Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 377
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Al97 предполагам, че като ме завърти "водовъртежа" на химиите и започна да се чувстам и физически болна и аз ще редуцирам някои неща. Сигурно за това в момента им се наслаждавам все още докато мога за последно.

Току-що бившата жена на моя приятел, за която е бил 19 години женен и не са могли да имат деца му съобщи, че е забременяла най-после на 43 годишна възраст след опити цял живот да забременее. 1. Толкова искам да съм на нейно място и да бях само бременна (пиех противозачатъчни като ненормална, защото неисках повече деца. Имам си две от два брака), дори и завидях и 2. Питам се дали не пих хапчета за нищо, които всъщност ми докараха тази страшна болест? Живота е толкова странен. Усещам, че ако преживея всичко това ще бъда нов и много различен човек.

# 121
Аз съм на бира Heart Eyes
Цигарите ще откажа, но бирата няма да мога. Кажете, че може биричка по време на терапиите!
Казвам веднага 😁😂
Аз си питах доктора и той си ми разреши.
Единствено следяхме чернодробните показатели. Преди 8ма химия тръгнаха леко нагоре и той ми каза да спра бирата 😂😂😂
Явно рядко го питат дали може или не , защото ме е запомнил 😋
Та омитах си 1 бутилка като стой и гледай. Каква бутилка няма да кажа обаче , че има хора дето не пият и ще ме анатемосат 😜
Така ми оправяше изгорялата лигавица в устата ....мммм наздраве 🤗
Аз съм на винце тази вечер.
Празнуваме Св.Трифон Валентинов 😎

# 122
Тинтири, когато правих химиотерапията, онколога даже ми препоръча да си пия по една биричка със сурови орехи.

# 123
  • Враца
Марита, не съм вярваща, но моя живот се стече така, че установих, че няма начин да прескочиш каквото ти е ”писано” каквото и да направиш. В живота си за нищо не съжалявам. Така е трябвало да бъде.
За химията- никой не може да каже как ще му подейства и какви ще са страничните ефекти. Веднъж една от лекарките които водеха химиотерапията обясняваше на всеки в зависимост от това какви оплаквания има. Разстройство или запек може да предизвика химиотерапията, а и те да се редуват. Има хапчета и за двата случай. Аз в началото имам разстройство, а към края запек. Първо запека го възприех по причина, че спрях цигарите. За алкохола нищо не ми казаха, но червено вино и не знам защо и бира е добре. Червеното вино з а хемоглобина. Аз обаче след химията имам отвратителен вкус в устата и малкото алкохол ме кара да се чувствам все едно гълтам чист спирт. Бирата ми горчи като пелин. Кафе не мога да пия,въпреки, че пиех много кафета. От сладкото ми става зле.
Сега закъсах със зъбите. Казаха, че не е желателно по време на химиотерапията да ходиш на зъболекар, че ще видим.
Друго някои имат болки в костите, а има и такива които казват, че нямат проблеми. На един човек и кръв му бяха преливали до такава степен му бяха паднали кръвните показатели.

# 124
  • София
DZ, все да ти благодаря за идеята да снимам екрана със сайта на АСП... и се отплесвам. Благодаря! Kissing Heart
Снимах, изпринтих... искам да ги видя как ще се бекелчат полицаите Joy

Та за 🍷 и 🍺 да се изкажа. По време на химията виното ми го препоръча химиотерапевта.
А бирата е важна "хранителна добавка" при лъчетерапия.
Наздраве! Beers

# 125
DZ аз определено няма да те анатемосам😁 Мама вчера ми вика: "Това (жабата ми🤣(рака)) ти е изпратено като изпитание. Защото ти беше лошо момиче и материалистка. Това ще е нещото, което ще те научи на някои неща и ще минеш просто на друго ниво". Има предвид ще го преживея, ще се науча да съм дъховна и ще се извися". А да видим какво ще стане🤣 Спрях виното и май искам да се приспивам вече, че едва балансирам да не започна да крещя, проклинам и чупя къщата. Вчера гаден ден и днеска гаден ден. Искам хубав ден! Дано е утре!

