Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 681
  • 553
  •   1
Отговори
# 90
Щом основния довод е да не пренаселвате планетата, го заговори мило по темата да осиновите дете, което има нужда от семейство и дом. Ако се навие на това, значи е искрен в доводите си. Ако не значи пак те пързаля и всъщност не иска да се обвърза с теб чрез дете. А пък може и да му се прииска негово пред идеята да осиновите. Wink

# 91
  • Варна
Не виждам друга алтернатива за теб, освен да го напуснеш.
Абсолютно. Никога, ама никога не бих останала с мъж, който не иска деца, за мен варианта да остана без просто не е съществувал. Ако не можех да имам биологично бих осиновила, но да остана без деца - не. Особено пък заради някакъв идиот, който години ме е лъгал, щото "да не се разстроя". Ич не си разстроена така като гледам. Ако наистина искаш дете просто му го кажи. И си хващай пътя, защото един ден след 5-10 години вече ще е късно да правиш каквото и да било.
О, сега прочетох за аборта, още по-отвратително ми стана. Не мисля, че изобщо бих останала с такъв човек, освен ако не сме били на по 17-18, когато се е случило.

Утре никой няма да ти даде тиквен медал, като останеш без дете, а великия мениджър си хване една 30 годишна и се сдобие с дете, когато ти си на 48 примерно.
Като нищо точно така ще стане.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 20:09 от Месечинка виторога

# 92

Той работи много- това е целта в живота му може би- кариерата. Мениджър е на цял офис от 400 човека в американска компания. Много го "тачат" там, сега пак му дадоха бонус 5 цифрена сума. За него брак без деца си е ОК- защо да пренаселваме планетата?- му е любимо....
Странно, странно... Тези успехи даже още повече мобилизират мъжете по отношение на семейство и деца (ако са в сериозна връзка)...
Той има ли братя и сестри с деца?

Има сестра по-голяма на 42год- 10 год разлика имат. Тя има 2 деца, живее с мъжа си в Италия. Той НИКОГА не се сеща за тях- добре че съм аз да купуваме подаръци и да звъним за празници и рожденни дни! А говори със сестра си през ден и са близки, но никога не я пита за децата, даже елементарно- как са? А и тя си го познава явно и нищо не му обяснява...

# 93
Наистина кофтито е, че на него може и да му дойде мерак за деца, но когато за теб ще е късно. Помисли си добре.

# 94
  • Бургас
Той работи много- това е целта в живота му може би- кариерата. Мениджър е на цял офис от 400 човека в американска компания. Много го "тачат" там, сега пак му дадоха бонус 5 цифрена сума. За него брак без деца си е ОК- защо да пренаселваме планетата?- му е любимо....
Странно, странно... Тези успехи даже още повече мобилизират мъжете по отношение на семейство и деца (ако са в сериозна връзка)...
А пък други в епогея на кариерата си се сещат за всякакви по-интересни начини да оползотворят "свободата" и парите си. "Светът е пренаселен" не е довод, а прикриване на истинския мотив.

# 95
Възможно ли е да има извънбрачна връзка? Не знам какво да кажа след като пак изчетох доводите му. Да, не всеки умира за деца, ама чак такива оправдания... Странна работа. Някаква непоносимост към деца ли има, че даже от племенниците си не се интересува?

# 96
Аз също смятам, че светът е пренаселен и това би било причина да нямам деца. Което обаче не означава, че въобще не искам да имам деца.

Хората решават за деца според партньора - грубо, негрубо, факт е. Затова и толкова уж противници на брак и деца години кютат с един партньор, но като се разделят с него и хванат следващия, се женят и правят бебе за 2 месеца, а бившият им се диви какво се случва.
Вярно е, че въобще не е задължително перфектната двойка да са и родители - възможно е отношенията между двамата да са пълноценни. В случая обаче аз не виждам такава перфектна двойка. Някакъв живее в чужда къща, отказва да е баща, натиска за аборти - това не е нормално, не е перспективно, не е мъжко. Средният муньо поне едно дете ще направи, от кумова срама че са го приютили, ама не и този - играе го амбициозен кариерист.

# 97
Авторке, това, че те е накарал да направиш аборт е ужасно. За съжаление, тук четем за много такива случаи. Не виждам нито една основателна причина да се прави аборт от човек, когото обичаш и искате да имате съвместно бъдеще заедно. Твърде егоистично е в един момент да не си поискаш детето, което вече е заченато с довод, че след 2-3 години, например, ще искаш и ще си направиш друго. Още тогава е трябвало да го прецениш що за човек е. Не мога да си представя, че за цели 10 години връзка не си го усетила какъв човек е. Вероятно е добър манипулатор и ти е замазвал очите. 10 години са ужасно много време, но за съжаление понякога жените си затваряме очите, разчитайки че нещата ще се променят.

