Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 2 126
Ами и аз казвам, че не е! Добрютро! Simple Smile
Тя е система от взаимовръзки, познание, учение, метод, философия, психология  и дори изкуство, биха казали някои.

# 46
 • Мнения: 85
В темата по-скоро става дума за това дали трябва да обожествяваме хората, които правят астрологични анализи. Какви са Вашите лични аргументи, заради които имате подобно мнение ? Споменавам го само защото вие търсите такива. Професорът Ви по физика ? Ако вашето мнение се определя и се води по нечие чуждо, то това поставя под въпрос способността Ви, Вие самата да си изграждате добре обосновано лично мнение.

# 47
 • Мнения: 49
Green, за мен астрологията е забавление и понякога даже коментирам моята зодия с приятелки, но не я взимам на сериозно, просто защото за мен тя си е суеверие. Толкоз !

# 48
 • Мнения: 2 126
Green, за мен астрологията е забавление и понякога даже коментирам моята зодия с приятелки, но не я взимам на сериозно, просто защото за мен тя си е суеверие. Толкоз !
dety, явно не разбираш, че като почнеш да замазваш, се размирисва още повече. Спри се вече!
То не беше професора какво казал, БАН какво били казали,  аз каква съм била....  Сега вече разбрахме, че имаш все пак някакво отношение към астрологията - твърде лековато, между другото - та да искаш да ти доказвам с аргументи каквото и да било. Не си заслужава да си губя времето с теб, както и предположих още в началото.
Забавлявай си се, недей да ходиш по астролози, чети си колонките и си живей живота....

# 49
 • Мнения: 49
Разбира се, че имам отношение към астрологията. Често ме забавлява. Даже често се хващаме с мъжът ми, че коментираме разни черти от характера на децата с техните зодии. Например, когато синът ми прохождаше, първите си крачки взе, че ги направи назад. Боже, викам му, маме защо вървиш назад бе ? Мъжът ми се хили и ми вика : " ами нали е рак " ! Голям смях беше !  Дъщеря ми пък е такъв инат, че зор виждам да я накарам да направи нещо. Една приятелка ми вика: " ами те овните са си инати". Да де, обаче и свекърва ми е овен, пък е най-благият характер, който познавам.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 17:59 от dety

# 50
 • Мнения: 784
Преди много векове астрологията и астрономията са били една наука.Добрите звездобройци и астрономи са били
и перфектни астролози,т.е наред с обясненията за физическото движение на планетите,те са разяснявали и енергийното им въздействие върху нас.В по-късни времена някои религии са отрекли астрологията като наука и са
 я анатемосали.Считам,че астрологията е една от "забравените" древни науки,както и нумерологията или други подобни.Това са науки ,които по разбираем начин могат да обяснят какво се случва с нас в даден момент,да ни помогнат  да излезем от някакво мъчително и безполезно лутане и да се "съберем". Това не винаги е лесно - както за търсещия помощ,така и за астролога,но почти винаги избавление дебне от някой ъгъл Simple Smile .Затова бих се потрудила в социалната среда да възвърна поне малко от авторитета на астрологията.Обещала съм си да поработя за това според силите си.

# 51
 • Мнения: 85
Астролозите са от типа свободни професии. За астролог е задължително да я разбира астрологията, а не просто машинално да е прочел и научил, наизустил като шаблон, това онова, защото между астролозите има и такива, които въпреки че консултират и учат други, сами не са съвсем наясно със същността на материята. За да могат съответно да предложат времево-пространствен анализ, каквото де факто представлява астрологичният анализ. За астролозите работодатели са хората, които отиват на консултация при тях или обучават. С така да я нарека академична астрология, се занимават предимно хора с научен, техничен ум.

Астрологията като познание  разглежда механизмът на нещата, случващи се на Земята и на лично и на глобално ниво. Без значение е дали някой я приема, определя като наука или вярва в нея. Може да си вярва в каквото пожелае. Астрологията не определя нищо. Тя само е средство, което дава възможност да се анализира този механизъм. Мястото на човека в природата и природата  в него.

Астрологията може да се използва за анализ на глобалните процеси в света, обществените нагласи дори и за прогнози по отношение на сеизмичната и вулканична активност.

