Екстрасистоли?

• 55 396
  • 554
  •   1
Отговори
# 435
nana7777, Гергана Иванова 695954, аз съм също с хипофункция и на 100 мг еутирокс, имам и панически атаки и пиша, следя и тази тема за паническите атаки.... Нищо не ми помага.

# 436
nana7777, Гергана Иванова 695954, аз съм също с хипофункция и на 100 мг еутирокс, имам и панически атаки и пиша, следя и тази тема за паническите атаки.... Нищо не ми помага.
Взимаш ли някакви лекарства за ПА? И аз не исках да взимам ,но вече нервната ми система яко избуши и се наложи...

# 437
Аз взимам седатон от 6 месеца и мога да кажа, че паник атаките определено са по-леки, друго за тях не взимам. Но пък вече много време го пия и си мисля,че действието не се усеща.Но на мен обикновено  атаките са ми от прескачанията . Като почне повече да прескача ми се засилват черните мисли, че всеки момент с мен ще се случи нещо и така съм в един непрекъснат кръговрат. За хипофункция пия от няколко месеца тирохелп, още ме смея да мина на хормон, защото пък тсх ми е ниско и с хормон още повече ще падне.

# 438
Здр. Преди седмица чрез Холтер ми установиха 17 000 камерни екстрасистоли. Казват че сърцето ми е здраво. Успоредно имам и рефлукс. Дали
Може да е от него?! Опитвам се да не им обръщам внимание но ме влудяват. И плашат и … абе ужасно изживяване

# 439
Здр. Преди седмица чрез Холтер ми установиха 17 000 камерни екстрасистоли. Казват че сърцето ми е здраво. Успоредно имам и рефлукс. Дали
Може да е от него?! Опитвам се да не им обръщам внимание но ме влудяват. И плашат и … абе ужасно изживяване
И аз съм с камерни екстрасистоли. Общо взето всичко им влияе: килограмите, възрастта, стреса, недоспиването, оралното здраве и т.н.. На мен много ми помогна мента-глог-валериана в началото и това, че смених старите пломби от амалгама с нови, бели и някак си екстрасистолите намаляха. Нищо чудно при Вас да е рефлукса.

# 440
Рефлуксът 100% оказва влияние. Пробвайте да го отстраните или минимизирате и ще усетите подобрение с камерните екстрасистоли! Пробвайте с екстракт от алое Вера и мастикс (медицинска дъвка).

# 441
Здравейте! Вашите екстрасистоли единични ли са, или имате и групирани? С пауза ли ги усещате и по колко пъти на ден, при физическо и емоционално усилие?

# 442
Когато се натоваря: бягам, ходя бързо и други дейности-изчезват. Като легна в покой стават ужасно много😔. Основно са единични от дясната камера. Нямам групирани. Изнервя ли се и се засилват. Ежедневно ги усещам. Има ги по 10 в минута часове наред. После ги няма -часови наред. Направо подлудяващо. Всеки път си мисля че вече няма да се появят и … отново ме заливат. Започвам да губя надежда за нормале живот.

# 443
При мен от няколко месеца са единични от време на време например 2-3 пъти седмично. Например преди малко като се наведох и прескочи няколко пъти. Не съм спирала да си пия денксита. Нямам идея дали от него изчезнаха или пак да ги чакам всекидневно по няколко на минута...направо не ми се мисли. Не пия никакви бета блокер и или антиротмици.

