Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 803
  • 553
  •   1
Отговори
# 525
Но и меси също така - Мамо, виж един жълт yellow bus. Oh, no, mummy, виж жабата jump!
Извинявам се, че така се отклонявам от темата. Аз точно от това смесване се притеснявам. До колкото зная, за да се избегне това трябва единият родител да говори само на английски език (например). Така бебето/детето прави ясно разграничаване между езиците, защото комуникира с определен човек (хора) само на другия език.
Виждала съм следното: едно дете (майка българка, баща англичанин) е свикнало да говори на английски език с приятел-англичанин на неговия баща. И в момента в който този приятел започне да му говори на български език - детето не разбира нищо (въпреки, че владее прекрасно български) и го пита на английски език.

# 526
Отварям да погледна, че темата много се активизирала... а то темата от "кога съпруга мениджър ще отговори на желанието на жена си за дете" се променима на "ранно езиково обучение на 3годишните" и "за и против допълнителните/следградински занимания на 3годишните"... Ама наистина ли никой не поглежда името на темите?!?

# 527
В момента търсим доводи ЗА детето и да докажем, че няма да отнеме прекрасната мама от прекрасния мениджър. Съответно трябва да му се намерят занимания, невключващи мама и татко, от най-ранна възраст.
Накратко, онтопик сме Simple Smile

# 528
Но и меси също така - Мамо, виж един жълт yellow bus. Oh, no, mummy, виж жабата jump!
Извинявам се, че така се отклонявам от темата. Аз точно от това смесване се притеснявам. До колкото зная, за да се избегне това трябва единият родител да говори само на английски език (например). Така бебето/детето прави ясно разграничаване между езиците, защото комуникира с определен човек (хора) само на другия език.
Виждала съм следното: едно дете (майка българка, баща англичанин) е свикнало да говори на английски език с приятел-англичанин на неговия баща. И в момента в който този приятел започне да му говори на български език - детето не разбира нищо (въпреки, че владее прекрасно български) и го пита на английски език.

Ами аз в един момент мислех да му говоря на английски, и с акцент нямам проблем, проверено е, англоговорящи са ме питали дали съм от Детройт примерно, но не дали съм от Кения. Обаче все пак съм била с детето по цял ден, като бях по майчинство, баща му до 19ч. на работа. И се размислих от кого точно ще научи български, след като аз по цял ден говоря на английски, а бащата по 2 часа на ден на български. И го оставих на самотек с английския - каквото научило от филмчета, научило. Ясно, че му е слаб език и където не се сеща дума си допълва с български, на който разполага с доста добър набор от думи. Като се обогати и другия език, предполагам ще ги раздели.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 23:08 от Lyn

# 529
Еми браво - нероден Петко на курсове го записахте. Simple Smile

# 530
Еми браво - нероден Петко на курсове го записахте. Simple Smile

Да, на курсове, ами, и на лекции Simple Smile Темата тръгна от колко натоварване може реално да се предложи на едно дете. Което си е според възрастта, разбира се, аз имам опит единствено с моето няма 3-годишно.

Детето ми, както казах, е на частна градина, в средния ценови диапазон като за София. За последните три месеца е ходило: 1-ви месец - 10 дена, 2-ри месец - нула дена, 3-ти месец - 8 дена. А обожава да ходи на градина. Остави че хвърляш едни пари в кофата за градина и на каквото и допълнително да го запиша, пак ще е в кофата, ами той реално няма и да посещава тези курсове и прочие допълнения. Последно време следя колко деца има в градината, изкарват списъци. До скоро от 60 бяха 22 деца в цялата градина, в групата на моето 5.

Отделно смятам, че е малък и площадките не са толкоз лоши.

# 531
Детето трябва да придобива и социални умения, все пак. Не всичко се свежда до частни уроци и учене, особено на 2-3 годишна възраст. Извинявайте, но ми се струва малко абсурдно дете на 2-3 години да учи чужд език. На тази възраст имат нужда от игри и забавления, чрез които да опознават света, да общуват с други деца и т.н. Също така, не знам защо се подценява усвояването на бълг. език. Не е лошо да се стараем да проговорят правилен български отрано, вместо да ги занимаваме с чужди езици. А за езиците, така или иначе, си идва времето.

# 532
Това, че 3-годишно дете 4 часа в седмицата ходи в подходяща за възрастта му обстановка и по подходящ начин  се запознава с чужд език в никакъв случай не го лишава или ограничава в детските му игри. Децата са  3-4 до 5 в една възрастова група и ако желае и родителят може да участва в процеса. Когато е вкъщи и се забавлява само  има специално подготвен диск, който може да слуша и това не нарушава детските му занимания.

# 533
Ох, авторката като прочете за курсовете на нероден Петко, ще се съгласи с мъжа си, че никакви деца не им трябват и ще настане мир и любов.

# 534

О, аз за езикът съм съгласна, че се започва от рано- от бебе ми говорят на немски и български едновременно
С немския език как си сега. На какво ниво е?
Имам други познати - бащата говори само на английски език на малкото от бебе. Не зная до колко има полза и за това те питам.

Аз мисля, че език се забравя, ако не се практикува. Сега по-рядко говоря на английски и се усещам, че произношението ми е по-зле, определено.

Гугъл иначе бяха експериментирали с изкуствен интелект 'инсталиран' на ново поколение компютри (с невронна мрежа) и резултатите са били повече от добри. Предполагам до няколко години ще бъдат още по-добри преводите им.

И трите езика са ми на ниво майчин- български, немски, английски- не намирам разлика. Ползвам ги ежеднивно в работата и в общуването в семейството и приятели.

# 535
Искам да помоля да се заключи темата. Към кого да се обърна или като пиша тук е достатъчно? Много се отклониха разговорите...

# 536
Миа, можеш да помолиш и модератор да позатрие личната информация, която си дала. Не е добре да стои така в нета.
Благодаря за горния отговор - значи все пак има смисъл от такова обучение, ако езикът се практикува постоянно.

# 537
Как да се обърна към модератор, съжалявам, но съм нова във форума- соъбщение до някого ли трябва да напиша или?

# 538
До колкото съм запозната - вече си писала тук в темата да я заключат и ще я заключат.
А това за триенето на информация от стари постове - не зная. Може би да ги докладваш?
Ако бутонът 'Редактирай' е още активен на старите ти постове - може и сама да ги редактираш.
Но те са те и цитирали, така че само модератор може да позатрие личната информация.

# 539
ОК, благодаря- ако може да стане и да се изтрия, мола модератор да го направи и да заключи темата. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт