Проблем с мек матрак-решение!?

• 2 909
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
И аз съм с изкривяване на гръбнака, а самите ми прешлени са с такава структура, че се изгърбвам още повече.
Има поне 5 вида дунапрен там, откъдето аз поръчвах, взех среднотвърд.
Едно е да поръчаш мек, в който потъваш като във вода, друго е среднотвърд, друго е най-твърдият, като и трите имат подвидове и ясно разположение при многослоен матрак. Освен това, тези матраци по принцип се сменят, както и всеки друг матрак, което обаче в България масово не се прави. И се спи на изтърбушени над 10годишни пружини, които ти подпират през 10 санта и се въртиш като идиот, вместо да се опънеш на спокойствие и да спиш като пор.
Точно за изкривявания се препоръчва среднотвърд матрак без мек топ, защото като потънеш в мекото, прешлените още повече се усукват.
Имам еднолицев матрак вкъщи, който след 50 нощи сумарно се изтърбуши.
В квартирата съм с еднилицев н незнайна възраст и като си правя упражненията върху него, подпира половината ми тяло и е ужасно.
Няма да е лошо да се почете малко, пък и да се даде някой лев отгоре даже и при икономично вложение като парче дунапрен - колкото по-мек е дунапренът, толкова е по-евтин.

# 16
Не мога да разбера защо всеки проповядва своята истина като свето божие откровение newsm78
Ми различно и строго индивидуално е. Аз пък напук си избрах от най-меките матраци на Магнифлекс и вече не ме боли кръстът. И да добавя, че мекото е само по отношение на ръбестите части на тялото и не убива, но тялото изобщо не провисва като на стара пружина.

# 17
Ами удряйте му по една кратка дрямка в магазините върху тези матраци, починете си, пък тогава отваряйте портфейла.
Много е индивидуално това.
Помня в един хотел спахме с мъжът ми на ужасен матрак. При всяко движение се получаваха едни вълни...ама цунами направо. А мръдна, а другарчето излетя!

# 18
Хехе, много сладко, някои от кухненската те.а тук ги виждам. Ами дунапрен никога в живота,а и това казват, тези нови пяни са канцерогенни.  Изпускат дълго време миризми.

# 19
Всичко е канцерогенно в някаква степен. А и няма как да стигнеш края на земния си път в състоянието, в което си бил на 15 или 20 години. Не сме вечни.

По темата. Пяната е по-твърда от дунапрена.
Тотално мерси съм от класическите матраци с тенекета в тях, любими на поколения чичовци, лелки, баби и дядовци. Това нещо, освен ако няма 5 санта твърда пяна отгоре (всички имат пяна, въпросът е колко см е слоят) - след няколко лягания пружините му ти се забиват в ребрата. Заради такива чудни матраци се изръсих за един топ - беше ми за квартира и след като се изнесох, все не пасва. А пък матраците в квартирите са кой от кой по-зле, не мога да давам стотачка за топ за всяко легло.

# 20
И ние имахме подобен проблем с мек матрак и решихме да пробваме с по-евтин вариант, като закупихме топ матрак.
Моделът е на Нани и сме много доволни, достатъчно твърд е и вече спим спокойно.

# 21
То проблемът е, че "меко" за един е "ужасно твърдо" за друг. Затова пробване си трябва по магазините. Аз лично съм доволна от матраци Сирена Фреш мемори на Нани - понякога ги пускат на промоция, другите ми любими са Силвъркейр на Магнифлекс. И двата модела са със средна твърдост , меки отгоре, но със стабилна опора.

# 22
Здр.и ние имаме проблем  с мек матрак, уж беше със средна твърдост а се оказа супер мек. Като се стопли материала се сляга като мекица и все едно спим в корито  или дупка.Някакъв кошмар е, изръсихме се бая пари за да спим по качествено но уви в днешно време цената не определя качеството.Сега водя преговори за рекламация и затова ще спестя името на производителя.По нататък ще пиша какъв беше резултата и марката.

# 23
Предишния ни матрак изкара 10 години с марка "Силвестър" бяхме страшно доволни.

Общи условия

Активация на акаунт