Юлчета 2018- тема 4

• 60 709
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Едното е това,  но виждам, че тук е доста евтино от БГ и малко се обърквам.. добро ли е .. https://www.amazon.co.uk/Britax-R%C3%B6mer-FIRST-CLASS-Birth-18kg/dp/B0162253JW
Ние взехме такова, беше най-читавото под 1000лв, пък и имаше някаква промоция май. Моделът не е нов, но сме доволни, има 2-3 позиции и изглежда удобно за сън даже и сега, младежът ще става на 2 и половина. За малки бебета има вложка, но при 7км вероятно няма да е необходима. Обратно на движението е до 13кг, возихме го така до около 2г, можеше сякаш и още малко, но бях много заклещена между него и кошницата с новороденото. Мисля, че ще може да изкара спокойно, докато му вземем столче 15-36кг, сега идва малко по-затворено някак, но той си е свикнал. Недостатък - когато е обратно на движението, бебето реално трябва да се “преметне” над колана и си идва тежичко. Само една препоръка, особено ако ще го взимате от амазон, купете и калъф - определено върши работа, когато е топло. Не че пак не се поти, но памукът попива (материята е хавлиена) и не е така спарен. Нед

Миналата седмица взехме за бебето Máxi Cosi Milofix - изглежда доста стабилно, също е 0-18, не можах да харесам някое 9-25 или 9-36 за баткото и нея да сложим в Бритакса. Недостатък - има само една позиция, която не е много полегнала и малко ѝ клюмва главата, като заспи.

# 556
И аз такова столче харесах, но засега ще ни дадат кумовете, пък ако тяхното не ни е ок, ще мислим за покупка.
Мързелана е станала много целеустремена - мрънка и реве като иска нещо и не мирясва, докато не го получи. Да не берем ядове после. Разби си венеца с двата зъба на люлката днес, та и кръв тече.

# 557
Здравейте, бебка още е в кошницата с идеята максимално дълго да в обратна на  движението посока, но много запарява кошчето -сложила съм памучно чаршафче, но не виждам разлика. За количката купих памучна подложка с цел да не се изпотява, но пак не виждам голяма разлика. Някой имал ли е подобен проблем и как го решихте?
И аз имам проблем с това спарване, особено както стана вече топличко много се изпотява! Събличам го, климатика работи и пак и не е само в моята кола със столчето и в на мъжа ми и на баба си, на всякъде. Мислих да купувам подложка ама щом няма ефект не знам и аз какво да му слагам?! Особено ако спи винаги е мокър след това и нося непрекъснато дрехи, голямо преобличане пада :/

# 558
За момента още никое от децата не се е потило, това става лятото обикновено. Но те пътуват тънко облечени - бебето обикновено е само по боди, ако е топло - бодито е с къс ръкав. Ако е много студено и пътуваме за кратко, може да е с полар, но пътуваме ли за по-дълго, той самият започва да протестира, ако има полар. Климатика в колата го държим на около 22 градуса.

Столчетата на бебето и средното ни дете са с подложки на aeromoov, от които съм доволна, леко намалят изпотяването (но не очаквайте чудеса) и пазят столчето в случай на пропуснал памперси и т.н. И макар че съм доволна от подложките, все пак винаги бих препоръчала преди да потърсите да купите някаква, да проверите дали не може да се намали облеклото на детето в колата. Никоя подложка няма как да компенсира, ако причината за изпотяването е, че детето е навлечено или че в колата се поддържа твърде висока температура.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 09:23 от ada123

# 559
Ехаа доста скъпички столчета сте купили Simple Smile Аз се спрях за сега на едно моделче на Лорели с Исофикс , опция за сън с няколко наклона и функция ротация - върти се на 360 градуса и струва 250 лв.. а като гледам тези по 1000 лв много ми се вижда

# 560
Ехаа доста скъпички столчета сте купили Simple Smile Аз се спрях за сега на едно моделче на Лорели с Исофикс , опция за сън с няколко наклона и функция ротация - върти се на 360 градуса и струва 250 лв.. а като гледам тези по 1000 лв много ми се вижда
Всичко е въпрос на възможности и на приоритети. За мен лично столчето не е от нещата, от които бих пестила пари - в случай на инцидент качеството му може да е решаващо за това дали децата ми ще оцелеят и с какви травми... Да вметна, че не е необходимо да са 1000лв и за 500-600лв има столчета с прекрасни оценки на краштестове. Ако ми се налагаше да правя избор, бих направила компромиси за други вещи - количка, дрешки, скъпи бебешки храни (домашните са често доста по-добър вариант и излизат доста по-евтино) и т.н. Но в крайна сметка разбирам, че всяко семейство има различни финансови възможности, така че не всеки би могъл да отдели сума за качествено столче.

