Юлчета 2018- тема 4

• 60 700
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Преди 2 седмици на прегледа - 8.900 кг. 74 см. И ние още нямаме зъбче 😅

# 571
И моят младеж е без зъби, но си дъвче добре и няма проблем с парчетата. Но пък не сяда сам?
Като го оставя си седи съвсем стабилно, но от лежане да мине в седене- никакъв шанс.

# 572
6 зъба имаме все още. Дъвчем си,скоро сме на кухня. Иначе сме 10 кг 80 см

# 573
И моят младеж е без зъби, но си дъвче добре и няма проблем с парчетата. Но пък не сяда сам?
Като го оставя си седи съвсем стабилно, но от лежане да мине в седене- никакъв шанс.
Йори, със самостоятелното сядане от легнало положение и ние сме така. Но и каката това доста късно започна да го прави. Така че, не ме притеснява 😊.

# 574
Ние не качваме и това е, но дърпа на дължина, вече е 8 кг. и 73 см. При нас долните зъби се появиха един след друг, горните обаче наведнъж два, за колко време разлика не се усетих да засека. И Дари предпочита пюре без парченца, днес успях да й дам обяда с по-зърнеста консистенция. Имам питане относно вечерното млечно хранене, от една седмица насам не иска мляко, хапва едва 80-100 мл и цяла нощ не яде, чак в 6 часа и се чудя какво да правя да й замествам още едно ядене ли!? 

# 575
..Имам питане относно вечерното млечно хранене, от една седмица насам не иска мляко, хапва едва 80-100 мл и цяла нощ не яде, чак в 6 часа и се чудя какво да правя да й замествам още едно ядене ли!? 
А даваш ли твърда вечеря преди млякото?Аз около 2 часа преди сън давам зеленчуково пюре, или супа ако има, или нещо от чинията ми, малко плод, правя млечна каша - както дойде.Но понеже кърмя не разбирам какво количество е после млякото.
Ако не си започнала да даваш вечеря, може би е време - не съм чела препоръки, ориентирам се по щурчо

# 576
  • Варна
Мисля, че ние сме единствените, които нямаме нито едно заместено хранене Sad
Вчера излизахме с други майки по обяд и в един момент ние трябваше да се прибираме, защото беше време за кърмене, тъй като тя отказа да яде обяда си, а другите бебчета си хапнаха пюренцата!
 Не се получава кърменето много на вън , защото се разсейва покрита , не покрита все тая Sad
Идва топло време, а ние ще се прибираме да се кърмим.. и това на поискване взе да ме изнервя , защото съм като млякомат нон стоп. Тя няма едно хубаво сукане... сукне от едната гърда, предложа втората и сукне малко и се откаже и почва да играе и след час примерно айде пак иска да суче  !! Взех да се напрягам !!!!!
Вечер ми се буди по 3 пъти да суче, явно наваксва от през деня ! Преди поне заспиваше към 20:30 и имах възможност да мръдна за 2 часа, да вечерям с приятелки около нас, а сега заспива след 21:30 и заспива с голяма борба и никъде и не мога да излизам вече !
Оплаках се Sad

# 577
Мис В и ние нямаме заместено, а момата направи 10 месеца все пак. И също предпочита на спокойствие да суче, но аз и без това толкова рядко излизам по това време с нея, че иска, не иска, суче където ѝ дам. За нощното хранене не е много сигурно, че затова не яде. Баткото си хапваше през деня, не тия количества 180-200 грама манджа де (те и сега ми се виждат много), но все пак. И до година и нещо все си сучеше вечер, понякога по 5-6 пъти, повече за успокоение според мен и защото беше свикнал да заспива на гърда повече. И не, че се отказа доброволно, съвсем не, ама просто вече бременна и исках поне нощното кърмене да махнем, че бях много уморена (ходех и на работа на половин ден).

Вчера изникна първи зъб, пак горен като на младежа, тя на 10м и 2 дни, той беше на 10м без 2 дни Grinning

# 578
Това нощно будене понякога много ми тежи - снощи около 8 пъти! Обвинявам зъбите. Почти не яде, все гризе някакъв предмет, плаче, криви се, извива се назад и така от два дни.

Амфибия, какво е това петно?

# 579
Това нощно будене понякога много ми тежи - снощи около 8 пъти! Обвинявам зъбите. Почти не яде, все гризе някакъв предмет, плаче, криви се, извива се назад и така от два дни.

Амфибия, какво е това петно?

Ох, моят момък също се буди 7- 8 пъти. Тия зъби ще ме уморят.

