Деца от всички страни, добре сте дошли-6!

• 23 800
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Не мога да се включа позитивно по темата с животните, не съм почитател. Много се преекспонира при нас отношението към домашните любимци. До степен да не смееш дори да поръсиш нашествениците в градината с воден пистолет. В кварталната група всеки ден издирват котки, забегнали нанякъде 😒
За разлика от вас ние все повече се организираме в отбелязването на бг празници. И 1 март, и 3 март, за international day в училище традиционно имахме хубав щанд, а двама от моите за пръв път играха ръченица на сцена.
Завършихме и големия проект инсталация от 80 знамена, изплетени на 1 кука, за 80те държави, представени в училище.

Беше много добре натоварен месец. Нямам нищо против още проекти от всякакъв вид, че от само детски неволи ми е писнало.

# 151
Зест, чудесно сте го замислили за почивката. Аз имам приятелка, която живее на съседния остров Тенерифе.
И при нас няма никакъв проблем за отсъствие от училище. Ние ходихме за една седмица в Куба през ноември. Само се обадих в офисите и на двете деца в училище и ги отметнаха, че няма да ги има. Наистина, че през учебно време е най- евтино. Хубаво стана, че голямата първия срок не учеше математика и  науки и не е изтървала нищо съществено и важно.
Тук няма чак такава желязна дисциплина. Децата се чувстват щастливи в училище, не учат излишен материал, не се чувстват затормозени. Вече от хай скула става малко по- натоварващо, но пък така е направено, че ученикът сам си избира предметите, които да изучава, освен задължителните. Например голямата има на срок 4 предмета. Два са задължителни и другите два са неин избор. Сега си е избрала готварство и физическо от незадължителните. Скоро подаваха за догодина и си избрала керамика и френски. Всъщност е направено така, че да има баланс на натовареност на ученика.

Тити, страхотни са знамената! Браво!

# 152
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вече пътувахме със самолет в учебно време, когато се прибирахме в България есента. Освен това не взимам никакви бенефитс от държавата, Та отсъствията да играят значима роля. Пък и са 5 учебни дни Simple Smile

в Германия отсъствието от училище няма общо с бенефитите, а със закона за задължителното обучение.
няколко дена преди ваканцията, особено лятната, на летищата проверяват децата дали не са кръшнали от училище.
глобите са май около 2000Е  Whistling и въобще не са слух.

тити, ти ли ги изплете? респект!!!
това ти ли си в ъгъла на снимката?

# 153
  • На остров
Тити страхотни табла ! Впечатлена съм !

И тук се отсъства с разрешение на учител или директор.

Зест чудесно да си изкарате на канарските острови, те са си класическа зимна дестинация и явно има защо !

Якамоз каква порода се вашето куче ?

# 154
Две в едно, женски черен лабрадор имаме ние. Вече е на 8, не знам дали го писах това.

# 155
  • На остров
Честит 3 март на всички !
При нас вали сняг отново, а така се надявах да идва пролетта !

ЯКамоз и ние искаме лабрадор черен или кафяв няма значение само мм иска да е спортен лабрадор.

# 156
  • Истински се вижда само със сърцето.
В Англия не може също да се отсъства през учебно време, не е обвързано с бенефитната система. Имаше случай в който баща който беше извел детето на почивка в учебно време го бяха глобили, той обжалва глобата, но не спечели, защото не искаха да създадат прецедент.
Аз подготвям багаж за изнасяне, голяма лудница е да се мести човек Simple Smile

# 157
Две в едно, да, лабрадорите са прекрасни, но не трябва да се подценява характерът им, затова ако решите да вземете такава порода ви препоръчвам да се информирате предварително, ако вече не сте го направили. Много хора взимат на сляпо лабрадор защото е подходящ за деца. Това донякъде е така защото не са агресивна порода, но са много много активни особено като малки и трябва много да се работи върху възпитанието, защото много обичат да скачат върху хората, а много бързо порастват и стават доста силни. Също така е много важно да се научат да не разрушават дома. Аз не познавах породата преди да вземем нашето куче, моя бивш държеше на лабрадор, а аз в последствие научих много неща.

