МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

• 62 403
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Иначе и аз правя график кога какво ще се готви, проблемът ми е, че готвенето ми отнема супер много време. С 4ма мъже в къщи, 2ма от които тинейджъри, 2ма супер месоядни (мъжа ми и големия). Готвя за вечеря + за другия ден за мен и за мъжа ми за работа и за децата за обяд след у-ще. Отделно готвя за себе си разни диетични неща. И имам чувството, че цял живот готвя....
Решила съм да планирам всеки петък да е или бързо хранене или хапване навън, та поне една вечер да имам свободна от готвене.

# 91
И мен програмата ще ме завърти след две седмици. При нас е следната - приготвяне на закуски и обяд за училище, водене, след това работа, взимане. След училище в един ден от седмицата ходят заедно на спорт, в други два - първо едната на пиано, после другата на балет. Вечер готвене така че да са се нахранили преди 7 ч. и в 8-8:30 да са по леглата. Понякога се готвят по две неща едновременно, за да имаме и за следващата вечеря. След раждането таткото пое всичко това, освен част от готвенето. Тук не включвам храна за нас. Мъжът ми е на диета и сам си приготвя каквото му се яде. Аз имам избор или от менюто на децата или от неговото. Stuck Out Tongue Winking Eye

Като цяло тези неща не са ме претоварвали и преди. Стресът в офиса ме тормозеше много повече. Подозирам, че като се върна на въртележката с бебе вместо работа ще ми е една идея по-лесно даже от преди раждането. Само ранното ставане ми е гадно, ама то винаги е било така. Ще си лягам по-рано, евентуално.

# 92
Аз пък предпочитам в офиса, отколкото пред печката или в компанията на прахосмукачки. В офиса съм най-ефективният човек на света, бърза, стегната и организирана.

У нас - е ужас, толкова много има, и винаги има, да се върши. Ако подредя едната стая, моите вече са в процес на разхвърляне на другата...

# 93
  • София
Абсолютно съм съгласна! Обичам и да готвя, и да ми е чисто, да създам уют, да пека сладкиши... Обаче е безкрайно чистенето и разхвърлянето. Особено пък след преместването и както все още не сме се оправили...
В офиса и ми е подредено, и се чувствам по-продуктивна.

# 94
  • Sofia
И аз си мисля за бъдещето..Купихме къща, родих четвърто, така че съм наясно, че скоро няма да работя. Обичам да съм пред печката, да готвя, чистя и подреждам за семейството, но от опит знам, че след някоя друга година това натежава. Определено живота в къща ще е предизвикателство, прекарваме по-голямата част от лятото по вилите, но да живеем - не си го представям още.  Сега като ходим там ( предстои ремонт) и после като се прибера, апартамента ми се вижда толкова малък 😜 Да сме живи и здрави, ще се справим Simple Smile и децата все повече помагат 🤗

# 95
Аз пък си признавам,може би ще ме сметнете за луда,но ми харесва да си седя в къщи.С баткото едва изтраях 2 години ,за да се върна в света на големите😀,а сега вече 3 и половина години съм в къщи и с новото бебе,поне още толкова ще съм.Ами...не ми липсва нито работата,нито общуването с хора.Да вметна,че се скъсвах от работа, бях работохоличка.Да,ясно ми е,че все ще трябва да си запълвам времето някак когато децата тръгнат на училище,но със сигурност няма да работя за някого.Искам да имам време за децата,да си направя градинка със зеленчуци в двора.И...такива неща 😀.Е, стига да не се завърти живота така,че да се наложи да си търся работа,никой не е застрахован от нищо.

# 96
Аз много си харесвам работата и хич не ми се иска да спирам, но знам,че няма как, нали бебе ще имаме, но в момента ми се струва много странно да си остана вкъщи. Може би,защото малката е почти на 9, тоест от много време не съм си оставала вкъщи, да домакинствам и сега се чудя дали няма да ми е самотно, скучно, подивяло..Вече никой около мен няма бебета и ще ми е странно и с приятелки да се срещам, ама каквото е такова. Аз напоследък много съм се зарибила да гледам клипове в Ютюб за големи семейства и как се оправят, как си приготвят бюджета, как пазаруват и всичко останало- искам да съм подготвена ,че с 3 вече съм свикнала и не ми прави кой знае какво впечатление, но четвъртото ми се вижда , като че ли ще станем 10 Wink)

# 97
Би ли дала линк към такива клипове?
Мен ме притеснява как ще стой въпроса с шума. Вкъщи всички сме свикнали на висок тон, много честонедин през друг... Бебето дали няма да му пречи такава какафония?

# 98
Някой знае ли какво се случва с nightshadow?

# 99
Би ли дала линк към такива клипове?
Мен ме притеснява как ще стой въпроса с шума. Вкъщи всички сме свикнали на висок тон, много честонедин през друг... Бебето дали няма да му пречи такава какафония?
няма да му пречи, то ще се включва активно и ще допринася към шума Wink

# 100
  • Плевен/Пловдив
Здравейте,
За работата така ми се работи, скучно ми е в къщи искам да съм активна. Вярно ,че сега чакаме бебка да се появи, повечко си лежа и почивам по лекарски препоръки. Момичетата ми помагат, доколкото могат. Незнам тепърва ще търся нова работа ще имам сигурно куп разочарования от интервютата, като разберат сем.положение и години и ще правят физиономии. Здраве да е...
Да попитам :
как разполагате децата в колата? Каката е на 9 г. Малката на 4,5 г. и с бебето. Сами отзад ли ги оставяте?
Как пазарите храната и необходимите консумативи? На куп за месеца или всяка седмица на пазар? Трябва да се организирам някак.

# 101
  • Sofia
Когато бяха трима - седяха отзад сами. На 9, 6 и 3,5 години.

# 102
Здравейте,
За работата така ми се работи, скучно ми е в къщи искам да съм активна. Вярно ,че сега чакаме бебка да се появи, повечко си лежа и почивам по лекарски препоръки. Момичетата ми помагат, доколкото могат. Незнам тепърва ще търся нова работа ще имам сигурно куп разочарования от интервютата, като разберат сем.положение и години и ще правят физиономии. Здраве да е...
Да попитам :
как разполагате децата в колата? Каката е на 9 г. Малката на 4,5 г. и с бебето. Сами отзад ли ги оставяте?
Как пазарите храната и необходимите консумативи? На куп за месеца или всяка седмица на пазар? Трябва да се организирам някак.
моите са със същата разлика като при теб. Ревльо много ревеше, в коша не стоеше.
Затова баткото отпред, аз отзад с номер 2и 3.
Сега като поотраснаха, са трите отзад

# 103
  • София
Здравейте,
Ние няма да имаме размишления за колата, защото най- голямата е на 12 и ще се вози отпред, аз при малките отзад.
Слънчев ден ви желая:sunny:

# 104
Здравейте,

Да попитам :
Ако имах три отделни седалки отзад, щях да ги возя и тримата, като най-голямото щях да разположа до бебо. При нас нямахме три отделни седалки и бебо беше в кошница отпред, а аз отзад с батковците, като единия беше в стол винаги.

Общи условия

Активация на акаунт