# 444
ПОМОГНА. Здравейте, имам си екстрасистоли прескачане от много години ( сега съм на 62). Бяха по няколко пъти на ден.Никога не се проявяваха, когато бях включен на апарат, докторите казват, че е нормално и спрях да им обръщам внимание.Понякога получавам и странни разбъркани удари, но след силно изкашляне ритъма се нормализира. И така до като преди две години след малко емоционална нощ и недоспиване се събудих с прескачания около 8(осем) в минута. Ей така отведнъж. Веднага потърсих кардиолог за да ги "хванем" като си мислех че ще изчезнат бързо.Бяха повечето надкамерни но имаше и малко камерни.Изписа ми амаритон, 100 мг едно на ден.Минимална доза, пих ги 15 дни и нищо. Не обичам да пия лекарства, затова почаках още 2-3 седмици а дано изчезнат, ама не. Потърсих друг, изписа ми бетаблокер, забравих му името, още по зле, падна ми пулса. Захвърлих всичко, единствено с магнерод,  което е форма на магнезий продължих. Той като че ли малко помагаше и поне не вредеше. Върнах се в Лондон където работя( не съм се лекувал тук, щото в момента здравната им система е много зле) и си казах , каквото такова. Девет месеца все така около 8 в минута.След много ровене из нета попаднах на руско видео.Момче разказва как се е оправило с кокарбоксалаза, което е някакъква производна на витамин В1. Не намерих кокарбоксалаза тук и реших да опитам с В1.Купих си висока доза 100мг от Амазон, че тук без рецепта само ниски дози от базисни лекарства. Едно на ден и след 5 дни намаляха, след 10 дни изчезнаха или се върнах по скоро както си бях преди година, чат пат еднократни на ден.Пих го 20 дни и спрях.До сега, година по късно съм си ок и се надявам да съм ок. Да чукам на дърво. Опитайте, дано ви помогне и на вас, поне няма да ви навреди.Сега преди да пиша разгледах нета и видях че се предлага вече в БГ кокарбоксалаза от Китай. Но на мен определено ми въздейства В1. Надявам се да помогне и на много от вас. Пожелавам ви го.Петко 62 г.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 17:13 от Parallel

# 445
В Русия са много качествени лекарства (пиша това не е защото съм рускиня), а знам го от опита, как лекувах с един лекарствен препарат едно заболяване тук и ми изпратиха същия от Русия, от който оздравях. А с кокарбоксалаза във венозни инжекции или слагат я в системи с натриев хлорид (мисля, че е с това смесват) и  лекуват екстрасистули. Вкарват от 100 до 200 мл дневно и казват, че с кокарбоксалаза не може да се предозира.

# 446
Здравейте, понеже никъде не намирам по темата. Имам екстрасистоли от близо 3 години от ключих ги от ПА, но напоследък зачестиха много. Ходила съм на кардиолог казва, че не страшни и нищо не иска да ме предпише. Възможно ли е от тях да се забавя пулса понеже удар прескачане и пак удар и така цял ден. Благодаря

# 447
Здравейте, понеже никъде не намирам по темата. Имам екстрасистоли от близо 3 години от ключих ги от ПА, но напоследък зачестиха много. Ходила съм на кардиолог казва, че не страшни и нищо не иска да ме предпише. Възможно ли е от тях да се забавя пулса понеже удар прескачане и пак удар и така цял ден. Благодаря
Да. Но пулса не трябва да пада под 55-60.
При мен започнаха от нисък магнезий.
Правих образно изследване, 12 канален Холтер носих. Ходих на ендокринолог да не са от щитовидната, на зъболекар. Защото ако имало болни зъби също можело да се получи.
Ще ходя на белодробен и гастроентеролог.
Пия Конкорд от 5 мг., но екстрасистолите направо ме побъркват.

# 448
С какво си мериш пулса? Ако е с някакво електронно устройство, е много вероятно да не може да ти го измери правилно именно заради прескачанията. Пробвай по стария метод - с едната ръка на някоя вена, с другата таймер. Няма логика от екстрасистолите да спада пулса, даже напротив, тъй като има някаква пауза (прескачането) е по-вероятно да се повиши пулса, за да компенсира за неизпомпването на достатъчно кръв.

# 449
Пиете ли някакви антидепресанти или взели ли сте някакви мерки заради тези ПА ?

Общи условия

Активация на акаунт