МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 654
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Е, добре, траях си до сега, но като никой не подема инициативата - какво ще кажте да я организираме срещата тия дни  Peace
Трябва да решим само
- дали през седмицата или събота и неделя /да има кой да помага с транспортирането количките/
- преди обед или следобед
- навън в някой парк /ние успяваме само до нашия - Св. троица да стигнем, та нямам мнение кой точно/ или на закрито в Mall-a, кдето има и места бол, и заведения също, а и стая за кърмене и повиване.

Чакам мнения - вие сте.  Laughing

# 196
Честит втори м. на Ивайло на НДВ и Димитър на Бобси!!  bouquet
Страйпър всеки път като ти гледам сина ти на аватара и се впечатлявам колко голям изглежда!

Е блазе ви за тоя МОЛ!И стая за кърмене имате браво!А аз се чудя във Варна къде да кърмя.. Flutter

# 197
Значи вече си имаме големи мъже-на цели два месеца-еми ще хапна за ваше здраве,няма как!Вчера сложих малката да спи в 9/обикновено в 12 Rolling Eyes/ и спа до 9 сутринта с две яденета-в 12 и в 4.30.След второто и трябваше 1.30 да заспи,ама пак съм много доволна.Освен това се захлади днес и се живее.Имам въпрос към пловдивските мами-ние като ще се прибираме за месец и половина и си нямаме доктор,как може да ходим да се теглим?Можете ли да ми препоръчате някои?Откъде купувате памперси?Духи,аз също да ви похваля за "добре свършена работа"Ние с кг не сме толкова напред,но със сантиметрите-8 са 5 седмици...Вчера се теглихме-4350,дебелеем.Не смея да кажа,но още нямаме колики-пу,дано не ни хващат.За сметка на това сме пикливи и дори наи-дебелите памперси не ни удържат понякога,а ги сменяме често.Когато е щастлива и рита и ръкомаха обаче,рита само с дясното краче,лявото го вклучва от дъжд на вятър.Много съм се притеснила и утре ще я водя на лекар.НДВ,отворих тук една дебела книга за помощна алтернативна медицина и попаднах на следното за твоето състояние:1.ацетил Л-карнитин 500мг на ден-предпазва мозъка и кръвоносните съдове от натрупване на вредни мазнини 2.коензим Q10 100-200мг на ден-подобрява циркулацията и предпазва сърцето 3.чесън-2-3 капсули на ден-подобрява циркулацията и изтънява кръвта 4.Л-цистин и Л-метионин 500мг-предпазва клетките и кръвоносните съдове от натрупване на мазнини 5.лецитин 1200мг на ден-подобрява циркулацията 6.Л-хистидин-разширява кръвоносните съдове 7.калции1500мг на ден и магнезии1000мг на ден в комбинация-изтънява кръвта и намалява образуването на тромби.Вярвам много на тази книга-написана е от много добри лекари и много пъти ми е помагала.Освен това питах моя приятелка,която е завършила такава специалност тук и тя беше съгласна.Лошото е,че са много неща и някои са доста скъпи,но поне калции и магнезии и чесън можеш да вземаш.Дано малко съм ти помогнала,че ми е гадно да знам,че в това топло време и стова малко човече не можеш дори да се разходиш като хората.

# 198
момичета ето ви връзванията на СЛИНГА
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=11090&AlbumId=42551

# 199
Здравейте мами!
Да ви се оплача: преди малко бяхме на консултация при личната ни педиатърка и тя реши че трябва да му сложи ваксината за втория месец, без да е изтекъл 30 дневния срок от предходната. За едното чудо да ми увреди детето, ама аз не дадох и тя се усети тогава и сега ни вика втори път. След консултацията ми беше толкова притеснено. Егати и педиатърката. Добре че ходим на частно. Тая я ползваме само за поставяне на ваксини, а тя без мако и там да се осере.