# 580
И аз съм така през нощта Sad и заместено хранене няма Sad Взимам кухня и яде два дни плюс и аз ям и пак хвърлям Sad Поне сме икономични Joy Петното се оказа „някакъв дерматит” и от днес мажа с фусидин (фузидова киселина/хидрокортизон ацетат). Екземата се намира се точно, където брадичката се докосва в горната част на гърдите. Мислех да го снимам, ама после реших да не ви занимавам. Отделно след него на гушата кожата взе да се люспи и нея пък от вчера мажа с една мостра на Авен, която ми даде кожната - релипидиращият крем XeraCalm A.D. Днес вече има подобрение, защото беше започнала и да се чеше, т.е. я сърби. Ще купя голяма тубичка, защото явно доста я поуспокои.

# 581
Мисля, че ние сме единствените, които нямаме нито едно заместено хранене Sad
Вчера излизахме с други майки по обяд и в един момент ние трябваше да се прибираме, защото беше време за кърмене, тъй като тя отказа да яде обяда си, а другите бебчета си хапнаха пюренцата!
 Не се получава кърменето много на вън , защото се разсейва покрита , не покрита все тая Sad
Идва топло време, а ние ще се прибираме да се кърмим.. и това на поискване взе да ме изнервя , защото съм като млякомат нон стоп. Тя няма едно хубаво сукане... сукне от едната гърда, предложа втората и сукне малко и се откаже и почва да играе и след час примерно айде пак иска да суче  !! Взех да се напрягам !!!!!
Вечер ми се буди по 3 пъти да суче, явно наваксва от през деня ! Преди поне заспиваше към 20:30 и имах възможност да мръдна за 2 часа, да вечерям с приятелки около нас, а сега заспива след 21:30 и заспива с голяма борба и никъде и не мога да излизам вече !
Оплаках се Sad
Пробвала ли си кърмене в слинг/раница? Кърмене с гердан? Дребният се разсейва при кърмене за разлика от батковците си, та раницата много помага, особено като закача качулката от едната страна. Може да не стане от първия път, но след  няколко пъти да се научи. Бих търсила други варианти на твое място, но за мен лично прибирането за кърмене, хранене, спане и т.н. не е вариант и винаги съм търсила различни варианти, докато не намеря нещо, което устройва и мен, и бебето в дадения момент. Децата и нуждите им се менят непрекъснато, така че понякога нещо може да работи и след месец да спре, както и обратното - нещо, което сме пробвали и не се е получавало, след месец да стане супер лесно. Така че ако има нещо, което си пробвала преди, но не е ставало, опитай сега. Може все още да не иска, но може и да те изненада.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 10:44 от ada123

# 582
  • Варна
Ии при нас е мисия невъзможна храненето навън- от 1 месец е така. Ако съм с кола ,се връщах за да го храня там. Сега и пюретата е така- други деца гледам стоят в количка и ядат. Моя е хала- върти се ,дърпа колани,сумти бръмка,абе всичко но не и да яде. Пробвах и извън количка на някоя пейка и в друг човек да седи пак не ще. Сега мисля да го мятам и да се храни навън на беседката в двора,поне ще съм на минутка от нас. Дано свикне  .
Тити дали пък само не си отказва млякото или е просто период??? И ние имахме 10 дни без нощно мляко и тъкмо се настроих,че го спираме и хоп отново си го иска. При нас буденето е 3-4 пъти на вечер,незнам защо,понякога отнема бая време да заспи пак. Хленчи,мрънка,пълзи в леглото абее всичко и после като заспи,аз вече съм разсънена.
Весели празници мами Simple Smile

# 583
При нас пък навън яде по-лесно пюрета - защото си зяпа нанякъде и отваря малко неусетно устата, но наяде ли се - стиска и е ясно, че повече няма да хапва.
Нощно хранене? Радвам ви се! Тя не слиза от гърдата ми Цяла нощ! Затова е и 9300гр и 72см

# 584
Ии при нас е мисия невъзможна храненето навън- от 1 месец е така. Ако съм с кола ,се връщах за да го храня там. Сега и пюретата е така- други деца гледам стоят в количка и ядат. Моя е хала- върти се ,дърпа колани,сумти бръмка,абе всичко но не и да яде. Пробвах и извън количка на някоя пейка и в друг човек
Тити дали пък само не си отказва млякото или е просто период??? И ние имахме 10 дни без нощно мляко и тъкмо се настроих,че го спираме и хоп отново си го иска. При нас буденето е 3-4 пъти на вечер,незнам защо,понякога отнема бая време да заспи пак. Хленчи,мрънка,пълзи в леглото абее всичко и после като заспи,аз вече съм разсънена.
Весели празници мами Simple Smile
Европа, ти продължи ли да му даваш всяка вечер през това време, на мен още не ми се иска да й заместя още едно хранене!

Общи условия

Активация на акаунт