Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 836
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Благодаря ви! Прави сте, май много се филмирам. Но ме изнервя това, че от всякъде чувам различни неща. В болницата, където ме оперираха, казаха да чакам поне месец след операцията, за да почна лечение. Професора в диспансера, пък, що съм чакала толкова... Всеки говори различно, как да не се притеснява човек и как да се довери безрезервно.

Отделно всички близки и приятели се счупват да ме съветват какво да взимам! То не са Муракол, кръвен здравец, Хлорофреш, AHCC, Имунофан и прочие... Ще кажеш как има толкова онкоболни, след като има тооолкова много панацеи! Побъркващо е! Аз не смея нищо да взимам, преди да съм се консултирала с лекуващия лекар, от къде да знам как може да повлияе. Извинете за мрънкането!

# 676
  • Враца
Тинтири, мрънкането си е съвсем нормално. Аз в началото бях толкова стресирана, че нищо не разбирах. Те и нищо не ми казваха, но аз бях толкова стесирана, че каквото и да четях все повече се обърквах. Като тръгнах на химиотерапия мина първа, втора и започнах да се поосвествам и да не гледам толкова умно. Полека това отмина.
Сега започнах да приемам по- спокойно нещата.

# 677
Момичета всичко е чистоооо.
Резултатите от скенера са че няма данни за рецидив.
Относно цикъла и гениколожката и онколога ми казаха да не го мисля. Това се решавало най лесно . Важното е че вече няма гадни нашественици.
Вяра и сила момичета. Дай боже всички да чуете такива новини. Много ви благодаря за подкрепата и силата която ми вдъхвахте.Прекрасен ден на всички. Отивам да се напия мамка му.

# 678
  • София
Браво, Мери! Прекрасна новина! Много се радвам!

# 679
  • София
Браво , Мери! Поздравления за резултата Flowers Hibiscus

# 680
  • Враца
Браво Мери!

# 681
  • София
Спирам да чета и мисля за квартиранта и почвам за суетата Grinning Какво ще кажете за перманентен грим или микроблейдинг за веждите? Може ли да се направи ако и като паднат, т.е. след като е почнала химията, или трябва да е преди това?

Някой купувал ли е перука от ree.bg? Има много сладки, но пък са евтини. Като за резервна дали стават? Иначе харесах много няколко на Noriko. Дано да ги имат в Амоена, за да ги видя на живо и ще взема с протокола от тях.

Последно и спирам, че днес сигурно ви досадих. На 8ми записах за скенер на коремни органи и гръден кош. Сряда или четвъртък отивам до Плевен да оставя стъклата и блокчетата на проф. Поповска. Ще е напрегната седмица преди първата химия

# 682
Ема, ти вярваш в Бог, аз вярвам в лекарите, всеки луд с номера си. Кое е по-правилното ти ли решаваш?
Да беше учила още малко и да беше станала лекар, или може би попадия. Поповете и те хляб ядат, и дори Ролекси носят, и Джагуари карат....
Синът ми е лекар и сигурно се повтарям, но ако ти ми беше малко по-близо да те докопам щях да ти кажа кой по кой път да мине.

Какъв лекар е?

Мери, ха наздраве! Поводът си заслужава тотално!! 🤗

И аз се интересувам от сайтове (международни) с перуки. Моля ако някой знае такива, които са изпробвани и си струва да ми ги пусне, защото нещо мисля да се откажа от скъпата перука и да използвам този бюджет за кърпи и шапки.

Вчера бях на курс по връзване на кърпи. Понаучих нещо, но жената ми "пробута" да си купя и от нещата и. Баааси и скъпотията! Две платнени шапки дето се слагат под кърпата и една плетена шапка на една кука (така красивичка де) 112 швейцарски франка. Касата ще го поеме, но бюджета ми намаля с това. Замислила съм се, че май предпочитам кърпи и шапки (вчера се видях нагледно и не се намирам грозна) и по-малко перуки.

Оня ден ми се случи още едно нещастие. Колата ми издъхна на път за болницата. Скоростната кутия е съсипана. Колата ми е вече стара и не си струва поправката, което значи съм пешак, но пешак не съм била от години. И на 200 метра ходя с колата. Та сега болна ли пешак да съм. Аз бях планирала скоро да взема кола на лизинг, ама нали се наложи да се пенсионирам сега, та незнам.....