Бих препоръчала обаче, особено ако се налага да изберете компромисен вариант, да имате предвид, че екстри като въртене на 360 градуса при евтино столче (т.е. надявам се всички сме наясно, че ниската цена е за сметка на по-нискокачествени материали и по-лоша изработка) макар на пръв поглед да изглеждат като чудесен бонус, всъщност са още един допълнителен риск в случай на катастрофа Sad Аналогично е и при столчетата от голям диапазон - 0-36кг и прочие. Ако наистина се налага да се направи компромис при столчето е добре поне да се избере нещо, което е максимално просто, без много движещи се части, които може да се счупят, покриващо една конкретна група.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 18:06 от ada123

# 561
Здравейте, увидя ми се миналата седмица! Моята хубавица не яде, не спа, в количката повече от час и половина не стоя. Пробвах с по-късно къпане и ядене, криви ми излязоха сметките Grinning Аз за столчета още не съм се интересувала, не пътуваме, в кошчето все още стои оглежда се и дори заспива понякога! Ада скъпите столчета предполагам също имат бейсик модели, на по-ниска цена!

# 562
Ада скъпите столчета предполагам също имат бейсик модели, на по-ниска цена!
Да, както съм писала, няма нужда да е 1000лв столчето, от една граница нагоре става въпрос за добавяне на екстри, от които всеки може да прецени дали има нужда и дали иска да плати за тях. Много родители избират да купят столчето и от чужбина, където има повече промоции и някои марки излизат доста по-изгодно.

Силно ви препоръчвам да видите резултати от шведския Plustest, ако искате столче, което е обратно на движението. Тези столчета обичайно са по-скъпи, за тях важи тази граница от около 500-600лв, за която споменах, както и са по-обемни, поради което особено с повече деца с малка разлика става по-трудно да се съберат в колата. Но и предлагат по-висока степен на защита. Столчетата, обърнати напред предлагат по-ниска защита, в сравнение с тези наобратно, но са по-компактни и често имат по-евтини базови варианти. За такива столчета можете да видите резултати в тестовете на ADAC.

# 563
  • Варна
Моето столче е на 8 год. Даже марката незнам,но е адски стабилно. Единствената му екстра е че има две позиции на седалката- леко по легнало положение. Доволни сме и нямам намерение да купувам ново.важно е как се закрепя. Защото съм виждала такива които направо се люлеят,въпреки закрепването.
Мами колко време след долните зъбчета се показах и горните?
Ние минахме преди малко проф преглед - 8900 и 73 см. Качил е почти кг за месец. Усетих аз ,че ми натежава доста,ама не очаквах чак толкова да е качил. Доста хляб май хапва- давам му препечени филийки,крайчета и любимият му лимецов хляб. Ще ги намаля май. А си мислех ,че си чеши венчетата с тях и затова толкова ги обича. Пък може и от авокадото да е качил,хич да не е по половин си хапва на ден и то аз го ограничавам. Само пустите пюрета не яде. Даже вече няма да ги купувам,другата седмица ще пробваме детската кухня. Лошото е че когато яде с лъжичка не иска да има никакви парченце или бучици- плюе. А иначе когато сам се храни с хляб,зеленчуци ,бисквитки- мляска си с удоволствие. И парченца риба много харесва. Вода пие по много. Даже вчера реших да сметна колко вода на ден пие- 400мл. Отделно и мляко -500мл. Пие от чашката си само като е на кеф и тя е пълна до горе ,в останалото време е от сламка.

