С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 359
  • 827
  •   1
Отговори
# 615
  • София
@  Harleen - за какво точно е тоя рев и сополи? Че свека ти се е направила на интересна?  newsm78 Освен с бременните ти хормони, не си го обяснявам с друго нормално обяснение. Тя обажда ли ти се често, да те пита как си, особено, след като си с проблемна бременност? Май не, тога за какво й се тръшкаш на глупостите?

# 616
Моята ли Simple Smile
Аз си знам човека и защо така реагирам, както и защо тя така реагира. Повечето случки, които описвам, са стари и отдавна преживени и гледаме на тях със смях. Постигнали сме известен зен със свекървата. Да, предвидима е.
Според мен всяка ситуация има няколко страни и в повечето случаи не трябва много да се вживяваме

# 617
Абе, съберат ли се бременна/току-що родила снаха и свекърва в критическата – взимай пуканките и сядай да гледаш цирка.  Laughing

# 618
  • Най-красивата страна
Всяка сутрин,като вляза в магазина и виждам децата от близкото училище как се редят на опашка и си купуват чипс,сладолед,ледени сокчета,фанта,кока-кола,гризки,помберс,снакс.Това е закуската явно.
На обед-опашката е пред една барака,където продават кебапчета,кюфтета,дюнери,спагети в чашка,пържени картофи.

И виждам,че няма полза от никакви забрани.Масово се хранят с такива боклуци.Докато кварталното куче изяжда сандвичите им.

# 619
  • София
Всяка сутрин,като вляза в магазина и виждам децата от близкото училище как се редят на опашка и си купуват чипс,сладолед,ледени сокчета,фанта,кока-кола,гризки,помберс,снакс.Това е закуската явно.
На обед-опашката е пред една барака,където продават кебапчета,кюфтета,дюнери,спагети в чашка,пържени картофи.

И виждам,че няма полза от никакви забрани.Масово се хранят с такива боклуци.Докато кварталното куче изяжда сандвичите им.
Хапвт боклуци, защото баба им /в повечето случаи свекървата/ така ги е научила BowtieSmileSatisfied

# 620
  • София
Аз не съм забранявала изрично, но и не купувам непрекъснато такива неща.
Обаче синът ми в у-ще си купува, не всеки ден, но през ден. Говоря, говоря и какво от това...  Май има вкусовете на баща си, сакън да не умрат без захар

# 621
  • Fort Worth, TX
Предлагам да се включат майките с големи деца- 15 и нагоре и да кажат какво е останало от цялото учене на "правилно" хранене през годините?
И не че нещо, ама като се хранят някои много правилно и не дават на децата си нищо "вредно", защо имат наднормено тегло?

ПП. Под "вредно" имам предвид да им се направят на децата веднъж седмично домашни мекици, пържени филии, баница, пица.
Сладолед да хапнат.
Защото в един момент им писва от здравословното пилене и тайно си купуват от барчето или магазина самички.Истината е в спорта.Децата трябва да са ангажирани.Спорта диспциплинира и балансира .Аз на моя дребния не му забранявам нищо .Той в училище няма как да си купи каквото и да е.Тук няма лафки.Яде в кафетарията каквото има за деня.Има избор от няколко неща.Нека са вредни мекиците, баниците и пицата.Ние си ги пукаме най-редовно.

# 622
Нали никой не си мисли, че бабите насила купуват и тикат в устата, въпреки че детето не иска?
Ами аз например мисля. Дъщеря ми беше на 2 г. и 4 м., когато я изведе на разходка и после ми разказа как й дала шоколадов бонбон, малката го близнала само и после го въртяла из ръката си и го оглеждала и грижовната баба натикала бонбона в устата й. Не й казах нищо, само отбелязах, че не е трябвало да го прави, щом детето не иска. После пред мен опита пак така да й набута и имахме малко по-сериозен разговор. Не съм ограничавала детето строго, наясно ми е, че все някога ще опита, но да не прояви интерес и да му го набута насила, не ми се вижда съвсем ок. И не, не смятам, че това, че дете на две и половина не познава вкуса на шоколада за огромен пропуск, който ще му нанесе непоправими травми.

# 623
Винаги съм писала,  че когато детето иска е редно да получи  опитване.Насила не се прави нищо, няма полза.Пък за ядене да не говорим, няма нужда.

# 624
Аз само чета, но да се включа във връзка с даването на забранени неща. То пък взе, че се случи баш със свекървата. Mr. Green
Дойде на гости, малкия да е бил на година и нещо, на масата имаше чипс Доритос, ако се сещате- царевичния, твърд. Набута му тя едно парче, да опитал, а аз все още имам фобия от задавяне. Ами, задави се, посиня. Аз й казах да не дава, ама момченце бил. Тогава си научи урока.

# 625
Аз само чета, но да се включа във връзка с даването на забранени неща. То пък взе, че се случи баш със свекървата. Mr. Green
Дойде на гости, малкия да е бил на година и нещо, на масата имаше чипс Доритос, ако се сещате- царевичния, твърд. Набута му тя едно парче, да опитал, а аз все още имам фобия от задавяне. Ами, задави се, посиня. Аз й казах да не дава, ама момченце бил. Тогава си научи урока.
Ако детето протяга ръце може да отчупи  колкото зърно и да даде, като приберете останалото ,все пак нарочно  да дразниш е гадно.Моите ядяха скрито понякога да не дразнят децата.И винаги  питам,  и сега дори , какво да приготвя.Удивена бях и останах да зяпам когато видях да ръфат филия , кюфте  че и паржола.Мислех за рано.
Признавам, че ще се обидя от малу,мен списък изисквания , но  е малоумно и да тъпчиш   нарочно  какво ли не в устата на дете особено.

# 626
Според мен се преиграва от пишман защитнички, едно е мекица, друго чипс

# 627
  • София
А защо чипсът е бил на масата? На тази възраст детето може да го вземе и само.

# 628
Ами аз си го хапвах и беше на масата, и не, не бих дала, дори и да прояви интерес, пък нека съм лоша. То и бира имаше на масата, и от нея ли да бях дала. Мен толкова ме беше страх да не се задави, дори и парченца плод като давах, треперех да не стане нещо.

# 629
Е, то не може да спрат да живеят големите, защото малкото е още малко и много неща не му се дават. Нали затова възрастните са наоколо, да наблюдават и контролират движението му и посягането.
Отделен е въпросът, защо въобще има чипс на масата, пък дори и само за големите, като уж всички знаем колко е вреден. И като големите ядат и пият вредни храни и напитки или пушат, как очакват децата им да не го правят. Нека в една къща влизат само плодове, зеленчуци, месо и се приготвя прясна храна, пък да видим дали детето няма да си изгради само някакви вкусове и критерии. След време дори и да опита нещо от лавката, то няма да му хареса и няма да се стреми към него.

Общи условия

Активация на акаунт