# 200
    Здравейте!И аз съм полузаспала,това човече мира не ми дава.кротичък е,ама нощем,като се почне едно ръмжене,пъшкане,като на Бъбъл бебето.Все едно мече си имаме. Laughing
    Честито на новодошлите и на всички които празнуват!  bouquet
    И аз съм съгласна за среща.Мисля,че ще е по-добре почивен ден,заради транспортирането.В мола става,но за повиване аз плот там не видях.Има само една дървена пейка,която обива много.Веднъж кърмих там,почистващият персолнал си хапваше там,та им развалих трапезата WinkНо пак е добре,че има такава стая,удобство си е.Трябва на повече места да има има такива.
    А също имам завишен апетит,бебо направо ушите ще ми изяде то си му и личи де,такива бузки ми е направил!
    Лека вечер от нас.

# 201
  • София
Здравейте мами,
най-накрая и аз да мога да се вклюача, две седмици ми беше прецакан нета. После ще се връщам да чета назад. През това време успяхме да се разболеем smile3545 първо аз, после и Кали въпреки всичките усилия да го предпазя. Още не се е оправило милото, носленцето му е запушено и има сополки, гърлото също му беше червено и кашляше по малко. Утре сме на контролен преглед и много се надявам всичко да е наред вече. Иначе педката ме вика 3 пъти да му правят инхалации в поликлиниката, за да не се задълбочи кашлицата. Изписа ни все лекарства, които не стават за толкова малки бебета, после като им прочетох показонията направо ми идваше да я  fight. Едното Проспан капки за кашлицата, та от тях милото ми бебче беше като дрогирано. Те стават за бебета от 1 годинка на горе. Давах ги няколко пъти и на своя глава ги спрях. Започнах да давам специално чайче за кашлица, което е подходящо за кърмачета и да ви кажа имаше ефект. С капките за носле беше същатат работа. Изписа ни Коаргол, който се бърка по рецепта в аптеките, но във форума четох такива лоши отзиви, че и него спрях. Питах я педката дали не са много силни тия капки за него, а тя ми се сопна, че всичко, което изписвала било съобразено с възрастта на бебето. Е, аз си замълчах и като ми вика продължавайте с терапията само казах добре и си тръгнах.
За сокчетата също трябва да я лъжа, защото съм решила да не давам и да си кърмя повече време. Абе енщо хич не ме кефи тази педка и май ще трябва да си намеим някой часте по-свестен педиатър.
Много ще съм благодарна ако някой ми препоръча.
Днес Кали го водихме на разходка в Мall с кенгурото и много мухареса-първо спинка smile3524 после зопочна да се кокори и да зяпка smile3504 беше му много интересн
Леле как се отплеснах  Embarassed отиваме да се къпем, даже закъсняваме вече.

# 202
Значи не съм единствената дето се оплаква от педиатъра си. Явно им е омръзнало да работят вече.  Close
Аз днес бях и на работа и си взех и за домашно и в петък пак ще ходя. Вече едва смогвам с всичко. Добре че нашия тати много помага. Супер тати си имаме. Преди малко учи малкия да лети със самолет. Сложил го в шезлонга и прелитат в стаята и го лъжи милото че е на самолет.  Joy

# 203
Уф, аз пак не съм се включвала няколко дни, все чета. Викам си - ще запомня на кой какво съм се сетила да пиша и сега забравих  ooooh!

Иначе нашето секретче от окото се оказаха стафилококи  Tired ама трябваше ,да минат месе и половина, та да ме чуе някой като казвах - да не би да е такова  #Cussing out #2gunfire
Много упорити са нашите, резистентни на какво ли не. В лабораторията ги изследвали, че нали имаме познат педиатър. Ходихме и на очен - изписа ни 2 силни антибиотика  Cry и аз като никога ги купих и слагам. Каза 7 дни - ако не минат ще починем и пак. Ама пак - през крив макарон  Crossing Arms ако не помогнат. 2 малки шишенца с по 20 капки вътре -20 лв  Shocked ей така гледах в аптеката. За Тобрекс-а четох, че е към 10 лв. Другото е Цилокисан - то пък е 12 лв. Много се надявам да му мине от тях  Praynig Cry Вече ми е жал да си гледам сладкото детенце да се буди и едни жълти неща да му се разтягат пред очето и да не може да ме види  Tired #Cussing out

