Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 85
Не съм много сигурна, че в Бг няма астролози, които се занимават с антична. Вероятно не са от тези, които търсят медийно внимание, не го играят инфлуенсъри в социалните мрежи. А чрез медиите се популизира астрологията. Съответно този е източникът на астрологичната култура на хората.

# 31
 • Мнения: 1 564
Малко са, но ги има. С изключение на Румен не са чак толкова известни имена, не се популяризират.
А един излъскан имидж на " астро гуру" не винаги е гаранция за качество. Наскоро си поръчах две книжки на известен астролог, традиционалист. Очаквах експертно ниво, получих кулинарни рецепти. Не е като да няма знания човекът, просто е комерс и това продава.

# 32
 • Мнения: 117
Не съм много сигурна, че в Бг няма астролози, които се занимават с антична. Вероятно не са от тези, които търсят медийно внимание, не го играят инфлуенсъри в социалните мрежи. А чрез медиите се популизира астрологията. Съответно този е източникът на астрологичната култура на хората.
Естествено, че има астролози, които знаят антична, но как я използват, и кога...
Колкото до астрологията, която се популяризира чрез медиите...тя е такава, каквото е нивото на медиите.

# 33
 • Мнения: 2 262
Малко са, но ги има. С изключение на Румен не са чак толкова известни имена, не се популяризират.
А един излъскан имидж на " астро гуру" не винаги е гаранция за качество. Наскоро си поръчах две книжки на известен астролог, традиционалист. Очаквах експертно ниво, получих кулинарни рецепти. Не е като да няма знания човекът, просто е комерс и това продава.
Ох.... смях се с глас, Sotis Joy
Ето обаче една бизнес ниша- кулинария според личните аспекти,  натална карта и планетните периоди. Wink

# 34
 • Мнения: 1 564
В едната книжка си е публикувал натала. Едно нещо не мога да му отрека – умее да продава лъскава опаковка.
Луна и Раху в 3 дом в сидералния Скорпион, Луна върви към Раху. Имам позната, много е добра в комерсиалната част и умее да продава труда си без никакви отстъпки, в това отношение е непоклатима – същата конфигурация. Много добър нюх за медийна реклама и да презентират себе си.

# 35
 • Мнения: 85
Мисълта ми е, че за това как хората гледат на астрологията, е важна астрологичната им култура и впечатлението им от тези, които ги имат за водещи, популярни в бранша, с книги, семинари, дипломи, ехей. Те формират преобладаващите схващания за астрологията. Не е добра астрологичната култура. Ето недостатъкът на това да очакваш някой да те научи на астрология. И като не проявяваш самоиницитива сам да го направиш. Предлагат ти първо ниво астрологичен курс - планета по дом и знак. Ти пасивно вземаш това, което ти дават и щом Учителят казва, ами значи това е астрологията. Поради финансовият момент астрологът може да обещава мед и масло, да го играе пенкилер, само и само за да се рекламира и да го потърсят за консултация. Това също създава погрешни впечатления.

# 36
 • Мнения: 131
Тези, които отиват на консултация при астролог, не се интересуват от това какво използваш, какъв ти е подходът към анализа, а от резултата, да им е по джоба. Това, което е общодостъпно и задоволява тези изисквания, са астролозите от среден клас. По-доброто не е по джоба на всеки.
Хубаво и препоръчително е човек да си избира астролог, който по някакъв начин му импонира. За някои това е например Магерова.

Лично за мен не беше толкова важно това да ми е толкова “по джоба”,колкото да ми помогне в момент,когато бях на кръстопът.Аз не съм напреднала в астрологията и не съм толкова наясно с методите,за да имам някакви специални критерии.
Изчетох много теми във форума и се свързах с Илиана,но наистина не знам защо два пъти се случи така...И най-тъпото в ситуацията е,че тя е изключително категорична в това,което казва. И оттам всеки път,когато срещна някого и ме човърка отвътре,щом се сетя (за което разбира се съм виновна аз.)

# 37
 • Мнения: 509
Значи астролога вижда твоята същност  според рожденната карта. Ти си това, което си. Илияна е много добър интерпретатор на картите, доста задълбочено разглежда нещата. А вече психолог би могъл да ти помогне какво да подобриш и промениш, за да не повтаряш едни и същи грешки, примерно.