Астрологията може да я няма като изискване, за да станеш примерно метеоролог, климатолог, синоптик, но може да е плюс, ако успоредно с това си и астролог. Астрометеорологът може да прогнозира времето в по-дългосрочен план от един синоптик, но понеже синоптичният анализ представлява специфично знание, то е препоръчително човекът, който прави астрометеорологична прогноза, да е метеоролог или поне да има известни познания в тази област. Да е мунданен астролог е плюс и за един икономически, финансов, политически анализатор.  

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 16:46 от starinthenightsky

# 52
 • Мнения: 49
Добре де, вие последно разбрахте ли се колко са зодиите ?
12,13 или 14 ?

# 53
 • Мнения: 1 839
В темата по-скоро става дума за това дали трябва да обожествяваме хората, които правят астрологични анализи. Какви са Вашите лични аргументи, заради които имате подобно мнение ?
Изобщо не ги обожествявам. Като чета хороскоп и винаги избирам най положителния -другите ги отсвирвам .
Също си правя нещата и според нумерологията . Например днес е денят с цифра в която ми е рождена и деня ми е рожден ..и тогава винаги ми върви . Ако си роден на 9 , в ден сряда ..тогава всеки месец на 9 -ти ти е специален . Ако луната нараства започваш нови начинания, ако се смалява извхвърляш ненужни неща и няма значение дали Юпитер в този ден е на майната си и в кой знак ... Аз мога да гледам на кафе и да правя прекрасни психопортрети като циганките ...Накрая завършвам задължително с позитвни новини ..ей така да се настрои човека и да бъде доволен Smiley

# 54
 • Мнения: 131
Темата беше въпрос към напредналите и точно дали трябва да вярваме сляпо на така категоричните прогнози (както в моя случай), казани от някой изключително уважаван астролог като Илиана.
След консултацията при нея, съм дооста притеснена и постоянно се притеснявам,че връзката ми с човекът,с когото съм сега,ще бъде провал (защото е кармична).
Четох и много за кармичните връзки,както и че не е задължително да се разпадат.
Аз също мисля,че от астрологията има много какво да се научи и може да бъде страхотна помощ.

# 55
 • Мнения: 784
При кармичните връзки е добре и двамата да имат да дават нещо на другия.Разбира се,почти никога не е 50% на 50% и не е казано,че се разпадат винаги. Всеки е строго индивидуален.Един такъв съюз  / вкл. и бизнес партньорства/ се разпада,когато това,за което са се събрали е отработено,изживяно и настъпва равновесие.Понякога един живот не стига Grinning , друг път - в този живот само се срещат ,за да се запознаят и да си "вдигнат кръвното",трети пък  се освобождават от зависимост още тук и сега.Изобщо - варианти много.Даже някои специалисти казват,че е по-добре да отработим нещата в този живот,за да сме свободни за следващите.Някой ще каже :" Много важно за следващите,искам сега да съм добре!".Да,така е... обаче... съдба,карма или каквото щете... просто ни е "писано".Така,че древните науки,могат да повдигнат завесата и да ни покажат нещата.Друг е въпросът,дали ще ги приемем и как ще погледнем на тях.И ето тук е свободната воля.

# 56
 • Мнения: 85
Изобщо не ги обожествявам.

Някои се опитват да се нагодят според "предсказаното" от астролога. И се чудят що не са се получили така нещата, въпреки че стриктно са следвали заръките на астролога. И на такива мнения съм попадала.

# 57
 • При децата ми
 • Мнения: 2 703
Темата беше въпрос към напредналите и точно дали трябва да вярваме сляпо на така категоричните прогнози (както в моя случай), казани от някой изключително уважаван астролог като Илиана.
След консултацията при нея, съм дооста притеснена и постоянно се притеснявам,че връзката ми с човекът,с когото съм сега,ще бъде провал (защото е кармична).
Четох и много за кармичните връзки,както и че не е задължително да се разпадат.
Аз също мисля,че от астрологията има много какво да се научи и може да бъде страхотна помощ.

Много моля, сподели източниците от които си чела?

# 58
 • Мнения: 131
Споделям някои:

https://disclosebg.altervista.org/blog/кога-любовта-е-кармична/

http://evolife.bg/osvobojdavane-ot-karmichni-vzaimootnosheniq/

http://www.grreporter.info/Kogato_lyubovta_e_sdbovna/15959

Изключително много започвам да мисля за това,защото с този човек се чувствам точно,както е описано - у дома и все едно се познаваме отпреди. Много странно е всичко.


Общи условия

Активация на акаунт