Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 366
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Чужбина

Пример
Много харесах Първи Контакт, а Интерстелър ми е любим.
Интерстелър и при мене е в топ за филмите. Зов за Завръщане 2012 ми е май най-любим Grinning.

The Adjustment Bureau (Агенти на съдбата) също, но това ми е може би от залитането по PKD.

# 106
Този сериал за затворника Altered carbon ли е? И на мен ми беше депресиращ, но иначе е добре направен сериал. Едва ли ще гледам втори сезон.

Елеонора, аз пък предпочитам оригиналния Зов за завръщане с бате Арни))

# 107
О, на мен Карбона ми хареса. Може би защото ми харесват книгите.
Иначе не съм особен фен на формата кибер пънк...но явно антиутопиите са на мода.

# 108
  • Чужбина
О, на мен Карбона ми хареса. Може би защото ми харесват книгите.

И аз го харесах много Карбона. И актьорите са топ.

На мене пък Експанзията ми е депресираща.

Онова, което във филмите и сериалите за бъдещето винаги ми е много много нереалистично, е, че има много хора. Много народ, много чудо ... и все се чудиш и се маеш, кой в такава една среда ражда толкова много деца.

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 09:36 от Eleonora_27

# 109
Експанзията и на мен ми беше депресираща. Затова и спрях в един момент да го гледам (въпреки че продължих доста дълго).
Във филмите за бъдещето винаги се изхожда от настоящето - всички автори си мислят, че щом сега населението непрекъснато нараства, така ще е и занапред. А това изобщо не е сигурно - може да се появят нови тенденции и хората да намалеят (дори и без постапокалиптични сценарии).

# 110
Хахаха според мен това с населението е, за да имат резерв за батални сцени и масови убийства. Иначе, много бързо ще свърши филма Laughing Например в Колония, те толкова народ изтрепаха, като за "Добър ден", че ако беше прокарана нишката за малко останалите хора по земята, филмът щеше да свърши още с първия епизод.
Но чисто теоретично съм съгласна.
По този философски въпрос, на мен ми допадна книгата на Дан Браун, която после филмираха. Малко обърквам заглавията, мисля че беше "Ад". Какво би станало, ако популацията на земята продължи да расте със същите темпове, както в момента.

# 111
Като каза Ад, та се сетих колко се разочаровах от филма, който имаше различен финал и от това, че все едно самият Дан Браун се опитва да се отметне и да замаже нещата в следващите си книги...

Според мен, ще стане естествено - поне на места. Технологиите ще се развият, виртуалният свят ще стане по-реален и хората ще се размножават по-рядко.

# 112
  • Вестерос
Защо ви е била депресираща Експанзията?

# 113
Те напоследък всичките са депресиращи.
Отдавна се изгуби светлият Ефремовски оптимизъм от времената на Стар трек.

# 114
  • Чужбина
Защо ви е била депресираща Експанзията?
Тифъни, не мога да си обясня точните причини. Гледах само първите няколко серии и го оставих.

Дали е въпрос на самата кинематография или на нещо друго - нямам идея.

# 115
Гледах само първите няколко серии и го оставих.

Отначало беше много разхвърляно. Ако не си чел книгите, направо не можеш да разбереш какво иска да каже авторът. После се оправят нещата.

# 116
  • Чужбина
Гледах само първите няколко серии и го оставих.

Отначало беше много разхвърляно. Ако не си чел книгите, направо не можеш да разбереш какво иска да каже авторът. После се оправят нещата.

Не съм ги чела книгите, може би заради това.

Признавам си без бой!

# 117
На мен нещо в самия тон на сериала ми изглеждаше безнадеждно.

Стар Трек Дискавъри не ми е депресиращ. Също и Орвил, всъщност, има доста съвременни, които според мен са позитивни. Не е въпросът само в посланието, а и в това как е представено.

От друга страна, БЗГ към нито един момент не ме е депресирал. Чела съм мнения, че е твърде мрачен, но за мен не е бил (освен епизодите с Пегас).
15 годишен спойлер:
Скрит текст:
Усещах, че се развиват в посока Извънземни в древността - има много подсказки. От малка чета книги с такива теории и бях в много познати води. Simple Smile
А и аз някак естествено клоня към страната на ИИ - затова и Западен свят не ме депресира (въпреки, че насилието ми е неприятно). Не си обяснявам, защо някои хора си мислят, че сериалът е за борба между роботи и хора, след като той е само за възхода на ИИ като нова форма на живот. Самият Нолан го казва в интервюта Simple Smile

Виж, Смъртоносен клас е депресиращ. Обаче, освен това е провокативен и интересен. Не изключвам възможността да ми омръзне и да приключа с него. Криптон също - знаем, че планетата е обречена...

# 118
  • Чужбина

А и аз някак естествено клоня към страната на ИИ - затова и Западен свят не ме депресира (въпреки, че насилието ми е неприятно). Не си обяснявам, защо някои хора си мислят, че сериалът е за борба между роботи и хора, след като той е само за възхода на ИИ като нова форма на живот. Самият Нолан го казва в интервюта Simple Smile

Западен Свят е много дълбок и философски. Много! Особено сцените с Антъни Хопкинс и Ед Харис. Гледала съм ги по 100 пъти.

Единственото нещо, което ме дразни в сериала, е Евън Рейчъл Уд - красива, чак изящна ... но много слаба актриса. Не те докосва, когато я гледаш. За разлика от Танди Нютън - прекрасна!

# 119
А 100-те гледали ли сте го? Интересен ли е?

БЗГ за мен е стахотен филм, бих казала шедьовър.

Общи условия

Активация на акаунт