# 564
  • Варна
Едното е това,  но виждам, че тук е доста евтино от БГ и малко се обърквам.. добро ли е .. https://www.amazon.co.uk/Britax-R%C3%B6mer-FIRST-CLASS-Birth-18kg/dp/B0162253JW
Ние взехме такова, беше най-читавото под 1000лв, пък и имаше някаква промоция май. Моделът не е нов, но сме доволни, има 2-3 позиции и изглежда удобно за сън даже и сега, младежът ще става на 2 и половина. За малки бебета има вложка, но при 7км вероятно няма да е необходима. Обратно на движението е до 13кг, возихме го така до около 2г, можеше сякаш и още малко, но бях много заклещена между него и кошницата с новороденото. Мисля, че ще може да изкара спокойно, докато му вземем столче 15-36кг, сега идва малко по-затворено някак, но той си е свикнал. Недостатък - когато е обратно на движението, бебето реално трябва да се “преметне” над колана и си идва тежичко. Само една препоръка, особено ако ще го взимате от амазон, купете и калъф - определено върши работа, когато е топло. Не че пак не се поти, но памукът попива (материята е хавлиена) и не е така спарен. Нед

Миналата седмица взехме за бебето Máxi Cosi Milofix - изглежда доста стабилно, също е 0-18, не можах да харесам някое 9-25 или 9-36 за баткото и нея да сложим в Бритакса. Недостатък - има само една позиция, която не е много полегнала и малко ѝ клюмва главата, като заспи.

Фифи, благодаря за споделеното мнение !
Да питам това столче как е с краш тестовете ? Не успях нещо да се ориентирам в сайта на АДАС Sad 
Иска ми се да го пробваме , тук го има в Рошко.. че да не взимаме нещо така на сляпо.

Европа, така се получава с парченцата в пюрето, защото стават 2 различни консистенции и детето е леко объркано - хем течно, хем и парченца. Ще свикне, но и моята така не й харесват такива консистенции. Или на гладко пюре или парчета ! И Жасмин пие от сламка от няколко дни. Взех да пробвам и отпи от раз. За сега прибирам чашата 360градуса, че много се олива с нея и не става за вън.

# 565
evropa , малкия на месец вади по зъб, излизат като по учебник - долен,долен, горни 2, сега пак долу
Голяма игра с тенджери и дървени лъжици пада при нас, при майка сме от няколко дена и се глезим.Не ми се разправя с кухня тук и се върнахме основно на бурканчета и палачинки.
Аз тегля на нашия кантар - 8,8 мина и на ръце не го издържам вече - а той се тръшка и протяга да го взимам по 30 пъти на ден.Чакам да става скоро за разходка, днес е чудно слънчево Simple Smile Flowers Hibiscus

# 566
И нашето момиче е 9 кг на 9 месеца. Но вече четвърти месец я изкарват 68-69 см. Аз вкъщи я измерих 71 см този месец. Не знам.
От другата седмица се глася за детската кухня.
Зъбите излизат през около 10 дни, като последният петият излезе почти заедно с четвъртия.

# 567
И при нас ТЪЙ! 9 кг на 9 месеца , а сантиментите си стоят 68 -69 !
Дори се зачудих на предишното теглене и мерене дали  да питам сестрата как да го разтягам това момченче, че да порасне висок, а не да е като майка си 1.50. Grinning

# 568
Вчера и Калина водих на консултация - 7.600 кг и 67 см. За три месеца е качила 500 грама. Напълно нормално предвид несирните ѝ движения, само ми се искаше поне на ръст да е 70 вече, ама здраве да е. Спала съм три часа общо и времето навън въобще не ме вълнува. Има някво петно и обикаляхме из александровска да я прегледат. Изплаших се, че оная нашта педиатърка (кога ли ще я сменя) каза атопичен дерматит. Тая в александровска се изсмя. Уотева да мине скоро. Дано да имате хубав ден с добри хора, различен от моя, че тея светила само мога да ги кълна. С дете на ръце съм чакала над час да минат на тоя и на оня хората. Вика иди си я накърми, после първа ще влезеш. И майка ми е лекар, ама такова отношение към.пациенти не съм виждала...

# 569
Лелее, само ние ли останахме без зъби 😱😁. Няма и няма, уж е подут венецът.
С парченцата и ние имаме проблем. Хапва попара с удоволствие, но пюрето трябва да е гладко, иначе се мъчи да го повърне - кой знае, може отровно да е 😂.
Слънчев следобед на всички 😊.

Общи условия

Активация на акаунт