# 38
 • Мнения: 131
Именно,защото е добър интерпретатор и именно,защото аз не разбирам страшно много от астрология (но се интересувам доста),реших да се свържа точно с нея.
И да,позна 90% от личните ми качества и каква съм като характер,силните ми страни и т.н.
Обаче повечето от нещата,които каза,просто не се случиха.
Затова ми беше интересно да попитам и вас,дали това,което се вижда на картата,може всеки да го интерпретира по различен начин и да не се случи точно така.
И отново казах,че след първата консултация,писах във форума,тъй като пак “положението е много зле,трагично,лош късмет в любовта” и момичетата,които разбират повече,а някои и са професионалисти (Sotis ) ,ми помогнаха страшно много.

# 39
 • Мнения: 85
Това, което е необходимо да знаете е, че изработената методика и подход по отношение на астрологичния анализ на астролога, може да рефлектира на нивото на неговата интерпретация. От едно и също нещо, може да получите по-отгоре отгоре интерпретация, художествена измислица с мистичен и приказен нюанс, интерпретация, която е задоволителна и по-многопластова, прецизна и задълбочена.
Зависи от лингвистичните умения на астролога да чете и превежда езика на Вселената. Някои четат азбуката и криво ляво сглобяват прости изречения. Други си упражняват литературните умения, да разказват приказки от хиляда и една нощ.Трети пък подхождат академично. За четвърти астрологията е инструмент на психологията. Обаче всички според споменатите им умения, само правят прочит на потенциалните възможности на някакъв момент.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 07:51 от starinthenightsky

# 40
 • Мнения: 1 564
Да направиш астропортрет е най-лесната стъпка в астрология. Да анализираш прецизно дадена тема от натала и да направиш прогноза вече е висш пилотаж.

# 41
 • Мнения: 49
Когато бях студентка попитах веднъж, по време на лекция по физика професора дали аджеба астрологията е наука ? Той така ме погледна, че си помислих, че ще ме изгони и ще ми отнемат студентските права.....
После се усмихна леко и с насмешка ми каза:       '' Колега, нали не мислите, че когато сте се родила един овен е бил на небето " ?
И добави, че Астрономията е наука, и затова когато летят в космоса, смятат по нея. Никога никой не е чул, че астронавтите се питат дали Марс е в Телец преди полет. Joy

Аз така се засрамих, че ми идеше да потъна в дън земя !!
За мен зодиите са забавна щуротия и нищо повече.
И мога да добавя, че намирам валидни черти за мен и характера ми в описанията за всички зодии, дори най-малко за моята Стрелец.

Та по темата Трябва ли да вярваме на 100% на астрологичната прогноза, аз казвам абсолютно не.  А и самата прогноза много удобно не е конкретна и категорична, за да може да бъде променяна, нагласяна и интерпретирана по хиляди различни начини, когато не се сбъдне. В науката не е така.

И моля да не ми се сърдите. Нека всеки да си вярва в каквото си пожелае. Но, без да се заблуждаваме, защото астрологията не е наука.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 11:06 от dety

# 42
 • Мнения: 2 126
Вместо да се  засрамваш, можеше да се поинтересуваш как "работи" на практика астрологията и защо има хора по света, които посвещават десетки години от живота си на изучаването й  Tired. Не знам дали е наука, и изобщо не ме интересува. Макар, че има държави, в които даже съдилищата, постановяват, че Е.

 За мен тя е хилядолетно "познание", до което съм се докоснала в известна степен и което ми е помагало в много житейски ситуации.  

И една статия от Кирил Стойчев астролог, председател на Българската Астрологична Асоциация:12-те най-разпространени заблуди за астрологията

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 12:17 от Greene

# 43
 • Мнения: 49
Green, в Индия вярват също, че хората се превръщат в насекоми след смъртта. В Арабски държави пък, съдът може да постанови смърт чрез убиване с камъни, ако някой твърди че си изневерила на мъжът си. Една жена пък в Щатите осъдила производител на микровълнови печки, защото никъде не било написано, че не може да си суши котката вътре, след като я изкъпе !

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 14:33 от dety

# 44
 • Мнения: 2 126
Уморила съм се да споря с хора, които нямат дори базови познания. А и е абсолютно безсмислено. Все едно да споря с някой за ядрена енергетика, от която нямам никакво понятие. Ето ти една тема, в която писахме предостатъчно от преди няколко години. Има колкото искаш материал да четеш: https://www.bg-mamma.com/?topic=456100. Каквото съм имала да казвам съм го казала там. Не смятам да се повтарям.

ПС. Защо си се редактирала? Нали щеше да оборваш астрологията? Satisfied

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 14:36 от Greene

Общи условия

Активация на акаунт