Аз вчера четох 2-3 теми в РОДИТЕЛИ,ПРЕЖИВЕЛИ ЗАГУБА и сега ме гони адската параноя - да не го изпусна през терасата като го изнасям, да не го метна по-силно на рамо като се оригва и да падне назад...все някъде да не го изпусна...да не се спъна, докато го нося  ooooh! Все такива неща. НЕДЕЙТЕ да четете там! Дори от любопитство! Дано на никого не се налага да пише там  Praynig Аз съм с доста здрави нерви, но още на първата тема се разплаках и не я дочетох Confused .
Споделих с тати-то страховете си и той каза, че го гонят същите. Явно от доста време си го е мислел, щото му олекна като си казахме  Heart Eyes

И да се оплача нещо - страшно ревнива майка съм, май ви писах вече ...  Rolling Eyes Не давам на никой да ми пипа детето, беее  Tired Просто не искам да ми го гушат и да му се маймунят! Искам само ние с тати-то да му се раздваме. А той много бързо расте  Crazy и все ме гони и мисълта, че ще порастне и няма да мога да му се нарадвам, а после ще ме е яд  #Crazy newsm78 Доста странни мисли ме гонят, брях!  hahaha
Това бебетата са много хубаво нещо, но много бързо растат. Незнам дали и с второто ще си начеша крастата да имам БЕБЕ. Винаги съм искала да си имам бебе, ама да е по=дълго такова  Joy Кой знае с какъв детски гъз ще се разправям някой ден  Mr. Green

Щях да пиша и други неща, ама ги забравих  Tired Егаси шматката съм станала, вчера пуснах една тема не където трябва...  ooooh! Blush Абе... мозъкът ми изтича с кърмата сигурно  bowuu Mr. Green

Аааа, и да не забравя - Лео е наддал 2,100 кг за месец и половина  Mr. Green Heart Eyes Сега е 5,600 - мерих го онзи ден. Ама той си ми е дългичък....60 см е! Купувам му дрехи размер 62 и като кажа, че бебето е на 1 месец идват до количката да го видят чак  Joy
Нали се роди 54 и всеки му се шашка на кг, ама те са си нормални за ръста  Rolling Eyes
Днес цяла сутрин ми се смя  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Аз го засмивах и той отвръщаше - кеффф, разтопи ме   Crazy

Айде, спирам, че с мойте постове..  #2gunfire ще ме биете  Joy   bouquet

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 23:58 от crazybrat

# 204
Добро утро.
Аз вчера писах, писах и накрая си легнах и загазих компютъра, но явно не съм пратила съобщението.
Crazy, пиши по-често. Нещо много слаба стана активността в темата ни.
Криси се събуди и не иска да яде. Само реве и не се успокоява. И сега го оставих в кощчето да се успокои сам. Нищо не помага. Нито друскане, нито потупване, нито разнасяне  - реве и се дере. Хем му се яде, хем му се спи. Сега заспа на рамото ми.
Ани - браво на съпруга ти, че си играе и се занимава с малкия!
Да ви похваля нашата педиатърка и отивам да спя. Вчера ми каза, че тя започва да ваксинира бебетата след 3-тия месец, тъй като от ДТК-то вдигат температура и е по-добре да са по-големи. Това много ми хареса. Също така  като й казах, че ще захранвам чак след 5-6 месец не се противи изобщо. Криси беше наддал 1.500 кг за 5 седмици - средно по 300 грама на седмица. И си е съвсем в нормите. Попита ме дали не пие вода или сок и по колко пъти се храним на ден.
Сложи му лепенка на пъпчето, за да се прибере по-бързо. Намали Вигантола на 1 капка дневно. Изобщо много ме зарадва на консултацията.

Хайде - може да си пишем по-късно през деня. Пишете, пишете. Ние се кърмим пред компютъра и много се радвам на всеки пост Simple Smile

Иглика - много ти е хубав слинга. Май е по-добре да не е разтеглива материята, за да се ползва и при по-голямо дете. Иначе разтегливите ставали само за първите месеци.

