Екстрасистоли?

• 55 566
  • 554
  •   1
Отговори
# 510
Велислава, хайде стига с глупостите, хората се оплакват от реални физически проблеми (прескачания на сърцето), защо изобщо насочвате към психотерапия?!?! Като някакъв трол сте в темата, появихте се преди 2 седмици и едно и също през 2 мнения.
Нищо не съм казала относно реално или нереално се усещат. Сигурно и аз съм търсила подобни решения,за да попадна в тази тема. А и не вярвам,че има хора,на които никога не им се е случвало.В интернет има доста информация по този въпрос за този,който иска да чете.Който не иска няма защо да се сърди. Има изследвания,има доктори,има лекарства и билки,че и хомеопатия.А може също така да си питате доктора открито.Сигурно и той ще се окаже някой психотерапевт под прикритие.

Мила Велислава, за себе си мога да кажа, че съм минала и по този път с психотерапевт и мога да кажа, че не при всеки е това. След много лутане по доктори стигнах до извода, че може това да е причината и съответно предприех мерки. Почти година имах всяка седмица консултация с психотерапевт, но резултата беше нулев. Само мога да кажа, че и при него разговорите бяха нещо като твоите недомлъвки , хем искаш да кажеш нещо, хем не го казваш, нищо конкретно. Сега може би ще ни насочиш и към психиатър и да почваме антидепресантите докато се успокоим и ни мине всичко.Wink

Ако случайно вие сте минали по този път и причината ви за екстрасистули е била на психическа основа, моля споделете с нас какъв ви е бил проблема от начало и как сте го излекували. Все пак смятам, че темата върви в тази посока, ние питаме и който е могъл да се излекува да сподели и с останалите.
След като и аз като всички тук се занимавах с доктори един ден попаднах на интервю с проф.Чирков, в което каза нещо,което в момента не мога да цитирам.Смисълът беше,че болните от сърдечни проблеми имат проблем в любовта.Порових се тук там,прочетох разни неща за стреса,някакви неща на Алгафари за психосоматиката и разни други статии на други автори. Потърсих психолог,с който работихме около 2 год и от тогава нямам такива. Не съм уклончива.Предполагам,че проблемите на всеки са различни и нямам какво повече да кажа.

А, ето вече от този пост става доста по-ясно какво се опитвате да кажете. Може да дадете информация например кой психолог ви е помогнал. Предполагам би било полезно на някой от темата, който мисли, че при него екстрасистолите са от стрес.

# 511
Здравейте! Предстои ми интервенция с пълна упойка. Консултирах се и с кардиолог. Въпросът ми е имате ли опит с упойките? Дали може да провокират аритмията?

# 512
Здравейте! Предстои ми интервенция с пълна упойка. Консултирах се и с кардиолог. Въпросът ми е имате ли опит с упойките? Дали може да провокират аритмията?

Здравейте,
Аз имах пълна упойка (Диприван) преди 3 седмици. Проблем нямаше.

# 513

Здравейте,

Благодаря Ви, Данила! Вие с какви екстрасистоли сте? Камерни, надкамерни?

# 514

Здравейте,

Надкамерни по-скоро.

# 515

Здравейте,

Надкамерни по-скоро.

Преди операция по правило се  ходи на анестезиологична консултация и на кардиологична. Смисълът на такава консултация е лекарят да избере най-подходящата упойка и да прецени съпътстващите заболявания. Така,че не се притеснявайте всичко ще бъде наред.А и питайте лекаря си докато той така или иначе ще ви разпитва  по протокол за всякакви здравословни проблеми и какви лекарства пиете.

# 516
Аз преди операцията казах на анестезиоложката за екстрасистолите. Тя каза - "И аз имам. Ама не ходя на кардиолог".

# 517
Моите екстрасистоли са камерни, регистрирани по 5 поредни, което се води кратка камерна тахикардия. Консултация с кардиолог направих предварително, а и аз така или иначе редовно правя, но в случая конкретно за упойката. Анестезиолог ще срещна непосредствено преди процедурата, иначе ще има в болницата предварителна консултация. Благодаря за отговорите! Бъдете здрави!

# 518
Моите екстрасистоли са камерни, регистрирани по 5 поредни, което се води кратка камерна тахикардия. Консултация с кардиолог направих предварително, а и аз така или иначе редовно правя, но в случая конкретно за упойката. Анестезиолог ще срещна непосредствено преди процедурата, иначе ще има в болницата предварителна консултация. Благодаря за отговорите! Бъдете здрави!

Успех с процедурата! Пиете ли нещо за екстрасистолите?

# 519

Успех с процедурата! Пиете ли нещо за екстрасистолите?
Благодаря! Взимам Магнерот, Панангин и контролирам хипофункцията си с хормон, витамини добавки, хранене, движение, без натоварване. Спрях спорта и физическото натоварване, тъй като работата ми беше такава. Определено се чувствам по- добре.

# 520
Има ли хора ,които тренират ? Говоря за упражения вкъщи като коремни,преси,клекове ...подскоци и малко кардио. Аз от 15-ти започнах. Като цяло при мен прескоците намаляха до 2-3 пъти седмично. Тия дни обаче имах групирани чак се запитах кога ще спре да блъска. На моменти имам и единични с лек дискомфорт в областта на сърцето (явно е по-силна). Та ,чудя се възможно ли е да е от натоварването с тренировки? По време на тренировка не се обажда. А сиг вдигам пулса до 100-120 след кардио тренировката.

# 521
Има ли хора ,които тренират ? Говоря за упражения вкъщи като коремни,преси,клекове ...подскоци и малко кардио. Аз от 15-ти започнах. Като цяло при мен прескоците намаляха до 2-3 пъти седмично. Тия дни обаче имах групирани чак се запитах кога ще спре да блъска. На моменти имам и единични с лек дискомфорт в областта на сърцето (явно е по-силна). Та ,чудя се възможно ли е да е от натоварването с тренировки? По време на тренировка не се обажда. А сиг вдигам пулса до 100-120 след кардио тренировката.
     Аз тренирах и тогава имах много. Да отбележа, че камерни единични не се усещат. Ако усещането е като пауза, преобръщане или силен удар в сърцето, това са групирани камерни екстрасистоли, по няколко. Това е извод от Холтер ЕКГ. Не се натоварвайте, правете разходки.

# 522
До колкото разбрах от моя лекар, това че по време на тренировка няма екстрасистоли  е добър показател. Даже на мен ми правиха Вело тест, но аз и на лекаря казах, че при мен просто си решават в някакъв момент и започват, тогава ги усещам много неприятно.
Но при мен е и по-различно, тъй като имам и междупредсърден дефект, който ми коригираха на 30 год възраст…, все пак бъркано ми е в сърцето, както казва доктора.

# 523
На мен по време на тренировка ми се появяват по един-два, ама не мога да спра, защото съм с инсулинова резистентност и е важно да се поддържам във форма. Като цяло напоследък имам май само по време на тренировка.

# 524
Аз също тренирам, обикновено по време на тренировка не усещам, но след това вече като седна да почивам се усещат. На мен доктор ми каза да си тренирам и да не спирам тренировките

Общи условия

Активация на акаунт