Отговори
# 60
Нети,отговорих ти в другата теми4ка,но - ще ти напиша пак.Направлението за хоспитализация  си е отделен документ- на мен онзи ден ми го даде доктора от ЖК.Обменната карта оба4е е важният документ PeaceВ него са вписани вси4ки обстоятелстя около проти4ането на бременността ти,прилежание на плода,тазови размери,резултати от направените изследвания и т.н.на мен следващия път каза 4е ще ми го даде Thinking( т.е. - след 10-ина дни).Относно кръвната група и аз имам въпрос.Чух 4е не признявали картон44тата от всяка лаборатория newsm78Това го 4ух за Шейново.ТРябва да попитам доктова по тия въпроси,както и за вси4ки останали изисквания на конкретното здравно заведение.Спин-а не е задължителен никъде PeaceАко някой ве4е е питал и знае конкретна информация за някоя болница,нека сподели.

# 61
Велмар, миличка аз съм записана на частен прием за ЖК и на такава по ЗК не съм. Докторката от там ще ми даде обменната карта и болничния, на направление не, аз от къде трябва да го взема от личния лекар ли?

# 62
Здравей Netyy ,направление за раждане по здравна каса се взима от личната лекарка.Сега говорих и със сестра ми ,която ражда скоро и тя ми каза. Hug

# 63
Мерси за помощта Наденце Grinning, значи ще я уведомя.

# 64
Здравей Netyy ,направление за раждане по здравна каса се взима от личната лекарка.Сега говорих и със сестра ми ,която ражда скоро и тя ми каза. Hug

Аз пак да питам...от личната или от гинеколога по ЗК, който ми следи бремненността. Защото моята лична каза "всякакви направления, болнични и тн. от ГИНЕКОЛОГА"
А са де??

# 65
При НЕти слу4ая е ,4е ЖК й се води от лекар,който не е по здр.каса,а  на платен прием.ЗАтова направлението за хоспитализация ще й го издаде явно ли4ната лекарка.При твоя слу4ай - от гинеколога по здравната каса. Peace

# 66
Здравейте  Hug

Кабив, мерси за подробното инфо thumbsup - мисля да дойда на 9.07...

Айла, много полезна статията - аз сега се опитвам да я схвана, че на този курс, на който ходих, правехме отделно дишането от упражненията за перинеума. Thinking

Станиславчен, страшно ме се ходи някъде, където има вода ribolovАма на море ме е шубе да твъгваме, че утре почвам 36 г.с., а на басейн - също ме е шубе заради хигиената... Въобще шубето голям страх ..... Crazy

Блу, мерси за линковете, сега ще ги разгледам. И човечето е супер Grinning

Утре сме на консултация - ще се отчета!

Лек ден в това чудно време!

# 67
  • у нас
Здравейте мамчета
пак сте изписали доста,браво на вас.Има много полезно инфо,браво на подготвените мами  bouquet.
При нас нищо ново(което е добре на този етап Wink).В понеделник съм на преглед и тогава ще разбера на какъв етап съм Sick.Иначе и при мен последните изследвания са добри.Хемоглобина ми от 110 се е качил на 119,само от два блистера Ферофолгама(чак не повярвах).
В тези жеги се чувствам като парен локомотив и само пъшкам и охкам на татито,а той милия ме гледа и се чуди,това неговата жена ли е или не newsm78.
Ами това е от мен.Качих 3-4 снимчици на комплектчето ни за изписване,което си направих сама.Не исках да е стандартното,което има по магазините и се постарах да си направя такова и да е по-различно.Имаме и резервен вариянт в оранж и жълто,ако все пак има изненади и бебата се окаже бебо.Цветовете малко не са излязли както трябва на снимките,но това е защото са правени с телефон.Сега се сещам,че не съм снимала пелената,но ще кача и нея тези дни.
Стойте си на хладно,до колкото е възможно.Лек и спокоен ден от мен.  bouquet

# 68
момичета,цяла сутрин бебка рита доста неспокойно  без да спира.По-скоро се върти  Rolling EyesТака не е било никога до сега.Струва ми се прекалено...И запо4вам да се притеснявам.Какво ли й е ?Дали наистина не се е повлияла от в4ерашните ми домашни акции SickЗапо4вам да си мисля за това завъртане ooooh! CryОх- дано не се е объркало нещо PraynigАко продължава така  до края на деня- ще полудея от притеснение:crazyeyes:А то4но днес имам да върша доста нещаи то не маловажни.Дано се поуспокои ,4е при доктора ще ходим 4ак дове4ера Rolling Eyes

# 69
               Честит Имен Ден на всички мами , които празнуват днес!!!
Днес е Петровден и е голям християнски празник . яде се пилешко и плодове . Да ви е сладко !!!
Поздрави!

