С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 376
  • 827
  •   1
Отговори
# 555
Да, бях настрани и ще продължа да съм настрани. Не подкрепям обсебването на детето и тотален контрол над баби и дядовци. Моето виждане е, че дете и баба/дядо трябва сами да установят динамиката на отношенията си, не искам да се меся в това и когато сме в парка и баба му иска да е с внучето, аз ще си седя на достатъчно разстояние, за да си общуват, но да мога да реагирам ако бебето има нужда от мен.
Уважавам свекърва си и няма да й светя като лампа на главата, сакън да не ми пипне детето. Тя сама ще си намери начин на общуване с внучка й и аз нямам право да се меся в това.

На мен лично ще ми е обидно, ако някой ден дъщеря ми не ми даде да се разходя по алеята с внучето ми или да поиграя с него на поляната, ако не е плътно до мен.

Забравила е жената колко са бързи малките деца и че всичко пъхат в уста, не реагира, аз се издразних, толкоз. Направена е забележка, другият път се надявам да реагира по-бързо и аз да си седя на пейката и да не се налага въобще намеса, а те да се забавляват.

Малко радости има в живота, че и тая да огранича като се правя на бодигард.

Малко по-човешки и по-разбрано трябва да е отношението от двете страни.

# 556
На мен лично ще ми е обидно, ако някой ден дъщеря ми не ми даде да се разходя по алеята с внучето ми или да поиграя с него на поляната, ако не е плътно до мен.
Да, доста гадно изглежда.
Всъщност с майка ми имаме доста сходства в гледането на деца, може би няма толкова дразнещи неща при нея. Със свекървата разбира се сме по-различни. Оценявам обаче приноса й в развитието на детето ми, от нея малката знае много неща, които аз самата няма как да я науча, просто защото ги нямам като опитност /не заради годините, а заради различията в житейския опит и поприща/. Така че танто за кукуриго става - бабата допринася с нещо, но и има и недостатъци. Абе всяко нещо си има плюсове и минуси бе хора.

# 557
  • при късмета
Никой не е казал, че изглежда добре, но ако се стигне до такава ситуация не е защото на някоя снаха така ѝ е щукнало, а защото има основателна причина да постъпва по този начин

# 558
Не мисля. Често причините са съвсем фриволни. Лекомислени.
Да, има и сериозни, но .. не са много като процент. Обичайно са дребни глупости.
Признавам, че има много изкукали свекърви, тук изобилства от такива описания, че свят да му се завие на човек. Ама пък чак да не вижда детето без придружител.. смешно е.

# 559
Ами какво да кажа. Браво на вашите баби. Аз днес съм малко крива. И си спомних, когато детето ми беше на осем месеца. Бяхме на заведение и нашата баба пожела да го вземе. Да обаче, то посегна към косата и. Нищо не и направи, но ми го върна скорострелно.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 07:06 от lolita1213

# 560
Лолина ,може друга да е  причината.Например косата е нещо мръсно и бебе на 8 мес си лапа ръцете,че и коса скубе и лапа.

# 561
  • Fort Worth, TX
След като една майка няма доверие на бабата да си държи детето в тях.Мако на моменти наистина преиграваш.Прекалено много си се вторачила в дребни неща./нищо лично,познаваме се и знаеш че те харесвам/.Просто си говорим.

# 562
Лолина ,може друга да е  причината.Например косата е нещо мръсно и бебе на 8 мес си лапа ръцете,че и коса скубе и лапа.
Борянке , много ми се иска да е така. Но и репликата и не беше много добра в случая . Каза нещо в смисъл, че била лошо дете и не бива да пипа на баба прическата. Той и свекъра ми реагира и му стана неудобно. Абе карай. Здрава да е.

# 563
  • при късмета
Не мисля. Често причините са съвсем фриволни. Лекомислени.
Да, има и сериозни, но .. не са много като процент. Обичайно са дребни глупости.
Признавам, че има много изкукали свекърви, тук изобилства от такива описания, че свят да му се завие на човек. Ама пък чак да не вижда детето без придружител.. смешно е.
Ти не знам дали имаш лични наблюдения, но аз имам над такива случаи, казвала съм многократно. Бабата се жалва на всеки срещнат как е изоставена за нищо, как искала само най-доброто за децата си и нищо лошо не била направила, но като знаеш цялата истина и от другата страна, на оставилия, то разбираш, че нищо не е без причина
След като една майка няма доверие на бабата да си държи детето в тях.Мако на моменти наистина преиграваш.Прекалено много си се вторачила в дребни неща./нищо лично,познаваме се и знаеш че те харесвам/.Просто си говорим.
Аз лично точно тази логика подкрепям и не бих оставила детето, ако съм в такава ситуация. Но виждаш, че в темата има мнения как тази връзка трябвало на абсолютно всяка цена да я има. Според мен не е на всяка цена, а според случая

# 564
Хах, lolita,и моята беше същата
Кокона, че и млада беше, и никакъв подход към децата Simple Smile Смешна ми беше, не ме дразнеше
Сега хем поулегна, хем децата са големи.
Така е, като си знаеш човека, си преценяваш какво и що
Тук се подскача и се говори по принцип, но хората са различни
Някои баби просто са по-особен случай, без непременно снахата да е виновна

# 565
Аз лично точно тази логика подкрепям и не бих оставила детето, ако съм в такава ситуация. Но виждаш, че в темата има мнения как тази връзка трябвало на абсолютно всяка цена да я има. Според мен не е на всяка цена, а според случая
Ааа, не, не, не съм казала на всяка цена, моля моля. Има бая много народ, който не бива да припарва до деца.

# 566
Както има баби, които са вредни за децата, така има и майки, които преиграват в желанието си да изкарат бабата (обикновено свекървата 😜😉), неспособна и некадърна да гледа внучето.
Била съм свидетел на невероятни претенции към бабата. Обикновено от жени, които в последствие се сърдят, че са си отглеждали сами децата, а бабите не се интересуват и си ходят по почивки.

# 567
  • при късмета
Защо смяташ, че обичайно искат да отрежат свекървата? Аз лично съм отрязвала майка ми и то заради детето. Когато казвам нещо, съм далеч от мисълта, че бих го прилагала само за свекървата. Когато някакво решение е взето от родителите, то важи за бабите и от двете страни и бива отрязана тази, която не се съобразява, не другата. независимо коя е свекърва и коя тъща

# 568
Не разбирам общото между почивките и обичта към внуците. Но, да чух една мама да се оплаква веднъж. Ами животът не се върти около снахата /свекървата и нейните претенции.
Имах колежка, прекрасен човек. Млада баба на две внучета. Хубава, поддържана жена. Говореше с обич за тях, за сина си и снаха си. Всяко лято взима едното и ходи с него навсякъде, дори го води в чужбина.
Ами има такива семейства, нека.  Но са важни двете страни.

# 569
Взема едното...много ме интересува как се приема това.Защото с едно бих ,но с двете съм уплашена да се хвана.А те са неразделни.

Общи условия

Активация на акаунт