Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 803
  • 553
  •   1
Отговори
# 495
Пълна глупост е, че дете на 3 може да учи чужд език.Могат двуезичните, на които мама им е рускиня, а татко англичанин (примерно) и му говорят на двата езика. Само че там не е учене, а е комуникация, постоянна и ежедневна.
Школите (освен най-алчните) отричат успешното обучение по чужд език на деца в предучилищна и по-ниска възраст. И най-добре това се вижда, когато се опиташ да разбереш това дете има ли брат/сестра, какво обича да яде или да опише цвета на семейното куче. Това са едни от най-най-елементарните теми, чийто 'речник' се изучава още в началото на обучението.
Дори двуезичните деца се затрудняват да комуникират на езика, който чуват по-рядко вкъщи, какво остава да очаквате да може да върже изречение, защото е научило 2 песнички.

# 496
  • София
Различно ги виждаме, ама мен ме гложди това, че уж всичко е в името на детето, а реална представа за това, че физиката и психиката му не са като на възрастните, че по цял ден сред децибели от себеподобни и действия под команда, ги изцеждат.
И се чудят на какво още да ги подложат, все за тяхно добро.
Колко родители биха издържали една седмица поне в детската градина и курсовете, на които ги водят допълнително? newsm78

# 497
AbsurT, извини ме, но доста агресивно поставяш въпросите си. Естествено мога да се аргументирам, дискутирам  и отговоря, но не това е целта на темата.
Това с МОЛ-а и кафето е клише.

# 498
  • София
AbsurT, извини ме, но доста агресивно поставяш въпросите си. Естествено мога да се аргументирам, дискутирам  и отговоря, но не това е целта на темата.
Това с МОЛ-а и кафето е клише.

Да, агресивно ги поставям, но не са адресирани лично към теб, защото идея нямам дали въобще имаш деца, а и ти не разказваш за себе си.

# 499
Реших, че са поставени лично към мен.
Ами 50:50 е дали имам деца.LaughingLaughing И не мисля, че трябва да разказвам за себе си. Просто споделяме виждания, които не са свързани с темата, което е нарушение.

# 500
"Структурираните занимания" са 4 часа седмично. Не е кой знае, какво отнемане на свободно време на дете и е
въпрос на нагласа и виждане на родители за неговото развитие. Бъдещето ще покаже дали са прави, но от наблюденията ми това е добра форма.

Наистина не виждам как ще взема моето /още няма 3-годишно/ дете от градина в 17.30, ще закусва нещо по път, че няма време, в 18.30 ще сме на курс, в 19.30 ще тръгнем за вкъщи, в 20.00 ще се приберем. Ще яде нещо, което трябва да съм купила по път, защото няма да имам време за готвене, къпя го за 10 минути и лека нощ. Вероятно е изпълнимо, но на другата сутрин може и да откаже да стане за градина Simple Smile. Това наистина са много малки деца. Аз и не виждам какви езици ще им трябват за в бъдеще на тия деца, то един гугъл транслейт вече се справя доста добре в сравнение с преди 4 години, ако не говорим за професионален превод, нали, а е безплатен софтуер. Да, езиците им развиват мозъка, но зависи с цената на какво.

# 501
  • София
То от гугъл транслейт сме на тоя хал

# 502
А на 2-3 години ли ще изучат перфектно езика Simple Smile Моето е на 2 години и 3 месеца, може да брои до 10 на български със зор, какъв английски да го уча?

# 503
  • София
Всекиму според възможностите. Нали така е сега.

# 504
А на 2-3 години ли ще изучат перфектно езика Simple Smile Моето е на 2 години и 3 месеца, може да брои до 10 на български със зор, какъв английски да го уча?

Аргументът е, е че до 3 г. възраст се усвоява фонетиката на който и да е език, след това е почти невъзможно.

-------------
Не взимам страна във вечния спор дали първо трябва да бъде затвърден майчиния език и след това да се преминава към учене на втори, или и двата могат да се учат от най-ранна възраст.

# 505
Гугъл транслейт е другата крайност. Ползвам го понякога за по-бързо, ако ми е изключил мозъкът или просто не ми се чете целият текст в оригинал - правя копи-пейст и после редактирам превода. Да ви кажа, увидява ми се, отнема повече време, отколкото ако прочета текста, но наистина имам моменти, когато не приемам и не предавам.
Иначе дано тези, които ползват гугъл транслейт, не му прихванат и стилистиката като некадърните преводачи от руски или френски. Четеш им превода и се чудиш тези българи ли са.

# 506
Тоест не го ли учиш от бебе на месеци, край Simple Smile

# 507
Аргументът е, е че до 3 г. възраст се усвоява фонетиката на който и да е език, след това е почти невъзможно.
От преподаването на нашите учители? Ха, добре.
По тази логика всички филолози, които не са почнали да учат на тЛи език (вкл. и най-добрите ни преводачи) не умеят да артикулират изобщо.

# 508
Тази тема ми даде страхотна идея. Ще взема да направя курсове по английски/немски за ембриони. Всяка майка, е добре дошла още в първия ден на 7-я месец. Ако тръгне добре ще вкарам уроци по математика и БЕЛ. Така де - как ще се чака, докато детето стане на 2 години. Няма време - трябва да се учи. Не може да си съсипват живота тези деца, губейки си времето в игра по детските площадки. Там е само за безотговорни майки, които изобщо не са загрижени за бъдещето на своите деца

# 509
Гугъл транслейт е другата крайност. Ползвам го понякога за по-бързо, ако ми е изключил мозъкът или просто не ми се чете целият текст в оригинал - правя копи-пейст и после редактирам превода. Да ви кажа, увидява ми се, отнема повече време, отколкото ако прочета текста, но наистина имам моменти, когато не приемам и не предавам.
Иначе дано тези, които ползват гугъл транслейт, не му прихванат и стилистиката като некадърните преводачи от руски или френски. Четеш им превода и се чудиш тези българи ли са.

Затова написах "Ако не говорим за професионален превод". Simple Smile Факт е, че машинното самообучение напредва и в тази сфера.

Общи условия

Активация на акаунт