветата и трябва само да се протегнеш да си наскубеш..Ако беше малка сумата, можеше да мине като предварителен подарък за събитието, даден от сърце, а не като "заем " и просия.На такова прилича.

Ами, чети, жено!
Авторката в първия си пост написа, че сумата не е голяма, че могат да си я позволят и най- важното- искат я назаем!
Каква просия, какви 5 лева? newsm78

В следващите постове, авторката изкриви фактите и почна да пише как били искали да им се дадат едни пари, че как нямало да се връщат и т. н.

# 275
  • Другата България
Мъжът ми може да реши да не присъства на ничия сватба, или да я плати 100% той.
Ако реши да плати сватбата на брат си, ще съм против, защото това е семейният ни бюджет.
newsm78 Thinking
Значи той може да иска, но понеже аз не искам, НИЕ решихме.....
Ето, това ми е мисълта от вчера насам.
Ти не искаш и не одобряваш нещо, значи НИЕ не го искаме.

# 276
Авторката, ще ти дам заем за така важната за теб, жизнено необходима кола, но и ще трябва да се омъжиш. Как е?

# 277
Мъжът ми може да реши да не присъства на ничия сватба, или да я плати 100% той.
Ако реши да плати сватбата на брат си, ще съм против, защото това е семейният ни бюджет.
newsm78 Thinking
Значи той може да иска, но понеже аз не искам, НИЕ решихме.....
Ето, това ми е мисълта от вчера насам.
Ти не искаш и не одобряваш нещо, значи НИЕ не го искаме.
Нещата които сме говорили и решили са в множествено число. Не сме мислили какво ще правим със сватбите на децата, които са бебета, затова говоря за себе си.

# 278
Авторката, ще ти дам заем за така важната за теб, жизнено необходима кола, но и ще трябва да се омъжиш. Как е?

Изнудване. Съвсем друга тема.

# 279
А що изнудване?
За мен колата е прищявка. Аз давам парите и свиря музиката- действай.

# 280
Айде стига бе хора !
И за мен тракторът на приятел,курсът по сладкарство на приятелка,помоща за закупуването на имот и куп други неща не  са важни,пък жизненоважни изобщо. Както и моите разходи за моите цели интереси за тях едва ли са жизнено интересни и приоритетни.
То по тая логика - да даваме заеми не на близки и любими хора,а на непознати с близки до нашите цинности.
Дрън дрън...
За мен основната тема тук е Егото. Не финансите.

# 281
Eli...,
Мисля, че е време да заключиш темата. Оплака се, взехте решение с мъжа ти. Част от потребителките те подкрепиха, част оплюха. Повече няма смисъл. Помислите си с партньора ти само защо братът иска пари от вас, а не от родителите си при все ме знае вашето отношение към брака и сватбите.

# 282
А що изнудване?
За мен колата е прищявка. Аз давам парите и свиря музиката- действай.
Е глупости. Къде е връзката. Но ако съм пред такава дилема, ще търся друго рещение...

# 283
Изчетох повечето коментари на Ели.
 Не разбрах сравнението с кланица. Стори ми се преувеличено. Драстично.
Като цяло мисълта ти, Ели, звучи като:
"Аз не бих дала пари за лечение на рак, защото смятам, че това е глупост и винаги края е един и същ - смърт. Нека да имаме пари, когато някой си счупи ръката - това е лечимо."
Съжалявам, че намесвам здравословни причини, но понеже авторката споделя, че ако се разболеят, ще даде...Confused
Това е сватба, все пак. Не е като да залагат в пирамида...
Освен това, става дума за неговият брат, не за твоят. 
Смятам, че тук решава твоят партньор.
Остави решението на него. Без после да придъвкате подробностите около него. Това може да съсипе връзката ви.
И се да извинявам, че така сравних нещата. Но така ми звучи това твоето "Кланица".

# 284
И на мен ми стана тегаво, колкото повече се развива темата, толкова по- тегаво ми става. Живея в брак, втори по ред. Не мисля, че има нещо лигаво в това. Мисля си, толкова те е наранило това, че партньорът ти все пак не се е оженил за теб, че направо си болна. И така дълго време. Нуждаеш се спешно от специализирана помощ.

Общи условия

Активация на акаунт