АПРИЛско бебе расте и дебелей а мама в люлка го люлей

• 12 305
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Мамета, я ми кажете какви документи трябват за детските освен служебни бележки за доходите за една година назад? СПЕШНО!!!
Акт за раждане + копие от него
Данни твои и на бебето
Служебни бележки на теб и мъжо
от ЕС ГРАОН, май така се казваше в общината/ ти дават бележка, че това дете е твое , нещо от сорта
Аз бих взела и личната карта на мъжа за всеки случай...
май това беше.

# 136
Здравейте майчета и бебчета!
Честит имен ден на всички празнуващи! Да сте живи и здрави и много щастливи!  ura
Отдавна не съм писала, ама в тия жеги нищо не ми се прави.
Доколкото разбрах има желаещи да дойдат на протеста. Аз сигурно ще съм там и с тримата, така че, ако искате да се разберем да се видим там някъде.
Иначе ние сме добре. В тия жеги  и вътре и навън спим по цял ден. Нощем се опитвам да им махна нощното хранене, ама е голяма мъка- почти не спя нощем, мъча ги с чай, ама едва устискват 6 часа да не ядат.
Целувки на всички!
newsm51
За срещата + протеста - Доколкото схванах Данчето+ЕкДиабет мама+ меня ще сме там....
Някой друг няма ли да идва?!

За нощното ядене - 2 нощи вече
 като го къпем и яде в 9 вечерта, буди се в 3, бутам бибата, и се буди в 6 за ядене. И то в 3 нямаме никакъв зор...Тази, втората нощ, малко по-честичко се будеше, но нито е ревал, нито нищо. Да видим докога ще е това явление.

За наддаването - днес сме на консултация с Вени* , така че ще се рабере кой колко наддава и на какво се дължи. Вече бебетата трябва да наддават по по-малко, повече да растат на сантиметри. На 3 месеца трябва да е удвоило теглото от раждането, на 9 да го е утроило, нещо такова беше. Или на 6? Не, на 9 месеца трябваше да е утроило теглото си, да.
Нашата педиатърка противно на другите така като чета, казва, че ако е на кърма е дюшеш и трябва да се пази от сокове-мокове и захранвания, дет се вика късмета да не му избяга. Като е на адапте, може и да се дават сокове, макар че и на АМ-бебетата едва ли дава зор за захранване. Нашата е възрастна /да кажа, че комшийката, моя приятелка и кумица е била "нейно дете"/, но чете и като я питам нещо, което за нея е явно ясно, ми вика "Е, малко ли си чела в нета, че ме питаш, много ясно че....?" И все казва, че нехранителна кърма няма - синя, зелена, прозрачна, плътна - все е супер папкане.

За ваксината - в тези жеги я отлагаме, надявам се да нямаме проблемация. Като разхлади през август-септември, тогава ще се бодем. Как така държите ваксината в лед? А много странно, забеляза ли дали са я темперирали тази ваксина бе, Цачи? Аз така търчах с ДТК-то и давах зор пред кабинета, а лекарката ми каза "Не знаеш ли, че нищо не се слага студено? Нито кръв се прелива такава, нито ваксини, нито лекарства - всичко трябва да се темперира първо, къв зор даваш само?" hahaha Абе ще ми тегли ушите някой ден....

# 137
  • Sofia
Мамета, я ми кажете какви документи трябват за детските освен служебни бележки за доходите за една година назад? СПЕШНО!!!

Аз занесох, удостоверение за семейно положение, която се взима от есграон, тъй като не съм омъжена, бележка за доходите, моята лична карта и копие от акта за раждане, а ако си омъжена незнам, може би трябва и личната карта на съпруга.