Иначе съм съгласна, че на мъжете желанието за деца им идва доста по-късно(и като цяло съзряват по-късно). Познавам не един или двама на възраст 30-33, които не искат и да чуват за деца. Затова най-редовно се случва, като им дойде ищяха за деца, хващат си по-млада жена, правят 1-2 деца и си уреждат живота. Ясно е, че в цялата ситуация жените са по-прецаканите, дето са чакали и са се надявали някой си, да стане готов за деца. Затова все съветвам моите приятелки да си отварят очите, да решат какво искат от живота и да не си губят времето с незрели мъжленца.

# 98
Възможно ли е да има извънбрачна връзка? Не знам какво да кажа след като пак изчетох доводите му. Да, не всеки умира за деца, ама чак такива оправдания... Странна работа. Някаква непоносимост към деца ли има, че даже от племенниците си не се интересува?

Като цяло непоносимост не бих казала, играят си като са в България племенниците, но това е веднъж годишно... но иначе чужди деца са му сякаш безразлични. Аз също не съм от жените, които се умиляват при вида на бебе- обичам децата на приятелките ми, моята племенница.... но знам, че искам свои деца- представям си как ги уча да карат колело, как четя приказки, как ходим на море- представям си моето прекрасно детство Simple Smile

За връзка, не- не мисля. Той никога не закъснява от работа, не си чати на лап топа или телефона въобще- оставя устройствата, че му писвали за деня- винаги е вкъщи. Уикендите пътуваме заедно. Не го оправдавам, но в друго отношение е чудесен- мил, внимателен, винаги ми прави изненади, дори дребни и романтични-не само финансови , готви ми, посреща ме с чаша вино след работа, планира бъдещите ни почивки, ходим на вечери и барове. Абе- живот на млада двойка, но на 25, не на 35 почти.....

# 99
  • София
Според мен отношенията са се амортизирали още преди брака. На мъжа просто му е удобно и не иска да си разваля рахата - добра работа, сгодна женица, нула ангажименти, концентриране върху лични цели. Такъв тип е напълно в състояние да смени жената, ако си смени целите.
Това с пренаселената планета е парлама - измества фокуса върху фактори извън контрола на авторката.

# 100
Относно аборта ще кажа, понеже виждам в коментарите- не ме е карал. Взехме заедно решението. Беше преди 7-8 години. Може би ще ме съдите много за това което ще кажа- но забременях след като 2 седмици бяхме на Ибиса на партита и музикални фестивали с много алкохол, цигари и наркотици- най-вече екстази и кокаин. Не можех да си представя и ме беше ужасно страх какво съм причинила на детето в първите му дни в утробата Sad убедих се, че то няма така и така да оцелее ... знам, че звучи ужасно и след това лято не съм имала подобни купони- наркотици никакви от тогава не съм взимала, спрях цигарите и пия по чаша вино само...

# 101
Не вярвам, че някой с акъла си ще те нападне. Всички имаме години, в които просто искаме да се забавляваме, за мен си постъпила отговорно и правилно. Пък и никой няма грам право да те съди за подобно нещо!
Жалко, че сега се получават така нещата.
За манипулирането на ситуациите, съветите в тази насока за мен са абсурдни, а и мъж, който наистина не иска дете не може да се излъже,но всеки си знае и може да постъпва както иска.

Относно аборта ще кажа, понеже виждам в коментарите- не ме е карал. Взехме заедно решението. Беше преди 7-8 години. Може би ще ме съдите много за това което ще кажа- но забременях след като 2 седмици бяхме на Ибиса на партита и музикални фестивали с много алкохол, цигари и наркотици- най-вече екстази и кокаин. Не можех да си представя и ме беше ужасно страх какво съм причинила на детето в първите му дни в утробата Sad убедих се, че то няма така и така да оцелее ... знам, че звучи ужасно и след това лято не съм имала подобни купони- наркотици никакви от тогава не съм взимала, спрях цигарите и пия по чаша вино само...

# 102
Аз бих се махнала, но ти си като моята приятелка. Ще си стоиш с него и ще му се възхищаваш какъв е мениджър и т.н.
Ще го преглътнеш полека лека.

# 103
Това с наркотиците обяснява някои неща. Почти съм убедена, че и дори сега взима. Не екстази, но кокаин.
Петцифрените премии, че той може да има всяка бездетна и желаеща да остане такава.
Кофти.

# 104
Напълно възможно е да не иска по принцип деца, а да е сигурен, че иска да изживее живота си с теб. Имам две двойки приятели, които са заедно от повече от 20 години, разбират се чудесно и си водят точно бохемския живот, откакто бяхме на 20. Но жените в двойките категорично не искаха деца и го заявиха още преди да са чукнали 30-те. Всички очаквахме да се променят нещата, но не. Много е гадно, че чак сега ти казва, доста егоистична постъпка. Ще бъде много зле, обаче, ако го накараш насила. Едно дете заслужава истинска любов, не ми изглежда той да е способен да му я даде. Според мен, единственото правилно решение е да си тръгнеш.

Общи условия

Активация на акаунт