Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 471
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • Видин
Мис, да, тъмна е. Точно тъмна череша. Тук съм почти месец и 10 дни след боядисване. Основата ми е светло кестенява. Аз искам точно тъмно череша да е. Цветът е труден за снимане.

Fluttershy, благодаря ти. Simple Smile Много си мила. Аз от малка си мечтая за коса дълга като от приказките. Сега бих искала да е по-къдрава, но трябва да я отрежа. Та ще се задоволя с толкова къдрици, но да я понося дълга още време.
За маската, споделям на 100% мнението ти. Дори е по-добра от професионалните маски.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 15:04 от Къдрокоска

# 226
  • София
Страхотен е цвета, както н твоята коса, така и на снимка на самата кутия. За съжаление имам много бели коси, а Ксстинга не ги покрива и на 1%.

# 227
Много е хубав цвета! Така си и знаех,че е на по- светла основа. Аз смелост имам,но не искам после да рева като ми стане още по-гадна косата.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 10:33 от Мис Каролин Бингли

# 228
  • Някъде там
Не само коса като от приказките , но и в лицето си много, много ама много красива Simple Smile
Излъчваш позитивизъм Simple Smile
Цвета ти прилича много.

# 229
Скрит текст:
С права (суха от боядисването)коса съм, с тънък косъм и ми правиха терапия на Macadamia, косата ми стана като мазна слама. Много тежка за косата ми се оказа. Моя приятелка с фина, но къдрава коса е пробвала Macadamia, също много тежка и неподходяща и се е сторила.
От Арлен си поръчвам Keune, тези маски най-добре са ми действали, много малко се слага:
Скрит текст:

А най-добрия продукт за фината ми коса е този(овлажнява краищата, попива бързо, не омазнява, резултатът е хидратирана и жива, еластична коса, в Нотино сякаш е бил най-евтин, но сега нямат наличност):
Скрит текст:

За маските на Keune не съм изненадана. Все хубави неща съм чувала за марката. Обаче другата марка Matrix имат интересни продукти и то точно за фина коса. Определено ще пробвам нещо скоро - вероятно спрея за обем за фина коса или пудрата за обем или някое подхранващо масло за коса...

Къдрокоска, червеното определено ти приляга! Heart Писала си, че се боядисваш на 2 месеца.. цялата коса или само корените? Лятото използваш ли по-специални продукти?

# 230
Момичета, имам въпрос от щерката, на който аз не мога да отговоря.
Казва, че на втория ден след миене на косата косите ѝ се разделят на пръчки. Аз, признавам си, не виждам нищо такова, но ако мога да ѝ помогна със съвет, ще съм ви благодарна. Писнало ми е от тинейджърски тръшкания...

# 231
  • Видин
Flutttershy, изчервяваш ме... Blush благодаря ти!
Наистина това е моят цвят. Heart

Елена, да, за съжаление и други момичета се оплакват от това. Нямам бели коси и докато мога, ще ползвам тази боя, пък после ще го мисля.

Мис, теб какво те притеснява? Защо да стане по-гадна? Запомнила, съм, че имаш прелестна коса. По-светло червено има как да стане. Плюс това тя се отмива, безамонячна е. Давай смело. Simple Smile

mims3, благодаря ти! ❤️
Да, цялата коса боядисвам. Лятото ми е трудно. Става по-суха, хвърчаща. Не оставам без коприната на Чи. Поне за моята коса е подходящ продукт. Отделно смесвам балсам + вода и пръскам дължините. Стремя се да не я суша със сешоар. Общо взето, това мисля че е.

# 232
Къдрокоске, имам гъста и здрава коса, обаче е много суха и не е в добро състояние в момента, много се изтощи от червеното и от едно червено омбре. Няма как да стане по-светло знам го защото ме обезцветяваха за да стане това, което искам. Не искам да съсипвам косата. Ще търся читав колорист, защото съм сигурна, че може и без обезцветяване да се получи постепенно, ще настоявам за  олаплекс да ми сложи за да се запази косата, не смея защото не попадам на добър специалист. Само мога да се боядисам, многократно съм го правила, но просто в момента косата ми е черно почти, ще чакам да се поотмие. И тогава. Разспах я и колкото и странно да звучи смятам, че професионалните бои определено не са моите. Досега каквато и да съм ползвала ми правят скалпа на нищо, а като действие върху косата не се различават особено от масовите. Олията последно ми съсипа косата. Честно казано не знам какво ще я правя тая мойта коса. Ще го умувам напролет.

