АПРИЛско бебе расте и дебелей а мама в люлка го люлей

• 12 289
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И ние добре си попразнувахме вчера. А сега ме чака пълна мивка, 2 торби дрехи за пране и 1 куп за гладене, ама си имам интересна книжка за четене, та ще видим какво ще свърша от другите работи.

За теглото, гледам една таблица в листовката (някава на Нестле), в която сестрата ми записва ваксините и колко е наддал  и с/ед нея хлапе, което е било при изписването 3 кг, трябва да си удвои теглото малко след като навърши 3 мес. за момчета и малко преди 4-я за момичетата. Ама и при тях, както и при нас, всичко си е индивидуално.

А ръцете и ние си лапаме, но по-скоро ги близваме и леко смукваме. Нооо внимавайте с цокането на палеца!!!   Hands Thumbsup no Това все ви го казвам, но питай патило! Пепи още не можем да го отучим от това - ни с разговори, ни с люто, ни с ръкавички, като по-малък... Това е ужасна работа! newsm77
Той вашия младеж още малък, ама моя Пепи на 28 год. вече, а още си яде ноктите  #Crazy  Майка му разказваше как като малък са му връзвали ръцете, мазали с люто, че и с друго, ама да не казвам, че може да има ядящи пред компа, и нищооо. Ей го на, станал си е мъж с дете вече, а още си ги дъвче ръцете.  А като гледам и малкия калпазанин ще е така, вчера даже за сефте успя да си лапне целия юмрук до китката и мамите в градинката ме бъзикаха, че съм го оставила гладно това дете.

Утре в колко ще се срещнем и къде точно? Макар че времето може да ни попрецака, гледам, че се очаква от довечера до понеделник да вали.

Оф, нещо се разсмърдя - или от Кремиковци са изпуснали повече гадости, или ще трябва да сменям памп...

Деска, на нас ни я биха в ръчичката и стана подутинка. Лекарката ми каза, че може така да стане и да слагам компрес с риванол и аз сложих. После прочетох какво сте писали за риванола и не слагах повече. От тогава мина седмица и половина и почти е изчезнало. Една мама ми каза, че лекаря им искал да си носят марличка с мед и веднага след имунизацията да се сложи  върху боцканото и всички, които са при него се хвалели, че не са имали проблеми с тая ваксина, та мисля другия път да пробвам.

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 13:09 от renkata

# 151
  • София
Деска, я се обади на педито да питаш  Hug

А може ли вече да променя позицията на количката - от легнала в леко изправена, полу-седнала newsm78

На моята количка втората позиция е съвсем леко изправена и го слагам така все по-често напоследък , щото вече му е интересно да си зяпка. Гледам някои мацки, с родени наскоро бебчета, че си ги возят в летни колички, които нямат напълно легнало положение, а нашите като са по-големи съвсем не мисля, че ще е проблем, стига да не е много изправено, де.

Преди малко вонята не беше от Кремиковци  Laughing Сега в жегите юнака яде доста по-малко и голямата работа я върши веднъж на 2-3 дена, ама пък, за сметка на това, със страшна сила и винаги има омазвация Laughing

# 152
Момичета, съгласни ли сте да спрем с това "трябва" по отношение на растежа и развитието на децата Stop.

Деси, някой беше споделил, че е най-добре подутините да се третират със спирт и вода 1:1.
А на вас Пентаксима ли ви сложиха втора ваксина? Мойта доки защо ми каза че се слага на 2,4, и 6 месеца newsm78

Мен нещо започнаха да ми се обаждат вече от работата - нещо са го закъсали и започвам да мисля варианти. Лошото е, че не мога да работя от вкъщи, а и държа да кърмя. Някой беше дал сайтове за детегледачки, може ли пак да го пейстне.

# 153
Мамета, я ми кажете какви документи трябват за детските освен служебни бележки за доходите за една година назад? СПЕШНО!!!
Акт за раждане на детето,лична карта на бащата или песнимана такава,лична карта на майката и попълваш една бланка,която ти дават там.

# 154
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 155
Ние пак се изстрелваме извън града, че тук не се диша ooooh!
Приятен  и прохладен уикенд на всички мами и бебчета Hug

# 156
Момичета благодаря ви за бързите отговори Hug

А на вас Пентаксима ли ви сложиха втора ваксина? Мойта доки защо ми каза че се слага на 2,4, и 6 месеца newsm78
Да пак пентаксима му сложиха и ако не се лъжа и другия месец ще му я сложат и после има една реимунизация година след последната.