# 205
Слинга на Иги наистина е много хубав.
Аз имам разтеглив и точно за сега. Наистина после ще натежи бебчо и ще увисва сигурно. Само дето моят бебок не го харесва, или аз не мога да го връзвам правилно  newsm78 Все му виси главичката като го сложа на "Люлка"  Rolling Eyes С такъв мерак го правихме, а така ме е яд, че не мога да го ползвам #Cussing out
Теябва да пробвам и друго връзване, аз какво съм се хванала само с едно  #2gunfire Laughing

Ейй, все забравям да се похваля - онзи ден си влязох в още едни дънки отпреди бременността  newsm44 на аватара съм с тях

Последна редакция: чт, 06 юли 2006, 10:00 от crazybrat

# 206
Марри, Проспан и аз съм давала на каката(беше на 1м.), но спрямо теглото. Ако не се лъжа бяха 5капки от сиропа 3х на ден. Сега малкия има Стафилококи в носа и от както се е родил ни забъркват капки. Но реших да ги спра, защото явно няма ефект.За сополите може да пръскаш Стеримар, понеже е под налягане и излизат, след това го обърне с коремчето надолу, за да не му се стичат в гърлото и да предизвикват кашлицата. За частен педиатър мога да ти препоръчам д-р Добрева(неонатолог в Шейново) и двете ми деца гледа. Кабинета и се намира в Редута. Ако проявяваш интерес ще ти дам координати.

Крейзи, позната ми е тази ревност. Първото дете даже и на баща и не давах да я пипа. Гонешеме някаква параноя, че освен мен никой друг няма да може да се справи. И така всички баби решиха, че съм оправна и спряха да ми помагат. А сега при първа възможност ако някой ми се ориби му оставям бебето да го гледа.
А какво пречи след година да си направите още е дно бебе и така ще се радваш по-дълго на бебешори. Peace

# 207
А какво пречи след година да си направите още е дно бебе и така ще се радваш по-дълго на бебешори. Peace
пречи финансовата страна, на мен не ми е проблем да гледам деца  Heart Eyes
Ще почакаме малко за 2-рото, че толкова скоро  Rolling Eyes Едното тъкмо ще проходи и трябва да търча по него, а другото ще е съвсем малко бебе. Сигурна съм, че ще обръщам повече внимание на бебето и Лео ще го пробутвам на баща му да се грижи за него (познавам се Blush ). А искам да си се радвам и на двете дечица  Flutter Hug

Мими, тази ревност при теб кога отшумя? Или не е...Да знам дали да свиквам или има надежда да ми мине  Crazy Laughing

# 208
Здравейте момичета,

научих за тези форуми и бързам да се представя: мама eunos и бебе Никола роден на 7ми Май 06 в "родното" Шейново (и аз съм раждана там  Laughing)
Надявам се давате съвети на новачки  Embarassed
Бебока все още си държи ръчичките свити в юмручета - това нормално ли е? Четох, че вече трябвало да хваща предмети Shocked а според мен е дооста далече от тоя момент...

Мерси Ви.

# 209
Добре дошла сред нас  Hug

Крейзи, ревността намява с времето. Сега вече не е така, а постепенно колкото повече расте ще се променяш както и ти и отношението ти, така и околните спрямо вас. Аз прекарвам цялото си време с децата от 2003 не работя и съм си вкъщи отдадена на сем., но вече искам да си върна соц. живот. А това значи, че трябва да се откъсна от децата.  естествено дали било баби или детски градини те ще се откъснат от нас, за да се грижи друг за тях и така постепенно се свиква да делиш вниманието на детето с друг човек и някъде там тази ревност намалява.
Надявам Praynig се само да не съм от тези свекърви дето правят децата си мамини синчета и ревността към сина след време да не рефлектира към снахата Thinking Аз поне в началото видях как свекървами проявяваше ревност и сигурно и сега на моменти е така, но поне вече не го показва.

Общи условия

Активация на акаунт