Шефката ми беше в нас сутринта. Говорихме и аз и казах, че след втората химио ако се чувствам така, както сега и изобщо всички дни, в които съм ок искам да работя. Разбира се много по-малко и на лесни пациенти (мед. сестри по домовете сме), но така ще подържам искрата в огъня. Харесвам работата си, харесвам контакта с пациентите и наистина ми носи душевно удовлетворение това, което правя там. За това искам да се върна на работа възможно най-скоро, но разбира се в разумните рамки. Няма да рискувам физическото си здраве. Тя ме подкрепя напълно. Пак ми донесе армагани (био храни и напитки. Уцелиха право в десятката новите ми настройки😁) и дори специално ми предаде подкрепата на големия шеф. Той ме познава доста лично. Разказала съм му житейските си патила (имам доста) и борби. Мисля, че спечелих уважението му. Така, че....много се надявам да запазя работното си място. За жалост не зависи от гореспоменатите шефове, а от още по-висшите, които не ги и познаваме, обаче имам протекции поне. Разправвм това, защото наистина се надявам да не загубя работата си.

Имахме приятели снощи на гости. Видяхме се с тях като ги изптащахме на летището (отиваха на почивка) в деня на биопсията ми и като се върнаха на скоро моя мъж им казал какво се случва като ги чакаше на летището без мен (аз бях след химиото тогава), та искаха да ме видят. Добре беше. Повдигнаха ми духа, защото заявиха, че ме виждат в много добра кондиция психически и са сигурни, че съм силна да се справя. Така се и почувствах😊

Какво друго....а стига толко викате а? 🤣🤣🤣

Мисля, че е излишно да казвам, че вярвам на медицината и обичам лекарите. Те са герои, супермени/гърли и спасяват животите ни! Респект!

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 16:35 от marittaa

# 683
  • София /Абсурдистан
Аз съм едва жива хора. Не понасям Хврцептин- а и туй то. Трудно ми е да дишам, а и артрита се изостри много и едва мърдам.
Занимавам се с нещата на баща ми. Отписали са го, не им се занимава с възрастни хора. Не са назначени нужни изследвания и ще трябва да ги правим платени. Другата седмица ще си сложа перка отзад и ще действам. Ще искам и второ мнение. Много моля, ако някой знае специалист за мъже, по възможност в София, но не е принципно, може и на друго място, нека да ми пише, че в чудо се видях.

# 684
  • Другата България
Какво значи не са назначени нужни изследвания?
Какво всъщност е назначено?
Аз не мога да помогна със специалист, и ММ е в Сити, знаеш. Оперира го лекар в Света Ана, д-р Златев, но ти не искаш операция...
Трагично звучи това за отписването, недей така.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 18:17 от Merri_An

# 685
  • Враца
Лейди, на колко години е баща ти?
Ти какво реши с херцептина?

# 686
marittaa: „вярвам на медицината и обичам лекарите. Те са герои, супермени/гърли и спасяват животите ни!“
А на каква цена? Някои онкоболни, които живеят на пенсия, безработни с деца или инвалидната пенсия /а те са страшно много/, са гладни от героите и са се заборчели отвсякъде...Мнението за лекари на всеки зависи от това, какво ти е финансовото положение в момента, в който ще чуеш диагнозата и дали има кой да ти помага...Утре съм на Враца в онкодиспансера на ехограф и за снимка на бял дроб и ще понеса 100 лв на една позната, защото иска да направи нещо спешно в София.И като ми върне пари на 7 март те от пенсията си /220 лв/ - ще седи на студено, без храна...и прочее. А е с рецидив...Респект на „героите“ и на системата в БГ! Няма къде да се махна от тук. Прибалтика, откъдето съм аз, също в ЕС...и там са героите...А в Русия на осигурените дават нещо, което се казва полица и влизаш навсякъде по кабинети,  показвайки го. Няма такова чудо...

# 687
Поздравления на meri-71 за резултатите! Занапред да е все така!

# 688
Ема, ноу комент съм относно отговорът ти на моите писания. Както и другите ти обърнаха внимание сме се събрали тук не да "плюем", а да намираме надежда, подкрепа и позитивизъм въпреки гадната ни болест, въпреки прецаканата система в България (не лекарите са прецакани, а системата прецаква лекарите и изобщо цялото население). Имам достатъчно проблеми, които стискат сърцето ми като в менгеме, въпреки че съм "се махнала някъде" и нямам нужда от допълнителни форсации от твоя страна. Незнам....виж във форума дали няма тема "нека оплюем мафията в бели престилки" и се запиши в нея моля те.

Май все пак не бях много "ноу комент" 😁

# 689
  • София
Ема, ноу комент съм относно отговорът ти на моите писания. Както и другите ти обърнаха внимание сме се събрали тук не да "плюем", а да намираме надежда, подкрепа и позитивизъм въпреки гадната ни болест, въпреки прецаканата система в България (не лекарите са прецакани, а системата прецаква лекарите и изобщо цялото население). Имам достатъчно проблеми, които стискат сърцето ми като в менгеме, въпреки че съм "се махнала някъде" и нямам нужда от допълнителни форсации от твоя страна. Незнам....виж във форума дали няма тема "нека оплюем мафията в бели престилки" и се запиши в нея моля те.

Май все пак не бях много "ноу комент" 😁

Това ми хареса Hug

Общи условия

Активация на акаунт