Филипче, приятно изкарване на почивните дни Simple Smile

# 157
  • София
envia:сори, опитах се да я изложа накратко, но краткоста е сестра на таланта, а аз го нямам:)
идеята на еволюционната теория е ,че организма ни се приспособява към условията в който живее, но много бавно реагира на промените около 2-5 хиляди години, тоест за да знаем към какво точно най-добре сме присобени трябва да погледнем условията на живот в последните 5000 години, с какво са се хранили с какви количества, колко често, колко са се движили, на тази база организма ни си е изградил енергийния баланс и методи за запасяване, досещаш се , че заседналия ни живот сега а и качеството и количество храни които поемаме нямат нищо общо с оскъдицата преди 1000 години дори камо ли 5000, от там и масовото затлъстяване. като под качество се има впредвид не че са замърсени а, че се набляга главно на въглехидрати, а те в природата са само в плодовете, меда , картофите. ( който май идват от америка? newsm78) та в този смисъл майката природа ( еволюцията) ни е изградила навици който ние всячески се опитваме да променим, вместо да се обърнем в историята и да видим какво и как е заложено в нас и да го следваме.
подчинена на тази теория е и другата, за връзката кръвна група - тип диета.
черепахова, не се засягай, мойто трябва се отнасяше за разликите в теглото между момиченца и момченца, и да не се слагат под общ знаменател - бебе , и е по-скоро забележка към мен самата защото дълго се мерех с момченцата във форума докато се усетих че какво като е бебе и то си има пол и си е 100% завършен човек но в омален размер, и с какъв акъл сравнявах ани с момченцата и се депресирах незнам, но другите май не сте имали такива терзания.

една баба ме срещна и тя ми каза по-добре да я науча на биба отколкото да остане на пръстче, че от пръстче отучване няма, и почнах много дълбоко да се замислям.

защо спи или не спи вашето бебе
http://www.ma-mabg.com/forum/viewtopic.php?t=176

филипче, да си починеш и за мен  Grinning newsm41

# 158
Ех-че и на мен ми липсва тоя талант и като съм кратка и ставам неразбрана. Не съм се засегнала не визирах само твоя пост. Просто точно това сравнение ми се иска да се избегне въпреки, че то някак подсъзнателно се получава, но при някаква честа употреба на думичката "трябва" сравнението става още по-неизбежно.

Ето преди малко плаках заради поредното двигателно  постижение на Симона, но сега ме е страх да го разкажа, за да не предизвикам пак гадното сравнение у някой.

Филипа, бон уикенд Grinning

# 159
Янче, я сподели Hug ако искаш де аз пък толкова се радвам на всяко бебче, което прави нещо ново Crazy ми то сме си едно семейство тук Heart Eyes

Филипче, хуууууууууууууууубавко да си почините  bouquet

# 160
Споделям Wink: няколко пъти успя да си вкара сама бибата в устата, несъвършено, с много опити и борба, но целеустремено

# 161
бравос на Черепахова - джуниър Hug

аз да се поФаля, че и ние вече си режем ноктите, докато сме будни Joy

ама мама меца пак зачезна, а за мимка....не знам newsm78

# 162
момичета, откъде време да пишете толковаааа.... При нас в жегата е у-жас, не спи и хленчи, откачам и по цял ден не мога да се откъсна от нея...

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 20:33 от mama meca

# 163
Здравейте и от нас Hug

В тези жеги искрено завиждам на всички, които са на морето Sunglasses

DG-благодарности за препоръката за кремчето. Мартин още на другия ден се оправи и кожата му се успокои. Препоръчвам го на всички, които имат преблемни зони от жегата - Mustela - Stelatria от серията Dermo-Pediatrie.   Naughty

Аз от отдавна давам биберон-залъгалка и той често си е набутва с ръчички като е изпусне, но си мисля, че е по-скоро случайност, отколкото някакво осъзнато действие.

eх_diabet_mama , таблиците с размерите ми се струват много полезни. Не, че са задължителни, но поне ориентировъчни.

На 28 -ми бяхме на ваксинация и много трудно е понесохме. цяла нощ и на следващия ден беше с Т 37 - 38 . Педито мислише да ни върне за друг ден, че било много горещо и не било препоръчително в  тези жеги да се слагат такива ваксини, но ни съжали да не ни разкарва и ни е  сложи, след което пък аз много съжелих. Внимавайте в тези жеги  Naughty. Панадола въобще не ни помогна.  Naughty

# 164
  • софия
Рая също сама си слага биберона в устата...и то от доста време, но в никакъв случай не мога да кажа че го прави съзнателно....просто още няма как...

Общи условия

Активация на акаунт