# 233
  • Видин
Мис, съжалявам. Изпуснала съм момента с червеното при теб. А сухотата определено е проблем.
Нямах предвид сама да се правиш. И да трудно е да се открие добър колорист.
Права си, че не е момента сега.

# 234
  • Враца
Казва, че на втория ден след миене на косата косите ѝ се разделят на пръчки. Аз, признавам си, не виждам нищо такова, но ако мога да ѝ помогна със съвет, ще съм ви благодарна. Писнало ми е от тинейджърски тръшкания...

Ще трябват малко повече отговори, какво има предвид на пръчки, става твърда или кичурите се разделят? Иначе и на мен ми е дошло до гуша от тинейджърски мусения и страдания за глупости. Hug

Пробвах тази боя
[/spoiler]
Скрит текст:

цвят 6.4 тъмно русо медено, цветът стана супер и  белите ми коси са покрити изцяло, обаче горката ми косичка и скалп, много е силна. Доста ми пареше на скалпа по време на боядисване и едва ли ще я взема пак.
На места е по-светло, защото имах кичури.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 15:35 от zoia_ivanova

# 235
  • Варна
Това с разделянето на косата на пръчки ми звучи да е от неподходящ шампоан, недостатъчно изплакване след него или да не слага някакъв тежък стилизант? От фризьорката ми знам, косата се мие 2 пъти с шампоан. Първият път да падне мръсотията, вторият вече да се прояви ефектът на шампоана. Да пробва и така. В темата за ДМ препоръчват сух шампоан на тяхната марка, ако е от омазняване, може да се пробва и това.

# 236
Нямам идея от какво може да е това разделяне на косата. Тя е на 13 години. Не е някоя тежка стилизираща продукция. Аз лично, нищо от това което тя ми описва не виждам. Мие със шампоан и в краищата слага от маската на гарние за суха коса.

# 237
На мен ми става на клечки косата, понякога, след фризьор. Ако ме е изправила до ''праз'', на първия ден е добре, но на втория е на клечки. Да се гори много с преса? Да си прави твърде права косата?

# 238
Ползва само сешоар. Нейната по принцип е права, но след баня много се старае със сешоара. Ще я посъветвам да го ползва по- кратко и без опъване на косата.

# 239
Това с разделянето на косата на пръчки ми звучи да е от неподходящ шампоан, недостатъчно изплакване след него или да не слага някакъв тежък стилизант? От фризьорката ми знам, косата се мие 2 пъти с шампоан. Първият път да падне мръсотията, вторият вече да се прояви ефектът на шампоана. Да пробва и така. В темата за ДМ препоръчват сух шампоан на тяхната марка, ако е от омазняване, може да се пробва и това.

Зависи от косъма. По—напред в темата обсъждахме това, че се мие само веднъж в корените. При фините коси може да се получи пресушаване, губи се от блясъка на косъма и той става неподатлив на оформяне после.

Така, на тази възраст аз се миех с неподходящи шампоани и се получаваше същия неприятен ефект. Разбирам го момичето, нормално е да и е кофти. Пък и тепърва се запознава с козметиката, ще и трябва малко време, докато ги разбере нещата. Аз лично ги схванах твърде късно 😁 Някой по—преди мен беше казал нещо за неподходящ шампоан. И аз споделям това мнение. Или е твърде подхранващ и утежнява косъма, или просто от възрастта и косицата и се омазнява бързичко и ако е по—фина и права, си проличава. Може да опита да издири някой лек шампоан като за начало, и да си сапунисва само по веднъж корените при всяко миене. Два пъти миене е навик, който се усвоява от ранна възраст, но реално не е необходимо, защото почистващите съставки в шампоаните си вършат работата и от първия път. Освен ако не са нанасяни тонове лак, пяна, вакса, ама се съмнявам това да е така, един път е предостатъчно. Втория път ще се получи премиване и в резултат на това кожата ще реагира с бурно омазняване и резултатът ще е клечава коса на втория ден. Не мисля, че сешоара играе някаква роля. Тя я оформя по този начин и и придава форма, която иска. Няма как без сушене да се получат нещата. Грешката е някъде по—рано.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 19:11 от emkaemka1

Общи условия

Активация на акаунт