# 138
  • София
за срещата: чайче, знам че и росси ще идва.
за удвояването на теглото ми позволи да не се съглася с теб, от всичко което изчетах установих, че определенно ТРЯБВА да има разлика в растежа на тегло на момичета и момчета, затова таблиците на растежа са разделени по пол. пример: момиченце родено 3.400 трябва в края на 3тия да бъде 5.500 а не 6.800 ( удвоено ) момченце родено 3.600 края на 3ти месец трябва да е 6.000 кг ( не 7.200)
отново поствам линка с таблиците на американската педиатрична асоциация, които сравних с таблиците лепени в картона ми през 1973
за момченца:
http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/nboysbirth.htm
за момиченца:
http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/ngirlsbirth.htm

така и не намерих различни таблици за бебета хранени на АМ и кърма.
ама Данче верно коф убав аватар си имаш Mr. Green, Филипче, няма ли да го сменяме твоя вече  Heart Eyes   айде бе верно какво стана с тоя календар, предлагам да не е на хартия ами на power point, а който иска после може да си го разпечати.
( на power point е албумчето на анито - линка с файла в профила ми)
днес казаха, че ще е най-горещо  sweating

# 139
  • Sofia
Аз ще ходя на протеста, но този път не сама, а с бебо и с тати дори, нали е събота, хем ще се разходим след това, хем и ще помогне за количката, така че ако има и други татковци свиркайте.  Simple Smile

# 140
здравейте и ние страшно си ядем юмручетата, сега га нахраних и пак са му в устата

# 141
Добро утро, дами! wavey Two Hearts
Най-напред искам да ви благодаря, че ви има  lovekiss - че като си споделяме тук, като сме на една вълна, и тревогите и радостите, му олеква на човек!!!  spoko Така се чувствах вчера, когато щях да експлоадирам от емоции - празника, педиатъра, ваксината, гости... Благодаря също за хубавите пожелания за Пепи! newsm51

Вени, добър вариант на захранване си приела!  thumbsup То май балансираните неща са винаги най-добри, че не изпадат в никоя от крайностите!  Thinking
А ръцете и ние си лапаме, но по-скоро ги близваме и леко смукваме. Нооо внимавайте с цокането на палеца!!!   Hands Thumbsup no Това все ви го казвам, но питай патило! Пепи още не можем да го отучим от това - ни с разговори, ни с люто, ни с ръкавички, като по-малък... Това е ужасна работа! newsm77

Ренка и Дея, мерси за съветите за снимките!  Flowers Bouquet Днес ще чакам татито да се прибере и той да я свърши тази работа, след което - си правя албумче, нааай-после! photo

Дея, все забравям да ти кажа - беше говорила, колко кг си качила през бременността и колко си сега.... Направо ме изуми!  Shocked Тези кг въобще не ти личат по снимките, които си слагала тук! И мисля, че си изглеждаш страхотно сега! Hug

Ексче, това за еволюционната теория аз не го разбрах...  newsm78 А таблиците за кг, които даваш отдавна сме ги подминали с Вили... Embarassed Embarassed Ох не знам... такава пухкава бухтичка е станала...  Rolling Eyes Ама той и брат й беше такъв, а сега е клечо! smile3540

Данче, това за горната граница в кг не ми го каза педиатъра, а аз после като се прибрах го видях по таблицата, която е отпечатана в амбулаторните карти. Но явно се оказва, че има различни таблици и по-нови и по-стари... Thinking

Юлче, ако нашият педиатър чуе това, че до 1 г. детето само трябва да опитва различни храни, без да си замества кърмене - направо ще ни  #Sniper box #2gunfire  и ще ни изхвърли като мръсни котета от кабинета си. Joy

Инфанрикс вчера нали ни биха, та да кажа, че й понесе супер! Никакви подувания, Т, кривене и пр. Peace

Питане - От няколко дни Вили има на едното бедро отзад едно доста голямо леко синкаво петно - все едно някой я е ухапал или я е ощипал доста силно, на пипане е леко по-твърдо... Вчера докторът каза, че му приличало на ухапано от насекомо и да го следим, как се развива. На вас случвало ли ви се е нещо такова? newsm78

Няма да е по-хладно днес, но все пак ви го желая...  Stuck Out Tongue Снощи в спалнята ни беше 32 градуса! #Crazy