# 70
Здравеите!Valmer не се тревожи и аз сам така някои пат не спира да рита милото и да се варти ,особено в4ера  и ме боле6е ниско долу усе6таь като натиск викам на моя 6те раждам ли тази ве4ер Simple Smile,но си легнаь и ми мина.Като се мести някои пат така ме боли и особено,като по4не да се нтиска под ребрата ми и корема се измества.Ужас е вси4ко ве4е ми е изгнило Grinning от местене и ритане.Но на мен ме раджа като си го гледам как се марда корема после 6те ми липса,като се роди Sad нежероятно изгежяжане.Ние излизаме на разходка малко мама да обиколи магазините Peace лубимото ми занимание докато не е голям жега.Целувки и лек ден  :bouquet:4естит имен ден и от мен на вси4ки маики,коитп празнуват да си носят сас здраве името  bouquet

# 71
Здравейте ! И  моето бебче се върти ужасно много , но понеже доки каза , че не се е обърнало и аз все си мисля , че прави такива опити .   Lorexa ,  мнопго са ти хубави  дрешки за изписването , аз си мислех , че трябва с дълъг ръкав като е новородено и купих . Сега като глрдам твоите неща съжалявам , но има време ще се поправя ,
Другите мами какви комплекти подготвяте за изписването с дълъг или къс ръкав ??

# 72
Другите мами какви комплекти подготвяте за изписването с дълъг или къс ръкав ??
Аз вс еоще се оглеждам за комплект Rolling EyesНещо не мога да си харесам такъв ,който да ме "грабне" Hug.ЛЕтните к-кти са с тънки паму4ни пеленки за ради сезона.Вероятно такива трябва да са ,но не мога да си представя как то4но изглежда малкото беб4е в такава пеленка,която е все едно си го увил с кърпа някаква  ThinkingНЯкак си представата ми е за ..по-голям обем и представителност в една по-ефектна пелена,но..не мога да намеря такъв вариант Tired

# 73
  • у нас
Аз купих блузка с къс ръкав,но пък имаме суичер отгоре.На снимките не се вижда добре,той е в изтъркано войнишко зелено и е доста по-светъл от това което се вижда на фотото.Върза ми се добре със същото зеленко в блузката и чорапките Peace.
Като си помисля какво жега ще е Юли-Август,когато ще раждаме,даже се съмнявам,че ще използаме суичера при изписването.Бебето ще е овито и в пелена и ще му дойде в повече дългия ръкав(освен ако не е дъждовен ден).Както предполагам сте чели всички,бебетата както лесно се охлаждат,така и лесно се прегряват.Ако то до момента е било в нас на 36,5 градуса(голичко),а го изкараме на същата температура и го навлечем с пет ката дрехи #Crazy #Crazy #Crazy,едва ли ще е много доволно и спокойно.Ако стайната температура е 22 С,да може да е с дълъг ръкав,но при 35 до 37,леко ще му е топло струва ми се.

# 74
  bouquet Честит имен ден на всички Пети и Павлинки,   bouquet
ако има такива в нашата банда
Velmar, непременно до качиш после снимки от сватбата.
Как така не признавали резултатите от кръвната група? Ама т'ва вече е върха на сладоледа. Понеже съм докторско чедо, че и брат ми е лекар, та знам че кръвните групи и резусфактора се определят по елементарна биохимична цветна реакция и в цял свят се отчита по елементарна методика. Ей, ама тия от Шейново вече прекаляват! Ама не трябва да им се даваме да ни се качват на главите  Rage
Netty миличка, дори и да не успееш да си вземеш направлението за раждане, пак раждането ти в Шейново ще се поеме от здравната каса. При всички положения ако тръгнеш да раждаш и нямаш направление няма да те върнат за такова. Моя приятелка роди в началото на 36г.с. преди 3 седмици в Шейново без въобще да беше подготвена - нито знаеше какво трябва да носи за болницата, нито имаше обменна карта, нищо ... и дори за първи път стъпваше в Шейново. Ами нямаше си никакви административни проблеми момичето Wink
Lorexa, радвам се че новините около теб са добри.
mamajeni, моя момък на изписването ще бъде с тънко боди с къси ръкави и тънка пелена отгоре. Не мисля да го навличам, макар че в колата има климатик. И не съм взела нищо специално и ефектно. Просто пеленката е достатъчно сладурска, но практична - ще мога да си я ползвам и след това. Иначе повечето от тези красоти дето ги продават се ползват единствено и само за изписването Naughty

Общи условия

Активация на акаунт