Добавям: Това за виното и бирата много ме радва, че е не разрешено, ами дори препоръчано, ама кажете поне в какви количества🤣 Че аз преполових бутилката и принципно бих я унищожила като химиотерапия тумор, ама се чудя да спра ли щото съм тежко болна или да игнорирам, че съм болна и да си представя, че съм си нормалната аз? 🤣

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 20:26 от marittaa

# 126
  • Враца
Марита, майка ти си няма работа, та говори такива неща. Ти се успокои и реши как ще се опиташ да се справиш. Животът си е твой, после на децата и накрая на близките ти. Успокой се, събери сили и каквото това.
Един човек на мен ми беше писал - реви, тръшкай се, пии и като станеш започвай да се бориш.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 20:45 от Al97

# 127
  • София
Ммм, екстра за биричката!

Мен ненадейно ме обхваща паника. Обикновено вечер. Като цяло вечерите ми са тежки, явно и умората от деня си казва думата. Чувствам се вече ок физически, но все пак явно не съм възстановена изцяло. Много съм напрегната, и ми отнема много време да отпусна мускулите като легна

# 128
 AnyHr , за нищо. Радвам се , че помогнах 🤗🤗🤗

marittaa, и по 2 литра съм изпивала 😋 какво да правиш . По толкова рокерски събори съм била... В мото клуб  членувах.  Та пиенето на бира не ми е чуждо 😜
Аз мисля също като  майка ти...
За мен целта беше да разбера , че семейството ми е на първо място. И да спра да мисля за работата. 8 години бях управител на голям обект. Ставах с мисълта за него - лягах пак така. Поддържах го на 1во място по оборот във веригата в Бг. Накрая ме замениха.... Решиха , че съм втора категория човек  след диагнозата и ме смениха.
Та урока си го научих...

Тинтири, и аз бях така. Открих , че ако не излизам през деня и не се измарям вечер трудно заспивам.
И чашката бира ми действаше приспивно 🤗

# 129
  • София
Аз винаги съм имала проблеми със запек.Сега ,откакто пия всеки ден сок от цвекло,нямам проблеми.

# 130
  • Враца
Само аз ли си мисля, че не плащам нищо.
Мисля, че живота обаче решава неща които аз при други обстоятелства не бих решила. Мисля, че има да изживея неща които не искам, но не зная защо. За сега не виждам смисъла за мен. Не виждам смисъла!

# 131
Добро утро,
И аз мисля, че не плащам нищо. Просто живота е такъв, прави си каквото си иска. Справедливост не е имало, няма и да има. Смисълът, ако всичко мине може да го видим. Да живееш на друго ниво, "над", но на каква цена?  Някъде е писано нещо, убедена съм и то се случва.
Пия вино, пуша рядко, но не ми е табу.
По време на химията асат и алат ми бяха завишени от капецитабина, ама като правих почивки от 7 дни пиех бира и онколога ми каза, че може. Вика - живей си като нормален човек (колкото можеш) , не съм се уливала, де. И секс правих, макар, че ми се получи едно кървене и ме шашна. Щото - какво кървене може да има без яйчници и матка, по дяволите? Оказа се, че е от падането на тромбоцитите.
На чакащите по-добрия ден, а и на всички, нека той да е днес!

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 09:12 от unabella

# 132
Flowers Four Leaf CloverGrinningGrinningМомичета нека започнем деня позитивно и с добри новини. Първата е от мен.... взех резултата от Пет скенера на майчето и заключението е Отсъстват ПЕТ/КТ данни за прогресия на малигненото заболяване! Grinning Не мога да Ви опиша колко съм щастлива и как добре ми дойде след вчерашният депресиращ ден! Пожелавам Ви и Вие да избухнете с по една добра новина днес. Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Относно изпражненията майка се оплакваше, че са по-скоро кашещи, и че по-често ходи до тоалетна. това беше първите 2-3 дни. След това не съм я питала, но явно на всеки различно му се отразява

# 133
  • София
Flowers Four Leaf CloverGrinningGrinningМомичета нека започнем деня позитивно и с добри новини. Първата е от мен.... взех резултата от Пет скенера на майчето и заключението е Отсъстват ПЕТ/КТ данни за прогресия на малигненото заболяване! Grinning Не мога да Ви опиша колко съм щастлива и как добре ми дойде след вчерашният депресиращ ден! Пожелавам Ви и Вие да избухнете с по една добра новина днес. Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Относно изпражненията майка се оплакваше, че са по-скоро кашещи, и че по-често ходи до тоалетна. това беше първите 2-3 дни. След това не съм я питала, но явно на всеки различно му се отразява
Много хубава новина , сега ще ви е една идея по -спокойно Flowers Hibiscus

# 134
Добро утро момичета! Днес имам по-добър ден. Снощи около 21.00 часа се обади доктора да каже, че от вчерашните изследвания всичко е наред и тумора не е мръднал още по други тъкани. 1/4 от гърдата ми обаче е засегната, но аз имам малки и меки. Кърмих 2 години😁 Сега го чакам пак да звънне и да каже кога да ида на химио.
Сега ще чистя (бях го оставила за след резултатите. Ако бяха лоши нямаше да чистя😁), че брат му на моя приятел идва на гости с преспиване.

Общи условия

Активация на акаунт