Аз отивам да разтребвам от снощния купон. sohappy newsm49
Но ще поглеждам и тук! search

# 142
Филипче, няма ли да го сменяме твоя вече  Heart Eyes

Ами на драго сърце, ама ми е съвестно да те ангажирам пак Blush
А и нямам идея за нов Rolling Eyes

# 143
Добро утро мацки,

гледам 4е е голяма жега при вас.... Е, радвайте се 4е днес е най топлия ден, от утре нататък Ще ви е по хладно, мислете поzитивно  Wink 

Дан4е, аватара е трепа4  Peace

Раzвалихме ноЩния режим....пак си лягаме към полуноЩ  ooooh!  Но правим пауzа от 7 4аса, ура  Grinning  Ще гледам сега преz отпуската да направим пак друг режим, там на юг се стъмнява по рано и може би Ще й е по лесно да си ляга по ранно тогава  Thinking

Рина, много съжалявам zа инфекцията  Sad  Стискам ти палци zа кърменето  Peace  Hug

# 144
Здравейте Hug

Изкарахме един хубав имен ден (въпреки ужасТните жеги - следобяд беше 35 на сянка), вечерта излязохме 3мата, гости сега не можем да посрещаме, бебо е крив от топлото и хич не се виждам да се оправям и с тях, та само 3мата, беше супер, бебчо гледкаше котенцета в лятната градина на заведението и после си заспинка послушно в количката....но през нощта след 3 не е спал почти...то 30 градуса в стаята, ами пуснах климатика и това е...

ренка, много късно видях впроса ти, иначе щях да ти кажа една лесна рецепта за вкусно пиленце, много мързелива Crazy

Филипче, честит нов ник hahaha Joy

аз знам, че теглото се удвоява около 6тия месец (ние го направихме 2рия Embarassed Rolling Eyes) и все се притеснявам да не си докараме рахит, но и аз не махам нощнто хранене...как се маха идея си нямам, но детето като е гладно, няма да го лъжа с води и биберони (които упорито отказва) Naughty

аз гладя всичко подред Peace

варненските мамчета, ще ходите ли утре на протеста? ако разбира се не са такива жеги? newsm78

# 145
Привет мамчета и бебковци Hug
Ей много е жега ... тук в нас е 31 градуса и незнам какво да правя да охлаждам ...
На Кало крачето дето вчера го боцкаха се е зачервило и има нещо като бучица, как се третира това някой знае ли или минава от само себе си?

# 146
Ние утре ако не отидем на вилата (има вариант още тази вечер да отпрашим) сме на протеста 100%.
Само кажете къде точно ще се видим и в колко?

Аз май нищо вече не гладя -  мързи ме Mr. Green

Вчера купих на писанката слънцезащитен крем на Нивеа и мазилото на Чико против комари. Трябва да сме подготвени, че другата седмица отиваме във Видин със сестра ми и бебетата. Голям купон ще бъде Crazy

Татянка, бравос за 7 часовата пауза. Яна снощи заспа в 9 и се събуди в 6. От няколко дена спи по цяля нощ. Обичам го това дете, много ме щади Heart Eyes

Ринка  Hug Hug Hug

И Яна яко си лапа юмручето - гладна, негладна, той е все в устата й. Аз до момента нито веднъж не съм й давала биба и сега се изкушавам много Twisted Evil

енвиа, не знам какво ви е това на крачето, като ухапано изглежда. Дано мине бързо Peace

# 147
Деска, я се обади на педито да питаш  Hug

А може ли вече да променя позицията на количката - от легнала в леко изправена, полу-седнала newsm78

# 148
Деси, мисля, че само ще си мине, но няма да навреди и някакви компресчета да сложиш - вода+спирт, вода+оцет...  newsm78
Важното е да не е голяма подутина и да няма Т! Peace

# 149
  • софия
Nuni мисляя че е още доста рано да вдигаш до полу-седнало положение...това чък към 5тия месец се прави...така ми е казала моята педиатърка а и от по-големи бебета така знам

Общи условия

Активация на акаунт