# 158
Ели, защо се налага да се местите и къде?
2 в 1, и при нас вчера валя, и утре пак се очаква. Даже вчера пуснаха едни специални машини, които го "схрусват" натрупания на огромни камари сняг и лед, че няма място по улиците от тези грамади.

# 159
  • Истински се вижда само със сърцето.
Тите, тя е дълга и широка Simple Smile, накратко заради работата на ММ се релокираме в Шотландия. Ще опознаваме нови места Simple Smile

# 160
Ах, че хубаво! Това е приятно занимание сега с опаковането на багажите. Супер Ели! Ние много го обичаме това с местенето.

# 161
Да, asyalein, аз съм. Но не ги правих само аз; да речем, че съм автор и организатор на групата. И синът ми участва. В момента им правят рамка под стъкло за съхранение в училище.
На нас не ни правят проблеми
 за пътуване, нали сме държава на експати. Ако всички се изсипат на летището в първия ден от ваканцията, ще е страшно. Опитват се да ограничат отсъствията по време на Рамадан обаче...тогава няма почти никакви ивенти и учебният ден е намален и масово се изнасят ....

# 162
При нас имат право на три дни отсъствие с разрешение от водещия учител и до 10 дни от директора. Но само при изключително уважителни причнини. Ние искахме миналата година да отидем една седмица преди великденската ваканция на Канарските оствори, но класната на големия отказа категорично да го пусне от учебни занятия. От тази учебна година и малчо попада под задалжително присъствие, така че изборът на почивка е доста ограничен и скъп Laughing
Като говоря с други родители преди не са били чак толкова строги в забраната, но от няколко години насам, поне в нашата комуна, изобщо не се разрешава отсъствие поради пътуване или почивка.

При нас е едно снежно. Зимна приказка. Сутринта като чистех колата чух птичките да пеят. Много неестествено-сняг и пролетни птички.

Тити, страхотна работа. Поздравление за положение труд.

# 163
  • Немция
Тити, чудесна идея и изпълнение! Имаш виртуална награда от нас! Hands Clap bouquet Laughing
Голям букет от нации сте- 80 броя Crazy!

Илейн, леко местене! Като се сетя с какъв багаж се нанесохме преди децата и какво се е насъбрало с годините ooooh!- ужас! Ако се наложи да се местим, ще е чудо!

Зест, Фуертевентура е популярна с красивите плажове! Пожелавам ви една разкошна почивка и да заредите батериите!

Имаме познати с лабрадор и от тях научих, че докато е малък трябва да го щадят откъм движение, защото има хлабави стави, не му позволяват да се катери по стълбите на къщата, както и разходките се ограничават докъм 15-20 минути.

Момичетата с много сняг-дано се запролети скоро при вас! При нас дойде фронт със силен вятър и дъжд, гадно е така, не може да се предриеме кой знае какво навън, иначе е меко.

Пиша малко телеграфно, че си имаме баба на гости, майка ми.

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при нас времето се развали, няколко дена беше мрачно, после се появи силен вятър, сега вали  и ще се задържи така Crazy
Дзвер си беше 3 дена вкъщи, накрая доброволно решаваше задачи и пишеше думи.  Whistling

за днес съм измислила проект, да видим дали ще се навие...
чудя се как в това време да докарам 2-3 часа престой навън.

аз вчера пак се сблъсках с проблема, че има деца, които не искат да са при мен и други, които искат да дойдат при мен.

Скрит текст:
казах на директорката, но тя явно не иска рокади.
сега казах на децата, че нищо не зависи от мен, да ходят те да се оправят с директорката да ги размества.
онова момиче, дето си измисля, пак сътвори няколко истории. казах й, че я разбирам, че й е скучно, но все пак тя се е записала.
тя каза, че не й е скучно, а и е трудно.... ooooh!
миналия път правихме ефектно перо от прежда, прави се един елементарен възел, така 20-30 пъти....
4 пъти успя и се отказа.
сега правиха картина като лепяха прежда по контур. не успя нищо да направи, освен да омаже всичко с лепило, накрая си направи солница-оригами. похвалих я.... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт